Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Η ελληνική Ομογένεια στην αντεπίθεση

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα υπάρχουν ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες «The Hill» και στην «Politico», τις δύο κατ’ εξοχήν πολιτικές εφημερίδες της Ουάσιγκτον που αποτελούν καθημερινή πηγή ενημέρωσης για τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής και τα επιτελεία τους, στις οποίες επισημαίνεται ότι 130 μέλη του Κογκρέσου έχουν καλέσει την ΠΓΔΜ να σταματήσει τις αλυτρωτικές ενέργειες.

Οι καταχωρήσεις, οι οποίες προβάλλουν και το γεγονός ότι μεταξύ των νομοθετών που έχουν συνυπογράψει τη σχετική τροπολογία περιλαμβάνεται και ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα, δημοσιεύθηκαν από την ομογενειακή οργάνωση Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων (Τhe National Coordinated Effort of Hellenes) που συνεργάσθηκε στενά και με τους γερουσιαστές Σνόου και Μενέντεζ, οι οποίοι είχαν δημοσιεύσει προχθές άρθρο γνώμης στην «Washington Times».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα - ή το αργότερο αύριο- ο Μπάρακ Ομπάμα θα προβεί σε δήλωση για το Σκοπιανό, εξαιρετικά θετική για τις ελληνικές θέσεις, στην οποία θα αναφέρεται και στην επιστολή που έστειλε και στην Κ. Ράις για το θέμα. Εφόσον δοθεί στη δημοσιότητα η δήλωση αυτή, θα συμπέσει με εκδηλώσεις της ελληνικής Ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, η δραστήρια ομογενειακή οργάνωση Cyprus Action Network of America (CANA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης Αμερικανών αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπαρτμεντ με στόχο να αναδείξει το θέμα της ελληνικής μειονότητας στην ΠΓΔΜ και τους διωγμούς που υφίστανται οι εκεί Έλληνες. Η καμπάνια υπό το τίτλο "Hellenic Human Rights coalition to Stop Skopje" απευθύνεται στις αμερικανικές υπηρεσίες και στους διεθνείς οργανισμούς.
αναδημοσίευση από το: strategy-geopolitics.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ......ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ......ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ....
    ΚΑΛΟ Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Εκάτη για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.