Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το ΝΑΙ των μνημονιακών βουλευτών σκότωσε την Δημοκρατία

Αυτό που ξεχωρίζει την αυταρχική ή ελλειμματική δημοκρατία, είναι ότι οι κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται από τις ελίτ είναι ερήμην της βούλησης του λαού του.Δεν έχει νόημα οποιαδήποτε θεσμική ή πολιτική ανάλυση από τους ειδικούς,  διότι  είναι φανερό ότι όλα έγιναν προσχηματικά.
Οι συνταγματικές προβλέψεις ευτελίστηκαν, αφού εφαρμόστηκαν ως προς το γράμμα τους όχι, όμως, ως προς τον σκοπό τους.  Το κοινοβουλευτικό σύστημα καταρρακώθηκε. Τα ήδη απαξιωμένα πολιτικά κόμματα παρέσυραν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στη χλεύη της κοινωνίας.
Ενώ το πρόβλημα εντοπιζόταν πριν από λίγες εβδομάδες στην αναποτελεσματική διακυβέρνηση, στη συνέχεια μετατράπηκε σε έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, μίας μνημονιακής και όχι δημοκρατικής κυβέρνησης.Εξελίχθηκε δε, σε απώλεια πολιτικής αξιοπιστίας της πολιτικής τάξης και, πλέον, τείνει να λάβει διαστάσεις απαξίωσης των ίδιων των κοινοβουλευτικών θεσμών.  Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα αποδομήθηκε...



 το κράτος πρόνοιας, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, τα απομεινάρια των διοικητικών μηχανισμών και η κοινωνική συνοχή. Ταυτόχρονα, δυσφημίστηκε παγκοσμίως η χώρα. Η δε Ευρώπη των Μερκοζύ και του ΔΝΤ, επιβάλει μέτρα ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Η  αποψίλωση των κοινωνικών δικαιωμάτων ακολουθεί αναπόφευκτα η επίθεση προς τα ατομικά δικαιώματα, που θεωρούνταν αυτονόητα σε κάθε σύγχρονο κράτος δικαίο.  Το χθεσινό ΝΑΙ των μνημονιακών βουλευτών σκότωσε την Δημοκρατία.
Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζω και όταν αποφασίσουν να γίνουν εκλογές(αρχίζω να αμφιβάλω και για το 2013) τα σημερινά πολιτικά κόμματα είναι καταδικασμένα  να διαλυθούν, εν μέσω της γενικευμένης απαξίωσης και της αδιαφορίας για το δήθεν ιδεολογικό φορτίο και τα «γκρεμισμένα σύμβολα» που ενσωματώνουν. Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση που οι πολίτες αναζητούν το νέο, στρέφοντας την πλάτη στα παλαιά κόμματα.
Οσοι επιχειρηματολόγησαν επί τη βάσει της πτώχευσης, είτε απειλώντας ότι ενδέχεται να συμβεί είτε προτρέποντας να επιλεγεί ως η βέλτιστη λύση, στην ουσία εξαπατούν όσους ακόμη δεν συνειδητοποίησαν ότι η χρεοκοπία έχει ήδη συντελεστεί και το ζητούμενο αποτελεί πλέον η χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής για την επόμενη μέρα.
Κλείνω με μια πρόβλεψη: μέχρι το καλοκαίρι, η επιλεκτική χρεωκοπία που μας επιβλήθηκε από τους Μερκοζύ θα εξελιχτεί σε ανεξέλεγκτη.

7 σχόλια:

  1. Ενώ οι τροικανοί ζητάγανε μείωση τού κράτους και της διαφθοράς και απελευθέρωση αγοράς εμείς τα ανταλλάξαμε με μείωση τών μισθών – συντάξεων, φορολόγηση τών πάντων και εκτόξευση τής ανεργίας…
    Ενώ οι τροικανοί ήθελαν αποκρατικοποιήσεις, μείωση τής διαφθοράς και της φοροδιαφυγής καθώς και απελευθέρωση της αγοράς και των επαγγελμάτων η ελληνική ελίτ – και στίς δύο διαπραγματεύσεις – πέτυχε να μήν γίνει τίποτα απο αυτά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι γνωρίζουμε πόσο αρχηγοκρατούμενα είναι τα πολιτικά μας κόμματα.

    Όταν δεν επιτρέπεται να πάει κανείς κόντρα στις επιλογές του αρχηγού , όταν κινδυνεύει με διαγραφή και εν τέλει υποτάσσεται στον αρχηγό , για τι είδους λαϊκή εκπροσώπηση μιλάμε; Μήπως μιλάμε για καιροσκόπους καριερίστες, που απλά μας κοροϊδεύουν; Γιατί η αποδοχή αυτής της κατάστασης αυτό υποδηλώνει.

    Η Δημοκρατία ποτέ δε βασίστηκε στις αποφάσεις του Ενός , άλλωστε η έννοια του Ενός δεν υφίσταται στη Δημοκρατία, το λέει, το ορίζει η ίδια η λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ακρίτα δυστυχώς επτωχεύσαμεν, ηθικά και κοινωνικά, και αυτό κανένα μέτρο δεν το διορθώνει.....
    ας σκεφτούμε λίγο τα παιδιά μας και ας δουλέψουμε για το δικό τους μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έχουν χρεοκοπήσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αναδειχτεί ακόμη μία εναλλακτική πολιτική λύση. Δεν έχει βρεθεί ακόμη ένας ηγέτης για να αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα και τον λαό της μακριά από την κρίση. Κι όσο δεν αναδεικνύεται η διάδοχη πολιτική κατάσταση, τόσο ενισχύονται τα άκρα. Προς αριστερά και προς δεξιά. Μία ματιά στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μπορεί να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλλειμμα ελληνικής ηγεσίας,έλλειμμα δ ι α χ ε ί ρ ι σ η ς θώκων εξουσίας έχουμε.Ένα κ ε ν ό,μία αιωρούμενη κατάσταση,ένα σύγχρονο γόρδιο δεσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΙΓΡΑΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η χώρα πρέπει να μείνει όρθια! Δεν είναι μόνο ο άμεσος φόβος της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ που την σκιάζουν. Είναι και ο συνεχής κίνδυνος της διολίσθησης σε μια άβυσσο μίσους, αίματος και χάους. Χθες η Αθήνα έζησε για μια ακόμη φορά τον εφιάλτη της λεηλασίας και πυρπόλησής της από τις δυνάμεις της τυφλής βίας. Οι χθεσινές εικόνες μπορεί εύκολα να είναι εικόνες από το μέλλον αν δεν σοβαρευτούμε άμεσα ως κοινωνία..ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ 76 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΙ 53 ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 26 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΛΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΙΟΦΗΦΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΥΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ "ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΞΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΘΥΝΗΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.