Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ο Σφετερισμός της Μακεδονικής Ιστορίας από το Σκοπιανό Σωματείο της Έδεσσας συνεχίζεται.


Οι σφετεριστές της Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού άνοιξαν ιστότοπο για να διαφημίσουν την προπαγάνδα τους. Χρησιμοποιούν δε για κάλυψη την Ελληνική γλώσσα ώστε να κρύψούν τις πραγματικές τους διαθέσεις με σκοπό την πολιτική κερδοσκοπία όπως ανέλυσα σε προηγούμενο νήμα. Ήδη χρησιμοποιούν Σλαβικές λέξεις για να προσδιορίσουν γεωγραφικά τις Ελληνικές πόλεις της Έδεσσας και Καστοριάς κατά παράβαση αποφάσεων του ΟΗΕ στο πλαίσιο των Συνδιασκέψεων του για την τυποποίη­ση των Γεωγραφικών Ονομάτων στα οποία έχουν υιοθετηθεί ορισμένα ψηφίσματα με σκοπό την διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων όπως είναι και τα τοπωνύμια.
Ο λόγος που χρησιμοποιούν Σλαβικά ονόματα για τις Ελληνικές πόλεις είναι προφανής : Να αμφισβητήσουν την εθνική κυριαρχία στην Μακεδονία.
Για την ιστορία το φρυγικής καταγωγής voden το χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και το παραφρασμένο από τα Ελληνικά Κοστούρ στην ανορθόγραφη σελίδα "ΝΕΑ-ΔΡΑΣΤΙΡΙΟΤΗΤΕΣ".

14 σχόλια:

  1. Γιατι το ονομαζεις "σκοπιανο σωματειο"; Δεν ξερεις οτι υπαρχουν σλαβοφωνοι πολιτες στην ελληνικη Μακεδονια; Και αυτοι "Σκοπιανοι" ειναι, για σενα; Και οι "Βουλγαροι" εν Ελλαδι τι γινανε, κατα τη γνωμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σλαβόφωνοι πολίτες που σέβονται τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας αλλά και την ιστορία του τόπου τους ονομάζω Έλληνες και Σλαβομακεδόνες.

    Τους σλαβόφωνους πολίτες που πλαστογραφούν την ιστορία του τόπου τους και που είναι φορείς εθνικιστικών ιδεών -οποιασδήποτε μορφής- και οι οποίες προέρχονται από τον Σλαβομακεδονισμό της FYROM τους ονομάζω Σκοπιανούς.

    Καμμιά άλλη διευκρίνηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σλαβομακεδονες (ανθρωποι που να αυτοπροσδιοριζονται ετσι) δεν υπαρχουν! Υπαρχουν μονο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, Βουλγαροι, Σερβοι κτλ που ειναι σλαβοφωνοι. Υπαρχουν και σλαβοφωνοι που δηλωνουν Ελληνες, αλλα αυτοι ειναι εθνικα Ελληνες και οχι εθνικα Μακεδονες: γιατι δεν τους αποκαλεις σλαβοελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λέξη "Μακεδόνας" είναι μία Ελληνικότατη λέξη που αυτοπροσδιορίζει τους εθνοτικά Έλληνες γηγενείς της γεωγραφικής Μακεδονίας. Εάν νομίζεις εσύ και οι λοιποί Σλαβομακεδονιστές που αυτοπροσδιορίζεστε στην Σλαβική σας γλώσσα ως Μακεντότσι μπορείτε να κλέβετε την Μακεδονική ιστορία αυτού του τόπου χρησιμοποιώντας Ελληνικούς όρους είστε γελασμένοι.

    Αλήθεια γιατί αρνείστε να χρησιμοποιήσετε το Μακεντότσι για αυτοπροσδιορισμό σας ?

    Θα σου απαντήσω εγώ. Ο λόγος που δεν δεχόσαστε ούτε το Μακεντότσι αλλά και ούτε το Μακεντόνγια είναι καθαρά εθνικιστικός. Δεν μπορείτε εσείς οι Σλαβομακεδονιστές -και αρνούμενοι το Βουλγαρικό παρέλθόν σας- να δεχτείτε άλλους Μακεδόνες στην περιοχή σας που νομίζεται ότι είναι δικιά σας ανεξάρτητα εάν είστε μειονότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ είμαι Μακεδόνας - δε ξέρω σλάβικα - μόνο Ελληνικά, που είναι και η γλώσσα των Μακεδόνων ανά του αιώνες. Ναι Μακεδόνες υπάρχουν αλλά είναι Έλληνες - Όσο και να προσπαθείτε εθνογέννεση δε μπορεί να γίνει.
    Ανώνυμε ωράια τα λές - στην Μακεδονία δεν υπάρχουν Έλληνες - είναι σαν να μου λες ότι δεν υπάρχω...
    Σλαβόφωνοι Μακεδόνες και φυσικά υπάρχουν - Είναι Ελληνες που κατοικούν στη Μακεδονία και μιλούν και ένα σλαβικό ιδίωμα...αλλά είναι Έλληνες που πολέμησαν και πόνεσαν για την Ελλάδα...
    Η Ιστορία δεν χαρίζεται σε κανέναν, μπορεί να κάνει προσωρίνά λάθη αλλά δεν ξεχνάει....και αυτό θα φανεί στο εγγύς μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και επιτέλους σταματήστε εσείς (οι Σκοπιανοί) που διεκδικείτε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού να προσπαθείτε να προσδιορίσετε το πώς θα αποκαλούμε εμείς τους εαυτούς μας και να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα μας για να μας πείτε ποια είναι η ιστορία μας. Εμείς, 2.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ έχουμε δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε και μάλιστα πιο ισχυρό από το δικό σας. Και φυσικά κρατάμε το ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ για τους εαυτούς μας και δεν σας το χαρίζουμε. Αυτά που λέτε να τα λέτε μεταξύ σας, να τα γράφετε στη γλώσσα σας και στα blog σας. Εμάς δεν μας αφορούν και δεν θέλουμε να σας ξέρουμε. Όσο για όλους αυτούς που λες Ανώνυμε τους "Βούλγαρους" θα μετρηθείτε επιτέλους να μάθουμε πόσοι είσαστε; Οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία. Είδομεν . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 5 Μάϊος 2009 12:06 μμ

    Avlija - Αυλή, adamant - αδαμας,διαμαντη, aktapod - χταπόδι, angarija - αγγαρεία, andart - αντάρτης, armasnitsa - αρμοστή, μνηστή, aresam - αρέζω, sevgar - ζευγάρι, kada - κάδος, kalamot - καλαμωτή, kalup - καλαπόδι, klonka - κλωναράκι, komat - κομμάτι, kofnid - κοφινιδι, κοφίνι, leunka - λεχώνα, magare - γομάρι, mirudija - μυρουδιά, murenka - μουριά, mustak - μουστάκι, parjasnitsa - ζωντοχήρα απο το ρήμα παριαζω, παρατώ, sviram - σφυρίζω, παίζω μουσική η ένα μουσικό όργανο, tipkanje - χτύπημα απο το ρήμα τύπτω, tseresa, tseresna και tsresa - κεράσι, zugraf - ζωγράφος, hiljada - χιλιάδα, horo και oro - χορός, pratim - κάνω, κατασκευάζω, πράττω, harno και arno - χαρούμενος, καλός, aresam - αρέζω, elate - να έρθετε, mirisam- μυριζω

    αυτά είναι ένα μικρό δείγμα...ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ?

    Η ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Μακεδόνιας ήταν ποιο ΕΛΛΗΝΕΣ απο τους σημερινούς ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακεδόνα82 αυτοί είναι ικανοί να σου πούνε ότι οι Έλληνες δανείστηκαν τις λέξεις από αυτούς. Δυστυχώς η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί είναι αδιόρθωτη και χωρίς τέλος.
    Επιστήμες όπως η Συγκριτική Γλωσσολογία είναι άγνωστες λέξεις για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ makedonas82

    Αξίζει να γίνει συστηματική καταγραφή και μελέτη του αυθεντικού ιδιώματος των σλαβόφωνων Ελλήνων της Μακεδονίας και της ιστορίας τους. Τότε θα αποκαλυφτεί η κουτοπονηριά των ύπουλων Σκοπιανών, που με κάθε μέσο (προπαγάνδα και στα παλιότερα χρόνια βία και χρήμα) προσπαθούν να καπηλευτούν τη γλώσσα τους, την ιστορία τους και την ταυτότητά τους, για να δείχνουν πιο πολλοί από όσοι πραγματικά είναι.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και αυτή η περιπέτεια μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το ποιοι είμαστε και να θωρακίσουμε την ταυτότητά μας. Ας είναι καλά οι Σκοπιανοί. Καλό μας έκαναν . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακρίτα είναι ικανοί να το πούν,δέν ειναι ικανοί να αποδείξουν κάτι.
    'Οποιος θέλει να μελετήσει το ιδίωμα αυτό μπορεί να κατεβάσει το βιβλίο
    Συμβολαί εις την διγλωσσίαν των Μακεδόνων εκ συγκρίσεως της σλαυοφανούς μακεδονικής γλώσσης προς την ελληνικήν Υπό Κ. Ι. Τσιούλκα.
    απο εδω
    http://rs737.rapidshare.com/files/226097250/sigrisi-Ellinikon-me-Ntopia-Makedonias.pdf
    Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι το ιδίωμα αυτό αλλάζει απο περιοχές σε περιοχές.

    Ανώνυμος 6 Μάϊος 2009 12:15 πμ
    Συμφωνώ απόλυτα!

    Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ γιατί είμαι Μακεδόνας
    Είμαι Μακεδόνας γιατι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mακεδόνα82 εγώ θα προτείνω δύο άλλες πηγές.
    Η πρώτη είναι το γνωστό και διαχρονικό βιβλίο του ακαδημαικού Νίκου Ανδριώτη "Το ομόσπονδο κράτος των Σκοπίων και η γλώσσα του" και το πρόσφατο άρθρο του Εδεσσαίου αρχαιολόγου Ευαγγελίδη Το γλωσσικό ιδίωμα των γηγενών σε περιοχές της Μακεδονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Osa logika kai alithina epixeirimata kai an epikalestite den einai dynaton na kanetai tous proin Boulgarizontes, metepita SlavoMakedonizontes kai twra teleutaia Makedonizontes na skeftoun estw kai gia 1 defterolepto oti borei na sfaloun. Oi anthropoi autoi trefoun PATHOLOGIKO MISOS gia otidipote Elliniko akomi kai gia otidipote parapembei se Ellada kai Ellines. Auto fenetai kai apo ta ilithia epixeirimata tous. Exoun klironomisei apo tous pappoudes kai tous paterades tous to asvesto misos tous gia tin Ellada kai tous Ellines. Klasiko paradeigma PATHOPSIXOLOGIAS pou tous xaraktirizei einai oi Edessaioi kai Edesaies pou xrisimopoioun to internet provalontas to misos tous gia tin Ellada.
    Den yparxei logos na prospathite na kanete dialogo mazi tous. Aste tous na zoun stis pseudestiseis kai to paralirima tous. Min tous dinetai simasia. Sinexiste tin enimerosi tou kosmou meso ton Istiosellidon sas kai afiste tous. O monadikos logos pou exoun gia na sinexisoun na zoun kai na yparxoun o manadikos logos yparxis tous einai to pathologiko misos tous gia tin idia tous tin Patrida kai to endiaferon pou dixnete na antikrousete tis apopseis tous.

    Oloi autoi oi Malakadones na thimountai ena pragma: Ethelontika prosxorisan stin BOULGARIKH EXARXIA kai thelissan na ekklisiazontai sta BOULGARIKA kai na doxologoun ton BOULGARO EXARXO. Ethelontika stelnane ta paidia tous sta BOULGARIKA SXOLEIA THS TOURKOKRATOUMENHS MAKEDONIAS. ETHELONTIKA POLEMISAN OS BOULGAROI ENANTION TON ELLINIKON SOMATON THN PERIODO TOU MAKEDONIKOU AGONA. GIA NA MHN GINOUN ANTALAXIMOI ME THN SINTHIKH TOU NEIGI dilosan ELLINES KAI ETSI EMINAN stin Ellada. AFTO THA PREPEI NA TO THMOUNTAI PANTA. STIN KATOXH XANAEGINAN BOULGAROI. META TO TELOS TOU POLEMOU OTAN EGINE PLEON FANERO OTI DEN YPARXEI PERIPTOSH NA ENOTHOUN POTE ME THN MHTERA BOULGARIA METALAXTIKAN. Etsi nton emfylio eginan SLAVOMakedones. Twra ginanai "Makedones".

    APO MIA PLEURA THA PREPEI NA TREFOUMAI MIA SIMPATHEIA GIA AUTOUS. DEN EINAI EUKOLO NA MHN EISAI GIGENEIS SE ENA TOPO ME POLI MEGALH ISTORIA KAI NA PROERXESAI APO ENA MIGMA SLAVIKON FILON-SERVO SLAVIKO FILON-PROTOBOULGARON TOURKOTATARIKHS PROELEUSHS-KAI POSON ALLON EPIMIXION PSAXNONTAS TAUTOTHTA. EINAI DYSKOLO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 6 Μάϊος 2009 6:37 μμ

    Συμφωνώ πως δε χρειάζονται αλλά ιστορικά επιχειρήματα και δεν με ενδιαφέρει να τους πείσω. Όπως είπα και σε προηγούμενο post αυτούς που μισούν την πατρίδα μου ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ.

    Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να μη διαβρωθεί η δικιά μας ταυτότητα. Αυτή που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αν επιτύχουμε σε αυτό, τότε θα έχουμε δώσει την απάντηση που τους πρέπει: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

    Δουλεύω τη συλλογική ελληνική ιστορική συνείδηση με τα παιδιά μου κάθε μέρα και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Πρέπει ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και να μην είναι ευάλωτοι στον πρώτο τυχάρπαστο, που θέλει να τους πει κάτι καινούριο για το ποιοι πραγματικά είναι, ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους και από που προέρχονται.

    Συγχαρητήρια για τη δουλειά του Makedona82 και του akrita. Εύχομαι σαν αυτούς να βρεθούν χιλιάδες και στο κάτω - κάτω ο καθένας ας βοηθήσει όπως μπορεί.

    Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ γιατί είμαι Μακεδόνας
    Είμαι Μακεδόνας γιατι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O idios o Gotse Delchev egrapse oti to onoma Makedonia-Makedones tous epivlithike apo exw (Servia-PanSlavistiki Etairia). Oi idioi Bugari autoapokalountan kai Bugarski onomazan tin glossa tous. To onoma to lavane apo Bosnious Mousoulmanous (Servikis kyrios proeleusis exislamismenous stin ypiresia tou Soultanou). Autoi loipon oi Slavofonoi Mousoulmanoi (milousane Servika) akougane tous Boulgarous na Milane Boulgarika sto kratos ton Skopion kai fisika tous xaraktirizane Bougari (Bougari=Boulgaros sta Servika). Servika kai Boulgarika einai SIGGENIKES SLAVIKES GLOSSES KAI ANIKOUN STON NOTIO KLADO TON SLAVIKON GLOSSON.

    Oute Ellinikes Piges, oute Boulgarikes, oute Servikes, oute BosnioMousoulmanikes alla oute kai Alvanikes anaferontan se Makedones. Mono se Boulgarikous pleithismous sto simerino kratos ton Skopion. Oloi autoi oxi mono kanane ola oso anaferei o anonimos 06/05/09 6:37 alla kai Boulgarika onomateponima eixane -ov kai -ev. As afisoune loipon katamerous ta karagiozilikia oloi autoi oi KARAGIOZOFSKI.

    Kai kati akomi Karagiozofskides gia 47 xronia anikate se ena OMOSPONDO KRATOS tin JUGOSLAVIA pou apotelountan apo 6 LAIKES DIMOKRATIES. SLOVENIA-KROATIA-BOSNIA-SERVIA-MAVROVOUNIO-SKOPIO. To koino olon auton ton tmimaton itane oti stin megali pleiopsifia tous katoikountan apo SLAVOUS. Exou kai to onomatis xwras JUGO-SLAVIA = NOTIO-SLAVIA. Gia tosa xronia o xaraktirismos SLAVOS giati DEN SAS PIRAZE? Sto emfylio SLAVOMakedones autoxaraktirizontan i iggesia sas. Sta episima eggrafa katixisis anaferontan se SLAVIKA FILA Sadoukaioi, Smoleanoi poi katevika kai egaatastatikan stin Makedonia 5-6 aiona. Kai ante kala osoi dilonane Ellines alla den milousane Ellinika den itane Ellines stin katagogi (simfona me esas) eseis pou milate 100% SLAVIKA pou tixainei na einai ta IDIA me tin glossa ton geitonon sas ton BOULGARON ti sxesi exete me Arxaious Makedones?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.