Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

"Αθέατος Κόσμος" και Ουράνιο Τόξο

Οι εντυπώσεις μου από την εκπομπή δυστυχώς ήσαν κάκιστες. Εκτός ότι στην αρχή ήσαν μία χάβρα "ιουδαίων" όπως όλοι μαζί μίλαγαν και αιτία ήσαν κυρίως ο Βαλλιανάτος και δυστυχώς η Ελληνική πλευρά.
Ειπώθηκαν πολλά αλλά τις εντυπώσεις σε έναν ουδέτερο παρατηρητή θα τις κέρδιζε η πλευρά του Ουρανίου Τόξου (Παρίσης, Βοσκόπουλος και Βαλλιανάτος). Γιατί θα με ρωτήσετε ?
Διότι η Ελληνική πλευρά εκτός ότι ήταν ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΗ, χρησιμοποιούσε αυτήν την στείρα επιχειρηματολογία και η οποία δεν πείθει πλέον.
Και φυσικά η έκθεση Μακντούγκαλ είναι μονόπλευρη
Και φυσικά όλες αυτές οι εκθέσεις βασίζονται στις προτροπές και συμβουλές του ΕΠΣΕ του Δημητρά
Και φυσικά οι αναφορές του ΕΠΣΕ είναι γραμμένες και ραμμένες σύμφωνα με τις επιταγές του Σκοπιανού εθνικισμού
Και φυσικά η Ελληνική πολιτεία είναι ανύπαρκτη όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα "μειονότητες και προπαγάνδα"

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ?
όταν Έλληνας Βουλευτής της Πέλλας μπερδεύει τον Στοίδη με τον Βοσκόπουλο κάτι δεν πάει καλά.

Ειπώθηκαν πολλά από τους Σκοπιανούς και κυρίως αυτό της ταυτότητας και της γλώσσας. Εγώ θα τα ξαναματαναπώ διότι όπως φαίνεται μερικοί από την Ελληνική πλευρά νομίζουν ότι με αυτά που λένε είναι "ανίκητοι".

Ξεκινάω με το δεύτερο θέμα και αφορά την αναγνώριση γλωσσολογικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Ο όρος μειονότητα στην χώρα μας έχει διεστραβλωθεί εξαιτίας της ιδεολογικής μειοψηφίας η οποία μας βομβαρδίζει τα τελευταία χρόνια και που θεωρεί ότι εναντίον της ιδεολογίας των πολλών τότε αυτοί είναι οι προστάτες των λίγων.
Η γλώσσα είναι ένα σύστημα σημείων που καταρχήν εξυπηρετεί την επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας ομόγλωσσης ομάδας και κατά δεύτερο λόγο γίνεται ο φορέας ανάπτυξης του πνευματικού και τεχνολογικού πολιτισμού. Οι διάφορες γλώσσες ακολουθούν στην ιστορική τους πορεία μια κατεύθυνση που είναι σύμφυτη και ανάλογη με την ιστορική πορεία που ακολουθεί η ομάδα των μελών, τα οποία χρησιμοποιούν τη γλώσσα. Η στρατιωτική και η πολιτιστική κυριαρχία μιας κοινωνικής ομάδας ή ενός έθνους σε μια ή περισσότερες κοινωνικές ομάδες ή έθνη επιφέρει αντίστοιχα και τη γλωσσική τους κυριαρχία· και αντίστροφα, η στρατιωτική ή/και η πολιτιστική υποχώρηση επιφέρει τη γλωσσική συρρίκνωση και, σε ακραίες περιπτώσεις, την εξαφάνιση της γλώσσας. Έτσι σήμερα υφίσταται στον κόσμο ένα μωσαϊκό εθνών και γλωσσών που είναι αποτέλεσμα ιστορικών γεγονότων, συγκυριών και πληθυσμιακών ανακατατάξεων. Κάποια από αυτά τα έθνη, επειδή κατέχουν κυρίαρχη στρατιωτική και οικονομική θέση έναντι άλλων εθνών και κοινωνικών ομάδων, κυριαρχούν και γλωσσικά. Στα πλαίσια αυτών των διαδικασιών έχουν δημιουργηθεί μειονοτικές ομάδες, οι οποίες δε διαφοροποιούνται από την κυρίαρχη ομάδα ούτε εθνικά ούτε θρησκευτικά, αλλά μόνον γλωσσικά.
Όταν εννοώ γλωσσολογική μειονότητα εννοών μόνο αυτούς που ομιλούν την Σλαβομακεδονική και Πομακική ΜΟΝΟ.
Η σκέψη-πρόταση μου είναι η κωδικοποίηση Σλαβικού ιδιώματος της ομιλουμένης από τους Έλληνες Σλαβόφωνους της Δ. Μακεδονίας που είναι διαφορετικό από το Τιτοικό κατασκεύασμα. Όταν το κάνεις αυτό θα σταματήσει ο Βοσκόπουλος και ο Παρίσης να μιλάνε και για αναγνώριση "Μακεδονικής" γλώσσα.
Αναλύεις την ομιλουμένη διάλεκτο, την κωδικοποιείς σε γλώσσα (πχ λατινικό αλφάβητο) και τους λες θέλετε γλώσσα ? πάρτε την και βάλτε την όπως θέλετε εσείς.
ΟΥΔΕΙΣ μα ΟΥΔΕΙΣ δεν θα τολμήσει να πει κάτι.
Και ξέρεται γιατί ?
Το Σλαβικό ιδίωμα της Μακεδονίας είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό του Τιτοικού κατασκευάσματος που λέγεται με την βοήθεια Αμερικανών επιστημόνων "μακεδονική γλώσσα".

Ακόμα και το ABECEDAR, το περίφημο βιβλίο που κουνούσανεε επιδεικτικά χτες οι Σκοπιανοί , η γλώσσα του σύμφωνα με το ΚΕΜΟ (ναι αυτό το κέντρο πουτ γλυκοκοιτάζει τις απόψεις τους) ήταν κατηγορηματικό : Καμμία σχέση με την γλώσσα του Τίτου.

Και πάμε τώρα στην περίφημη ταυτότητα. Εάν οι Αμερικανοί μέσω του Νίμιτς έβαλαν θέμα εθνικής ταυτότητας (national identity) και γλώσσας στην διπλωματική τραγωδία που παίζεται ΕΔΏ 17 χρόνια τώρα με το προκτεράτο τους να βάλουμε και εμείς θέμα πολιτιστικής ταυτότητας (Cultural Identity). Πρέπει να μιλάμε με την γλώσσα της Νέας Τάξης. Η πολιτιστική ταυτότητα είναι ένα στοιχείο σύνθετο και πολυεπίπεδο για την Νέα Τάξη και ειδικά για τον Αμερικανό. Για τον Ευρωπαίο πολίτη συνήθως αποτελείται από τα εξής επίπεδα:

  • το ευρύτερο ευρωπαϊκό που σχετίζεται με την κοινή ιστορία, κληρονομιά ή/και αξίες.
  • το εθνικό επίπεδο που οριοθετείται από τα πλαίσια της χώρας μέλους, από τις διοικητικές δομές και τους θεσμούς, τις πολιτικές, τη γλώσσα/ες, τη λογοτεχνία και τα επιτεύγματα.
  • περιφερειακό επίπεδο το οποίο εκφράζεται μέσα από τις παραδόσεις, τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα.

Ο Μακεδονισμός των Σκοπιανών τρέφεται από την στρεβλή τους πολτιστική ταυτότητα. Η εθνική ταυτότητα και το εθνικό συναίσθημα πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά που απειλούν να κλονίζουν τα πολυεθνικά κράτη. Παρά τις αφελείς δοξασίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, η αξία του Έθνους, της ιστορικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητας παραμένουν οι ισχυρότεροι παράγοντες των διεθνών σχέσεων αλλά και της συνοχής ενός κράτους.

ήθελα να ήξερα σε αυτήν την Μακντούγκαλ τι απάντηση δόθηκε από την Ελληνική πλευρά ? Η αναφορά της ήταν μνημείο ρεβανσισμού της Ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Μερικά youtube βιντεο από την χθεσινή εκπομπή:



26 σχόλια:

  1. Πέραν του θέματος της πολιτιστικής ταυτότητας, ξεχνάμε επίσης να αναφέρουμε κ την ύπαρξη του κάνονα της καταχρηστικής άσκησης ενός δικαώματος, με τρόπο τέτοιο δλδ ώστε να καταπατά το δικαίωμα μίας άλλης ομάδας..
    Και ο κανόνας δικαίου σχετικά με την καταχρηστική άσκηση ενός ανθρώπινου δικαώματος είναι ιεραρχικά ανώτερος σε σχέση με τον κανόνα του αυτοπροσδιορισμού που επικαλούνται οι Σκοπιανοι.
    Αν χρησιμοποιήσουμε τον όρο «Μακεδόνες» μόνο για τον "εθνικό" προσδιορισμό των κατοίκων της FYROV και των Σλαβόφωνων της Μακεδονίας σε αποκλειστικότητα, πράγμα που διεκδικούν οι ηγέτες των Σκοπίων και τύποι σαν τον Βοσκοπουλο, αυτομάτως μεροληπτούμε εναντίον της πλειοψηφίας των κατοίκων της Μακεδονίας ως γεωγραφικής περιοχής ο αυτορποσδιορισμός των οποίων βασίζεται σε πληθώρα επιστημονικών κ ιστορικών αποδείξεων.

    Προφανώς αυτή η Μακντούγκαλ θα ξέχασε ότι έκτος των σκοπιανών έχουν κ οι υπόλοιποι ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία έχουν συστηματικά βιαστεί όλα αυτά τα χρόνια από τη σκοπιανή προπαγάνδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε ακρίτα δεν υπάρχει λέξη ''''ανημέρωτη''''.

    'ανενημέρωτη' είναι το σωστό.

    έλεος...με έχει πιάσει απελπισία από το εύρος της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ στην Ελλάδα.
    όλα στο περίπου...ο καθένας να πει την αποψάρα του (στην ουσία να πετάξει τη μαλακία του)...χωρίς αυτογνωσία...χωρίς να είναι ουσιαστικός και λακωνικός σε αυτά που θα πει...να μιλήσει απλώς για ναμιλήσει...και κατά τη γνώμη μου σε αυτό έφταιξε κατά 90% ο κομματισμός που έκανε τους ανθρώπους να μιλάνε όχι για να πουν αλήθειες αλλά για να γίνουν αρεστοί στον εκάστοτε ψηφοφόρο...

    τέλος πάντων.

    σε αυτά που λες για την Μακεδονία συμφωνώ και επίσης θα ήθελα να τονίσω το πόσο μαλακισμένος μαλάκας ήταν χτες βράδυ ο Χαρδατρέλλας που ούτε λίγο ούτε πολύ στο τέλος εμφανίστηκε από ουδέτερος έως φιλοσκοπιανός.
    προφανώς για να μην τον πούνε ''εθνικιστή'' οι αριστεράντζες και του πέσει ο αμανές της ''προοδευτοσύνης''...
    από την άλλη τα γνωστά κοπρόσκυλα του Βινοζίτο να λεν το ποίημά τους...

    καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την υπόδειξη αλλά να ανοίγουμε και κανά λεξικό.

    Ανημέρωτος σύμφωνα με το Μείζον Λεξικό
    Ανημέρωτος σύμφωνα με το Υπερλεξικό

    Σε ότι αφορά τον Χαρδάβελλα μόνο φιλοσκοπιανός δεν φάνηκε. Θα ήθελα βέβαια ένα κοντινό πλάνο του Βοσκόπουλου και του Παρίση όταν έβγαλε το ρεπορταζ με τους άνεργους Σκοπιανούς την Μελίτης που έλεγαν ότι όποιος κάνει δουλειά με το Δημόσιο είναι ρουφιάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ !!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ,ΑΚΡΑΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΚΛΠ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φυσικά και υπάρχει λέξη ανημέρωτη απλά δεν κολάει εκεί που την έχεις.
    αν είπα δεν υπάρχει, λάθος εκ παραδρομής δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει τα έχουμε ξαναδεί τα βίντεο με τους "ανέργους" της Μελίτης Ακρίτα και τα έχουμε ξανασχολιάσει.
    Απλά για όσους δεν ξέρουν,οι τρεις τύποι που μιλούσαν ότι δεν έχουν δουλειά γιατί δηλώνουν "Μακεντόσκι" ο ένας το τσούζει λίγο παραπάνω(κακό δεν είναι βεβαίως αλλά για εργαζόμενο εγώ δεν θα τον έπαιρνα),ο τύπος με το μαύρο σακάκι που λέει "Δεν παίρνουν τα παιδιά μας για δουλειά αν δεν είμαστε Ελληνόψυχοι" να θυμίσουμε ότι η κόρη του δουλεύει εδώ και χρόνια στην ΔΕΗ.
    Ο Χαρδαβέλας φυσικά ψαρώνει,λες και άμα πήγαιναν στο διπλανό χωριό οι θαμώνες των καφενείων δεν θα μιλούσαν για την ανεργία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε(11 Μάρτιος 2009 1:19 μμ ) η μόρφωση ενός ανθρώπου αρχίζει και καταλήγει από τον τρόπο συμπεριφόρας του. Όσο για τα 13 λεξικά σου σου υπενθυμίζω ότι η βλακεία των "μορφωμένων" δείχνεται και από την γνωστή παροιμία «γνώσεις χωρίς μυα­λό είναι γάιδαρος φορτωμένος βιβλία».

    Το μύνημα σου στο σβήνω λόγω των υβριστικών σχολίων. Το επόμενο όπως είδα το αφήνω. Ουδέποτε το έπαιξα "ειδήμονας" και "ειδικός" και οποισδήποτε παρεμβάσεις είναι δεκτές όταν γίνονται με κόσμιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε(11 Μάρτιος 2009 1:28 μμ ) για μένα ο Χαρδαβέλας έπρεπε να φωνάξει πρώτα από όλους ντόπιους και δίγλωσσους. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι το παρελθόν όλων αυτών που το παίζουν σήμερα απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόπτονται για "εθνικές ταυτότητες και μειονότητες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΤΟ 49? ΜΗΠΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Σ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ? ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΚΑΝΩ... ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ? ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδια σωστες ολες οι παρατηρησεις σας. Θα ηθελα μια κουβεντα ομως για τα προσωπα που καλεσαν στην εκπομπη. Ειδικα για εναν πολυ γνωστο ''κυριο''...
    Επιπλεον οσοι στην περιοχη θεωρουν τους εαυτους Μακεδονες με την ''Σκοπιανη εννοια''...δεν ειναι ελληνες πολυ απλα ασχετως της γλωσσας που ομιλουν. Εκει που καταλιγουμε ειναι πως αντι αυτα τα θεματα να περιμενουν εκπομπες να τα συζητουν, θα πρεπει επιτελους η καθε αφαντη κυβερνηση να αναλαβει δραση, ομως δραση οχι συνεχεις υποχωρισεις. Να διεκδηκισουμε τα δικαιωματα των δικων μας ελληνων στην αλβανια, τουρκια και σκοπια Επιτελους~!!
    (ζητω συγνωμη για ορθογραφικα λαθη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλα και κατανοητα
    1.Τι σχεση εχει η κυρια Βαλλιανατου με ενα τοσο σοβαρο θεμα; Καμια, προφανως. Αλλα τα ανθρωπινα δικαιωματα (μειονοτητων), αλλα των κυναιδων
    2.Οπως ειπε ενας φιλος μας εδω, επρεπε να καλεσουν ντοπιους, ανθρωπους που αφορα αμεσα το θεμα. Απο ολες τις 'πλευρες' ...αν υπαρχουν αυτες...
    3. Επιτελους ας θεσει η αφαντη κυβερνηση θεμα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ μειονοτητων σοβαρα...οσο αφορα την αλβανια, τουρκια και σκοπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπό Ιανός:
    Μάλλον δεν την είδες ολόκληρη την εκπομπή, φίλε.
    Ρόμπα τους έκαναν τους Βοσκόπουλο και Βαλλιανάτο όλοι, ακόμη κι ο Χαρδαβέλλας, ενώ ο Παρίσης ίσα που ψέλλισε μερικές μάντολες. Ακόμα κι ο Λιάνης, στην παρέμβασή του τα 'χωσε χοντρά και στον Βαλλιανάτο και στον Βοσκόπουλο.
    Είχαμε ξεβρακώματα: ο Βαλλιανάτος παραδέχτηκε, για πρώτη φορά δημοσίως, πως το ΕΠΣΕ χρηματοδοτείται απ' ευθείας απ' τον Σόρο, ενώ έγιναν περισσότερο από φανερές οι μεθοδεύσεις κι οι ανθελληνικές προπαγάνδες του ΟΤ και του Βοσκόπουλου, καθώς κι άμεσες σχέσεις όλου αυτού του εσμού, που συναπαρτίζει το ΟΤ, με σκοπιανά και βουλγαρικά συμφέροντα.
    Τον Βαλλιανάτο τον είχε πιάσει υστερία κι έκανε σαν ξεφωνημένη, ο Βοσκόπουλος, μπρος στις αποκαλύψεις και στις στοιχειοθετημένες μομφές, απλώς ανθυπομειδιούσε εριωνικά, ο δε Παρίσης τα 'χασε όταν ο Βελόπουλος του επεσήμανε πως ο ίδιος, ο Παρίσης, ισχυρίζεται πως η καταγωγή του είναι βλάχικη κι όχι "μακεδονική". Σε τηλεφωνική παρέμβαση δηνμοσιογράφων του τοπικού τύπου της Μακεδονίας έγινε ξεκάθαρο πως ο Βοσκόπουλος κι η συμμορία του απέκλεισαν, κι επιτέθηκαν, στους Έλληνες δημοσιογράφους που θέλησαν να καταγράψουν την συνάντηση του ΟΤ με την ΜακΝτούγκαλ, ενώ η τελευταία δεν είναι παρά μια ανεξάρτητη εμπειρογνώμων, που ο ΟΗΕ, μετά από τις συνεχείς προσφυγές του Βοσκόπουλου, έστειλε για να εξατάσει το θέμα της δήθεν "μακεδονικής" μειονότητας.
    Επιπλέον, ο Βοσκόπουλος φαίνεται πως κουφάθηκε στις επανειλλημένες ερωτήσεις περί της ελληνικής μειονότητας της FYROM και την στυγνή παραβίαση των δικαιωμάτων της.
    Έγινε παραπάνω από σαφές πως δεν υπάρχει, και δεν υπήρξε ποτέ, μακεδονικό έθνος, ούτε βεβαίως "μακεδονική" μειονότητα, αφού καμιά διεθνής σύμβαση ή συνθήκη, ούτε, βεβαίως, κάποια ιστορική πηγή στοιχειοθετεί την ύπαρξη ενός τέτοιου έθνους ή "μειονότητας".
    Να ομολογήσω, γιατί θέλω να 'μαι ειλικρινής, πως πρώτη φορά είδα έτσι, απολύτως ενωμένους, όλους τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν (ΝΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ), ο Θάνος Πλεύρης, αλλά κι ο Σγουρίδης, έκαναν κυριολεκτικά γιογιό τον ανεκδιήγητο Βαλλιανάτο, ενώ ήταν απολαυτσική η στιγμή που ο Βοσκόπουλος, την ώρα που προπαγάνδιζε την δήθεν παραβίαση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των "Μακεδόνων", αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως είναι...δημόσιος υπάλληλος! Γέλασε και το σκυλί. Πρώτη φορά άκουσα κράτος να διορίζει στο δημόσιο "μειονοτικούς", τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζει! Πέραν των παρευρισκομένων, έξοχοι ήσαν στις παρεμβάσεις τους και οι Λιάνης και Βελόπουλος. Ο τελευταίος, πρέπει να το ομολογήσω, ήταν αποστομωτικός για την κλίκα των Βαλιανάτου, Βοσκόπουλου και Παρίση.
    Τέλος, φάνηκε ξεκάθαρα η άμεση σχέση του ΟΤ με τιςαμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και το διαβόητο "Προξενείο" της Θράκης και τους πράκτορές του.
    Σε γενικές γραμμές, η χτεσινή εκπομπή του Χαρδαβέλλα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι, κι ένα ανελέητο ξεβράκωμα, όλου αυτού του ύποπτου εσμού που συναπαρτίζει το ΕΠΣΕ και ΟΤ.
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=147309&start=0#p1821548

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την είδα την εκπομπή φίλε μου και τελείωσε στις 2:15 το πρωί.
    Δεν ξέρω εάν είσαι ο Ιανός ή όχι αλλά διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Δεν μπορείς με υστερίες να επιχειρηματολογείς.
    Αυτά που λέει η Σκοπιανή πλευρά έχει δίκιο. Και ο ΟΗΕ πλέον αναγνωρίζει "Μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα και εμείς δεν κάναμε τίποτα για αυτό. Η Μακντούγκαλ ήρθε εδώ και έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις απόψεις του Λιάνη, των Δημάρχων και του Νομάρχη της Φλώρινας. Γιατί ?
    Διότι πολύ απλά η Μακντούγκαλ έπρεπε να γράψει για "εθνικές μειονότητες" στην Ελλάδα. Εμείς τι κάνουμε για αυτό ?
    ή μήπως περιμένεις να πας να πεις στην Γενεύη ότι η Μκαντούγκαλ και κατά επέκταση ο ΟΗΕ είναι όργανο των ΗΠΑ ?
    θα σε πάρουν με τις πέτρες αν το κάνεις αυτό χωρίς να το αποδείξεις.
    Όσο για την σχέση Σόρος και μειονότητες είναιγνωστλό αυτό. Ο Δήμου μάλιστα παραδέχτηκε ότι ο Σόρος χρηματοδότησε το ΕΠΣΕ, το οποίο και είναι η αιτία όλων αυτών των αναφορών που έχουν γραφτεί αυτά τα χρόνια.

    Και για να σου αποδείξω πόσο αΝΕνημέρωτοι ήσαν οι Ελληνες κανένας από αυτούς δεν ρώτησε τους:

    -Βαλλιανάτο ποιος είναι ο Νικόλοφ που χρηματοδοτεί το ΕΠΣΕ και τι απόψεις διατύπωνε στα διάφορα φόρουμ

    -Φίλιποφ/Βοσκόπουλο για το σαιτ του Ουράνιου Τόξου που είναι στο όνομα ενός από τους μεγαλύτερους ρατσιστές Σκοπιανούς εν ονομάτι Λούμπι Ουζινόφσκι και ο οποίος μεταξύ άλλων ανήκει και το σαιτ maknews

    -Παρίση για το ποιος τελικά εν τέλη χρηματοδότησε το ABECEDAR.

    Είναι πάρα πολλά που έπρεπε να ειπωθούν και όχι ερωτήσεις του τύπου τι δουλειά κάνεις , εάν είσαι Σλάβος και απόψεις ότι ο ΟΗΕ είναι γιουσουφάκι των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ABECEDAR ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ akritas

    "Και ο ΟΗΕ πλέον αναγνωρίζει "Μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα και εμείς δεν κάναμε τίποτα για αυτό."

    Αν ο ΟΗΕ ήθελε να αναγνωρισθεί τέτοια μειονότητα στην Ελλάδα, θα αναγνωριζόταν οπωσδήποτε και αυτό ήθελε. Ο Αμερικανός πρόξενος στην Θ/νίκη, θεωρείται ειδικός στην κατασκευή εθνικών μειονοτήτων, με απώτερο σκοπό την διάλυση κρατών. Δρα εδώ κι έναν τουλάχιστον χρόνο ανεξέλεγκτος στην Θράκη, αλλά η ελληνική διπλωματία "χαμογελά". Τι άλλο θα μπορούσαμε εμείς, οι Έλληνες πολίτες, να κάνουμε; Τα όσα γίνονται για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αυτονόμηση τμήματος (αν όχι ολόκληρης) της Θράκης, της αναγνώρισης προς την Τουρκία δικαιώματος συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας ήδη από το 1992 κ.λπ., γίνονται με τις ευλογίες των ελληνικών κυβερνήσεων που εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε. Και τις ψηφίζουμε, επειδή έχουμε πάρει αψήφιστα το ότι έχουν πουλήσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. nativist οι Τούρκοι και οι "Μακεδόνες" ανακαλύφτηκαν την δεκαετία του 90 όταν άρχισαν και τα πρώτα report του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ αλλά και η ίδρυση των διάφορων ΜΚΟ. Έτσι το έδαφος σιγά-σιγά άρχισε να "οργώνεται" και σήμερα πλέον έχουμε δια "στόματος" ΟΗΕ αυτές τις μειονότητες αλλά και την πρόταση κατάργηση διεθνών συνθηκών όπως αυτής της Λοζάνης. Για τους Τούρκους τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα διότι ήδη υπάρχουν φωνές ότι η Λοζάνη δεν ισχύει διότι υπάρχουν στην Κω και Ρόδο Τούρκοι (όπου και πράγματι υπάρχουν) οι οποίοι ενσωματώθηκαν το 46 στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν και αυτοί "δικαιώματα".
    Οι μειονότητες είναι πλέον η φαρέτρα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια και η Ελλάδα αν δεν συνέλθει θα καταντήσει να γίνει Σερβία αμαχητί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο πανηλίθιος των Ειδικών Δυνάμεων, ο Πλευρης δεν άφησε να γίνει κουβέντα και να χτυπηθεί το Ουράνιο τόξο με επιχειρήματα! Θα έπρεπε ο Χαρδαβελλας να φέρει άτομα που να μην τους ανεβαίνει το αιμα στο κεφάλι τόσο εύκολα! Έτσι κέρδισε τις εντυπώσεις το Ουράνιο τόξο, και οι Ελληνες φάνηκαν σαν κανίβαλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ akritas

    Συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις. Τίθεται, όμως, ένα νομικό ζήτημα: Μπορεί κανείς να καταργεί Συνθήκες, επειδή ... πάλιωσαν; Δεν ξέρω παρόμοιο περιστατικό. Και ποιος θα το κρίνει αυτό, ο ΟΗΕ και η ΜακΝτούγκαλ; καταλαβαίνεις ότι τίθενται οι βάσεις για νέα δεδομένα στο Διεθνές Δίκαιο, τα οποία θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου; Μετά από κάποια χρόνια και αφορμής δοθείσης, άκυρη θα είναι και η Συνθήκη των Παρισίων 1947 και οι Ιταλοί θα θέλουν πίσω τα Δωδεκάνησα. Άκυρο το Camp David, άκυρο το Dayton, άκυρη και η Συνθήκη των ... Μεδιολάνων! Ξαναρίξτε τους Χριστιανούς στα λιοντάρια. Μα γίνονται αυτά τα πράγματα;
    Μην ξεχνάς ότι και ο Χίτλερ κήρυξε μονομερώς άκυρη την Συνθήκη των Βερσαλλιών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου το έστειλε μια ομογενής γνωστή μου μέσω facebook, με την παράκληση να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

    Αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο και στείλτε το σε όσους ενδιαφέρονται για τα εθνικά μας θέματα.

    Ιδιαίτερη παράκληση στον Ακρίτα για την κατάλληλη προώθησή του.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) - Παναγιώτης Δημητράς - Γρηγόρης Βαλλιανάτος


    [Α] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Η μητρική οργάνωση International Helsinki Federation for Human Rights (IHF-HR), έκλεισε μετά από ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο.

    Όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της (http://www.ihf-hr.org):

    "Ιnternational Helsinki Federation for Human Rights Forced to Close Down. IHF was forced to file for bankruptcy and consequently close down due to a massive fraud committed by its former financial manager."

    Μετάφραση:

    "Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναγκάστηκε να κλείσει. Η ΔΟΕ υποχρεώθηκε να κηρύξει πτώχευση και κατά συνέπεια να κλείσει εξαιτίας μιας μεγάλης απάτης που διαπράχθηκε από τον πρώην οικονομικό διαχειριστή της."

    O Ράινερ Τάνενμπεργκερ (Rainer Tannenberger), κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση €1,2 εκ. και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.

    Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) αποτελεί μέλος της εν λόγω ομοσπονδίας (IHF), όπως αναγράφει και στη παρουσίασή του στο διαδίκτυο (http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/profile.html).

    Στο καταστατικό της IHF (http://web.archive.org/web/20071012142159/http://www.ihf-hr.org/cms/cms.php?sec_id=1&pag_id=12), φαίνονται οι υποχρεώσεις των μελών:

    "Obligations of Members.

    (a) All members shall advance the interests of the Federation and shall avoid any action which might discredit or damage the Federation or interfere with the achievement of its aims.

    (b) Every member committee shall, before a given date every year set by the Executive Committee, report to the Secretariat on the human rights situation in their country, as well as report on the activities of their organization."

    Μετάφραση:

    "Υποχρεώσεις των Μελών.

    (α) Όλα τα μέλη θα προωθούν τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και θα αποφεύγουν κάθε πράξη η οποία δύναται να δυσφημήσει ή να προξενήσει βλάβη στην Ομοσπονδία ή να παρεμποδίσει την επίτευξη των επιδιώξεών της.

    (β) Κάθε επιτροπή μέλους, πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο, ορισμένη από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα αναφέρει στη Γραμματεία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιώματων στη χώρα της, καθώς και τις δραστηριότητες της οργάνωσής της."


    [Β] ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Το 2006 σημειώθηκε μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπίας (http://74.125.77.132/search?q=cache:ieiLysCw_mUJ:www.syscare.se/files/FSB_British_Spies_Uncovered.pdf) στη Μόσχα, στο οποίο υπήρξε εμπλοκή πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, λόγω "ζητημάτων ασφαλείας".

    Τέσσερα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιούσαν πομπούς τοποθετημένους σε κούφιες πέτρες, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία ώστε να μη δίνουν στόχο, για να ανταλλάσουν πληροφορίες. Από αυτά τα μέλη, είχαν διοχετευθεί πόροι σε διάφορες ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και το αντίστοιχο "Παρατηρητήριο του Ελσίνκι" της Μόσχας.


    [Γ] ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - CIA, ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


    Σε εισαγγελική παρέμβαση στα γραφεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος (ΚΕΦΕ), το οποίο αντιπροσωπεύει τη Σαηεντολογία στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων βρέθηκε φωτοαντίγραφο του σχεδιαγράμματος της μείζονος στρατιωτικής περιοχής του Ελληνικού, που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία. Σε αυτό φαίνονται: το στρατιωτικό αεροδρόμιο, η μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας 129 ΠΥ (πτέρυγα υποστήριξης), το κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων, η μονάδα Έρευνας και Τεχνολογίας, η Μοίρα Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, πάνω στο σχεδιάγραμμα έχουν μαρκαριστεί τρία σημεία με τις ενδείξεις "Α' υπόστεγο", "Β' υπόστεγο", "Γ' υπόστεγο" κι ένα τέταρτο χωρίς όνομα.

    Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο υπήρχε σε φάκελο του ΚΕΦΕ ο οποίος έφερε τόν τίτλο "ΟSΑ", δηλαδή "Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων" (Office of Special Affairs). Σχετικό πόρισμα συνέταξε ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής (αναλυτικό δημοσίευμα της Απογευματινής: http://users.hellasnet.gr/panelppv/elliniko.htm).

    Σε άλλα έγγραφα που βρέθηκαν, υπήρχαν λίστες "συμμάχων" και "εχθρών" της Σαηεντολογίας στην ελληνική πολιτική σκηνή και τα ΜΜΕ.

    Μεταξύ των "συμμάχων", περιλαμβάνεται ο Παναγιώτης Δημητράς, ενώ αποκαλυπτική είναι και η αλληλογραφία με τη μητρική οργάνωση της Σαηντολογίας στις ΗΠΑ, στην οποία "με χαρά" αναφέρεται η παρέμβαση της CIA ώστε να κλείσει το τμήμα της ΕΥΠ που ήταν αρμόδιο για τα "νέα θρησκευτικά ρεύματα" (βλέπε http://bayimg.com/NAOBgAabE - αυθεντικά αποσπάσματα, από το Εργαστήριο Γραφολογίας της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών - μεγάλη έρευνα στο unchain.gr).

    Ακόμη ένα μέλος (είχε διατελέσει και πρόεδρος) του ΕΠΣΕ, ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος Γρηγόρης Βαλλιανάτος, στα πλαίσια της εκπομπής που είχε στο Κανάλι 10 του Γιώργου Τράγκα, είχε αποκλειστική καλεσμένη την Κατερίνα Διαμαντάρα, Πρόεδρο της Σαηεντολογίας στην Ελλάδα.

    Σε έγγραφο "ελέγχου ασφαλείας" που κατασχέθηκε στα Αρχηγεία του ΚΕΦΕ, ο "ελεγχόμενος" καλείται να ομολογήσει αν έχει εξασκήσει ομοφυλοφιλία, σοδομισμό, κτηνοβασία, αν συμπαθεί τον κομμουνισμό, αν γνωρίζει κομμουνιστές, κ.λπ.


    [Δ] ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


    - Το ΕΠΣΕ θεωρεί πως αποτελεί μέλος μιας οργάνωσης που έκλεισε λόγω υπεξαίρεσης; Αν ναι, αναφέρεται ακόμη σε αυτήν, όπως ορίζει το καταστατικό που υπέγραψε;

    - Ποια είναι σήμερα τα μέλη που αποτελούν την επιτροπή του ΕΠΣΕ, στην οποία αναφέρεται το καταστατικό της IHF; Με ποια διαδικασία έχουν επιλεγεί;

    - Πού βρίσκονται δημοσιευμένες οι πρόσφατες πηγές χρηματοδότησης του ΕΠΣΕ και τα ποσά με τα οποία συνεισέφεραν στη λειτουργία του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατ'αρχάς να ξακαθαρίσουμε,ότι οι Πλεύρης, Σγουρίδης, Τζαμτζής και Χρυσανθόπουλος δεν είναι η ελληνική πλευρά, αλλά τα πρόσωπα που επέλεξε ο Χαρδαβέλας, για να εκπροσωπήσουν τις ελληνικές θέσεις.Οπως φαίνεται,η επιλογή αυτή έγινε με κριτήρια τηλεθέασης και όχι με κριτήριο,κατά πόσον οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και ερευνητές γνωρίζουν το θέμα και μπορούν να ανπτύξουν σωστά τις ελληνικές θέσεις.Ετσι λοιπόν θεωρήθηκε σκόπιμο να κληθούν αντιπρόσωποι των 2 κυβερνητικών κομμάτων, ένας του ΛΑΟΣ και ένας ερευνητής σχετικός πάνω-κάτω με το θέμα.Ωραία ως εδώ.Οιεκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων προσκλήθηκαν πιστεύω για να εκφράσουν τις θέσεις των κατά καιρούς ελληνικών κυβερνήσεων.Ηταν όμως σωστή η επιλογή των προσώπων? Θεωρώ πως όχι. Η επιλογή του κ.Σγουρίδη ήταν άστοχη,διότι δεν είναι από την περιοχή και ως εκ τούτου είναι άσχετος με το θέμα.Πιστεύω ότι προσεκλήθη αφ'ενός διότι έχει καλές σχέσεις μετον Χαρδαβέλα, καθ'ότι συχνα παρουσιάζεται στην εκπομπή του, αφ'ετέρου διότι το Ουράνιο Τόξο έχει καταφερθεί εναντίον του στο παρελθόν για θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας.Οπότε ιδού πεδίον προς κατά πρόσωπον αντιπαράθεσιν.Υποστηρίζω πως εάν έπρεπε να παραστεί ένας εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος θα έπρεπε να είναι ένας από τους βουλευτές Φλώρινας, Πέλλας ή Καστορίας, ώστε να γνωρίζει (στο περίπου βέβαια) τί 'παίζει'. επίσης άστοχη ήταν και η πρόσκληση του κ.Τζαμτζή ως εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης.Απέδειξε πολλάκις μέσα σε 2 ώρες ότι είναι άσχετος με το θέμα και δικαίως προκάλεσε τις ειρωνικές αντιδράσεις του Βοσκόπουλου.Είναι φανρό τοις πάσι ότι ο καταλληλότερος θα ήταν ο κ.Λιάνης,που είναι και φίλος του Χαρδαβέλα. Αλλά μάλλον δεν ευκαιρούσε.Οσον αφορά τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ είναι φανερό ότι έπρεπε να παρευρίσκεται, ώστε να προκληθεί μία έντονη συζήτηση,που θα ΄ταβήξει΄ τους τηλεθεατές.Για αυτό το λόγο νομίζω ότι προσκλήθηκε ο Αθ.Πλεύρης, ο οποίος συν τοις άλλοις, είχε καταθέσει ερώτηση στη βουλή για ένα γλωσσικό χάρτη που υπάρχει στο site του Ο.Τ. Ο χάρτης εμφανίζει με διαφορετικό χρώμα ένα μέρος της ελληνικής Μακεδονίας με σκοπό να δείξει ότι σε ορισμένες περιοxές ομιλείται μαι μια διαφορετική γλώσσα από την ελληνική. Ο Πλεύρης όμως δεν το κατάλαβε και νόμιζε πως ο χάρτης δείχνει τη βόρειο Ελλάδα εντός των συνόρων των Σκοπίων.Το info-Zora τον ειρωνεύτηκε σε ένα φύλλο του,ενώ μια άλλη φορά είχε τσακωθεί με το Βοσκόπουλο σε πρωινή εκπομπή. Η επιλογή όμως του Πλεύρη από πλευράς ουσίας ήταν κι αυτή άστοχη.Μπορεί ο Πλεύρης να πέτυχε στο 'ρόλο' του, δηλ. να τσακώνεται συνεχώς με τον Βαλλιανάτο για ασήμαντα θέματα,όπως η διαφορά integration/assimilation και αν η 'γωνία' είναι δωματίου ή τριγώνου Πανοράματος,εν τούτοις όσο καλές προθέσεις κι αν είχε απέτυχε να εκφράσει επάξια τις ελληνικές θέσεις,διότι δεν είναι σχετικός με το θέμα,όπως απέδειξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής.Αν έπρεπε να προσκληθεί κάποιος από τον ΛΑΟΣ,θεωρώ πως ήταν ο Βελόπουλος,δεδομένου ότι ξέρει τι 'παίζει' (πολύ περισσότερο από τον Πλεύρη) και είναι και πολύ καλός συζητητής. Ο ίδιος φαίνεται πως κατάλαβε, ότι ο Πλεύρης δεν 'κάνει' για αυτήν την κουβέντα και παρενέβη, για να σώσει,ότι μπορέσει από το γόητρο του ΛΑΟΣ. Δεδομένου τώρα,ότι θα έπρεπε να υπάρχει και ένας 'ειδικός' ερευνητής, θεωρήθηκε σκόπιμο να παραευρεθεί ο κ.Χρυσανθόπουλος. Ο Χρυσανθόπουλος έχει ασχοληθεί τα 15 τελευταία χρόνια με τον Ελληνισμό των Σκοπίων και ο άνθρωπος προσπάθησε να συμβάλει στην συζήτηση με βάση αυτά που ξέρει. Ελα όμως που η 'ειδικότητά' του δεν ήταν αρκετή για να προσεγγισει επιτυχώς το κεντρικό θέμα της εκπομπής.Ηταν εμφανές ότι θέλησε -και σωστά κατά τη γνώμη μου- να χρησιμοποιήσει το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας ως αντίβαρο στην δήθεν 'μακεδονική'.Ομως η επιμονή του,να θεωρεί το Ο.Τ. ως συνεχιστή του βουλγαρικού κομιτάτου, έδειξε πως βλέπει το ζήτημα με όρους των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Εκτός αυτού όμως,πιστεύω ο στάθηκε άξια απέναντι στα επιχειρήματα της άλλης πλευράς,δεδομένου ότι στην τελική ήταν ο μόνος που γνώριζε καλά τα του 'μακεδονικού'.
    Με βάση τα παραπάνω θεωρώ πως η ελληνική πλευρά είχε καλύτερα 'όπλα' στη 'φαρέτρα', ωστόσο η επιλογή των εκπροσώπων της -των τελείως άσχετων,πλην του Χρυσανθόπολου με αυτό καθεαυτό το θέμα- ήταν ο παράγοντας που έδωσε την ευκαιρία στην άλλη πλευρά,να κερδίσει τελικά τις εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ανώνυμε (24 Μάρτιος 2009 9:11 μμ) συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με την τοποθέτηση σου σχετικά με την εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με αφορμή τα σχόλια -και τα δικά μου και άλλων χρηστών- θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες που με διάφορους τρόπους εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Βλέπουμε ωστόσο ότι μερικοί δεν το κάνουν με τρόπο που να προάγει πάντα τις ελληνικές θέσεις. Αφορμή πήρα από τα σχόλια που έγιναν για τη συμπεριφορά του Αθ.Πλεύρη.Παραπάνω ήμουν ξεκάθαρος,ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εστίασε λάθος.Δεν βοήθησε,όπως δεν έχει βοηθήσει και με άλλες παρεμβάσεις του σχετικά με το ίδιο ζήτημα.Αν και αλλού δείχνει πιο ικανός. Από πού κι ως πού όμως ο χαρακτηρισμός 'βλάκας των Ειδικών Δυνάμεων'?Είναι ένας από μας, με την έννοια ότι νοιάζεται για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της.Η πατρίδα μας πάει κατά διαόλου και εμείς θα βρίζουμε αυτούς που με τον τρόπο τους, όσο μειονεκτήματα κι αν έχει αυτός,προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί? Δεν συμφωνείς με την συμπεριφορά κάποιου?Ωραία. Πες μας ποιά ήταν αυτή η συμπεριφορά, πού έβλαψε και τί πιστεύεις ότι έπρεπε να κάνει για να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις? Απλά και όμορφα.Σκέψου,ότι ανεξάρτητα με το δρόμο που ακολουθούμε,όλοι θέλουμε να φθάσουμε στον ίδιο προορισμό.Ο ένας πιστεύει ότι ο Ελληνισμός θα ωφεληθεί αν πείσει τον αντίπαλο και ο άλλος ότι θα ωφεληθεί αν τον συντρίψει και τον εξφανίσει.Στην τελική όμως και οι δύο αγαπούν και αγωνίζονται για τον Ελληνισμό.Και ο Ελληνισμός διώκεται και απειλείται.Είναι επομένως απείρως προτιμότερο να ψάχνουμε για συμμάχους στον αγώνα μας, παρά να ψάχνουμε για περισσότερους εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kala kanenas den sxoliazei to ti eipe o Boskopoulos stous "opadous" tou sxedon 2 wres kai 20 lepta meta tin arxi tou programmatws;
    Koitakse tin kamera kai eipe: "Dosta vejke ta se plashete, gorno glavata, mozhene mnogu dobro." Alla den to metafrase katholou otan ton rwtisan ti eipe.

    Loipon eipe: "Ftanei pia na fovosaste, ypsoste ta kefalia sas, boroume na to kanoume auto poly kala!" Enas diglwssos tha to epiane auto. Epanastatiko kyrigma tou OT stin Elliniki tileorasi. Bravo ALTER! Oi diamartyries na pane pou;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Dosta veće da se plašite. Gore glavata. Možeme, mnogu dobro....."

    και φυσικά τουλάχιστον εγώ το έπιασα, αλλά δυστυχώς για τον Βοσκόπουλο εδώ και χρόνια δεν το πιάνουν αυτοί που θέλει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.