Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Απάντηση προς Vodenka και Abecedar (Σλαβικά μακροτοπωνύμια)


Καταρχήν να ξεκινήσω στο ότι το ποιόν του ανθρώπου φαίνεται από τις πράξεις τους αλλά και από τον τρόπο της συμπεριφορά τους προς τους άλλους.* Μπορεί να μου παραποιείτε στο φασιστικό maknews το διαδυκτιακό μου όνομα (συνηθισμένη πρακτική για τους Σλαβομακεδονιστές και κλέφτες της Μακεδονικής ιστορίας) αλλά εγώ θα συνεχίσω να απαντώ με ιστορικά στοιχεία στον Σλαβομακεδονισμό σας.

Τα Σλάβικα τοπωνύμια και ειδικά τα μακροτοπωνύμια (όπως είναι ο σωστός όρος Σλαβομακεδονιστή Abecedar)) που έχουν μείνει σ' όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Πελοπόννησο, είναι αψευδείς μάρτυρες της μακροχρόνιας παρουσίας Σλάβων σe αυτούς τους χώρους. Και για να μείνουν τα τοπωνύμια πάνω από χίλια χρόνια αδιατάρακτα ανάμεσα στους Έλληνες που έζησαν σε αυτά τα μέρη θα πει ότι η παρουσία των Σλάβων ήταν έντονη και μακροχρόνια.

Το γεγονός αυτό έκανε το Γερμανό ιστορικό Φαλμεράγιερ να πει ότι η Ελλάδα εκσλαβίστηκε και ότι δεν έμεινε ζωντανός Έλληνας μετά το πέρασμα από δω των Σλάβων. Σλαβομακεδονιστή Abecedar μιας και διάβασες τον Φαλμεράγιερ μήπως ξέχασε να μας πει κάτι.

Υπήρχαν Έλληνες εκείνη την περίοδο ?
Πως οι Σλάβοι αυτοί εξελληνίστηκαν και εξεφανίστηκαν από τον 13ο αιώνα και εντεύθεν?


Σλαβομακεδονιστή Abecedar μιας και διάβασες τον Φαλμεράγιερ (αλήθεια Σλαβική έκδοση έχει βγει ?) θα γνωρίζεις ότι όλη η φιλολογία του Γερμανού βασίστηκε στην ερμηνεία της επιστολής του πατριάρχη Νικόλαου όπου παραγνωρίζεται το εξής ουσιαστικό: το ότι οι Αβαρο-Σλάβοι κυριάρχησαν στην Πελοπόννησο. Το κυριάρχησαν σημαίνει ότι εξουσίαζαν κάποιους. Κατά συνέπεια κυριάρχησαν πάνω σε κάποιους. Ποιοι είναι αυτοί ? Το ότι δεν μπορούσε να πατήσει στο χώρο αυτό Ρωμαίος δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν μέσα στο χώρο κυριαρχίας των Σλάβων υποταγμένοι Έλληνες ή Ρωμαίοι για τους Βυζαντινούς. Το ότι η Πάτρα και η Κόρινθος αλλά και άλλες πόλεις δεν υπάγονται στην κυριαρχία τους, σημαίνει ότι οι Βυζαντινοί πατούσαν σταθερά πόδι στην Πελοπόννησο. [1] Άλλωστε, το ότι καταστράφηκαν εντελώς μέσα σε μια ώρα με την εμφάνιση του Αγίου Ανδρέα και η χώρα επανήλθε στο σκήπτρο των Ρωμαίων Δηλώνει κάτι διαφορετικό Σλαβομακεδονιστή Abecedar.

Σe όλη την Ελλάδα έχουν καταγραφεί, κατά τον Γερμανό ιστορικό Μάξ Βάσμερ (Vasmer) 2.123 μακροτοπωνύμια δηλαδή τοπωνύμια αστικών κέντρων και δεκάδες χιλιάδες μικρότερα τοπωνύμια ή αγροτικές περιοχές καθώς και χιλιάδες λέξεις, που πέρασαν και μετά πλάστηκαν για να γίνουν λειτουργικές στην Ελληνική γλώσσα. [2] Για παράδειγμα αναφέρουμε εδώ τις πολύ κοινές λέξεις της νεοελληνικής γλώσσας λόγγος, λαγκάδα, βάλτος.

Δεν νομίζεις Σλαβομακεδονιστή Abecedar ότι ο αριθμός των σλαβικών μακροτοπωνύμιων είναι μικρός σε σχέση με τα ελληνικά που απαριθμούν δεκάδες χιλιάδες ?

Μία ακόμη παρατήρηση πάνω στα Σλάβικα τοπωνύμια, είναι αρκετά διαφωτιστική για τον τρόπο που έγινε η εγκατάσταση στον Ελλαδικό χώρο. Τα Σλάβικα τοπωνύμια εντοπίζονται βασικά σε ορεινές περιοχές και πολύ λιγότερα σε πεδινές περιοχές και ελάχιστα σε παράλια. Οι Σλάβοι που διείσδυσαν στον Ελλαδικό χώρο έμειναν στις πλαγιές των βουνών και ασχολούνταν βασικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. [3] Πολλά από τα τοπωνύμια που προϋπήρχαν είναι απλή μετάφραση στα Σλάβικα. Έτσι Χελμός ονομάστηκαν τα Αρόανια όρη. Στα Ελληνικά τα Αρόανια σήμαιναν Μεγάλο όρος και το Χελμός στα Σλάβικα σημαίνει το ίδιο ακριβώς. Και η δεύτερη κορυφή των Αροανίων λεγόταν στα Ελληνικά Τριανταφυλλιά. Οι Σλάβοι την ονόμασαν Ντουρυτουβάνα που σημαίνει το ίδιο: Τριανταφυλλιά.

Συνοψίζοντας λοιπόν Σλαβομακεδονιστές Abecedar και Vodenka, σας παραθέτω την άποψη του Α. Rambaud, [4] σαν επίλογο : «Μεταξύ δύο ηπείρων η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σα ζωντανός βλαστός ανάμεσα σε δύο κοτυληδόνες: αφομοιώνει, κατεργάζεται και μεταπλάσσει τα ετερόκλητα στοιχεία των επαρχιών της Ασίας και της Ευρώπης. Στους κόλπους της προσφεύγουν τυχοδιώκτες και από τη Δύση και από την Ανατολή. Σε μικρό χρονικό διάστημα τους μεταβάλλει σε Έλληνες: λησμονούν τα βάρβαρα ιδιώματά τους και αποδέχονται τη γλώσσα του Βυζαντίου. Οι ειδωλολατρικές τους προλήψεις υποχωρούν μπροστά στην Ορθοδοξία του. Το Βυζάντιο τους δέχεται άξεστους, βάρβαρους και τους αποδίδει στους δρόμους της τεράστιας αυτοκρατορίας του, εγγράμματους, σοφούς, θεολόγους, ικανούς διοικητές και εύστροφους κρατικούς λειτουργούς».

Ο Ελληνισμός είχε τη δύναμη να τους αφομοιώσει και μακροπρόθεσμα να γίνουν δυναμικά στοιχεία του Ελληνισμού αποβάλλοντας ακόμα και το ένδυμα του Σλάβου.

Όπως βλέπετε Σλαβομακεδονιστές του ρατσιστικού maknews υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που τίθονται από ιστορικούς ρεβανσιστές όπως είστε εσείς και χρειάζονται πολλές γραμμές απαντήσεων ώστε να τεκμηριωθούν. Μου πετάξατε ένα Σλαβικό τοπωνύμιο και ένα Φαλμεράγιερ και νομίζετε (σύμφωνα με τον σλαβομακεδονισμό σας) ότι με αυτό καταφέρατε να με «νικήσετε» . Ξέρετε ότι μόνο «οι βλάκες είναι οι ανίκητοι».

Σημειώσεις
[1] - Slavs in Peloponnesus (κυρίως οι χάρτες του Florin Curta)
[2] - Die Slaven in Griechenland, Βερολίνο, 1941
[3] - Μαρία Νυσταζοπούλου-Πελεκίδου, Βυζάντιο και Σλάβοι(6ος-2ος αιώνας), σελ 82
[4] - A. Rambaud, L’empire grec au Xe siècle. Contantin Porhyrogenete, Paris, 1870.

======================================================================
* Όπως βλέπεται δεν απαντώ περί κουκουλοφόρων και παρεμφερών «κοσμητικών» σχολίων και συνεχίζω να σέβομαι το όνομα της Σλαβομακεδονίστριας Vodenka. Εσείς όμως γιατί το αποκαλύψατε ?

** Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες , το 1922 και την προσφιλή τακτική σας να τους ειρωνεύεστε έχω απαντήσει στην Εθνολογική κατάσταση πληθυσμού Μακεδονίας το 1925 καθώς και στο Ντόπιοι και Πρόσφυγες στην Μακεδονία .

12 σχόλια:

  1. Apo mia deuteri matia ta logia:

    τους δέχεται άξεστους, βάρβαρους και τους αποδίδει ... εγγράμματους, σοφούς, .... ικανούς ....εύστροφους ...

    8a prepei na ta dex8oume san merikws mono ali8ina!

    Nomizw oti xaraktires san tin Vodenka kai ton Abcdefg e3igoun apo monoi tous kalitera ti enow!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστός στις τοποθετήσεις σου, Ακρίτα. Εξάλλου, το να υποστηρίζεις τις θεωρίες του Φαλμεράυερ αγνοώντας παράλληλα την μη αποδοχή και κατάριψή τους από μερίδα της τότε και πλειοψηφία της σύγχρονης επιστημονικής κοινότητας, μαρτυρά «κάτι» για τις εκάστοτε σκοπιμότητες.

    Μ' αρέσει που προσπαθούν να πείσουν πως το βιβλίο που αναφέρουν θεωρείται καταραμένο, «όντας» μια αξιωματική αλήθεια που δεν αντιμετωπίζεται. Καταραμένος μάλλον θεωρείται ο εκτενώς ανεπτυγμένος αντίλογος στο βιβλίο-ευαγγέλιό τους, τον οποίο και προφανώς δεν έχουν κάνει τον κόπο να μελετήσουν. Αλλά έτσι είναι για μερικούς ανθρώπους... Ελλείψει επιχειρημάτων επικρατεί η άγνοια και ο χλευασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον 21ο αιώνα όταν απασχολούμαστε με ένα θέμα που έχει ήδη κλείσει από τις αρχές του 20ου αιώνα, ίσως θεωρηθεί μια ανιαρή επανάληψη, σαν ξαναμασημένη τροφή.Ο Φαλμεράυερ έγραψε ένα βιβλιαράκι 130 σελίδων γεμάτο ανακρίβειες, το οποίο και 'ξετίναξαν' ήδη από την εποχή του οι συμπατριώτες του Λουδοβίκος Ρος και Καρλ Χοπφν.

    Όταν λοιπόν η πατρίδα του τον απορρίπτει, οι Σκοπιανοί τύπου Abecedar τον έχουν σαν ..θεό τους ελλείψει επιχειρημάτων όπως είπε και ο Μιχάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exnas na peis pws oi 8ewries Flameraier exoun na kanoun kai me to Nazismo pou poloi typou Vodenkas aspastikan meta manias!

    E3ou kai i fasistarades tou Maknews!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν βαρεθηκες να καρπαζωνεις το mcnews?
    LoL

    εξαιρετικο παντως σε πληροφοριες και πολεμικη το blog σου!!!
    :)

    και κριμα μεγαλο η υπαρξη (υποπτα?) ανικανων στα υπευθυνα ποστα της χωρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς Abecedar και Vodenka

    Ancient Toponymies renamed by Slavs,FYROM -part 2-

    http://www.youtube.com/watch?v=IKeF0IZrkI0

    Ancient Toponymies renamed by Slavs,FYROM -part 1-

    http://www.youtube.com/watch?v=BJw4YOnULjc

    για τα σλαβάκια που βγάζουν πολύ γλώσσα πίσω απο τα κομπιουτεράκια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακρίτα σε συγχάιρω για το ήθος, την υπομονή και την εγκυροτητα των απαντήσεων.
    Αναγκάστηκα να γραφτώ στο maknews για να απαντήσω στην βοντέκα - και τελείωσα με την ίδια έκφραση:
    οι ηλίθιοι είναι ανικήτοι

    και ξέρεις πως απάντησε η βοντέκα? 'το ξέρεις ότι ο Ντοστογιέφσκι είναι Σλάβος?'
    Ουδέν σχόλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Δημήτρη όπως είπε και ο Βλάσης Βλασίδης οι Σκοπιανοί ουσιαστικά δεν κάνουν διάλογο, προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους σε όλους τους άλλους.

    Και συμβουλεύει πως για να τους αντιιμετωπίσεις πρέπει να έχεις λόγο σύγχρονο και ευρωπαϊκό, θετικό και όχι αρνητικό, με νέα κείμενα επιστημονικά και εκλαϊκευμένα γραμμένα στα αγγλικά, με την εκμετάλλευση της συσσωρευμένης επιστημονικής γνώσης από ιδρύσεώς της και με νέα ερευνητικά προγράμματα θα οδηγήσουν σε νέα δεδομένα.

    Για αυτό τον λόγο οι Σκοπιανοί δεν επιβιώνουν σε διεθνή φόρουμ όπου ΠΑΝΤΑ αποβάλλονται.

    Στο maknews ήμουν 1,5 χρόνο όπου τελικά με απέβαλαν χωρίς να έχω σπάσει τον κωμικό κανονισμό τους. Και Μακεδόνες τους έλεγα και τον Σλαβομακεδονισμό τους έδειχνα. Τελικά με απέβαλε ο Risto Stefov όπου έφτασε στο σημείο να εκβιάσει τον ρατσιστή ιδιοκτήτη του maknews Lubi Uzunovski "ή εγώ ή ο ακρίτας"!!!!

    @macedonia_greece ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    @ Ανώνυμε (9 Νοέμβριος 2008 11:25 μμ)προσπαθώ για το καλύτερο.

    @ Ανώνυμε (9 Νοέμβριος 2008 4:28 μμ) ότι ο Σλαβομακεδονισμός που έχουν ασπαστεί οι Σκοπιανοί είναι καθαρά ακραίος εθνικισμός. Για αυτόν τον λόγο θέλουν να ιδιοποιήσουν τον όρο Μακεδόνας. Ξέρεις πρίν μερικά χρόνια σε πολλά φόρουμ υπήρχε μόνο η ταμπέλα "Macedonia". Όταν άρχίσαμε οι Έλληνες και το χρησιμοποιήσαμε και αρχίσαμε να δείχνουμε στους ξένους ότι υπάρχει και άλλη Μακεδονία τελικά τώρα στα ίδια φόρουμ βρίσκεις και το "Greek Macedonia". Υπομονή και επιμονή χρειάζεται.
    Οι Σκοπιανοί -ειδικά αυτοί της διασποράς και της Ελλάδας - είναι ακραίοι εθνικιστές ή όπως τους λέω εγώ νέοκομιτατζήδες που σαν σκοπό έχουν τον διαμελισμό της χώρας μας με οποιαδήποτε τρόπο. Ένας από αυτούς είναι και η συμμαχία με τους Τούρκους της Θράκης και η συνεχής υποδαύλιση του μίσους ως προς την κυριαρχία της Ελληνικής δημοκρατίας και κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To all friends and especially to Akritas!

    The very truth is that as long as you argue with evidence based, scientific reasoning - as you put it right Akritas - these clowns disappear in thin air, the same way as their falsified, unsubstantiated arguments do - they simply have none, and end up always ridiculing themselves publicly!

    I've made this experience myself repeatedly by following and writing comments on newspaper-articles.
    I’m really thankful that you Akritas, and all others, provide and share with us - and the community on the whole, your enormous and well researched knowledge!
    You’re a great source of reference and an excellent daily “must read” …! :)

    Just keep on going!
    Thanks again!
    Argyris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Thanks Argyri for your warmfull comments. I am trying to do the best as about our cause. Keep going the fight to another propaganda-field and this is the newspaper-articles section. It is no easy task to find a convincing explanation for this state of affairs.In the sophisticated age of globalization and free personal expression over the Internet, such an explanation is too simple. A more systematic approach will show that what is behind it is a combination of factors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Geia xara file Akritas!

    Sadly, people abroad are in the vast majority only informed through dissemination of FYROM-Propaganda / Indoctrination in mass media. People simply can’t be bothered or haven’t got the knowledge to differentiate between brainwashed propaganda and scientific truth. In order to understand and support our point of view, we MUST provide them with evidence-based, scientific prove – in ENGLISH!!

    My experience is that in the end, nobody is taking them and their supporters seriously, because they simply have nothing to back up their ridiculous claims!

    That’s why it is so important to always to support our arguments with well researched references – always!!

    Excellent work Akritas, I'm looking forward to your writings!
    Argyris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.