Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Οσμή κομιτατζίδικης προβοκάτσιας στα Μακεδονικά πανηγύρια.(Ανανέωση 25-6-2010,12:15)

Όλοι σχεδόν οι Έλληνες και ειδικά εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ενήμεροι για την ιστορία που έχει δημιουργηθεί με μια λίστα Μακεδονικών χωριών όπου υποτίθεται θα λάβει χώρα πανηγύρι. Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε από την Σκοπιανή διασπορά και αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο σάΐτ του γνωστού ακραίου Σλαβομακεδονιστή Σλάβκο Μανγκόφκσι [http://tv-sonce.com/panagjuri.html], διαδόθηκε στο σάΐτ του γνωστού Σκοπιανού ρατσιστή Λουμπι Ουζουνόφσκι[http://www.maknews.com/forum/general-discussions/2010-panagjuri-vo-egejska-makedonija-t19755.html] και προσπαθεί να δείξει ότι στην Μακεδονία θα γίνουν πανηγύρια από τους υποτίθεται ομοεθνείς τους.
Δυστυχώς Ελληνικά ιστολόγια αλλά και blogs αναπαρήγαγαν αυτήν την προπαγανδιστική είδηση που έχει σαν σκοπό σαφώς εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων, έχει  έντονη την οσμή για δημιουργία εστιών εντάσεων κατά την περίοδο που θα έχουμε τα διεξαγωγή αυτών των πανηγυριών. Είμαι σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί ήδη θα έχουνε ετοιμάσει ανθρώπους με κάμερες όπου θα καταγράψουν κάθε τι που θα συμβεί.
Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς οι Μακεδόνες;
Η απάντηση.....
θα δοθεί πρώτα από τους ντόπιους και ειδικά από τους διοργανωτές αυτών των πανηγυριών.
Εάν θέλουν να καλέσουν συγκροτήματα από τα Σκόπια ή ντόπια σλαβομακεδονιστών όπου θα παίζονται εμπρηστικά τραγούδια κομιτατζίδικης  γραμμής όπως αυτό στην Καστοριά , το «Biser Balkanski», το «Gritski Katili» αλλά και το γνωστό Βουλγάρικο «До кога браќа мили Македонц», τότε θα είναι υπεύθυνοι για αυτό που θα συμβεί από τυχόν θερμοκέφαλους Μακεδόνες που θα θέλουν να αντιδράσουν στην νεοκομιτατζίδικη προπαγάνδα.
Ας το απορρίψουν από την αρχή επιβάλλοντας την απαγόρευση πολιτικών τραγουδιών. Να απορρίψουν την όποια πολιτική δράση και να ενδιαφερθούν για τη βελτίωση των πολιτιστικών και κοινωνικών όρων με τους οποίους καθοδηγεί τα άτομα στον αυτο- και ετεροπροσδιορισμό τους ως μέλη της ντόπιας κοινωνίας.
Μια Ελληνική Σημαία σε εμφανή θέση στο κέντρο θα σπάσει το απόστημα της οπτικής προπαγάνδας που δημιουργούν οι Σκοπιανοί με τα διάφορα κομιτατζίδικα YouTube βίντεο που πλημμυρίζουν το διαδίκτυο. Ήδη τα χωριά τους έχουν στοχοποιηθεί από τους Σκοπιανούς. Στο χέρι τους είναι να πάρουν την κατάσταση και να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει αποφεύγοντας τις νέοκομιτατζίδικες προβοκάτσιες.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 25-6-2010,12:15
Ένα από τα  διαδικτυακά κανάλια  προώθησης σκοπιανής προπαγάνδας είναι το televizijasonce στο youtube[http://www.youtube.com/user/televizijasonce]  όπου θα δείτε Μακεδονικά πανηγύρια παρελθόντων ετών με υπότιλους στην κυριλλική γραφή της γλώσσας των Σκοπίων και φυσικά τον ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο. Χαρακτηριστικά έχει σαν ιστότοπο το σαιτ που δημοσίευσε την λίστα των Μακεδονικών χωριών.
Όσο για τις μομφές των νεοκομιτατζίδων για σχέση μου με νεοναζί («Στόχους» και «Χρυσή Αυγή») τους απαντώ ότι, είναι η ίδια ακριβώς σχέση όπως αυτή που έχουν με την Μακεδονική ιστορία, προ τα τέλη του 19ου αιώνα.

64 σχόλια:

  1. Σε πολύ δύσκολη θέση φέρνει τη Νέα Δημοκρατία και τους ευρωβουλευτές της ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ), Ζοζέφ Ντολ ο οποίος ,ευρισκόμενος χθες στα Σκόπια, υποστήριξε με δημόσιες δηλώσεις του την ανάγκη για άμεσο καθορισμό από την Ένωση ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχουν οι διαβουλεύσεις στο πρόβλημα της ονομασίας της.

    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=49180

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα;;; Μήπως θα πρέπει οι συμμετέχοντες στα μακεδονικά πανηγύρια να φοράμε και περιβραχιόνια, όπως αυτά που κάποτε φορούσαν οι Εβραίοι, με εντολή ναζιστών;;;
    Τι είναι αυτά που γράφεις; Ζούμε σε δημοκρατική χώρα ΝΑΙ η ΟΧΙ; Στα πανηγύρια, ως γνωστόν, πολλά τραγούδια είναι παραγγελίες από χορευτές η συμμετέχοντες και η ορχήστρα οφείλει να τα τραγουδήσει (άλλωστε, μεροκάματο βγάζουν οι άνθρωποι της ορχήστρας). Δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να υπάρχει λίστα με απαγορευμένα άσματα.
    Όσο για την ελληνική σημαία, ως κρατικό σύμβολο, της αρμόζει καλύτερη θέση από τα «πανηγύρια», οπου θέλεις να την τοποθετήσεις.
    Σταμάτησε τις απειλές και τις φοβέρες και απόλαυσε και εσύ τα μακεδονικά πανηγύρια που είναι εκδηλώσεις μακεδονικού τοπικού πολιτισμού (παλιού και σύγχρονου) και παράδοσης. Αυτή είναι η Μακεδονία, πως να το κάνουμε! Σου αρέσει, δεν σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το «Gritski Katili»(Έλληνες δολοφόνοι) και το «Biser Balkanski» τα θεωρείς εκδήλωση μακεδονικού πολιτισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκοπιανό φεστιβάλ προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα!

    Εκδηλώσεις περι "Αιγαιατικής" Μακεδονίας ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί και τα τσιρακια τους για το καλοκαίρι!!

    Με τις κάμερες στο χέρι οι κύριοι του Maknews και του Ουράνιου Τόξου έτοιμοι να αποθανατίσουν τη ψευτομακεδονική μειονότητα εν ώρα πανηγυριού κάτω από τη μύτη μας, εφόσον οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με την οικονομικη κρίση και πόσο έπληξε την τσεπη τους..

    Θα αφήσουμε να περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα; Θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας πεδίο αντιπάραθεσης του κάθε άνοητου που ψευδολογεί περί αλύτρωτης πατρίδας και μειόνοτητας, ή επιτέλους θα αντιδράσουμε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια ώστε να ακυρώσουμε τα εργαλεία προπαγάνδας των σκοπιανών φανατικών;

    Με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μία πολιτιστική πράξη, ή οποια θα ήταν δικαιολογημένη, αλλά μία πράξη αλαζονείας και βαρβαρότητας. Μία πράξη που δείχνει την πλήρη απουσία στοιχειώδους σεβασμού όπως οφείλει ο κάθε γείτονας οταν ζητά την φιλοξενία.

    Θα μείνουμε αδιάφοροι στις παράλογες απαιτήσεις ή θα ενημερώσουμε τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους Έλληνες να κάνουν το χρέος τους προς την αλήθεια;

    Η λίστα με τις περιοχές των εκδηλώσεων:

    Embore (Kajlarsko) : Saturday July 10
    Έμπορε-Εμπόριο (Ν. Κοζάνης) : 2ο Σάββατο Ιουλίου

    Tiolishta (Kostur) : July 13
    Τιόλιστα-Τοιχιό (Ν. Καστοριάς) : 13 Ιουλίου

    Crvorinovo (Negushko) : July 14 to 15
    Τσαρβορίνοβο-Μαρίνα (Ν. Ημαθίας) : 14-15 Ιουλίου

    Bituse (Lerin) : July 14 to 15
    Μπίτουσε-Παρόρι (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Ιουλίου

    Ofcharani (Lerin) : July 19 to 20
    Οφτσάρανι-Μελίτη (Ν. Φλώρινας) : 19 και 20 Ιουλίου

    Sheshtevo (Kostur): July 19 to 20
    Σεστέβο-Σιδηροχώρι (Ν. Καστοριάς) : 19 και 20 Ιουλίου

    Aposkep (Kostur) : July 19 to 20
    Άποσκεπ-Απόσκεπος (Ν. Καστοριάς) : 19-20 Ιουλίου

    Gorna Kotori (Lerin) : July 25 to 26
    Γκόρνο Κότορι-Άνω Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 25-26 Ιουλίου

    Patel (Lerin) : July 26 to 27
    Πάτελε-Άγιος Παντελεήμωνας (Ν. Φλώρινας) : 26-27 Ιουλίου

    Setoma (Kostur) : July 26 to 27
    Σέτομα-Κεφαλάρι (Ν. Καστοριάς) : 26-27 Ιουλίου

    Spanakopita (Lerin) : 1 to 2 August
    Μπάνιτσα-Βεύη (Ν. Φλώρινας) : 1-2 Αυγούστου

    Krpeshina (Lerin) : August 5 to 6
    Καρπέσινα-Ατραπός (Ν. Φλώρινας) : 5 και 6 Αυγούστου

    Pochep (Maglensko) : August 6 (for Mirko Ginova)
    Πότσσεπ-Μαργαρίτα-Ν.Πέλλας) : 6 Αυγούστου (για τη Μίρκα Γκίνοβα)

    Dolno Kotori (Lerin): 14 to 15 August
    Ντόλνο Κότορι-Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Αυγούστου

    Brandy (Kajlarsko) : 15 August
    Ράκιτα-Ολυμπιάδα (Ν. Κοζάνης) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου

    Neret (Lerin) : 15 August
    Νέρετ-Πολυπόταμος (Ν. Φλώρινας) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου

    C'cgas (Giannitsa): 15 to 16 August
    Τσ'τσγκας-Σταυροδρόμι (Ν. Πέλλας) : 15-16 Αυγούστου

    Kroncelevo (Voden) : August 23-24-25
    Κροντσέλεβο-Κερασιά (Ν. Πέλλας) : 23,24,25 Αυγούστου

    Fire (Maglensko): Last weekend of August
    Πόζαρ-Λουτράκι (Ν. Πέλλας) : Τελευταίο Σαβ / κύριακο Αυγούστου

    Mokren (Lerin) : August 15
    Βαρυκό (Φλώρινας) : 15 Αυγούστου


    Θα ειμαστε παρόντες σε κάθε πανηγύρι για να δειξουμε με κάθε τρόπο ειρηνικό πως εδώ δεν είναι παιδική χαρά, εδω είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Το «Gritski Katili»(Έλληνες δολοφόνοι) και το «Biser Balkanski» τα θεωρείς εκδήλωση μακεδονικού πολιτισμού; “

    Μάλιστα, κύριε, είναι εκδήλωση λαϊκού πολιτισμού! Από ελληνικά άσματα, έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα!
    Και, τέλος πάντων, κατέθεσε μας τον νόμο η διάταγμα η .... οτιδήποτε που ΝΟΜΙΜΑ απαγορεύει αυτά τα τραγούδια.
    Μην κάνετε τους τζάμπα μάγκες, δεν σας παίρνει.... Είστε στην ΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ”είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα!“

    Εδω είναι μια επαρχιούλα (από τις φτωχότερες, μάλιστα) της ΕΕ! Πατρίδα μας είναι ολόκληρη η ΕΕ και όλοι έχουμε Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια. Το ότι είσαι Έλληνας είναι μια τυπική λεπτομέρεια, μέσα στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι μπράβο ανώνυμε 9:29,
    έτσι σε θέλω να εκδηλώνεσαι,
    και να λες ότι τα «Gritski Katili»(Έλληνες δολοφόνοι) και το «Biser Balkanski» , είναι εκδήλωση λαϊκού πολιτισμού μπας και ξυπνήσουν κάποιοι!

    Για πες μου εσύ Ελληνικό άσμα ιδίας στιχικής διατύπωσης με τα Σκοπιανά που να ακούγεται σε Ελληνικά πανηγύρια;
    Φυσικά θέλω βίντεο μιας και σε αυτό τον τομέα ομολογώ ότι είστε μπροστά από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 9:29 δεν αφηνεις τις παπαριες λες και δεν ξερουμε τι γινεται στα φεστιβαλς.Αν οι δημαρχοι για ψηφοθηρικους λογους θελουν να κερδισουν εσας τους ρευστοσυνειδητους ειναι δικο τους προβλημα.Εκλογες ερχονται.
    Αλλωστε μονο και μονο η συνεχης μειωμενη συμμετοχη δειχνει οτι σε λιγο καιρο οι φιλοσκοπιανοι και οι δημαρχοι θα πηγαινουν στα φεστιβαλς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η λέξη katili είναι τουρκική και έτσι αποκαλούσαν οι Οθωμανοί όλους τους Μακεδόνες αγωνιστές για την ελευθερία της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό. Φαντάζομαι τον ίδιο τίτλο θα είχαν και οι μακεδονομάχοι Έλληνες, για τους Οθωμανούς.
    Όσο για τα βίντεο που ζητάς, το Youtube τα κατεβάζει ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και δεν βρίσκω κανένα να σου στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 11:04, δεν δικαιούται κανείς (ούτε εσύ) να ασχολείται με την συνείδηση κανενός. Πέρασε ανεπίστρεπτα η εποχή των δηλώσεων εθνικών φρονημάτων, παρ’ το χαμπάρι. Η συνείδηση ανήκει στον καθένα για πάρτη του και δεν επιδέχεται έλεγχο. Μόνο οι παράνομες πράξεις ελέγχονται αλλά και αυτές μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα. Εσύ, σαν πολίτης, δικαιούσαι μόνο να καταγγείλεις, με στοιχεία, φυσικά, παράνομες πράξεις συμπολιτών σου. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Το τι τραγουδάμε και τι χορεύουμε δεν σε αφορά, ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο, παλι, τι ειναι;;;;;

    http://www.youtube.com/watch?v=jtiI5jKEtW8&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανωνυμε 9.09 με ελληνικη καταγωγη ,βουλγαρικη συνηδειση και σκοπιανο φερτζε,αφου μετα απο τοσα χρονια επιμενεις να μην βλεπεις την αληθεια και τουλαχιστον να σιωπας αλλα να συνεχιζεις το θεαρεστο εργο που ενας αρνισηπατρης (με το μαχαιρι στο λαιμο η' με την θεληση του λογω αγνοιας)προγονος εκανε τοτε ΕΛΑ παλικαρα μου ,να παρεις τα.. ΩΦΕΙΛΟΜΕΝΑ .οσο για την ΕΕ ξερεις που την εχουμε γραμμενη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και αυτο.....http://www.youtube.com/watch?v=q6IJifbQcBg&feature=related

    Το ξέρουν άραγε οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι της Ελλάδας, τι τραγουδούν οι Έλληνες στα πανηγύρια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ανώνυμος προφανώς είναι η ιταλοηπειρώτισσα belomorska. Το καταλαβαίνεις από το γενικό στυλ. Ο ακρίτας καλά τα έγραψε: οι συνηθισμένοι θερμοκέφαλοι υπερπατριώτες ας μείνουν ήρεμοι και οι Μακεδόνες ας δείξουν πως δε γουστάρουν τα Σκοπιανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Vodenka και ο άλλος:
    φυσικά και δεν θα βρείτε αλλά και ούτε τα βίντεο που μου δείξατε είναι από Ελληνικά πανηγύρια.Οι δικαιολογίες ότι τα κατεβάζει το youtube είναι προφανώς για γέλια.

    Εν πάση περιπτώση, η γνώμη μου κατατέθηκε. Εάν τώρα οι ντόπιοι φορείς θέλουν να σπιλώσουν τα χωριά τους με ανόητα σκοπιανά τραγούδια είναι δικό τους πρόβλημα. Τα πανηγύρια αυτά είναι τρόπος έκφρασης πολιτισμού και όχι στυγνής πολιτικής προπαγάνδας. Η επιλογή της προώθησης τραγουδιών και στίχων που σαφώς είναι κομιτατζίδικης υφής και έκφρασης ακραίου σλαβομακεδονισμού είναι πλέον στην διάθεση των ντόπιων παραγόντων και κυρίως των κατοίκων.
    Εάν οι παραγόντες επιθυμούν για ψηφοθηρικούς λόγους να κλείσουν τα μάτια στις μειοψηφίες που επιζητούν την ανωμαλία και την προπαγάνδα τότε η πλειοψηφία ας απαντήσει με το να πλημμυρίσει με Ελληνικές σημαίες κάθε τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 5 άτομα σε κάθε χωριό λειτουργούν εισβάρος του συνόλου των κατοίκων...ΕΛΕΟΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...

    Μακριά απο ακρότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Και, τέλος πάντων, κατέθεσε μας τον νόμο η διάταγμα η .... οτιδήποτε που ΝΟΜΙΜΑ απαγορεύει αυτά τα τραγούδια.
    Μην κάνετε τους τζάμπα μάγκες, δεν σας παίρνει.... Είστε στην ΕΕ!»


    Επειδή ακριβώς υπάρχει εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη ρητορική μίσους, αυτά τα τραγούδια δεν μπορούν να παίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Akritas
    Κάποτε πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί μερικοί Μακεδόνες παραγγέλνουν τραγούδια όπως το «Gritski Katili» (Γραικοί δολοφόνοι).
    Ξέρετε πολύ καλά τι έχουν τραβήξει αυτοί οι άνθρωποι.
    Το τραγούδι εκφράζει τα αισθήματα που έχει ο άνθρωπος στην ψυχή του. Σαν τι αισθήματα ήθελες να έχουν τα θύματα του ελλαδικού ρατσισμού απέναντι στους διώκτες τους?
    Θέλεις να καταπνίξεις τα αισθήματα αυτών των ανθρώπων, αντί να καταγγείλεις τις πράξεις που τα τροφοδότησαν.
    Σταμάτα λοιπόν να κατηγορείς τα θύματα και ασχολήσου επιτέλους με τον θύτη.
    Χωνέψτετο επιτέλους ότι οι Μακεδόνες δεν ανέχονται πια χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιδοτούμενη ψευτομακεδονική εθνικοφροσύνη και φασιστικά τραγουδάκια της δεκαετίας του 80 made in Skopje πλασαρισμένα ως αυθεντικά δημοτικά τραγούδια. Συμφωνώ με τον Ακρίτα ότι εναπόκειται στην πλειοψηφία να θέσει τους φορείς της ετερόφωτης αυτής προπαγάνδας στο κοινωνικό περιθώριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ anonymos 11:31 24 Iouniou, 2010

    Komitatzi,

    Tin propaganda sou allou na pas na tin pouliseis. To Gritski Katili exei tous eksis stixous:

    «Έλληνες δολοφόνοι,
    να καείτε
    και να βουλιάξετε στο Αιγαίο
    και δεν θα λυπηθώ.
    Μόνο που δεν θα μπορέσω
    να περπατήσω στην αγαπημένη μου
    Solun (Θεσσαλονίκη)».

    Ase mas me tis theories oti etsi tous elegan tous Ellines oi Tourkoi. To tragoudi DEN einai Tourkiko...einai grammeno apo ta Makedonoeidoi kai einai ekfrasi misous. Theleis na miliseis gia dikaiomata stin EE; Ante loipon bgalete kanena tragoudi pou na leei: "Sas misw kai na kaeite Ebraioi dolofonoi!" Na doume poso grigora tha erthei o xwrofylakas kai ti prostimata tha fate eseis kai oi opadoi/xorigoi sas oi neonazides sto Vinozhito kai sto Maknews!
    Min neuriazeis me to epitheto "komitatzi" kai "nazi"...to VMRO den proskinate oloi sas; Oi komitatzides kai oi Oxranites ti itan prin ginoun "Makedonoiedoi"; Mipws proskinousan ton Hitler kai ton Mussolini; Mipws prepei eseis na afisete to palaio misws pou exete apo tous progonous sas tous fasistes;

    Katalabe to: Edw einai Ellada...oute Boulgaria tis Eksarxias einai, oute Makedonoidia einai, oute i Synthiki tou Agiou Stefanou tha ksanadimiourgithei. Paei teleiwse...to Eden Den den tha erthei. Ftanei pia...xasate kai to 1870, kai to 1908, kai to 1913, kai to 1948, kai twra.

    Tis istoreies peri anthropinwn dikaiwmatwn na pate na tis pouleisete allou. Den eimaste blakes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ

    Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου,καταντήσατε με τις συνεργασίες σας με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ των Σκοπίων να ντροπιάζετε και εμάς τους γηγενείς Μακεδόνες,να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε τα ντόπια,να ντρεπόμαστε να τραγουδήσουμε τα παραδοσιακά τραγούδια μας,να ντρεπόμαστε να χορέψουμε.
    ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
    ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΧΕΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ...

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

    ΓΗΓΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ,ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 7:32, εσύ ντρέπεσαι, όχι εμείς οι υπερήφανοι Μακεδόνες. Και θα έχεις τους λόγους σου για να ντρέπεσαι, σίγουρα, όταν δηλώνεις γηγενής Μακεδόνας και εννοείς Έλληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Καρατάσο:
    Συμφωνώ μαζί σου, οι Μακεδόνες δε χρειαζόμαστε αστυνόμους, αλλά ούτε και ψεύτες πάνω από το κεφάλι μας. Το ότι μερικοί, σλάβοι την καταγωγή, προσπαθούν να περάσουν ως Μακεδόνες δε σημαίνει ότι και είναι Μακεδόνες! Κανένας Μακεδόνας που γνωρίζω δεν έχει παραγείλει τέτοια γελοία τραγούδια - αλλά υπάρχει διαφορά - εγώ μιλάω για Μακεδόνες, όπως εγώ γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Μακεδονία που είμαστε Έλληνες μέχρι τα μπούνια - εσύ για ποιους μιλάς?
    Και τελιώνοντας - ας μιλήσουμε για τον Θύτη - και για να μη μιλάμε στον αέρα, εσύ που προωθείς τον ακραία εθνικιστικό, ιστορικά ανυπόστατο, σλαβομακεδονισμό, μπορείς να μας πεις ποιο είανι το όφελος σου? το πραγματικό - όχι π***ριες τύπου εθνικότητας...
    μην ανησυχείς, όλα βγαίνουν στην φόρα - αργά ή γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καρατάσο από ότι βλέπω ότι όχι μόνο δεν καταδικάζεις την αναπαραγωγή εξτρεμιστικών τραγουδιών και εισαγώμενων από τα Σκόπια αλλά τα θεωρείς και τρόπο έκφρασης.
    Στις σύγχρονες δημοκρατίες όπως είναι η Ελληνική η καλύτερη απάντηση δίνεται στις ελεύθερες εκλογές όπου οι πολιτικές απόψεις κρίνονται από την ανταπόκριση που έχουν στους πολίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και δηλαδή το πόσο μετράτε έχει κριθεί πολλές φορές.
    Δηλαδή πατώσατε.

    Και το ποσοστό του Ουράνιου Τόξου είναι η καλύτερη απάντηση που έχει δοθεί εν καιρώ ειρήνης στους ιστοριοκάπηλους της Μακεδονίας.
    Και μην μου αρχίσεις το παραμύθι περί διάσπασης διότι και κατά το παρελθόν πάλι πατώσατε.

    Δυστηχώς ή ευτυχώς μερικοί ντόπιοι παράγοντες έχουν αφήσει εξτρεμιστές να αλωνίζουν και να δηλητηριάζουν χώρους πολιτιστικής και κοινωνικής έκφρασης όπως είναι τα καλοκαιρινά πανηγύρια. Εσείς τα χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον σλαβομακεδονισμό σας και την οπτική προπαγάνδά σας εκμεταλευόμενοι την γλώσσα.Ελπίζω αυτήν την φορά η αντίδραση να είναι όπως πρέπει και όπως την ανέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. akritas
    Η ανάρτησή σου μιλάει για "μια λίστα Μακεδονικών χωριών όπου υποτίθεται θα λάβει χώρα πανηγύρι."
    Οι μπλογκερς του Καναδά που αναφέρεις κατάγονται από την Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και όχι των Σκοπίων και αφορούν τα χωριά καταγωγής τους. Επομένως έχουν κάθε δικαίωμα να ασχολούνται με τα πανηγύρια τους.
    Πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα ακουστούν τα τραγούδια που αναφέρεις και τα οποία δεν επικροτώ και ούτε μου αρέσουν, και αυτό δεν το κάνω για να απολογηθώ.
    Το άρθρο σου συνειδητά συνδέει τα πανηγύρια με κάποια τραγούδια που ελέχιστους Μακεδόνες εκφράζουν. Επιδιώκει να συνδέσει όλα τα μακεδονικά τραγούδια με πολιτικές σκοπιμότητες, ακριβώς για να υπονομεύσει την ελέυθερη έκφραση των Μακεδόνων με τα παραδοσιακά τους τραγούδια.
    Σε κανένα από τα πανηγύρια δεν εκδηλώνονονται εξτρεμιστικές εκδηλώσεις. Ούτε καν πολιτικές.
    Επιβεβαίωση ότι δεν έχουμε ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τα πανηγύρια μας για πολιτικούς σκοπούς αποτελεί το μπλογκ μου (Ilinden), όπου απολύτως πουθενά δεν υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @karatasho

    Ασε "καρατασο" δεν σας παιρνει!Αυτοι οι μερικοι που λες ξερουμε πολυ καλα γιατι κανουν τετοιες παραγγελιες.Οπως επισης και για ποιον λογο τις κανουν στα εισαγωμενα απο τα Σκοπια συγκροτηματα που καλουν στις εκδηλωσεις.Γιατι Μακεδονες μουσικοι αυτες τις ανοησιες δεν τις παιζουν,μιας και -απλα- δεν υπαρχουν για αυτους,δεν ανηκουν στην πολιτιστικη μας κληρονομια.
    Και τι εχουν τραβηξει δηλαδη οι "αδικημενοι" μερακληδες της παραγγελιας? Θα παψετε επιτελους να μυξοκλαιγεστε για το τιποτα! Εγραψα σχετικα σε αντιμακεδονικο φιλοσκοπιανο μπλογκ του σιναφιου σου αλλα "δημοκρατικα" -οπως παντα- επεσε λογοκρισια.

    @belo more
    οτι δεν σας συμφερει απο τα σχολια το λογοκρινετε,ετσι? Αλλα ακραια φασιστικη ειναι η φυση σας οπως ξερουμε και εκπληξη δεν προκαλειτε καμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καρατάσο ποια είναι η Μακεδονία της Θεσσαλονίκης;
    Σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα τραγούδια μπράβο σου που τα καταδικάζεις αλλά όμως δεν τα καταδικάζουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι και τα αναρτούν αλλά και κυρίως διαστρεβλώνουν βίντεο που συμμετέχουν Μακεδόνες και τους παρουσιάζουν ως δικούς τους.
    Το άρθρο μου έχει σαν στόχο να προλάβει τους θερμοκέφαλους Μακεδόνες που θα θελήσουν να αντιδράσουν στις προβοκάτσιες των ομοέθνων σου.
    Όπως επίσης έχει στόχο μπας και ξυπνήσουν κάποιοι ντόπιοι παράγοντες και αποφύγουν να καλέσουν τα «γνωστά συγκροτήματα» των Σκοπίων.
    Και τελειώνοντας σου σημειώνω ότι στην Μακεδόνια θα γίνουν πάνω από 3000 πανηγύρια και γιορτές.
    Γιατί οι ομοεθνείς σου στοχεύουν σε αυτά μόνο;
    Κάτι ξέρουν και κάτι προετοιμάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσμή κομιτατζίδικης προπαγάνδας στα Μακεδονικά Πανηγύρια
    Το θέμα της εβδoμάδας, από το TaXalia
    http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_492.html

    Tελικά το θέμα ποιανου είναι;Εκτος αν προκειτε για μια ακομη από τις κλεψιμαίικες αποκλειστικοτητες του xalia που επιδιδεται ασυστολα το τελευταίο διάστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάθεστε και μιλάτε σοβαρά με τον Καρατάσο και την bella Italiana. lol!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το 1/5 περίπου των κατοίκων της Δημ.Μακεδονίας κατάγονται από το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας. Αυτοί όχι μόνο ομογενείς αλλά και συγγενείς και φίλους έχουν στα Μακεδονικά χωριά που αναφέρεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Μακεδονία του Πιρίν όπου υπάρχουν Μακεδόνες καταγόμενοι κυρίως από την ανατολική Μακεδονία. Επιπλέον, όπως όλοι οι λαοί, έχουμε και οικονομικούς μετανάστες σε όλο τον κόσμο.
    Λοιπόν σε ρωτάω.
    Μας αναγνωρίζεις ή μας απαγορεύεις το δικαίωμα να καλλιεργούμε πολιτιστικές σχέσεις μαζί τους?
    Τα τραγούδια μας, όπως και η γλώσσα μας ήταν υπό διωγμό για πολλές δεκαετίες.
    Τώρα που σταμάτησε επίσημα αυτός ο διωγμός και είναι ελεύθερη η καλλιέργειά τους, εσύ και μερικοί ακόμη τον συνεχίζετε δια της συκοφαντίας και λασπολογίας?
    Στα πανηγύρια μας ποτέ δεν δημιουργήθηκε κάποιο επεισόδιο από θερμοκέφαλους, όπως λες, εκτός από τις περιπτώσεις που αυτά έγιναν στόχος ρατσιστικών επιθέσεων τύπου Χρυσής Αυγής. Σε παρόμοιες περιπτώσεις μερικοί δικοί μας αντέδρασαν ως «θερμοκέφαλοι».
    Δεν αναρωτιέσαι μήπως οι αναρτήσεις όπως η δική σου λειτουργήσουν ανάλογα και προκαλέσουν προβοκατόρικες ενέργειες?
    Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να στοχεύετε εκεί συνειδητά, γιατί θέλετε να προκαλέσετε ανωμαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καρατάσο δεν υπάρχει Ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας.
    Υπάρχει μόνο η Μακεδονία.
    Δεν συνομιλείς με Αμερικανούς τύπου Ντάνφορθ ή Ευρωπαίους αλλά με Μακεδόνες που γνωρίζουν καλά την ιστορία της πατρίδας τους και με προγόνους που μάτωσαν ή και πέθαναν για αυτόν τον τόπο προκειμένου να λένε ελεύθερα ότι είναι Έλληνες.
    Μόνο και μόνο που αρχίζεις έτσι δείχνεις έμπρακτα την αμφισβήτησή σου στην εθνική κυριαρχία.
    Σε ότι αφορά την γλώσσα σας δεν αμφισβητώ ότι ήταν υπό διωγμό από το Ελληνικό κράτος κατά το παρελθόν. Βέβαια ήταν άλλες οι συνθήκες και οι οποίες φυσικά σκόπιμα δεν τις αναφέρεις.
    Πάμε στο σήμερα: φυσικά είμαι υπέρ της καλλιέργειας της σλαβικών διαλέκτων της Μακεδονίας για λόγους πολιτισμού αλλά και για πολιτικούς λόγους. Το 2ο το λέω διότι πρέπει να σταματήσει η καραμέλα ότι η διάλεκτος που μιλάνε οι Έλληνες σλαβόφωνοι με αυτήν της επίσημης κατασκευασμένης γλώσσας της πΓΔΜ είναι ίδια.

    Σε ότι αφορά την ανωμαλία είναι γελοίο να λες ότι θέλουμε να το προκαλέσουμε μιας και αυτοί που το άρχισαν είστε εσείς όπου με αυτήν την δημοσιοποίηση της λίστας των χωριών, τα στοχοποιείται για τους λόγους που ανέφερα.
    Ποιος κάνει λοιπόν ωμή παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της Μακεδονίας;
    Οι νεοκομιταζήδες του tv-sonce.com και του maknews.com. αλλά και οι αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα.
    Σε αυτούς λοιπόν να απευθυνθείς και αυτούς να κατακρίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε μη φοράτε φούστες στον belo - ο αγαπητικός της Vodenka-Gence είναι, όχι η ίδια - αν και αμφότεροι ιταλοσπουδασμένοι.

    Καρατάσο άσε τα σάπια. Το Begajte Grci το τραγουδάτε και το χορεύετε ακόμα και μπροστά στο Λιάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ακρίτα,
    στην Δράμα συνεργάζονται όλοι οι καθαρά ντόπιοι Μακεδονικοί Σύλλογοι και διοργανώνουν κάθε χρόνο από κοινού εκδηλώσεις.

    Σας μεταφέρω την Πρόσκληση για την εκδήλωση της 3ης Ιουνίου 2010 που θα γίνει στο Πέτρινο Θέατρο - Φαράγγι Πετρούσας.
    Αξίζει ο κόπος να το επισκεφτείτε Μακεδόνες και Αντιμακεδόνες.

    Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

    Το «Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας» συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και το Δήμο Προσοτσάνης, τη μουσική εκδήλωση

    «ΜακεδνώνΜέλος».

    (Τραγούδια και σκοποί της Μακεδονίας) το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Φαράγγι Πετρούσας Δράμας.

    Ένα αφιέρωμα των αισθήσεων που θέλουμε να αποτελέσει βάση πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης, παρότρυνσης για περαιτέρω έρευνα μεμονωμένα ή συνδυαστικά.

    Ο επισκέπτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσει και ταυτόχρονα να απολαύσει ζωντανά, την πλούσια μουσική παράδοση της Μακεδονίας μας, υπό τους ήχους των αυθεντικών παραδοσιακών οργάνων.

    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας όπως:
    Δράμας (Βώλακα, Καλή Βρύση, Μοναστηράκι, Ξηροπόταμο, Πετρούσα, Προσοτσάνη, Πύργους, Χωριστή),

    Παγγαίου,
    Σερρών,
    Χαλκιδικής,
    Γουμένισσας,
    Νάουσας,
    Ρουμλουκιού,
    Κοζάνης
    και Φλώρινας.

    Συμμετέχουν μουσικά σύνολα με γκάιντες, λύρες, ζουρνάδες, βιολιά, κλαρίνα, τρομπέτες, νταούλια, νταχαρέδες, που συνοδεύουν χορωδίες και καλλίφωνους τραγουδιστές.

    Πολιτιστικοί Σύλλογοι:

    Βώλακα, Καλής Βρύσης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Παγονερίου, Πετρούσας, Πύργων, Σύλλογος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ Προσοτσάνης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Yauna Takabara σε μερικές από αυτές θα παραβρευθώ και εγώ. Μην ξεχνάς οι μίσες ρίζες μου από εκεί είναι. Το άλλο μήνα «Θεού θέλοντος» και «εργοδότη επιτρέποντος» θα είμαι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για να τελειώνουμε με όλα αυτά τα γκιουμπρίνια (σκουπίδια) που παριστάνουν τους "γνήσιους Μακεδόνες".
    Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου σε τέτοιες περιπτώσεις μας έλεγε στο τοπικό ιδίωμα: "Σα ισπουστράϊα Μπουγκάριτε ι πραβία Μακεντόντσιτε" δηλ. "χέστ..καν οι Βούλγαροι και έφτιαξαν τους μακεντόντσι". Τα σχόλια περιττεύουν.
    Γηγενής Έλληνας Μακεδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. «Ανώνυμε 7:32, εσύ ντρέπεσαι, όχι εμείς οι υπερήφανοι Μακεδόνες. Και θα έχεις τους λόγους σου για να ντρέπεσαι, σίγουρα, όταν δηλώνεις γηγενής Μακεδόνας και εννοείς Έλληνας!»


    Ωραίοι είστε. Σύμφωνα με εσάς, δεν πρέπει όποιος δηλώνει γηγενής Μακεδόνας να εννοεί πως είναι Έλληνας, αλλά κατά τ' άλλα ξεσπαθώνετε για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς κυριο καρατασο
    Σε ενα απο αυτα τα χωρια δολοφονήθηκε ο προπαππους μου, απο τους ομοφυλλους σου, Δασκαλος και δεν μιλαω για μαχη, αλλα για εισβολη στο σπιτι και εκτελεση.....
    Ο παππους μου απο Δραμα εκτελεστηκε και αυτος απο τους ομοφυλους σου, στην διαρκεια βουλγαρικης κατοχης, γιατι αρνηθηκε να αλλαξει ονομα, η οικογενεια του εκδιωκτηκε, στο σπιτι μπηκε βουλγαρικη οικογενεια και η γιαγια μου με τον πατερα μου και τα αδερφια του κατεληξαν στη Θεσσαλονικη, στο ορφανοτροφειο Παπαφη......
    Και μας λες με θρασος πως δεν υπαρχουν γηγενεις μακεδονες!!!!!
    Ηθελα να ξερα που θα σας οδηγησει αυτη η μονοπωληση του μακεδονικου ονοματος και των γηγενων κατοικων της Μακεδονιας.
    Δεν μπορω να καταλαβω αυτη την ψυχοπαθεια σας, να επενδύεται τοσα πολλα σε ενα ονομα Ελληνικο και να θελετε να ταυτοποιηθηται διαφορετηκα, αρνουμενοι απο τους γνησιους την καταγωγη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν είναι κάτι που μπορεί να επικαλείται κάποιος αυθαίρετα, για πλάκα! Εάν είσαι Μακεδόνας (με την εθνική έννοια, πάντα) πρέπει να έχεις κάποια χαρακτηριστικά φανερά, κοινά με άλλους Μακεδόνες, αλλιώς γηγενής ελληνας είσαι και..... φαίνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. «Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν είναι κάτι που μπορεί να επικαλείται κάποιος αυθαίρετα, για πλάκα!»

    Επομένως δεν αναγνωρίζεις ούτε το δικό σου δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, όπως το ορίζει ο ΟΗΕ και το επικαλείσαι όταν σε συμφέρει για να στηρίξεις τη θέση σου εναντίον των Ελλήνων. Αφού υπάρχουν Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες πριν καν εμφανιστούν Σλάβοι στο χώρο μας και πριν συσταθούν τα εθνικά κράτη, αφού οι Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες είναι διπλάσιοι από εσάς, δεν μπορείς κι εσύ να επικαλείσαι από το '91 για πλάκα αυτό το δικαίωμα. Πριν δεν είχες πρόβλημα να κυκλοφορείς κάτω από την ομπρέλα Νότιος Σλάβος (Γιουγκοσλάβος), τώρα σε έπιασε ο πόνος για τον αυτοπροσδιορισμό. Αλλά μόνο τον δικό σου αυτοπροσδιορισμό, όχι των άλλων.


    «Εάν είσαι Μακεδόνας (με την εθνική έννοια, πάντα) πρέπει να έχεις κάποια χαρακτηριστικά φανερά, κοινά με άλλους Μακεδόνες, αλλιώς γηγενής ελληνας είσαι και..... φαίνεσαι!»

    Οι Έλληνες περιλαμβάνουν Ηπειρώτες και Μακεδόνες όπως οι Ιταλοί περιλαμβάνουν Σικελούς και Βενετσιάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δηλαδή ο εθνικά Μακεδόνας είναι ο Βούλγαρος; Να κάνω και μία άλλη ερώτηση, ο Μεγαλέκος βουλγάρικα μίλαγε; Δηλαδή έχουμε πηγές γραπτές της εποχής που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο ή έστω κάποια απτά παραδείγματα; ο Duffy και ο Donald είναι ξαδέρφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανωνυμε 7:40
    Δηλαδη θελης να μου πεις πως η ιστορια της οικογενειας μου, ειναι αυθαιρετα Μακεδονικη?
    Δεν πας καλα ανθρωπε μου, ξερουμε ποιοι ειστε, οπως το ξερουν και ολοι οι γειτονικοι λαοι.
    Το μονο που εχεις πισω σου, ειναι η Εξαρχικη τοποθετηση των προγονων σου, και τα εγκληματα που εκαναν σε αυτο τον τοπο, την Μακεδονια για να επιβληθουν.
    Συμμαχησατε και με τον διαβολο ακομα, σε οτιδηποτε που είχε αντιελληνικο χαρακτηρα για να κανετε την Μακεδονια μια Σλαβικη περιοχη.
    Δεν τα καταφερατε.
    Βεβαια μερικοι μεινατε εδω, γιατι απλα ο παππους σου η ο προπαππους σου, δηλωσε περηφανος Ελληνας και δεν εγινε ανταλλάξιμος πληθυσμος.
    Σημερα παρουσιαζετε ενα αναρχικο ιδεογραμμα για να στηριξετε τις θεσεις σας....σας τελειωσε ο Εξαρχισμος, ο κομμουνισμος και σας εμεινε ο ψευτομακεδονισμος.
    Αλλα παντα υποπροιοντα θα ειστε, με ενα τεραστιο κομπεξ κατα των Ελληνων γιατι απλα οι Ελληνες σας εκαναν ανθρωπους, σας εδωσαν γλωσσα και θρησκεια....και οτι εχετε να δειξετε ειναι Ελληνικο.
    Τωρα το πως τα εντοπικα τα μεταρεψατε σε γλωσσα σκοπιανη....ειναι ενα θαυμα.
    Θελετε φροντιδα ειδικη....ψυχιατρικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. «Δηλαδή ο εθνικά Μακεδόνας είναι ο Βούλγαρος;»

    Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα των απαρχών του κινήματος, ναι.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Internal_Macedonian_Revolutionary_Organization

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ustavmakodr.jpg

    Statute of the Bulgarian Macedonian-Adrianople Revolutionary Committees

    Chapter I. - Goal

    Art. 1. The goal of BMARC is to secure full political autonomy for the Macedonia and Adrianople regions.

    Art. 2. To achieve this goal they [the committees] shall raise the awareness of self-defense in the Bulgarian population in the regions mentioned in Art. 1., disseminate revolutionary ideas - printed or verbal, and prepare and carry on a general uprising.

    Chapter II. - Structure and Organization

    Art. 3. A member of BMARC can be any Bulgarian, independent of gender, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το ότι επιβουλεύονται τη Μακεδονία το καταλαβαίνω,οτι η ιστορία τους δε έχει το μέγεθος και την εμβέλεια της ελληνικής και θέλουν ένα κομμάτι της το καταλαβαίνω αλλα να φτάσουμε να αλοιώνεται η ιστορία με τέτοιο τρόπο δεν το δέχομαι για κανένα λόγο.Τα ιστορικά ντοκουμέντα υπάρχουν γιατί το ζορίζουμε το θέμα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ντροπή και αίσχος σε όσους λένε ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές. Εσχάτη προδοσία. Εμείς οι Μακεδόνες νιώθουμε καθημερινά το βάρος της απίστευτης προσπάθειας των Σκοπιανών να κλέψουν την ιστορία μας. Είναι γελοίο να λέγεται οτι οι Σκοπιανοί έχουν κάποια σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, που δεν υπήρχαν στην περιοχή πριν τον 6ο αιώνα. Υπάρχουν όλες οι ιστορικές αποδείξεις ψάξτε και θα βρείτε. Μέχρι και οι πρωθυπουργοί τους και πολλοί πολιτικοί τους παραδέχτηκαν ότι όλο αυτό είναι ψέμμα. Αλλά αυτά δεν τα ξέρετε οι πιο πολλοί γιατί το παίζετε δήθεν δημοκράτες..Δημοκρατία είναι να αρχίσουμε κ εμείς να λέμεν ότι είμαστε Γάλλοι και να θέλουμε να λεγόμαστε Γαλλία? Γιατι η Μακεδονία είναι συνώνυμο της Ελλάδας..ΑΧ καημένη Ελλάδα.. Πού είναι οι αγωνιστές και οι ήρωές σου? Που είναι οι πρόγονοί μας που θα είχαν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στα Σκόπια?Ντρέπομαι για την κατάντια μας και είμαι μόλις 20 χρονών. Λυπάμαι γιατί βλέπω αυτά που έρχονται. Κάποτε έλεγαν ότι όποιος αγαπά την Ελλάδα είναι πατριώτης τώρα τον λένε εθνικιστή. Κρίμα Κρίμα Κρίμα
    Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, Βρετανός πολιτικός και Πρωθυπουργός : «Ο ελληνικος λαος είναι αναρχικοί και δύσκολο να εξημερωθούν. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές ρίζες τους: ίσως έπειτα μπορούμε να τους αναγκάσουμε για να προσαρμοστούν. Εννοω, φυσικά, να χτυπήσουμε στη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τις πολιτιστικές και ιστορικές εφεδρειες τους, έτσι ώστε μπορούμε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτυχθούν, να διακριθούν, ή να επικρατήσουν με αυτόν τον τρόπο αφαιρώντας τους, ως εμπόδιο, στα στρατηγικά ζωτικής σημασίας σχέδιά μας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, και τη Μέση Ανατολή.

    Τελικά τα κατάφεραν..Καημένη Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα πανηγυρια αυτα θα ειναι φετος περισσοτερο παρα ποτε το πεδιο μιας ειρηνικης μεν αλλα πραγματικης μαχης για τη σημασια του ντοπιου μακεδονικου πολιτισμου,των τραγουδιων το νοημα που εχουν εντος του πολιτισμου και της ιστορικης κληρονομιας του ελληνικου λαου και αν θα αποτελεσουν ή οχι οχημα αλυτρωτικης προπαγανδας του σλαβομακεδονικου εθνικισμου.

    Δεν θα αφησουμε οσους λιγους αισθανονται ομοεθνεις του Γκρουεφσκι να στιγματισουν για τη ντοπια μακεδονικη κουλτουρα ως ενα ανθελληνικο φρουτο.

    redgreek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. wraia re paidia na pame..alla pou einai kanenas makedonikos sullogos n mas kinitipoihsei??? o ka8enas 8a sikw8ei kai 8 paei monos tou.. ??autoi erxodai ap t skopia k emeis den boroume na organw8oume na pame oloi mazi .. fadasou katadia..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Επικοινώνησε με την Παμμακεδονική και θα σου πουν αν υπάρχουν οργανωμένες κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Akrita ανάλογες κινήσεις γίνονται τον τελευταίο καιρό και από άλλες οργανώσεις υποστηριζόμενες από τα Σκόπια:

    http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_7305.html

    Και δυστυχώς υπάρχει ένας σύλλογος που δρα υπό την τοπική αυτοδιοίκηση μεγάλης μακεδονικής πόλης και η οποία τους σιγοντάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αν θελεις μπορω να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες εμπιστευτικά σε ποιον σύλλογο αναφέρομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ... και σε ποια μεγαλοδήμαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πες μου ποιος είναι,
    δεν θα το δημοσιοποιήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτήν που έβγαζε δίγλωσσες ανακοινώσεις, για να καταλαβαίνουν και οι ψηφοφόροι της που δεν ξέρουν ... ελληνικά (!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Θα το κάνω,
    θέλεις να βάλω και την Δημοτική αρχή που είπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τα λινκ τα έχω λάβει,
    θα τα διαβάσω και θα δω τι μπορώ να βάλω,
    πρέπει ότι βάζω να τεκμηρώνεται διότι θα υπάρξουν σίγουρα προβλήματα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 'ΟΔΟΣ'

    Διάβασα με έκπληξη από τις στήλες σου ότι οι έλληνες πολιτικοί των τελευταίων ετών με τελευταίο παράδειγμα τον πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Καστοριάς κ. Φίλιππο Πετσάλνικο κατηγορούν του Έλληνες της Διασποράς σε όλο τον κόσμο, και ειδικά την Παμμακεδονική, για την αρνητική πορεία του (Μακεδονικού) ζητήματος ισχυριζόμενοι ότι αυτοί ευθύνονται.

    Προφανώς επειδή δεν εγκαταλείπουν το ζήτημα, ούτε παραδίνουν το όνομα της Μακεδονίας, και με την δράση τους «ενοχλούν» τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ίσως και να βολεύονται με το πρόσχημα των τετελεσμένων.

    Καλά, είναι τρομεροί οι πολιτικοί: Οι απλοί Έλληνες πολίτες ευθύνονται (και γι’ αυτό θα πληρώσουν) το κατάντημα της χώρας, οι Έλληνες της Διασποράς ευθύνονται για το.... Μακεδονικό.

    Θα ήθελα να ρωτήσω τους Έλληνες πολιτικούς και ειδικά τους βουλευτές της Καστοριάς: Δεν έμαθαν τι είδους χορούς, τι τραγούδια, σε ποια γλώσσα και με τι συνθήματα (!!) γιορτάσανε κάποιοι κάτω από την μύτη τους, σε απόσταση ανάσας από τα σπίτια τους, σε παραλίμνιο γειτονικό χωριό(*), μέχρι και την πρωτομαγιά που πέρασε;
    Δεν ακούνε; Δεν βλέπουν;

    Αντί να κατηγορούν την Παμμακεδονική, μήπως να σοβαρευτούν αν έμεινε καιρός και να κλείσουν τις κερκόπορτες που υπάρχουν δίπλα τους.

    Εκτός κι αν νομίζουν ότι ο κόσμος συνεχίζει να τρώει κουτόχορτο. Ο ίδιος κόσμος που μερικούς απ’ αυτούς τους πήρε ήδη στο κυνήγι, εννοείται.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
    http://odos-kastoria.blogspot.com/search?updated-max=2010-06-15T22%3A03%3A00%2B03%3A00&max-results=17

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.