Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Δυστυχώς ζούμε πλέον σε πολυπολιτισμική κατοχή.

Μετά την αναμενόμενη ψήφιση του εθνοκτόνου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και την ψευδο-ελληνοποίηση 1.000.000 αλλοδαπών για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους (όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών  Κος Κολομπανί), η παρούσα κυβέρνηση των μεταμοντέρνων πολυπολιτισμικών συνεχίζει την εθνομηδενιστική πολιτική της με αυτό που ξεκίνησε από την αρχή: με την απελληνοποίηση μέσω της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των  καινούργιων μειονοτήτων όπως αναφέρουν. Για την ακρίβεια, το πραξικόπημα στην ελληνική εκπαίδευση συνίσταται στην εγκατάλειψη του ισχύοντος συνταγματικού - παιδαγωγικού πλαισίου, που προσβλέπει στη μεταβίβαση της εθνοπολιτισμικής κληρονομιάς και στη διαμόρφωση ελληνικής εθνικής ταυτότητας, χάριν ενός νέου πολιτικού παιδαγωγικού μοντέλου που στρέφει την «κριτική σκέψη» (στη μεταμοντέρνα της εκδοχή) κατά των «μύθων» του εθνικού αφηγήματος (αποδόμηση), ενώ παράλληλα οικοδομεί τον δικό του ανυπόστατο «κοσμοπολίτικο», «διεθνιστικό», «πολυπολιτισμικό» μύθο.
Έτσι λοιπόν η υπουργός Α-Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας χθες στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας υποστήριξε....... 
 την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας.
Ποιος όμως μας επιβάλει αυτήν την ανάγκη;
Μα φυσικά η λεγόμενη "επιδοτούμενη πολυπολιτισμική ιδεολογία" και η ανάγκη να σβήσουμε από το Έλληνα την εθνική του ταυτότητα, την Ελληνικότητα του. Και πρώτο στοιχείο της εθνική του ταυτότητας είναι η γλώσσα του. Αυτήν την γλώσσα που η Κα Διαμντοπούλου έλεγε πριν χρόνια ότι πρέπει να την αφήσουμε και να  υιοθετήσουμε την...αγγλική.
Μάλιστα όπως αναφέρθηκε τα υπ. Α-Παιδείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, στην αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Προφανώς οι εξετάσεις θα είναι του τύπου: εγκό ειμι Ηλινας κι ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς η πολυπολιτισμική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  φαίνεται να μην έχει επίγνωση ή να μην εντυπωσιάζεται με τη μοναδικότητα των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά τους τα στέλνουν σε ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού.  Υποστηρίζουν ότι η Ελληνικότητα  είναι απλώς ένα κατασκεύασμα ολίγων προνομιούχων των οποίων οι πεποιθήσεις τώρα «καταρρέουν» και ότι οι αδυναμίες της είναι μοναδικές μεταξύ άλλων πολιτισμών, αρχαίων και συγχρόνων. Αλλά δεν υφίστανται το αντίτιμο της υποκρισίας τους; Όλοι τους διατυπώνουν τα επιχειρήματα τους μέσα στην άνεση (υλική, ψυχολογική και νομική) των Ελληνικών θεσμών που εγγυώνται τα δικαιώματα τους —δικαιώματα που προέρχονται απ' ευθείας από το ελληνικό όραμα του κόσμου, δικαιώματα που συμπτωματικά τώρα περιλαμβάνουν εγγυημένη απασχόληση για όλη τους τη ζωή και αναμφισβήτητη ακαδημαϊκή ελευθερία του λόγου, δικαιώματα που όμως δεν αναγνωρίζονται ως μοναδικά και δεν εκτιμώνται ως συντηρητικά της ζωής. Διανοητικά αφελής, στην καλύτερη περίπτωση, αυτή η μορφή εθνομηδενιστικής πολυπολιτισμικότητας είναι υποκριτική ως το μεδούλι και, ακόμη χειρότερο, εντελώς ξένη προς την ελληνική σοφία.
Αν θέλετε να μάθετε γιατί οι  εθνοφοβικοί πολιτικοί και δήθεν ελίτ του έθνους μας δεν έχει ηθική, γιατί οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι μεγιστάνες των επιχειρήσεων εξισώνουν τη συγκέντρωση στοιχείων με τη γνώση, την ειλικρίνεια με την αλήθεια, την κληρονομημένη δύναμη με τη δικαιοσύνη, τους τίτλους και τα κοστούμια με την αξιοπρέπεια και το κεφάλαιο με το ταλέντο, γιατί δηλαδή δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την ελληνική σοφία, πρέπει να κοιτάξετε τους μέντορες που τους εκπαίδευσαν και τους έδωσαν τα πτυχία τους.
Δυστυχώς ζούμε πλέον σε πολυπολιτισμική κατοχή.
Εάν ήθελαν το καλό της Ελλάδος το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν η διδασκαλία της μητρικής στους Πομάκους, αναγνωρισμένη μειονότητα και όχι σε αυτούς που μπήκαν λαθραία στο σπίτι μας και τους βαπτίζουμε μειονότητες.

7 σχόλια:

  1. Tους sιχαθηκα πια ρε Akrita και αυτους που ειναι στην εξουσια αλλα και μη...

    Αυτοι που ανεβαινουν στην εξουσια βλεπεις τι αθλιοι ειναι, αλλα και οι περισσοτεροι κατοικοι αυτης της χωρας εχουν καταντησει σαπιοι, ατομιστες και αδιαφοροι...

    Αυτος ο τοπος ειναι αξιας της μοιρας του πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας προετοιμαστούμε για τα κρυφά σχολειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΕΞΩΘΕΝ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΩΝ Μ.Μ.Ε

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν την γλώσσα ,ας. την παιδεία μας, την οικονομία μας, την κοινωνία μας και τώρα ανατινάζουν και την εθνική υπόσταση. Δεν έχουν ούτε ιερό αλλά ούτε και όσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παράλληλα, στα Σώματα Ασφαλείας θα μάθουν να μοιράζουν τριαντάφυλλα στους νεοεισελθόντες. Give Aphrodite a chance.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_11/02/2010_390396

    Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά καταργείται η «βασική στρατιωτική εκπαίδευση» σε στρατόπεδα της Θήβας και του Αυλώνα και αντικαθίσταται από την «ειδική αστυνομική εκπαίδευση». Το περιεχόμενό της θα καθορίσει ομάδα εργασίας που θα συγκροτήσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η «ειδική αστυνομική εκπαίδευση» θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΛ. ΑΣ. και όχι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες σήμερα εισπράττουν για τη συνδρομή τους στην Αστυνομία 900.000 ευρώ ετησίως. Για ανάγκη άμεσης «αποστρατιωτικοποίησης της εκπαίδευσης» κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου. Την προσεχή εβδομάδα, στο μεταξύ, πρόκειται να συγκροτηθεί μεικτή ομάδα εργασίας της οποίας θα προΐσταται ο υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας. Η επιτροπή εντός δύο μηνών θα υποβάλει προτάσεις για την αναβάθμιση του περιεχομένου σπουδών (μαθήματα, συγγράμματα κ. ά.) που παρακολουθούν οι νεοεισελθόντες στην Αστυνομία αλλά και όσοι προσλαμβάνονται σε Πυροσβεστική και Λιμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντιλαμβανομαι το σκεπτικο σου και εγω προσπαθω να βρω τις ισοροπιες στο ζητημα με τους μεταναστες. Την ιδια στιγμη που πιστευω στην νομιμοποιηση των μεταναστω για πολλους λογους, σκεφτομαι πως ποτε δε θα ηθελα να μου φερει η κορη μου εναν ξενο για γαμπρο. τοσο απλα. τοσο ρατσιστικα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννιδάκη με αυτό που πάνε να κάνουνε, χωρίς να έχουν ετοιμάσει την κοινωνία για αυτό, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης (διότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα μιας και τα μέτρα θα τα αντιληφθούμε μετά από 2 μήνες) θα δούμε σίγουρα κοινωνική έκρηξη. Όλοι οι ξένοι μιλάνε για αυτήν την έκρηξη και δεν είναι τυχαίο. Τα Δεκεμβριανά του 2008 θα μοιάζουν ως "θέατρο" μπροστά σε αυτό.
    Αντί λοιπόν να κοιτάξουνε να μονιάσουν τον εκνευρισμένο κόσμο, τον διχάζουν και τον οδηγούν σε αντιδράσεις που θα είναι ανεξέλεγκτες.
    Κάνουν λες και λύσανε τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ενώ ακόμα δεν έχουν αρχίσει να τα επιλύουν.
    Ακόμα και η σκέψη το να βλέπεις τον άλλο ρατσιστικά είναι δείγμα πολυπολιτιστικής ιδεολογίας μιας και αυτό επιτυγχάνεται λόγο της ανυπαρξίας μεταναστευτικής πολιτικής (ένταξη-ενσωμάτωση-αφομοίωση) των νομιμοποιημένων μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.