Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ηρακλείδης:Αναγνώριση με το όνομα Μakedonija όπως και αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας

Ο γνωστός για τις εθνικιστικές απόψεις και καθηγητής Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου για μία άλλη φορά εκφράζει γραπτά τις θέσεις των Σκοπίων. Σήμερα λοιπόν στα Νέα μας προτείνει τα παρακάτω:

Και έρχομαι στο ακανθώδες Μακεδονικό, τη διένεξη Αθήνας- Σκοπίων. Η μοναδική οδός διαδικαστικά βρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες (χωρίς τον Νίμιτς). Η προφανής μέση λύση- που πρέπει να επέλθει από κοινού, χωρίς κερδισμένους και ζημιωμένους- είναι «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» ή «Μακεδονία» στα σλαβομακεδονικά, δηλαδή Μakedonija.

Η τελευταία είναι, νομίζω, η καταλληλότερη και θα γίνει ευκολότερα αποδεκτή από την άλλη πλευρά. Παράλληλα θα πρέπει η Ελλάδα να καταστήσει σαφές ότι βεβαίως και αποδέχεται την ύπαρξη ξεχωριστού έθνους και γλώσσας (σε αντίθεση με την εξωπραγματική στάση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή στο θέμα αυτό, που εξέθετε την Ελλάδα διεθνώς)


Τι μας λέει εδώ ο Ηρακλείδης για την καταλληλότερη και ευκολότερη λύση ;
Αναγνωρίστε.....
  • τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα(Republika Makedonija),
  • γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τις αποφάσεις του ΟΗΕ παρακάπτοντας την διαδικασία(αποφάσεις 817 και 830),
  • να καταστήσουμε σαφές ότι Μακεδόνες πλήν των Σλάβων δεν υπάρχουν,
  • Μακεδονική γλώσσα είναι μία, αυτή που κατσκευάστηκε από τον Τίτο.

Το μόνο που δεν μας είπε είναι να τους δώσουμε και την Ελληνική Μακεδονία και να διώξουμε και τους Έλληνες. Ίσως είναι νωρίς ακόμα.

Για να μιλήσουμε σοβαρά Κε Ηρακλείδη απαντώντας τα παραπάνω επιχειρηματά σας:

  • Αναγνώριση με το όνομα Makedonija είναι αυτό που θέλουν οι Σκοπιανοί διότι θέλουν απλά να καπηλευτούν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Την δικιά μας ιστορία και το δικό μας πολιτισμό. Ο δικός σου πολιτισμός και η δικιά σου ιστορία είναι γνωστή πλέον.
  • Οι Σκοπιανοί θα το κάνουν κε Ηρακλείδη όταν μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν αλλάξει το συνταγματικό τους όνομα. Η αρχή έγινε το 1993 όταν τους παραδώσατε (είσασταν σύμβουλος στο Εξωτερικών αν δεν με απατάει η μνήμη μου) το όνομα Μακεδόνια.
  • Αυτό είναι το δεύτερο που επιδιώκουν και εσείς εμμέσως στηρίζεται την θέση τους. Οι Σκοπιανοί θέλουν να σφετεριστούν το όνομα μη αποδεχόμενοι το "Σλαβικό πολιτισμό τους". Είναι γνωστό πως αποφεύγουν την έννοια της πολιτιστικής ταυτότητας όπου είναι ταυτόσημη με την εθνική. Αλήθεια εσείς αποδέχεστε την Σλαβική τους καταγωγή ; Αυτό δεν το λέτε πουθενά παρόλο που είστε λαλίστατος στο να υποστηρίζεται τις θέσεις των Σκοπιανών.
  • Σε ότι αφορά την γλώσσα ισχύουν αυτά που είπα και για την εθνότητα. Γνωρίζεται ότι θεωρούν ότι είναι πρωτο-βαλκανική αρχαία γλώσσα αυτήν που δεν υπήρχε πριν το 1944 ; Αλήθεια ποια είναι η θέση ας σε αυτό ;

Για τους Σλαβομακεδονιστές αλλά και για τους εν Ελλάδι υποστηριχτές τους όπως ο Ηρακλείδης δεν ισχύουν τα παραπάνω μιας και ο μοναδικός Μακεδόνας είναι αυτός της FYROM άρα δεν υπάρχει άλλη και διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα. Ο Μακεδονισμός των Σκοπίων τρέφεται από την στρεβλή τους πολτιστική ταυτότητα. Η εθνική ταυτότητα και το εθνικό συναίσθημα πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά που απειλούν να κλονίζουν τα πολυεθνικά κράτη. Παρά τις αφελείς δοξασίες των πάσης φύσεως διεθνιστών , η αξία του Έθνους, της ιστορικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητας παραμένουν οι ισχυρότεροι παράγοντες των διεθνών σχέσεων αλλά και της συνοχής ενός κράτους.

Τα Σκόπια δεν την έχουν αυτήν την συνοχή και το ξέρουν. Ξέρουν τις αδυναμίες τους και τις κρύβουν με επιτυχία. Η αλλαγή του Συντάγματος είναι και ο μόνος τρόπος για να υποχρεωθούν οι Σλαβομακεδόνες να κάνουν το δικό τους ιστορικό συμβιβασμό. Να εγκαταλείψουν το φαντασιακό ε­πεκτατισμό τους, που τροφοδοτεί το κρατικό τους ιδεολό­γημα περί "Μακεδονισμού". Με άλλα λόγια, είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν τα αγκάθια και οι διμερείς σχέσεις να τε­θούν σε νέα, αμοιβαίως δημιουργική βάση. Όσο ο Καρα­μανλής δηλώνει ότι η σύνθετη ονομασία θα είναι για όλες τις χρήσεις και δεν θέτει ως όρο την τροποποίηση του Συ­ντάγματος, αντιφάσκει με τον εαυτό του.

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ­ΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΜΟΝΟΠΩ­ΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟ­ΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗ­ΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥ­ΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ακόμα και εάν αποδεχθούν για το κράτος τη σύνθετη ονομασία που θα προτείνουν οι Έλλη­νες, το ιδεολόγημα του μακεδονισμού δεν θα ακυρωθεί, θα ακυρωθεί μόνο εάν ταυτοχρό­νως αλλάξει και το όνομα της κυρίαρχης εθνότητας/γλώσσας. Ο όρος «μακεδόνικη» δη­λώνει το Όλον, και γι' αυτό εί­ναι απαράδεκτος. Την πραγ­ματικότητα αντανακλά ένας εθνογεωγραφικός προσδιορι­σμός (όπως σλαβομακεδονι­κή), που δηλώνει ότι πρόκειται για Μέρος.

22 σχόλια:

  1. Νομιζω ειναι ολοφανερο οτι ο Παπανδρεου σκοπευει να τελειωνει με το θεμα του ονοματος. Ουτε τυχαια ειναι η καταργηση του Μακεδονιας-Θρακης, ουτε ολα αυτα τα δημοσιευματα του φιλοπασοκικου τυπο για το Μακεδονικο. Προετοιμαζουν τον κοσμο για αυτο που ερχεται. Και επειδη τα περισσοτερα ΜΜΕ στηριζουν το Γιωργο θα το περασουν πολυ γλυκα το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΟΥΝ.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί, βλέπεις άλλη λύση πια, ρε Ακρίτα;
    Ετσι όπως τα κάνατε εσεις οι θερμοκέφαλοι με μαλακίες του στυλ "καμία χρήση του όρου Μακεδονία"
    δεν περιμένουμε πια κάτι καλύτερο.

    Η λύση νομίζω θα είναι:
    χώρα: Βόρεια Μακεδονία (σε όλες τις γλώσσες)
    γλώσσα, εθνότητα: Makedonski (αμεταφραστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και με τον Μιχαλη δεν συμφωνω συνηθως στο συγκεκριμενο θεμα ισως εχει δικιο. Πολυ φοβαμαι οτι η κυβερνηση Παπανδρεου σκοπευει να κλεισει το προβλημα οπως να ναι... Δεν θελει να δυσαρεστησει και τα φιλαρακια του τους Αμερικανους.

    Ανωνυμε 6:48 οι πολιτικοι φταινε για αυτα τα καταντια και οχι οι "θερμοκεφαλοι" σαν τον Ακριτα οπως υποστηριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6:48 για να καταλάβεις πόσο κακεντρεχής είσαι διότι ούτε είπα ποτέ ότι ήμουν του στυλ "καμία χρήση του όρου Μακεδονία" είναι ότι ούτε και διάβασες αυτά που έγραψα.
    Ξαναλέω λοιπόν ότι προσωπικά είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με εθνογεωγραφικό προσδιορισμό καταγραμμένο στο Σύνταγμα του.

    Όταν γίνει αυτό όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα να ξαναπεπισημάνω στους φίλους και φίλες ότι η Ελλάδα επίσημα, έχει αποδεχτεί από το 1993 το όνομα "Μακεδονία" για χρήση από τους Σκοπιανούς. Αυτό ήταν όταν συμφωνήσαμε επί Μητσοτάκη να μπουν τα Σκόπια με το FYROM στον ΟΗΕ.

    Άρα η απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 91 πήγε στο κάλαθο των αχρήστων και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΚΡΙΤΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:53 ο ακραίος εθνικισμός των Σκοπίων όπως είναι γνωστό εκφράζεται με την ιδεολογία του Σλαβομακεδονισμού (κατά άλλους μακεδονισμού, μακεδονιανισμού και ψευδομακεδονισμού.

    Αυτή η ιδεολογία βασίζεται στο σλόγκαν "η μακεδονία είναι η μητέρα γη και οι κάτοικοι της ήταν , είναι και θα είναι μακεδόνες".

    Αυτό το σλόγκαν εκφράζεται στο Σύνταγμα τους μέσω της Συνταγματικής τους ονομασίας. Εάν το αλλάξουν τότε αυτόματα το σλόγκαν αυτό του σλαβομακεδονισμού θα πρέπει να αλλάξει, άρα θα αλλάξουν και πολλά εθνικο-πολιστικά στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα τους.

    Αυτές οι αλλαγές θα έχουν και επιπτώσεις στο κράτος τους μιας και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό των Σκοπίων.

    Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η παρούσα κυβέρνηση των Σκοπίων δεν θα αλλάξει γραμμή. Την Ελλάδα φοβάμαι ότι θα ξανακάνει την κουτσουκέλα μιας και είναι επιρρεπής σε τέτοια εθνικά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Anonymos 6:48
    Grapsate:
    Η λύση νομίζω θα είναι:
    χώρα: Βόρεια Μακεδονία (σε όλες τις γλώσσες)
    γλώσσα, εθνότητα: Makedonski (αμεταφραστο)

    Loipon auti einai i idea tou E. Kofou. Egw diafonw apolytos mazi me auti tin idea giati einai lathos kai anoigei pagida gia tin Ellada.
    Mporei kapoios na mou pei PWS th'allaksoume tin grammatiki olwn twn glwsswn gia na meinei to "Makedonski/Makedontsi" AMETAFRASTO; Asxetws pws stin glwssa tous "Makedonski/Makedontsi" = "Makedoniko/Makedones". Diladi to entharynoume auto;

    Deuteri erwtisi:
    Sta Agglika tha grafoume: "The Makedonskian Encyclopedia of the Makedontsis in the Makedonskian capital of Skopje"? i tha grafoume "The Makedonski Encyclopedia of the Makedontsi in the Makedonski capital..."?

    Sta Ellinika tha leme: "I Makedonskiki Enkyklopaideia twn Makedontsiwn apo tin Makedonskiki prwteuousa Skopia"; i tha leme: "I Makedonski enkyklopaideia twn Makedontsi stin Makedonski prwteuousa...";

    Sta gallika tha grafoume: "L'encyclopedie makedonskienne des makedontsis de la capitale makedonskienne Skopje."? i tha grafoume "L'encyclopedie makedonski des makedontsi de la capitale makedonski..."?

    Oi erwtiseis einai eukoles. Loipon sas pliroforw oti DEN tha allaksoume EMEIS tin grammatiki olou tou kosmou. Den paei!
    Tha lene "Macedonian" kai "Macedonian". Opoios nomizei oti tha meinei AMETAFRASTOS o oros zei ston kosmo tou.

    @ Akritas
    Egrapses:
    Ξαναλέω λοιπόν ότι προσωπικά είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με εθνογεωγραφικό προσδιορισμό καταγραμμένο στο Σύνταγμα του.

    Pws mporei na dextoun auto...otan anti gia FYROM kai FYRMacedonian xrisimopoioun to "Macedonia" kai "Macedonian" gia tosa xronia. Kai to "ametafrasto" Makedonski tha to sebastoun;

    As sobareutoume ligaki! I Ellada ekane megalo lathos me ton k. Mitsotaki pou eixe dika tou symferonta gia ta Balkania. Ean kratouse mia grammi sobari i Ellada tha eimastan sebastoi se olous. Twra pou synexizoume na deixnoume ypoxwrisi...ti katalabame; Pws ypoxwrisan oi Skopianoi kai se ti; Kai min mou peite oti ypoxwrisan stin simaia kai sto syntagma tous...giati den einai to kleidi i simaia tous (pou allwste einai enas ilios tis Berginas metallagmenos...kai to syntagma allazei ean to zitisei i Bouli (pou einai gematoi VMRO...blepe tin Ekyklopaideia tous pou exei tin Makedonia ypo Elliniki katoxi)!

    @ Anonymos 6:48
    Ετσι όπως τα κάνατε εσεις οι θερμοκέφαλοι με μαλακίες του στυλ "καμία χρήση του όρου Μακεδονία"
    δεν περιμένουμε πια κάτι καλύτερο.

    Loipame gia tin topothetisi sou gi'auto to thema. Den gnwrizeis kala ta pragmata nomizw.
    Filika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11:07 μμ με το να λέω τι θέλω προσωπικά να γίνει στο θέμα της ονοματοδοσίας δεν σημαίνει και όλας ότι θα γίνει. Οι Σκοπιανοί όσο έχουν την στήριξη των ΗΠΑ δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω.
    Και επειδή γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε αυτοί που πάντα κάνουν πίσω , τότε θα περιμένουν όπως περίμεναν και τόσα χρόνια, όπου ροκάνισαν την υπομονή των ξένων με αποτέλεσμα εμείς να είμαστε οι κακοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Akrita, den einai arga pote gia tin Ellada na ksanaerthei stin symfonia twn proedrwn twn kommatwn tou 1991.
    Oi Ellada prepei:
    1) Me aformi tis stasis twn Skopiwn enanti tis Athinas, na apaitisei oti DEN dexetai ton oro Makedonia gia to kratos tous i na zitisei ETHNOLOGIKO kai OXI geografiko prosdiorismo gia to onoma. Den einai diko mas problima ean oi Albanoi den to theloun to Slavomacedonia. Tote na min xrisimopoiisoun ton oro sto onoma tou kratous tous. Ean xreiazontai ena psemma gia na ginoun kratos, tote ti kratos einai; Einai i den einai mia KentroBalkaniki Dimokratia (Central Balkan Republic)? Pera apo ekei, i ethnotites einai Slavomacedonian, Albanian, Turkish, Bulgarian, Serbian klp. Kai oi glwsses einai opws oi ethnotites. I Ellada DEN onomazetai MAKEDONIA...mono i perifereia tis. Afou istorikos (prin to 1943) to kratos twn Skopiwn DEN ITAN OLO MAKEDONIA...tote giati na ginei twra OLO;
    E loipon, i ETHNOLOGIKO xaraktirismo I OXI MAKEDONIA! Allwste i DIMOKRATIA mas...deixnei oti i pleiopsifia twn Ellinwn lene OXI stin xrisi tou "Makedonia".

    2) Na aposyrthei apo tin Endiamesi Symfonia kai na kanei minysi sta Skopia gia parabiasi tis symfwnias autis. Allwste emeis to exoume to dikaio. Ean den kanw lathos einai akyri i symfwnia auti afou den lythike akoma to problima.

    Auta xreiazontai ygetes (leaders) me kotsia Akrita...kai oxi managers tis kareklas kai tis koutalas! Ellas to megaleio sou omws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πορεία επιλύσεως του εθνικού θέματος που έχουν δημιουργήσει τα Σκόπια, με το σφετερισμό της Ελληνικής Ιστορίας, αποδεικνύει περίτρανα, ότι η αλλαγή του στόχου σε εθνικά θέματα, είναι πάντα επιζήμια.

    Η τελευταία πρόταση του Αμερικανού Νίμιτς, είναι απόλυτα και με ύπουλο τρόπο επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα καθόσον :

    α.Προτείνει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» ως την ονομασία των Σκοπίων για τους διεθνείς οργανισμούς, με παράλληλη σύσταση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, να ζητήσει όπως τα κράτη μέλη του οργανισμού να υιοθετήσουν την προτεινόμενη ονομασία και στις διμερείς τους σχέσεις με τα Σκόπια.

    β.Έμμεσα πλην σαφώς προβλέπει τη σιωπηρή αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσης και εθνότητος», μέσω παραρτημάτων της αποφάσεως του ΣΑ/ΟΗΕ, τα οποία δεν χρειάζονται τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.

    Όπως αποκαλύφθηκε, η τελευταία πρόταση, βασίζεται σε εισήγηση της πρώην Πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια, κυρίας Τζίλιαν Μυλοβάνοβιτς, η οποία υιοθετήθηκε από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και επεβλήθη στον Νίμιτς, δείχνοντας έτσι τον ανέντιμο τρόπο με τον οποίο κινήθηκε οι ΗΠΑ στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά και το ότι η νέα ονομασία και τα της εθνικής ταυτότητος και γλώσσης, είναι πάρα πολύ κοντά στις θέσεις των Σκοπίων. Η αντίδραση των Σκοπίων επί της προτάσεως αυτής ήταν μάλλον επικοινωνιακή και πολιτική.

    Είναι γεγονός ότι η ΗΠΑ δεν στέργει προς τις ελληνικές θέσεις και με τις άκομψες ενέργειες έβλαψε τη χώρα μας. Αμυδρές ελπίδες για μία δίκαιη επίλυση του θέματος, αφήνει η πρόσφατη πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ, που κατ΄ελάχιστο οφείλει να είναι δίκαιη και έντιμη.

    Σε κάθε περίπτωση και παρά το ότι αρκετοί άλλοι Έλληνες δεν συμφωνούν με την υπαναχώρηση από την αρχική εθνική γραμμή, η νέα θέση μας ή η λεγόμενη κόκκινη γραμμή που έχει καθορισθεί θα πρέπει να είναι ορατή και αντιληπτή από όλους, ΗΠΑ – Σκόπια – Διαπραγματευτής, γεγονός που δεν συμβαίνει σήμερα. Υπόψη ότι η ελληνική θέση είναι «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» έναντι όλων «erga omnes».

    Πολλοί διαφωνούν και το ασπάζομαι. Η διακήρυξη όμως όπως λέεο ο Κονδύλης ότι «δεν παραχωρούμε τίποτε» δεν έχει έμπρακτο αντίκρυσμα όταν η χώρα εκλιπαρεί σε κρίσιμες ώρες τις μεσολαβητικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών ξέροντας εκ των προτέρων ότι αυτές θα πληρωθούν με παραχωρήσεις.H στάση μας απέναντι στο πρόβλημα της FYROM αποτελεί εναργές παράδειγμα λαϊκιστικών αισθημάτων, τα οποία έχουν οδηγήσει την εξωτερική πολιτική μας σε περιόδους είτε αναποφασιστικότητας με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και το πρόβλημα θα εξαφανιστεί είτε, πάλι, υπέρμετρα μεγάλου ενδιαφέροντος, το οποίο έχει απορροφήσει όλη μας την ενέργεια. Kαι οι δύο αυτές τάσεις έχουν σταθεί αρκετά προβληματικές.

    Χρειάζεται λοιπόν ΤΟΛΜΗ και ρήξη με το παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12:35 πμ η απάντηση μου στις τοποθετήσεις σου είναι στο προηγούμενο σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Egrapses:
    Χρειάζεται λοιπόν ΤΟΛΜΗ και ρήξη με το παρελθόν.

    E afou ta kaname thalassa twra na mazepsoume tis oures mas kai na dextoume "to efikto"; Diafwnw Akrita...ean enas mikros arithmos Ellinwn elege oxi sto Makedonia tote tha symfonousa mazi sou...omws to 80% kai epanw; Kapote akousa enan bouleuti apo tin Pieria na leei oti "kseroume ti kanoume"...kai ennoouse "kalutera apo esas"...dioti kai to 1981 oi pleiopsifia twn Ellinwn den ythele na bei stin EOK (twte). "Ean i kybernisi akouge ton lao...tote den tha imastan stin EOK".

    Allo auto...kai allo to ethniko thema. Ean den bainame stin EOK to 1981 tha bainame argotera. Edw den yparxei: "ep! kaname lathos pou dextikame ton oro Makedonia...replay please". Den exei ginei tipota mexri stigmis kai den problepw na ginei tipota pou tha bgei thetiko gia tin Ellada...ean den allaksei i politiki stratigiki. Yparxei akoma elpida efoswn o laos to thelei.

    Ean exoun TOLMI tote na to thesoun to thema ston lao...ti tha poun tote oi USA kai o OHE;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ysterografo:
    I Kina patise PODI twsa xronia ston OHE kai mexri stigmis den apodextike i Taiwan episimos ws Kina. To ksereis poly kala oti mexri to 1971, i "Dimokratia tis Kinas" itan i Taiwan...alla san allakse i USA tin stasi tis pros tin Kina, tote allakse to "efikto"...i Taiwan ekdiwxthike apo ton OHE me auto ton oro.

    Kalo itan na parei paradeigma i Athina. Kai as min einai "KINA" i Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί το ψάχνετε τόσο πολύ το θέμα; Αυτό που επιζητούν μανιωδώς οι Σκοπιανοί είναι η αναγνώρισή τους από την Ελλάδα, διότι γνωρίζουν ότι είναι ψεύτες και κλέφτες! Ολόκληρος ο πλανήτης να τους αναγνωρίσει, δεν υπάρχει τίποτα. Βασικά, πιστεύω ότι ο Γκρουέφσκι θα κάνει παρόμοια βλακεία με τον Καχαασβίλι (ομοιδεάτη του στην Γεωργία, του ιδίου δικτύου της "Νέας Τάξης") Αν ακουμπήσει την Ελληνική μειονότητα, τότε τα Ελληνικά τανκς θα αναγκαστούν να κάνουν απελευθέρωση, και τό θέμα θα κλείσει de facto! Στο δρόμο που χάραξε ο Βλαδίμηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. k.ΑΚΡΙΤΑ διαβαζοντας ενα βιβλιο του κ.Γ.Α.Λεβεντη εκδοθεν το 1966 διαβασα το εξεις:η παγια θεση της σλαβικης πλευρας απο το 1870 ειναι η ταυτιση της Μακεδονιας με την ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ εννοια του ορου και οχι με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ του διασταση που υιοθετουσε η ελλαδα.Κατοπιν τουτου σημερα βλεπουμε την επισημη θεση του ελληνικου κρατους να εχει υιοθετηση την σλαβικη θεση και δυστηχως και εσεις να ταυτιζεστε με αυτην .Σας συνιστω να ενημερωθειτε καλυτερα αλλιως ο ρολος σας παραειναι υποπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κώστα.....
    Καταρχήν είμαστε στο 2009 και όχι το 1966. Δεύτερο από το 1991 υπάρχει στα Βόρεια σύνορα μας κράτος που περιέχει το όνομα Μακεδονία και το οποίο το έχει αναγνωρίσει η Ελλάδα.
    Τρίτο, έχουμε 1,5 εκ κόσμο ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεντότσι με την γνωστή διαδικασία της πλύσης εγκεφάλου.

    Πάμε στα υπόλοιπα.....

    Η ιστοριογραφία από το 19ο αιώνα, και ειδικά η Βαλκανική ταύτιζε την γέννεση των καινούργιων εθνών-κρατών με τον γεωγραφικό χώρο. Δεν είναι μόνο η Σλαβική αλλά και η Αλβανική όπως και η δική μας.

    Εγώ δεν υιοθετώ τίποτα διότι δεν ασκώ εξωτερική πολιτική. Τις προσωπικές μου απόψεις καταθέτω, οι οποίες και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τις αποδέχονται όλοι. Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν μιλάει για γεωγραφικό προσδιορισμό και εγώ μιλάω για Εθνο-γεωγραφικό προσδιορισμό. Η διαφορά όπως καταλαβαίνεις είναι μεγάλη. Ο όρος εθνο- έχει μέσα του και την ιστορική του διάσταση. 'Αρα δεν την απορρίπτω.

    Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος και θα σε παρακαλούσα λοιπόν να είσαι πιο προσεκτικός και να διαβάζεις καλά αυτά που γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 1:10 πμ όπως γνωρίζεις το 93% του Ελληνικού λαού ψήφισε κόμματα που έχουν σαν θέση την λύση του γωγραφικού προσδιορισμού. Άρα η πλειοψηφία μίλησε και αποδέχτηκε αυτήν την θέση. Τις γνωρίζω τις δημοσκοπήσεις αλλά μιλάω πλεόν για κάλπη.

    Όσο για την ΕΟΚ σε διαβεβαιώ ότι η πλειοψηφία το 1981 ήθελε και παραήθελε την είσοδο. Μόνο το ΚΚΕ ήταν εναντίον. Και μην κοιτάς το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο." Αυτό ήταν σύνθημα του μπαλκονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Agapite Akrita,
    Ta logia peri EOK kai 1981 klp...den einai dika mou. Ta eipe dimosia enas bouleutis apo tin Pieria perisi - den thelw na to pw to onoma tou edw sto forum. Gi'auto lew egw oti oi politikoi mas kanoun lathoi kai milan prin boutiksoun tin glwssa tous sto myaolo prwta.
    To idio kai me to YPEX.
    Oso gi'auto:
    Άρα η πλειοψηφία μίλησε και αποδέχτηκε αυτήν την θέση.
    Pali diafwnw...ta ethnika themata den einai ta pio spoudaia sto myalo twn Ellinwn otan psifizoun kybernisi giati den einai orata opws i oikonomia, i paideia, oi syntakseis, to xrima klp. Ean ginei dimoskopisi ksekathari kai mono gia to thema twn Skopiwn, ta apotelesmata tha einai diaforetika.
    S'euxaristw gia tin filoksenia sto blog sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξέρω ότι θά τήν κάνουν τή ζημιά ορισμένοι ανθέλληνες στήν κυβέρνηση, καί θά πουλήσουν τό όνομα Μακεδονία στούς Σκοπιανούς. Θά πουλήσουν τό όνομα Μακεδονία διότι δέν είναι Ελληνες, καί δέν τούς ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τήν εξουσία. Δέν ένοιωσαν ποτέ πατριωτισμό διότι δέν γνώρισαν τόν πόνο τού διωγμού, τήν φρίκη τού πολέμου, τήν καταστροφή τών περιουσιών τους, τήν απαγωγή τών παιδιών τους απ' τήν λαίλαπα τών μπολσεβίκων, τίς σφαγές τών Ελλήνων τής Μακεδονίας, καί προπάντων τής Θεσσαλονίκης από τούς Σλαβο-Φαρισαίους γιά νά δείξουν ότι ήτο η πλειοψηφία, θέλοντας νά κάνουν τήν Θεσσαλονίκη τήν καινούρια τους Ιερουσαλήμ. Μήπως τά έχετε ξεχάσει; Τά οστά τών παληκαριών κοίτωνται άθαφτα ακόμη στά βουνά, η μοναξιά τους πληγώνει αφάνταστα τήν ψυχή. Παρακαλώ μήν τούς ξεχνάτε παραδίνοντας τό αίματοβαμένο όνομα τής γής τους, τήν Μακεδονία μας, τήν δοξασμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΑ ΔΕΝ ΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΝΟΚΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΤΙΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΣΙΜΙΤΗΣ-ΜΑΡΑΜΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΑΟΥ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΡΑΛΛΗΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΠΝΕΟΥΝ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.