Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ολοκληρωτικός εθνικιστικός χαιρετισμός των Σκοπιανών

Αυτός ο χαιρετισμός είναι πλέον ένα προπαγανδιστικό σύνθημα αλυτρωτικής-επεκτατικής έκφρασης στην FYROM. Συμβολίζει τις ....


τρεις «διαιρεμένες» Μακεδονίες (Βαρδάρης, Αιγαίου και Πιρίν) με τα τρία δάκτυλα σηκωμένα,
ενώ τα δύο ενωμένα δάκτυλα, τα οποία σχηματίζουν το γράμμα Ο, που είναι το αρχικό της σλαβικής λέξης Obedineta, που σημαίνει φυσικά Ενωμένη.


Κάποιοι ίσως τον συγκρίνουν με τον  ναζιστικό  και φονταμελιστικό ισλαμικό  χαιρετισμό,




άλλοι με αυτόν των  συμμαχών τους και φασιστών Γκρίζων Λύκων





Η ουσία είναι ότι είναι ένας τρόπος έκφρασης που δείχνει και τις διαθέσεις τους. Και ο τρόπος αυτός είναι μία έκφραση ολοκληρωτικού εθνικισμού,  ο οποίος  γιγαντώνεται και μας απειλεί συμμαχώντας με φίλα προσκείμενους εθνικισμούς όπως αυτόν των Γκρίζων Λύκων και των Τσάμηδων.

6 σχόλια:

  1. Σιγά τον εθνικισμό τους που μας απειλεί. Μπορεί κανείς να καταλάβει τι θα γίνει στην ΠΓΔΜ παρακολουθώντας τη δημογραφία απ'το '50 μέχρι σήμερα.

    Βέβαια και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο θα γίνει δυστυχώς...

    Πάντως η άτυπη(;) συμμαχία ΠΓΔΜ-Τουρκίας είναι απίστευτη: οι Μουσουλμάνοι και δη οι Τουρκόφωνοι έφευγαν χιλιάδες-χιλιάδες κατά Γιουγκοσλαβίας, πολλοί περισσότεροι σε σχέση με την Ελλάδα, όμως τώρα βλέπουμε το γνωστό "ο εχθρός του εχθρού" και απ'τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Στα Κακοτράχαλα τα βουνά,
    με το σουραύλι και το ζουρνά.
    Πάνω στην πέτρα την αγιασμένη,
    χορεύουν τώρα τρεις αντρειωμένοι.
    Ο Νικηφόρος και ο Διγενής
    και ο γιος της Άννας της Κομνηνής.

    Δική τους είναι,μια φλούδα γης,
    μα εσύ Χριστέ μου,τους ευλογείς,
    για να γλιτώσουν αυτή τη φλούδα,
    απ'το τσακάλι και την αρκούδα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ, πάλι, ξέρω οτι η συγκεκριμένη χειρονομία είναι εωσφορικής προέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μου επιτρέψεις φίλε Ακρίτα μια επισήμανση στο θέμα της ορολογίας. Εάν δεχόμαστε ότι οι Σκοπιανοί αποτελούν "έθνος" και όχι εθνοτική ομάδα (και αυτό συζητήσιμο, για όποιον γνωρίζει καλά την εθνολογική σύσταση των Σκοπίων) τότε είναι φυσιολογικό να μιλάμε για εθνικισμό κλπ Εάν δεν υπάρχει "μακεδονικό έθνος" όπως υποστηρίζω, τότε είναι μάλλον αντιφατικό και κάπως παράλογο να χρησιμοποιούμε τον όρο εθνικισμός, τον οποίον χρησιμοποιεί η "αριστεράντζα" (κατά Φ. Κρανιδιώτη) για άλλους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βιβλιόφιλε, όπως γνωρίζεις η «αριστεράντζα»(ντόπια και ξένη), από την δεκαετία του 20 για τους γνωστούς λόγους γέννησε και προσπάθησε να επιβάλει στους υπόλοιπους λαούς αυτήν την εθνότητα. Ο Τίτο από το 1944 τους έδωσε και όνομα κράτους, το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα. Άρα κατά εμέ υπάρχει μία εθνοκρατική οντότητα, η οποία με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή. Μαζί με το κράτος αυτό, υπάρχει και ο εθνικισμός, και μάλιστα ο χειρότερος από όλους: o ολοκληρωτικός, ο οποίος έχει επιθετικό, μιλιταριστικό, επεκτατικό και σοβινιστικό χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ακούτε τα τζιτζίκια; Λοιπόν, έτσι αναφέρθηκε η Eλληνική τηλεόραση για την 20η επέτειο ανεξαρτησίας των Σκοπίων.

    Ίσως είναι καλό να αγνοούμε τις προκλήσεις από τους βόρειους γείτονές μας; Όμως αν αγνοούμε ένα μικρό κομμάτι φαγητού από κάτω από το δόντι μας, τελικά θα γίνει απόστημα.

    Καμία καταγγελία από την Eλληνική κυβέρνηση για τα παραπάνω δύο σημαντικά παραδείγματα; Όχι. Mόνο όταν το αυγό θα έρθει στο ... τότε θα καυχώνται για δήθεν μεγάλες εθνικές νίκες, όπως το περίφημο «βέτο» και οι «κόκκινες γραμμές». Τότε, όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μήνυση κάπου η διεθνής κοινότητα (και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) θα πουν: «Θα έπρεπε να είχατε πει κάτι νωρίτερα.»

    Στρουθοκάμηλοι παντού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.