Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Πρόταση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης(MKO) τελικά υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ για τον νέο εθνοκτόνο «κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας»;


Γράφει το Άρδην ότι η ένταξη στο ελληνικό έθνος δεν γίνεται με ντιρεκτίβες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ της Νέας Τάξης πραγμάτων, ούτε με φιρμάνια της σατράπηδων που μας κυβερνούν. Είναι ζήτημα αφομοίωσης της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, αλλά και το να ταυτίσει κάποιος τη μοίρα του με τη μοίρα αυτού εδώ του λαού.

Ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τα είχε πει στο πρόγραμμά του προεκλογικά. Και είναι εν μέρει αλήθεια (http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/6397cabd-e9f3-4d2e-87bb-0d64f8a72a43 )

Βέβαια αυτό που δεν ξεκαθάρισε  είναι  ότι αλλάζει τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης σε σημείο που σε βάθος τριετίας 960.000 αλλοεθνείς θα έχουν δικαίωμα ψήφου  όπως και δεν  είπε ανοιχτά  ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι πρόταση μιας…….ΜΚΟ.!!

Αν το πρώτο θα το δούμε και θα το ζήσουμε  στο μέλλον το δεύτερο θα το αναζητήσουμε  σε μία συνέντευξη που έδωσε ως ΠΑΣΟΚ στην Διεθνή Αμνηστία  όπου  σε ερώτηση  για το «πως πρέπει να εγγυηθούμε μία αντιστοιχία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, εισφορών και παροχών, όπως κάθε ευνομούμενη πολιτεία και ποιοι οι  Στρατηγικοί τους  στόχοι» λέει ξεκάθαρα  σε ένα σημείο  ότι:

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νέου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας το οποίο αντιμετωπίζει συνεκτικά το θέμα αναφορικά τόσο με τη δεύτερη γενεά μεταναστών όσο και με ρυθμίσεις του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής (μη προθεσμία απάντησης από το ΥΠΕΣ, αναιτιολόγητες απορριπτικές αποφάσεις πολιτογράφησης κλπ).
[http://www.amnesty.org.gr/library/news/2009/Questonnaire/4.htm]





Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα  αυτής της ΜΚΟ διαπιστώνω ότι :


  • Οι προτάσεις , τα επιχειρήματα αλλά και η φρασεολογία  για τον  νέο «Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» δεν διαφέρει καθόλου με αυτήν που ακούμε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κυρίως από το σχέδιο Νόμου. Είναι ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ[http://www.hlhr.gr/papers/kei_giati.doc   και http://www.hlhr.gr/papers/simeia_kei.doc ]
  • Χαιρετίζει και ζητάει ακόμα πιο ελαστικά μέτρα!![ http://www.hlhr.gr/press/pr-hlhr-citizenship23122009.doc]. Πολλά μάλιστα  από αυτά ήδη τα διαβάζουμε στο.opengov.gr.
  • Η Ταυτότητα των μελών της είναι κατά 90% με αυτήν του ΚΕΜΟ[http://www.hlhr.gr/id-el.htm]




Έτσι λοιπόν φτάσαμε πλέον,  ανοιχτά και δημόσια,  μια ΜΚΟ να κάνει Κυβερνητική πολιτική μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό και κοινωνικό θέμα. Ο Κος Καπετανόπουλος της Απογευματινής[http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/blog-post_1540.html] αλλά και οι του ΥΠΕΣ μπορούν αν καταλάβουν πλέον ποιος είναι από πίσω από αυτό το νομοσχέδιο. Από τις 19 Μαρτίου 2009 το σχέδιο των 10 σημείων μιας ΜΚΟ πλέον γίνεται και νομοσχέδιο. Σε ότι αφορά την ΕΕΑΔΠ και τους στόχους της είναι χαρακτηριστικό ένα σημείο της:

«η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων μειονοτικής και πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματός τους στη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία, είναι μερικά μόνο από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων.»

Άραγε τι να εννοούν με την «ριζοσπαστικοποίηση»;
Τι θέλουν να μεταβάλουν στην Δυτική Μακεδονία και Θράκη;
Τι επιδιώκουν  στην Δυτική Μακεδονία και Θράκη;
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Αλέξανδρου Σβώλου με δαύτους.

Υπενθυμίζω τι είχα πει[http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html ]όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ στις 6-10-2009  μέσα σε 100 μέρες μην εκπλαγείτε όταν θα έχουμε :

·         «Νομιμοποίηση 2ης γενιάς λαθρομεταναστών και ίσως 1ης μετά από 5ετία. Πακιστανοί και Αλβανοί πανηγύριζαν το βράδυ των εκλογών.» ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ.
·         «Μερική αυτονόμηση περιοχών της Θράκης με προγράμματα τύπου "πολιτισμού" και "γλώσσας". Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ στην Θράκη πήρε 60% και 80% στις μειονοτικές περιοχές.» ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
·         «Πλήρη εφαρμογή της Ρεπούσιας πολιτικής στην Ελληνική Εθνική Παιδεία. Το κατάργηση το Εθνικής από το όνομα "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας" που μένει σκέτο "Παιδείας" γιατί δεν το σχολιάζουμε;» ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.

Ο  Κώστας Χατζηαντωνίου στο μνημειώδες έργο του «Εθνικισμός και Ελληνικότητα» επισημαίνει ότι το έθνος δεν συνίσταται απ' αυτό που είμαστε μόνον αλλά και απ' αυτό που πράττουμε. Δεν είναι μια κληρονομική ενότητα αλλά μια εκλογή δράσεως αφού η γέννηση είναι μια αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη της εθνικο-ποίησης. Σε αυτή την κοσμοαντίληψη ζω σημαί­νει πράττω, δρω συνεχώς, οικοδομώ το μέλλον ακόμη και όταν ανα­πολώ το παρελθόν. Πολεμούμε για το έθνος ακριβώς για να υπερα­σπιστούμε το μέλλον. Αυτή η εκλογή δράσεως δεν είναι βεβαίως μια ατομική έμπνευση. Το έθνος δεν είναι ένα άθροισμα ατομικοτήτων. Είναι ένα καθολικό, δυναμικό γίγνεσθαι όπου οι χρονικά περατές ατομικότητες δρουν παράγοντας σχέσεις εκφεύγουσες από τα ατο­μικά όρια. Μόνον διά της κοινωνικής δράσεως υπάρχουν ως πολιτι­κά υποκείμενα τα άτομα.

Και ο Γκέλνερ (ένας από τους αγαπημένους των εθνομηδενιστών) μας δίνει το σύνθημα: «Το να έχουμε κοινές δόξες κατά το παρελθόν, μια κοινή βούληση κατά το παρόν. Το να έχουμε κάνει μεγάλα κατορθώματα μαζί, το να θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερα... Το παρελθόν, μια κοινή κληρονομιά από μεγαλείο και πίκρες. Το μέλλον, ένα και το αυτό πρόγραμμα για πραγματοποίηση... Η ύπαρ­ξη του έθνους είναι ένα καθημερινό δημοψήφισμα».

12 σχόλια:

  1. "Σύμφωνα με τον κ. Λιόση, «ο πιο ένθερμος πολιτικός υποστηρικτής της Κοινωνίας των Πολιτών στη χώρα μας είναι το ΠΑΣΟΚ. Οι συχνές αναφορές στον εν λόγω όρο, η έκδοση περιοδικού από την «Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση» με τίτλο «Κοινωνία Πολιτών» και η αρθρογραφία του ίδιου του Κ. Σημίτη σε αυτό το περιοδικό το υπογραμμίζουν με έμφαση."

    από το Think Tank της Νεολαίας του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για τις ΜΚΟ
    http://www.agp.gr/AGP/files/NEOLAIA-IAP-MKO6755.doc.

    Επί της ευκαρίας να θυμίσω ότι η «Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση» είναι η ΜΚΟ όπου πρόεδρος είναι ο σύζυγος της κ. Δραγώνα, Νίκος Μουζέλης

    Και κάτι ακόμα σημαντικό, για να καταλάβουμε τι ποσά παίζονται...

    "Η ποσοτική αύξηση των ΜΚΟ. Στοιχεία και έρευνες έχουν καταγράψει 32.000 μη κυβερνητικούς φορείς στη χώρα μας. Χωρίς αυτή η ποσοτική διάσταση του φαινομένου να προσδιορίζει απαραίτητα την δυναμική του χώρου, σε κάθε περίπτωση προσδιορίζει ένα ενεργό φαινόμενο που δεν μπορεί να αγνοηθεί και δεν είναι αμελητέο.
    Η αύξηση των πόρων που διαχειρίζονται οι ελληνικές ΜΚΟ και η ανάπτυξη της αντίστοιχης οικονομίας. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι ελληνικοί ΜΚΟ για τη διετία 2005-2006 διαθέτουν το χαρακτηριστικό της επιλεξιμότητας και έχουν τη δυνατότητα να διαχειρισθούν περίπου 220,000,000 ΕΥΡΩ. Με πρόχειρους υπολογισμούς οι διαθέσιμοι εγχώριοι κρατικοί πόροι για τη διετία 2005-2006[1] μόνο στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 170.000.000 ΕΥΡΩ..."

    από το http://www.ierd.duth.gr/courses/mps/syl_mps_mko_sklias.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύγχρονη Ελλάδα - Υπογράψτε!

    http://www.youtube.com/watch?v=wt2trhQb850

    ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΥ!


    http://www.laos.gr/1front.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα, για ψάξε λίγο να δεις σε ποιον ανήκει αυτός ο οργανισμός ;)(Δεν εννοώ το "Ελληνικό" παράρτημα) G.S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://skandalakommaton.blogspot.com/2009/11/soros.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηρθε η ωρα να αντιδραση ο απανταχου Ελληνισμος.
    Ο ΓΑΠ μολις εγεινε ρπωθηπουργος καταργησε πολλες επιτροπες γιατι δεν καταργησε και καμια ΜΚΟ.
    Τωρα τα καταλαβαινουμε ολα να εισαστε καλα που μας πληροφορειται ειδικα εμας τους εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε με το καλό να δούμε και τις προτάσεις του Δημητρά, Βαλιανάτου και όλων των μειοψηφιών που εκπροσωπούνται από ΜΚΟ να γίνονται νομοσχέδια και εμείς οι χάχολοι να κοιτάμε και να τους βλέπουμε.
    Δεν είμαστε απλά νεοέλληνες αλλά χάχα-έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μη φτάνουμε στο άλλο άκρο...

    Η άποψη ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, είναι σωστή και αυξάνει (θεωρητικά) το επίπεδο της δημοκρατίας και αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ΜΚΟ. Η ενίσχυση του ρόλου των ΜΚΟ είναι μία από τις κύριες πολιτικές της ΕΕ

    Το πρόβλημα είναι ότι διεθνώς οι ΜΚΟ έχουν γίνει άλλη μία "βιομηχανία", με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη, σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη λειτουργούν σαν τα λόμπυ των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας συμφέροντα παντός είδους, από επιχειρηματικά μέχρι εθνικά

    Το κακό είναι ότι πολύς κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα και έχει πιαστεί στον ύπνο.

    Για παράδειγμα στην περίπτωση της μετανάστευσης, οι ΜΚΟ για τα δικαιώματα των μεταναστών υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μεταναστών, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους και καλώς κατά τη γνώμη μου, γιατί πρέπει να τους εκπροσωπεί κάποιος μέσα στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ΜΚΟ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα άλλης ομάδας ανθρώπων που πλήττονται από τα συμφέροντα των μεταναστών.

    Για να γίνω πιο σαφής... Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες περί οικονομικών επιπτώσεων της μετανάστευσης, έχει βρεθεί ότι από τη μετανάστευση πλήττεται το ανειδίκευτο και το ημι-ανειδίκευτο κομμάτι του πληθυσμού μιας χώρας, το οποίο ταυτόχρονα είναι και το φτωχότερο. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό μιας χώρας ισχύει σε γενικές γραμμές, ότι όσο πιο υψηλό εισόδημα έχει, τόσο περισσότερο επωφελείται. Τα ευρήματα αυτά αποσιωπούνται, γιατί δεν υπάρχει κάποια ΜΚΟ που να εκπροσωπεί αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, που στην περίπτωση της Ελλάδας αφορά περίπου το 1/4 (βάσει των στατιστικών για το ποσοστό κάτω από το όριο της φτώχειας)

    Μικρή παρένθεση: Σε δημοσιονομικό επίπεδο έχει βρεθεί ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό όφελος ή ζημία για ένα κράτος (ούτε καν στον ασφαλιστικό τομέα -σε αντίθεση με την αντίθετη προπαγάνδα που γίνεται, αν και στην περίπτωση της Ελλάδας, οι ερευνητές λένε ότι θα οφεληθεί βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα ζημιωθεί). Το πρόβλημα με την μετανάστευση είναι ότι τα κέρδη τα αποκομίζει το πλουσιότερο κομμάτι του πληθυσμού, ενώ τις ζημίες (από την χρήση των υποδομών υγείας, εκπαίδευσης, ασφάλειας κλπ. τις πληρώνει το σύνολο του πληθυσμού, με συνέπεια οι οικονομικές ανισότητες να διευρύνονται.

    Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε μία ΜΚΟ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτού του 1/4 του πληθυσμού;;;

    Και κάτι τελευταίο, για να διαφανεί του πόσο "αγαθός" είναι ο ρόλος των ΜΚΟ που υπερασπίζονται την άνευ ορίων μετανάστευση... Όσο συνεχίζεται η μετανάστευση, η πρώτη ομάδα που πλήττεται είναι οι παλαιότεροι μετανάστες και μετά το φτωχότερο κομμάτι του γηγενούς πληθυσμού.

    Νομίζω γίνεται σαφές πλέον ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετεί η μετανάστευση

    υγ. Για όποιον ενδιαφέρεται να δει την πιο τελευταία μελέτη για τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδα, η οποία έστω και μη εξετάζοντας όλους τους τομείς (σε αντίθεση με μελέτες για άλλες χώρες) δίνει μία εικόνα
    http://ftp.iza.org/dp3754.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία.

    Οι Έλληνες είναι υπό συγκεκαλυμμένο διωγμό (με το γάντι λέει ο λαός) και μάλιστα μέσα στη χώρα τους.
    Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Συνέλληνες,όλοι οι πατριώτες όπου και εάν ανήκουν πολιτικά.

    Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας.

    Ναι αξίζει να ξεσηκωθεί η νεολαία μας τα παιδιά μας και να κατέβουν στους δρόμους χωρίς κουκούλα και με κριτήρια το μέλλον του τόπου και το δικό τους.
    Και εμείς από κοντά .Να δουν ένα τίμιο αγώνα για την Πατρίδα χωρίς να μας προσπερνάν σύριζα από την μούρη μας με το σορό ,αυτοί που κάθε ημέρα προδίδουν τον λαό και την Πατρίδα τους.

    Χρειάζεται ένας νέος ανένδοτος με σύνθημα το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος των Ελλήνων φωνάζοντας ρυθμικά “εκατό και είκοσι” (120) αλλά αυτή τη φορά όχι με ένα Γεώργιο Παπανδρέου δίπλα μας αλλά με ένα Γιώργο-Τζέφρυ Παπανδρέου απέναντι από τον Ελληνικό Λαό για τις προδοσίες που έχει κάνει σε αυτό τον τόπο. Αυτός και οι όμοιοι του.

    Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο.


    Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί!!!!!

    Ο λαός δεν ξεχνά οργανώνεται νικά και αυτή τη φορά και τιμωρεί.

    Είναι Συνταγματική επιταγή να αντιδράσουμε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!

    Δ Ε Ν Π Α Ε Ι Α Λ Λ Ο !!!!!!!!!

    Etherovamon

    Υ.Γ υπηρετώντας την Πατρίδα μου ορκίστηκα να φυλάττω πίστη σε αυτήν και το Σύνταγμα της χώρας και με κάνουν να νοιώθω επίορκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η τηλεοραση και τα ΜΜΕ δεν προκειται να πουν ποτε τιποτα. Ειναι ελεγχομενα...

    Οχι μονο δεν λενε τιποτα αλλα οποιοσδηποτε αντιδραει τον βαπτιζουν αμεσως φασιστα, ρατσιστη, φοβικο και με αλλες γελοιες ταμπελες αριστεροφρονων, προοδευτικουληδων και νεοταξιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας το κάνουμε πράξη σιγά-σιγά ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

    Όποιος πραγματικά αγαπάει την Πατρίδα μας:

    -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια,
    -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς,
    -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια
    -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ ουδένα τρόπο και
    -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
    -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
    -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
    Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.
    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
    Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακρίτα,
    Το σχόλιο του ανώνυμου 03 Ιανουαρίου 2010 2:45 μ.μ. είναι ένα από τα ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ σχόλια που γράφτηκαν ποτέ σε μπλογκ, για το θέμα της μετανάστευσής. Το πέρασα και στην Καλύβα για περαιτέρω προβληματισμό και το θεωρώ σαν τη ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για το θέμα, γενικότερα.

    Το θέμα της μετανάστευσης είναι _πρωτίστως_ οικονομικό και κοινωνικό (εκτός από ανθρωπιστικό). Και όπως είπε ο ανώνυμος, δεν υπάρχει καμμία ΜΚΟ που να φροντίζει να μην αδικούνται οι Ελληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ελλείψει μιας τέτοιας ΜΚΟ, αναλαμβάνει να τους εκπροσωπήσει η... ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ (ή θα ζήσουμε).

    Μακάρι να μπορούσε κάθε ξένος να νοιώσει Ελληνας και να γίνει Ελληνας. Ομως αντι γι' αυτό εξωθείται να _υποκριθεί_ πως θέλει κάτι τέτοιο, για λόγους συμφέροντας (πιο καλά, επιβίωσης). Τίποτε κακό δεν θα πάθαινε όμως, αν οι προϋποθέσεις για να γίνει Ελληνας πολίτης εξασφάλιζαν μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Ελληνοποίηση όσων πραγματικά θέλουν κάτι τέτοιο, και ταυτόχρονα ίσα δικαιώματα σε όλα τα άλλα θέματα (χωρίς την υπηκοότητα όμως) με τον Ελληνα πολίτη.

    Η ψηφοθηρία της ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ Ελληνοποίησης είναι εμφανέστατη. Και... ΟΥΤΕ καν εξαντλήσαμε τις άλλες πτυχές του προβλήματος έτσι.

    Θα σου πω μία από τις πτυχές που ΑΓΝΟΟΥΜΕ. Οπως είπε κι ο ανώνυμος, δεν υπάρχει ούτε μία ΜΚΟ που να μεριμνεί και για τα δικαιώματα των ντόπιων, των ιθαγενών. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ούτε μια ΜΚΟ που να ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ, εκείνες που ασχολούνται (και καλώς ασχολούνται) με τα δικαιώματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (μειονοτήτων ή μεταναστών κλπ).

    Προσωπικά (αν και διαφωνώ σε πολλά μαζί σου) σε θεωρώ ΕΝΤΙΜΟ και ΙΚΑΝΟ να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, του εντοπισμού όλων των ενδεχόμενων ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ που κάνουν διάφορες ΜΚΟ. Ορίστε που υπάρχει κι αυτη η ανάγκη, για σοβαρή δουλειά. Αν δεν γίνει αυτό, αν δεν υπάρξουν... Ακρίτες που να βλέπουν και την "άλλη πλευρά", τότε... θα αναλάβουν ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ να "υπερασπιστούν" τα δικαιώματα των Ελλήνων και φυσικά... ξέρουμε ΠΟΥ οδηγεί αυτό!!!

    Σε χαιρετώ και ευχαριστώ για την έμπνευση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nαι το διάβασα.
    Και λέει αλήθειες για τις Μ.Κ.Ο..
    Τσαπανοποιηθήκαμε τελευταία με αφορμή τις Μ.Κ.Ο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.