Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Υπόθεση «Нова Зора», ένας καθαρός Βουλγάρικος τίτλος.

Επειδή παίρνω πολλά μηνύματα με θέμα την έκδοση της σκοπιανής εφημερίδας στην Έδεσσα με τον τίτλο «Нова Зора» και διαφημίζεται από τους σλαβομακεδονιστές του maknews θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράματα:......

  • Ο τίτλος είναι Βουλγάρικος. Σύμφωνα με τα λεξικά η «Νέα Αυγή» γράφεται στα Σέρβικα Нове зоре , στα Βουλγαρικά ως Нова Зора και στα Σκοπιανά ως Нов Зора.
  • Την έβγαλαν και σε σαιτ και τις αναρτήσεις τις υπογράφει κάποιος Abecedar.Δεν ξέρω εάν είναι ο γνωστός σλαβομακεδονιστής εδεσσαίος abecedar του maknews και των διαφόρων blog.
  • Ο όρος Νόβα Ζόρα(Νέα Αυγή)είναι μία συνέχεια της «άρθρωσης λόγου» των σκοπιανών που ξεκίνησε το 1978 με τα Μογλενά(πρωινή καταχνιά),στην συνέχεια και το 1989 έβγαλαν τον διάδοχο του Ζόρα(Αυγή)και τώρα έχουμε την «Νέα Αυγή».  Πιστεύω ότι μετά το άδειασμα του Λιθόξοου-που θεωρήθηκε ως κύρια αιτία του καταποντισμού του ΟΤ στις ευρωεκλογές- και της ιστοριογραφίας του, το νέο περιοδικό θα ακολουθήσει το ρεύμα της σλαβομακεδονικής ιστοριογραφίας που θεωρεί ότι είναι «αυτόχθονες» και ζουν στην περιοχή από το ....100.000π.Χ. Εκεί θα διαβάσουμε και στα Ελληνικά ότι όλοι οι γνωστοί μεσαιωνικοί ήρωες των Βαλκάνιων λαών είναι Σκοπιανοί και όπως φυσικά όλοι οι Βούλγαροι του VMRO του 1900 κλπ. Πιστεύω ότι η θεματολογία του θα είναι αυτή του ρατσιστικού maknews
  • Έχει εκδοθεί και περιοδικό «Нова Зора» κάπου στο τέλος του 90.
  • Υπάρχουν Βουλγαρικά σαιτ και εφημερίδες με αυτό το όνομα και με σαφή αλυτρωτικό περιεχόμενο.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω στους φίλους του blog, ότι αυτήν την στιγμή προέχει η σωτηρία της Ελλάδας από την οικονομική καταστροφή. Οι Σκοπιανοί κάνουν τα δικά τους αλλά όπως έχω πει πολλές φορές ο κίνδυνος στην Ελλάδα είναι περισσότερο σκληρός και αόρατος όταν προέρχεται εκ των έσω: δηλαδή από Έλληνες Νενέκους και Εφιάλτες.

10 σχόλια:

  1. Νοτιοσλαβικά δεν ξέρω, δυστυχώς, και δε με ενδιαφέρει προσωπικά σε τι γλώσσα (ή "γλώσσα") είναι ο τίτλος, όμως μάλλον εννοείς "Νοβα Ζορα" (από κυριλλικό κάτι ξέρω!). Παροράματα.

    Όταν το διάβασα στο μυαλό μου ήρθε το ΝΖ του Ουράνιου Τόξου (που αναφέρεις) που αν δεν κάνω λάθος ήταν περιοδικό που εξέδωσαν μετά το σκέτο Ζόρα της Αριδαίας (βλ. εξοστρακισμένοι Πασόηδες και λοιποί).

    Σχετικά με το θέμα έχεις γράψει κι εσύ παλαιότερα, νομίζω.

    Αυτοί τώρα είναι νέο φρούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο και το διορθώνω αμέσως.
    Αυτοί τώρα μάλλον είναι κάποια συνέχεια από το παλιό ΜΑΚΙΒΕ, αν και είναι και αυτοί διχασμένοι και άκρη δεν βγάζεις.
    Πάντως είναι η πιο σκληρή πτέρυγα των σκοπιανών, κρίνοντας από την παρουσία τους στο διαδίκτυο και κυρίως στο ρατσιστικό maknews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά, πρόκειται για τη μακαρονική πτέρυγα που κάνει δημοσκοπήσεις για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού. Αυτούς που έχουν φάει τα λεφτά της διασποράς τους και που θεωρούν πως οι ως τώρα προβεβλημένοι εκπρόσωποι της μυγονότητάς τους, είναι συνδεδεμένοι με μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, πίσω από την πλάτη τους κοροϊδεύουν κάποιους από αυτούς για τη σεξουαλικότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοτιοσλαβική γλώσσα δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και ...Σοβιετική γλώσσα. Οι τρεις επίσημες γλώσσες της άλλοτε ενιαίας Νοτιοσλαβίας ήσαν η Σερβοκροατική, η Σλοβενική και η Σκοπιανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ακρίτας έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την γλώσσα των Σκοπιων. Tόσο των Σκοπιων όσο και των εν Ελλάδι φίλων τους. Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και για να μην γίνεται αναφορά περί "Nοτιοσλαβικης" (γενικός και αόριστος) έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

    Οι γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί αλλα και οι εν Ελλάδι αισθανόμενοι αδερφοί τους αλλα και οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ είναι μια ΚΑΘΑΡΑ ΣΛΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που καμια σχέση ΔΕΝ έχει με τις γλώσσες που ομιλούνταν από το σύνολο των αρχαίων λαών της νότιας χερσονήσου του Αίμου (αν όχι όλης της χερσονήσου του Αίμου).

    Η γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί παρα την αλλοίωση η αλλιώς γλωσσικό βιασμό που υπεσθει από των Αμερικανο γλωσσολόγο Lund στα τέλη της δεκαετίας του 1940 παραμένει μια ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

    Τόσο Βουλγαρικη ώστε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σε επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού πριν κάποια χρονια να μην έχει μεταφραστές ενώ οι Σκοπιανοί να απαιτούν μεταφραστές.

    Επειδή όμως οι πρώην Βουλγαρόφωνοι της Μακεδονίας που δεν είχαν σχέση με τους Σκοπιανούς δεν ακολούθησαν γλωσσικά τους τελευταίους όσοι ασχολούνται με αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουνε σήμερα καλύτερα τους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ παρα τους Σκοπιανούς.

    Μπορώ να συνεχίσω να μιλάω για ώρες αλλα νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.

    Τέλος θα ήθελα να σημείωσω και των υπότιτλο της εφημερίδας Gore Γκλάβατα που αποτελεί και το κύριο σύνθημα τους και που όλος τυχαίος γράφεται και προφέρεται το ίδιο στα ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ και σημαίνει ψιλά το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φίλος Ακρίτας κάνει ένα λάθος. Τόσο στη γλώσσα των Σκοπίων όσο και στη βουλγαρική η "νέα αυγή" αποδίδεται ως "ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ" (ΗΟΒΑ 3ΟΡΑ) και όχι ΝΟΒ ΖΟΡΑ, όπως τελείως εσφαλμένα αναφέρει. "Νοβ" σημαίνει νέος (γένος αρσενικού) ενώ το "ζόρα" είναι γένους θυλικού.
    Όσο για τους εκδότες της εφημερίδας, πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο το Ουράνιο Τόξο, καθώς "υπεύθυνος για την ύλη σύμφωνα με το νόμο" είναι ο Δημήτρης Ιωάννου ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος του Ο.Τ.
    http://novazora.gr/impresum

    Το θέμα της Νόβα Ζόρα, χθές (Πέμπτη) ήταν από τα κύρια θέματα στα ΜΜΕ των Σκοπίων, με τίτλους όπως "Η πρώτη εφημερίδα στη μακεδονική γλώσσσα, στην Ελλάδα" κλπ. Ο ίδιος ο Ιωάννου έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Α1 για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12:57 μία από τις πηγές μου είναι το on-line μεταφραστικό της google που μου βγάζει αυτά που είπα. Από εκεί και πέρα δεκτή κάθε παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι έτσι είναι όπως τα λέει ο άνωθεν ανώνυμος.

    Έξου και η συμβιβαστική ονομασία NOVA ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    Κατά τα αλλα θα αναμασούν στον υπερθετικό βαθμό την υπάρχουσα propaganda τους.

    Από 200.000 Βουλγαρόφωνους ο συγγνώμη Mακεδονοφονους τώρα κάνουνε λόγο για μισό εκατομμύριο.

    Τι να λέμε τώρα οι άνθρωποι είναι απίστευτοι.

    Φτάνουν σε σημείο ακόμη και τους Βουλγαρόφωνους πομάκους να τους βαφτίσουνε Μουσουλμάνους Μακεδόνες.

    Το ερώτημα όμως που τους έχω θέσει ΔΕΝ το έχουνε απαντήσει όμως ακόμα:

    Αν είστε Μακεδόνες και οι Βούλγαροι γείτονες σας Tουρκοταταροι όπως ρατσιστικά τους αποκαλείται τότε ποιοι σας έμαθαν εσάς και τους Βουλγαρους να μιλάτε την ίδια ΣΛΑΒΙΚΗ γλώσσα?

    Επίσης κοίταξα την ιστιοσελίδα μιας οργάνωσης της διασποράς τους στην Αμερική. Νομίζω σε αυτήν είχε δώσει και συνέντευξη ο Μιλόσοσκι. Ολονών τα επίθετα είναι σε -οβ -off.

    Οι πρόγονοι τους όταν πήγανε στην Αμερική είχανε στην συντριπτική πλειοψηφία τους επίθετα σε -οβ και -off

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο μεταξύ με ελάχιστες εξαιρέσεις τα σχόλια στο site είναι από πΓΔΜ και όχι από Ελλάδα. Γράφουν αυτοί που αδυνατούν να διαβάσουν τα κείμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Νόβα Ζόρα εκδίδεται από μέλη του ΟΤ. Ουσιαστικά είναι το ίδιο το ΟΤ. Ιωάννου, Παπαδάκης, Μπεκιάρης και οι νεολαίοι Τ.Ιωάννου, Τσάρος κτλ.

    Με τον τίτλο, αυτό το μπλογκ έχει ασχοληθεί
    επισταμένως, οπότε εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο.
    Παρεμπιπτόντως σήμερα στη Βουλγαρία υπάρχει ακραίο εθνικιστικό κόμμα με το όνομα Νόβα Ζόρα, που εκδίδει και το ομώνυμο έντυπο. Είναι κάτι σαν τη Χρυσή Αυγή με πολύ μικρή απήχηση.

    Εδώ και καιρό κάποιοι από το ΟΤ έκαναν συχνά λόγο για την εφημερίδα που επρόκειτο να εκδοθεί.
    Δεδομένου ότι η έκδοση της παλιάς Νόβα Ζόρα ανεστάλη λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, υποθέτω ότι τώρα βρήκαν τα χρήματα που τους έλειπαν. Το πού τα βρήκαν είναι δικό τους θέμα, αλλά προφανώς τα εξασφάλισαν από την αυστραλιανή διασπορά, όπως και κάτι CD κατά την περσινή επίσκεψή τους εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.