Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Η "αντιεθνικιστική απάτη" της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ




Ένα πολύ καλό άρθρο δημοσιεύτηκε χτες από το Εναλλακτικό Ιστότοπο για την Πατριωτική Επαναστατική Αριστερά και έχει σαν θέμα την στήριξη του Σύριζα στην πλαστογράφηση της μακεδονικής ιστορίας αλλά και των Συνιστωσών του Σλαβομακεδονισμού των Σκοπίων.
Δεν μπορώ να μην επικροτήσω τόσο το περιεχόμενο αλλά κυριότερο το στόχο που έχει το άρθρο τους.... Νεοταξίτες Διεθνιστές.
Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα αριστεροί με τέτοιες αντιλήψεις που δείχνει ότι η κοινωνία μας είναι ζωντανή. 50 νεοταξίτες ήταν όλοι και όλοι και τα ΜΜΕ τους έκαναν 50000. Ακόμα και Λαζόπουλος τους έκανε διαφήμιση.
Όι νεοταξίτες υπερασπίζουν τα «δίκαια» του κράτους των Σκοπίων και χλευάζουν την ευαισθησία των Ελλήνων για το όνομα «Μακεδονία». Η συγκεκριμένη συντεχνία (το ανόσιο μείγμα «ανανεωτικής» δήθεν Αριστεράς και νεοφιλελεύθερης Δεξιάς) δυναστεύει τα πανεπιστήμια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση στα τελευταία χρόνια. Ελέγχει ασφυκτικά τον χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, κρατικής και ιδιωτικής. Κυριαρχεί εξουσιαστικά στη σχολική εκπαίδευση, στοιχειώδη και μέση. Είναι αυτοί που καταστρέφουν την χώρα μας μεταπολιτευτικά.
Ο Εθνομηδενισμός σε όλο το μεγαλείο τους.
Συμπληρώνω κάτι σε ότι αφορά την ανακοίνωση της νεολαίας του Σύριζα και αφορά την πασιφανή παράλειψη μειονότητας .
Είναι η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ. Όλοι αυτοί που αυτοκαθορίζονται Ρομά,Βλάχοι,Βόσνιοι κλπ. δεν έχουν καμμία σημασία για το κράτος αυτό ή μάλλον έχουν την ίδια σημασία που έχουν στην Ελλάδα οι Αρμένιοι,οι Κούρδοι ή οι Τούρκοι.
Σημασία έχει το δικαίωμα εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που αισθάνονται ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
Και αυτό λείπει υπόπτως ενώ είναι γνωστό ότι έχουν ήδη "αυτοκαθορισθεί" γύρω στις 40.000 {ανεπίσημα 100.000) παίρνοντας διαβατήρια μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι.Η παραλειψη αυτή των Βουλγάρων δείχνει ότι οι δήθεν αντιεθνικιστικές οργανώσεις είναι όργανα του κράτους των Σκοπίων γιατί ο αποβουλγαρισμός των κατοίκων είναι ο θεμέλιος λίθος του σλαβομακεδονισμού.
Ερωτώ λοιπόν τις αριστερές ελληνικές οργανώσεις που μάχονται κατά παντός εθνικισμού και υπέγραψαν το κείμενο αυτό αλλά και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ:
Γιατί στον εθνικό αυτοκαθορισμό δεν περιλαμβάνεται το δικαίωμα να δηλώνει ένας κάτοικος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Βούλγαρος ?
Είχαν αντίρρηση οι φιλοξενούντες σλαβομακεδόνες ?
Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι εκτός από Αλβανούς,Ρομά,Βλάχους μπορεί να υπάρχει και κανένας Βούλγαρος στα Σκόπια ?
Η ιδεολογία του Σλαβομακεδονισμού (αποδόμηση ιστορίας και ταυτότητας) επηρεάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως είναι και το πρότυπο τους.
ΥΓ:Φυσικά ούτε λόγος για Έλληνες.
Αναδημοσιεύω λοιπόν το άρθρο-διαμαρτυρία....
============================================================
ΒΕΤΟ στην "αντιεθνικιστική" απάτη!


Να σπάσουμε την τρομοκρατία των νεοταξικών συμμοριών
Αν ο φασισμός είχε στο παρελθόν χρώμα φαιό και χρησιμοποιούσε τον εθνικισμό ως όχημα για την διάδοση των μισάνθρωπων ιδεών του, σήμερα έχει χρώμα ροζ και έχει ως σημαία του τον «αντιεθνικισμό» και τον «αντιμιλιταρισμό».
Ένα τέτοιο δείγμα νέας κοπής φασισμού -πιο δόλιου και πιο ύπουλου από τον παλαιό, καθώς κρύβεται πίσω από αριστερή φρασεολογία- πήραμε το Σάββατο 17 Μαΐου από γκρουπούσκουλα που πολιτικά πρόσκεινται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, διάφορες ομαδούλες από αυτές που αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται «αντιεθνικιστικές», «αντιφασιστικές», «αντιρατσιστικές» κ.ο.κ., πραγματοποίησαν στην πόλη των Σκοπίων ανοιχτή εκδήλωση και διαδήλωση με κύριο σκοπό την στήριξη τού σκοπιανού μεγαλοϊδεατισμού και με συνθήματα ξεκάθαρου σωβινιστικού μίσους ενάντια στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τους διοργανωτές (οι οποίοι επιχείρησαν να ρίξουν στάχτη στη φωτιά επαναλαμβάνοντας τα ίδια μονότονα τσιτάτα περί «φιλίας των λαών», «εναντίωσης σε κάθε είδους εθνικισμό» κ.λπ. κ.λπ.), η εκδήλωση είχε έντονο εθνικιστικό και σωβινιστικό χαρακτήρα, καθώς αναπαρήγαγε χωρίς προσχήματα την σκοπιανή εθνοφυλετική προπαγάνδα.Μία ματιά και μόνο στα γκρουπούσκουλα που συμμετείχαν σ' αυτή την εκδήλωση μίσους κατά της Ελλάδας και των πολιτών της, αρκεί για να πείσει και τον πλέον κακόπιστο για τους πραγματικούς σκοπούς της όλης εκδήλωσης: πρόκειται κατά κύριο λόγο για συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν και τον σκληρό πυρήνα του «εθνομηδενιστικού μπλοκ» στη χώρα μας, μέλη του οποίου έχουν ισχυρές προσβάσεις στα ΜΜΕ και επαφές με επιχορηγούμενες από τις ΗΠΑ «μη κυβερνητικές οργανώσεις».
Ήταν τέτοια τα συνθήματα της διαδήλωσης των περιφερόμενων «αντιεθνικιστών», που οδήγησαν ακόμη και αυτά τα αστικά ελληνικά ΜΜΕ, οπαδούς της μετριοπάθειας -ή μη της ηττοπάθειας- σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, να κρατήσουν αρνητική στάση απέναντι στην διπλή πρόκληση Σκοπιανών εθνικιστών (γιατί περί αυτών πρόκειται!) και υποστηρικτών κάθε ανθελληνικού σωβινισμού, από την Ελλάδα.Τόσο από τον χαρακτήρα της ψευδεπίγραφα «αντιεθνικιστικής» αυτής εκδήλωσης, όσο και από τις ανακοινώσεις των διοργανωτών, οδηγούμαστε στα εξής συμπεράσματα:
1. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ»;
Δεν είναι τυχαίο που στην πρώτη κιόλας παράγραφο της ανακοίνωσής τους, οι... τουρίστες «αντιεθνικιστές» αναφέρονται σε ένα πρωτοσέλιδο της ακροδεξιάς εφημερίδας «στόχος» που ζητάει να «κρεμαστούν τα μέλη της αποστολής».
Ποιος είναι όμως ο «στόχος»;
Δεν είναι τίποτε άλλο από μια γραφική ακροδεξιά εφημερίδα με μεγαλοϊδεατικές φαντασιώσεις και χουντικά παραληρήματα, με ελάχιστη επιρροή στην ελληνική κοινωνία και μηδαμινή αναγνωσιμότητα (δεν πουλάει παρά μερικές εκατοντάδες φύλλα σε όλη την Ελλάδα).
Η αναφορά λοιπόν των «αντιεθνικιστών» σε μια τέτοια γραφική φυλλάδα δεν επιχειρεί τίποτε άλλο από το να παρουσιάσει τον περιφερόμενο θίασο των «αντιεθνικιστικών» γκρουπούσκουλων ως... διωκόμενο από κάποιους δήθεν ισχυρούς «εθνικιστικούς κύκλους».
2. Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
Η παραπάνω αναφορά εντάσσεται στην γνωστή προσπάθεια του εγχώριου Εθνομηδενιστικού Λόμπυ να μάς παρουσιάσει ένα «αντίπαλο δέος», ένα «μπαμπούλα», ως άλλοθι για την παρασιτική δράση του (και ως δικαιολογία για τους πακτωλούς χρημάτων που λαμβάνει από το εξωτερικό για να προωθήσει την αποεθνικοποίηση των Ελλήνων, βλ. βιβλίο Ρεπούση).
Ο μπαμπούλας αυτός δεν είναι άλλος από τα κατάλοιπα τής -περιθωριοποιημένης εδώ και δεκαετίες- ελληνικής ακροδεξιάς.Πρόκειται για το γνωστό δίπολο «υπερεθνικιστών» και «αντιεθνικιστών».
Το τόσο βολικό για το Σύστημα δίπολο, που τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται στην Ελλάδα, εξαιτίας της επελαύνουσας παγκοσμιοποίησης και της εν ενεργεία αναδιάταξης των συνόρων στη Βαλκανική από τους ιμπεριαλιστές.Πιο πρόσφατο παράδειγμα της παγίωσης αυτού του ασφυκτικού διπόλου είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του καιροσκοπικού ΛΑΟΣ στις εκλογές του '07. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το δίπολο αυτό δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο από την μανιχαϊστική λογική τού «δεν είσαι μαζί μας, είσαι με τους άλλους». Αν δεν δηλώνεις εθνομηδενιστής, είσαι φασίστας και οπαδός του Καρατζαφέρη. Αν θεωρείς το ΛΑΟΣ εθνοκαπηλικό κόμμα και «ακροδεξιά τσόντα», είσαι «προδότης» και «εχθρός του έθνους». Τόσο απλά.Το δυικό αυτό σχήμα δεν είναι παρά οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: χωρίς τον «μπαμπούλα» της ακροδεξιάς δεν θα μπορούσε να αλωνίζει τόσο ανενόχλητα η «αντιεθνικιστική» τρομοκρατία των «προοδευτικών» και των νεοταξικών συμμοριών.Και αν δεν υπήρχε ο τσαμπουκάς και ο τραμπουκισμός των «αντιεθνικιστών», δεν θα κατέφευγε ο φοβισμένος μικροαστός στους «υπερπατριώτες» του ΛΑΟΣ.
Ο ένας δουλεύει για τον άλλο.«Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε»!
3. ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ
Ως απόρροια της ως άνω διαπίστωσης, δε μπορούμε παρά να επισημάνουμε την τραγική απουσία ενός δυναμικού δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου (πλην ορισμένων κινήσεων και εντύπων), που θα σταθεί ενάντια, τόσο στον εθνομηδενισμό της νεοταξικής «αριστεράς», όσο και στην πατριδοκαπηλεία της ακροδεξιάς παραφιλολογίας.Αν υπήρχε ένας ισχυρός δημοκρατικός πατριωτικός πόλος, που θα συσπείρωνε όλες τις ριζοσπαστικές, δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις, από αριστερούς και αναρχικούς μέχρι πατριώτες του κεντρώου χώρου, οι δύο αυτοί ακραίοι (πλην όμως αλληλοσυμπληρούμενοι) χώροι θα αδυνατούσαν να βρουν οπαδούς που να γεμίζουν πάνω από ένα λεωφορείο!
4. Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
Φυσικά δε γίνεται να μην αναφερθούμε στην αστείρευτη υποκρισία και τον μικροαστικό οπορτουνισμό του αντιδραστικού ΣΥΝ, του κυριότερου εκφραστή του Εθνομηδενιστικού Λόμπυ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Δε μπορούμε να μη θυμηθούμε τη συμμετοχή του τότε «ΚΚΕ εσωτερικού» στα συλλαλητήρια του ’92 για το Μακεδονικό, όταν, διά στόματος Λεωνίδα Κύρκου, «συμμετείχαν άπαντες, πλην Λακεδαιμονίων» («φωτογραφίζοντας» φυσικά το «μειοδοτικό» κατά τον Κύρκο, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που για δικούς του λόγους δεν συμμετείχε επίσημα στα συλλαλητήρια).Τότε, το ΚΚΕ ήταν «κόμμα μειοδοσίας». Σήμερα, αντιθέτως, για τον ΣΥΝ (και ποικίλους, πέριξ της Πρεσβείας, κύκλους), το ΚΚΕ έχει «εθνικιστική ρητορική», επειδή δεν υποτάσσεται (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) στα παραληρήματα των «αντιεθνικιστών»! Η υποκρισία, ο μικροαστισμός, και η έλλειψη σαφούς ιδεολογικής γραμμής τού κόμματος τού Cool Alexis σε όλο τους το μεγαλείο!
5. ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ «ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ»
Περιττό να επισημάνουμε το καταφανές, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα επίπλαστα ποσοστά που του απέδωσαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οδεύει αργά αλλά σταθερά προς την αυτοδιάλυσή του.Η οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια, που το εγχείρημα του Αλαβάνου για «κίνημα ανατροπής» θα πνιγεί μέσα στις αντιφάσεις που εκπροσωπεί κάθε μια από τις συνιστώσες του.*Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το μεγάλο στοίχημα με την Ιστορία, καθώς, αντί να αποτελέσει έναν λαϊκό πατριωτικό πόλο κοινωνικής αντίστασης ενάντια στην επέλαση της καπιταλιστικής Νέας Τάξης, απεναντίας επέλεξε να γίνει η ουρίτσα των αντεθνικών συμπλεγμάτων κάποιων περιθωριακών ομαδούλων του Εξαρχειώτικου μικροκόσμου. Και γι’ αυτό το λόγο είναι καταδικασμένος να παραμείνει στην καταφρόνια του ελληνικού λαού, τον οποίο ο ίδιος φρόντισε προηγουμένως να φτύσει ποικιλοτρόπως!
6. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ»
Οι διοργανωτές της «αντιεθνικιστικής» φιέστας στα Σκόπια απάντησαν στις εναντίον τους επικρίσεις ότι «κράζουν» τον εθνικισμό και στις δύο χώρες: FYROM και Ελλάδα. Πρόκειται για απάτη με σκοπό να παραπλανήσει τους αφελείς!Γιατί τι άλλο από ενστερνισμό του σκοπιανού σωβινισμού και μεγαλοϊδεατισμού περί «αιγαιακής Μακεδονίας» συνεπάγεται η αποδοχή της «μακεδονικής εθνότητας»; Η αποδοχή της φαντασιακής ταυτότητας του «Μακεδόνα» (δημιουργία επίπλαστης εθνικής ταυτότητας λόγω κατοίκησης τους τελευταίους αιώνες σε απροσδιόριστο γεωγραφικό χώρο) συνεπάγεται αναγκαστικά και την αποδοχή όλης της φυλετιστικής παραφιλολογίας των Σκοπιανών περί άμεσης καταγωγής τους από τους αρχαίους Μακεδόνες.Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι «αντιεθνικιστικοί κύκλοι» που φωνάσκουν και κόπτονται για τα δικαιώματα των «εθνικά Μακεδόνων», θεωρούν πως το ελληνικό έθνος είναι «φαντασιακή επινόηση του 19ου αιώνα» και δεν έχει καμία σχέση (ούτε καν πολιτιστική ή γλωσσική!) με τους Έλληνες της αρχαιότητας.Δηλαδή, αυτό το οποίο οι ενταύθα «αντιεθνικιστές» υπερασπίζονται με ζηλωτική μανία στο αλβανοσλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων, το αρνούνται και το πολεμούν με λύσσα στους συμπατριώτες τους!
7. «ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ» Ή ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!
Τα... καλόπαιδα της «Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας» δεν παρέλειψαν, αφού έδωσαν μια γερή γροθιά στον «εθνικισμό» (τον ελληνικό πάντα!), να ρίξουν με το ζόρι κι ένα... «βέτο στο ΝΑΤΟ». Αφού δηλαδή άσκησαν αρνησικυρία στον «εθνικισμό» και το «μιλιταρισμό» (τον ελληνικό, για να μην ξεχνιόμαστε), μας έριξαν λίγη στάχτη στα μάτια, πετώντας δυο μπηχτές περί ΝΑΤΟ, έτσι, για το "κυριελέησον"! (προφανώς εξαιτίας των βαθύτατων αντιαμερικανικών και αντινατοϊκών αισθημάτων που τρέφει ο ελληνικός λαός, προς μεγάλη λύπη των Μπίστηδων, των Κουναλάκηδων και άλλων... παλαίμαχων Συνασπιστών!)
Ούτε κουβέντα φυσικά για το γεγονός ότι η όλη υπόσταση του σκοπιανού κρατικού μορφώματος βασίζεται στην αμέριστη (ηθική και οικονομική) υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως και στα κεφάλαια της ελλαδικής μεγαλοαστικής τάξης, που κάθε άλλο παρά «εθνικιστική» είναι, όντας άπατρις και κοσμοπολίτικη (καθότι το Κεφάλαιο -όπως και οι Συριζαίοι!- δεν έχει πατρίδα!).
Ούτε κουβέντα εμβάθυνσης για τον ρόλο και την ιδεολογία που εκπροσωπεί αυτός ο πολυεθνικός πολιτικοστρατιωτικός μηχανισμός -κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου!
Ούτε κουβέντα για την εκ μέρους των ΗΠΑ ανακίνηση «μειονοτικών ζητημάτων» σε βάρος ιστορικών εθνών όπως είναι η Ελλάδα και η Σερβία, με σκοπό την κατάτμηση της Βαλκανικής σε αμερικανόδουλα προτεκτοράτα μέσω αστήριχτων διεκδικήσεων. Αρκεί μια ανιστόρητη ταύτιση της ελληνικής άμυνας για το Όνομα με τον σωβινιστικό μικροϊμπεριαλισμό των Σκοπίων και... καθαρίσαμε!
ΩΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, οπαδοί ενός γνήσιου δημοκρατικού, πατριωτικού και επαναστατικού μετώπου, καταδικάζουμε απερίφραστα τις εκδηλώσεις σκοπιανού εθνικιστικού τραμπουκισμού μιας τραγικής μερίδας ανιστόρητων εγκαθέτων.Καλούμε τον ελληνικό λαό να αφυπνισθεί και να υπερασπισθεί την ιστορική του μνήμη και τις αγωνιστικές του παραδόσεις, μακριά από εθνικιστικές φαντασιώσεις, αλλά και κοσμοπολίτικες αυταπάτες.Καλούμε επίσης κάθε σύντροφο και αγωνιστή του αριστερού χώρου να γυρίσει την πλάτη στις «αριστερές» τσόντες του νεοφασιστικού «αντι»εθνικισμού, αντιλαμβανόμενος πρωτίστως τον βαθύτατα αντιδραστικό τους ρόλο σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Συντροφική Συσπείρωση
Ενάντια στην Αντιεθνικιστική Τρομοκρατία
*Ως φωτεινές εξαιρέσεις στην εθνομηδενιστική κατρακύλα τού ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε, προς άρση παρεξηγήσεων, να αναφέρουμε το ΔΗΚΚΙ (συνιστώσα του κατά τις εκλογές του 2007), καθώς και τον βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη του «Αριστερού Ρεύματος», οι οποίοι αν μη τι άλλο έχουν κρατήσει μια θέση θαρραλέα και σαφώς αντινεοταξική.




3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ακρίτα,

    Εντύπωση μου κάνει ο αγωνιστικός σου ζήλος. Σε μερικά που λες συμφωνώ, σε άλλα όχι. Εκείνο που βλέπω είναι ότι δεν είσαι υποκριτής, και όποιος π.χ. σε αποκαλέσει και... προδότη μάλλον είναι κατάλληλος περισσότερο για ψυχιατρική νοσηλεία παρά για σοβαρή αντιμετώππιση.

    ΠΟΛΥ ρε παιδί μου τα βάζεις με το ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα, αλλά σε πολλά που λέει συμφωνώ, σε μερικά όχι. Οπωσδήποτε θα περιέγραφα τον εαυτό μου σαν ανένταχτο μοντέρνο αριστερό, χωρίς προκαταλήψεις, ΟΧΙ εθνικιστή, αλλά οπωσδήποτε πατριώτη. Και σε όποιον αρέσω...

    Κοίταξε να δεις τώρα. Εχω διαβάσει κάτι ανατριχιαστικούς διαλόγους στο phorum.gr καθώς και στο φόρουμ της "Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας" (Αμερικής) όπου επανειλλημένα κάποιος Ελλην "υπερ-μακεδονομάχος" σε αποκάλεσε αράπη, προδότη, κ.ο.κ. (ενώ ο ίδιος δηλώνει... βλάχος διαμένων στην Καλιφόρνια). Προς το παρόν δεν επιθυμώ να αναφέρω το όνομά του, πάντως έχω νευριάσει που διάβασα όσα έλεγε, τον θεωρώ κατάπτυστο, και ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν σβήστηκαν τα απαράδεκτα λεχθέντα του στα προαναφερθέντα φόρουμ, γιατί δεν θα τον είχα πάρει χαμπάρι. Τελευταία είχα μια πολύ... δύσκολη συζήτηση μαζί του, στο μπλογκ του Χρήστου Μόρφου, και αφού αποπειράθηκε να κάνει και σε μένα τα ίδια (εκείνα τα γνωστά "από που κρατάει η σκούφια σου" κλπ) έφτασε στο σημείο να ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ υποτιθέμενη "επιστημονική έρευνα" των ΦυροΜακεδόνων που (δήθεν) "αποκρυπτογράφησε τη στήλη της Ροζέτας" και βρήκε αντί για Αιγυπτιακή Δημοτική... Αρχαία Μακεδονικά. Με το θέμα αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ πολύ σοβαρά, και θα ζητήσω τη βοήθειά σου λίαν συντόμως. Απεχθάνομαι τις παραποιήσεις της ιστορίας και κάθε είδους ψέμα, από όπου και αν προέρχεται. Πάντως, κάποιος "ανώνυμος νούμερο 2" (μετά τον προαναφερθέντα τραμπούκο) έγραψε σε εκείνο το μπλογκ ένα λίαν προσβλητικό και συκοφαντικό σχόλιο, κατόπιν του οποίου θα αναρτήσω ποστ στο δικό μου μπλογκ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ αυτό τον πανηλίθιο υπερ-εθνικιστή που... κατέληξε να δικαιώσει τους ίδιους τους ισχυρισμούς των επιστημόνων της FYROM (λόγω της ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗΣ που τον διακατέχει ότι οι "σλαβόφωνοι" ήταν ΟΛΟΙ Ελληνες).
    Θα επανέλθω αν δω το σχόλιο αυτό δημοσιευμένο.

    Ευχαριστώ. (και μην ξεχάσεις να αναφέρεις ΚΑΘΕΤΙ που γνωρίζεις για την δήθεν "αποκωδικοποίηση της Στήλης της Ροζέτας").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλ omadeon διάβασα τι έγραψες αλλά δώσμου λίγο περισσότερο χρόνο για να διαβάσω αυτά που έγραψες καθώς και τα λινκ σου.
    Θα επανέλθω για τον George Tsapanos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ότι βλέπω γνώρισες τον George Tsapanos αλλά και μερικές από τις ουρές του που έχουν σαν σκοπό την διαπόμπευση του συνομιλητή του.
    Ομολογώ ότι και εμένα με έριξαν στο χαμηλό προσωπικό επίπεδο τους. Διότι οι ύβρεις και η συκοφαντία είναι τα όπλα τους.!!!
    Ειδικά για τον Tsapanos ο οποίος όλα αυτά χρόνια ταυτοποιήθηκε με τα αποβράσματα των Σκοπιανών όπου από τις αρχές του 2000 πια έχουν αυτοανακυρυχθεί “λόγιοι” και θεωρούνται σεβαστά άτομα ανάμεσα στους Σκοπιανούς.
    Προφανώς και ο εκ Αμερικής George Tsapanos ήθελε να ακαολουθήσει τον ίδιο δρόμο φενεκισμού που ακολούθησαν και οι Σκοπιανοί με το να εκδόσει κανά βιβλίο και να βάλει όλες αυτές τις μπαρούφες περί αυτοχθΩνιας των βλάχων.

    Μάλλον του τα χάλασα του George Tsapanos όταν εμφανίστηκα πριν 3 χρόνια με αποτέλεσμα να αρχίσει να το γυρνάει στην παγκοσμιοποίηση , η οποία όμως ως συνήθως ξεχνάει να μας πει ότι προέρχεται από την χώρα στην οποία ποια κατοικεί και ψηφίζει…την USA .!!!

    Το θέμα όμως είναι ότι δυστυχώς οι εξωφρενικές θεωρίες των απανταχού Συνωμοσιολόγων σαν τον George Tsapanos είναι ότι φτάνουν σε τέτοιο σημείο όπου αγκαλιάζουν “κεφάλαια” από τις μπουρδολογίες των “δήθεν” αντιπάλων τους όπως είναι η ανακάλυψη της “αρχαία Μακεδονικής” στην Στήλη της Ροζέττας. Για να καταλάβεις οι Σκοπιανοί εθνικιστές {όπου συμπορεύεται ο George Tsapanos) βρήκαν την λέξη gypsie- όπως αποκαλούν τους γύφτους - και το μετφράζουν στα αγγλικά ….Egyptians(σελ 118 από το απόσπασμα που έβαλες omadeon). Τους δε Έλληνες τους αποκαλούν Δαναούς ώστε να πάρουμε και λίγο από αφροκεντρισμό.

    Πρόσφατα οι Σκοπιανοί καθηγητές φλερτάρουν με τον Ρώσσο σλαβοεκκεντριστή Valery Chudinov όπου αυτός ο κύριος υποστηρίζει ότι βρήκε Σλαβικά σε αρχαία ελληνικά βάζα.!!!

    Βλέπεις όλοι οι άλλοι τους απέρριψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.