Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2007

Μακεδονία και Προπαγάνδα

Θα ήθελα να κάνω μία περίληψη για το θέμα του Μακεδονικού συγκεντρώνοντας κάποια στοιχεία σε ότι αφορά την προπαγάνδα των Σκοπίων. Ο κυβερνητικός μηχανισμός της ΠΓΔΜ επίμονα και αδιάλλακτα επέτυχε να πείσει διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ότι η χώρα τους ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και σχεδόν κανείς δεν αποκαλεί τη γείτονα χώρα με το επίσημο προσωρινό όνομα, ΠΓΔΜ, εκτός από την Ελλάδα. Ποτέ δεν έδειξε κανένα σεβασμό στην Ενδιάμεσο Συμφωνία.

Στον ακαδημαικό τομέα υπάρχει μια ομάδα γνωστών ακαδημαϊκών όπως οι Eugene Borza, Ernest Badian και Peter Green οι οποίοι έκαναν καριέρα προβάλλοντας αμφιβολίες για την Ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων. Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία τους καταλαβάινουν τι εννοώ. Όπως προανέφερα αυτό που παρατηρείται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ότι υπάρχει μια ομάδα ακαδημαϊκών, όπως οι Eugene Borza, Ernest Badian και Peter Green, οι οποίοι έκαναν καριέρα διαιωνίζοντας και προβάλλοντας αμφιβολίες για την Ελληνικότητα των Μακεδόνων.

Οι τρεις αυτοί ακαδημαϊκοί τυγχάνουν απολύτου σεβασμού στους ακαδημαϊκούς κύκλους, πρεσβεύουν ανθελληνικές δοξασίες, έχουν γράψει συγγράμματα και βιβλία πάνω σε αυτές τις θεωρίες (εκμεταλλευόμενοι τη διαμάχη μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων). Επομένως η έκδοση βιβλίων είναι οπωσδήποτε μια προσοδοφόρος επιχείρηση γι αυτούς. Υπάρχουν δε πάρα πολλοί άλλοι ακαδημαϊκοί οι οποίοι έχουν απορροφηθεί από τους προαναφερθέντες λόγιους, διότι αυτοί δίδαξαν ή διδάσκουν σε περιώνυμα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, όπως το Harvard University και το Pennsylvania State University. Μάλιστα ο Eugene Borza τιμήθηκε με το βραβείο του Αμερικανικού Φιλολογικού Οργανισμού.

Τα ακόλουθα είναι αποσπάσματα από την εργασία του Borza για τους Αρχαίους Μακεδόνες και τους Αρχαίους Έλληνες: Μακεδονικά

http://www.historyofmacedonia.org/AncientMacedonia/NoHellenization.pdf

1. «Ούτε οι Έλληνες μήτε οι Μακεδόνες θεωρούσαν τους Μακεδόνες Έλληνες».

2. Για τη σύνθεση του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Μάταια προσπαθούμε να βρούμε ενδείξεις πως ο Αλέξανδρος εξαρτιόταν πολύ από τους Έλληνες σε αριθμό ή σε ικανότητα

3. «Το σχέδιο είναι ολοκάθαρο: Προς το τέλος της ζωής του Βασιλιά, η κατεύθυνση ήταν να ορίσει Μακεδόνες σε θέσεις κλειδιά, να μην συμπεριλάβει Ασιάτες και να κρατήσει ελάχιστους Έλληνες».

4. «Ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε Έλληνες στην αυλή για πολιτιστικούς λόγους, Ελληνικά στρατεύματα (συχνά κάτω από Μακεδόνες διοικητές) για περιορισμένους στόχους και με κάποια δυσφορία, καθώς και Έλληνες διοικητές και αξιωματούχους για περιορισμένα καθήκοντα. Χαρακτηριστικά, ορισμένοι Έλληνες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον Αλεξάνδρου προερχόμενοι από μια αιγιακή ή ασιατική πόλη, μέσω κάποιας ειδικής δραστηριότητας: όπως π.χ. αν μπορούσαν να διαβάσουν και να γράψουν, αν γνώριζαν μαθηματικά ή ιστιοπλοΐα, δραστηριότητες οι οποίες απαιτούνταν από τους Μακεδόνες. Μερικοί Έλληνες μπορεί να είχαν αποζητήσει στρατιωτική καριέρα στο Μακεδονικό στρατό. Με άλλα λόγια, ο ρόλος των Ελλήνων στην υπηρεσία του Αλεξάνδρου δεν ήταν πολύ διαφορετικός από τον ρόλο τους όταν αυτοί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Ξέρξη και στο Δαρείο ΙΙΙ».

Αυτά λεει ο Borza στο βιβλίο του «Μακεδονικά».Ο κύριος αυτός ήταν βοηθός του Ανδρόνικου στις ανασκαφές τις Βεργίνας.Η πορεία που ακολούθησε είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που ήταν στην αρχή.Ειδικά μετά την έκδοση των βιβλίων του Hammond σε όσο αναφορά την ιστορία της Μακεδονίας την δεκαετία του 80.

Στο δυαδίκτιο φυσικά η υπόθεση είναι γνωστή αλλά όπως έχω παρατηρήσει εξελίσσεται. Ο κίνδυνος της διάδοσης της προπαγάνδας μέσω του Διαδικτύου είναι τεράστιος. Η νεολαία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Πολυάριθμες σκοπιανές προπαγανδιστικές σελίδες. Ελάχιστες οι Ελληνικές. Προπαγανδιστικές. Είναι γνωστά ότι πολλά μέλη σε συτό το φόρουμ φέρουν σαν πηγές γνωστά Σκοπιανά(και όχι μόνο) σαιτ από τα geocities,tripod κλπ..

Επίσης τα τελευταία δυο χρόνια στα διάφορα ξένα forum εμφανίζονται και διάφοροι "Έλληνες" (HLM,Alkiviades,,Katerina) οι οποίοι και προπαγνδίζουν ανοιχτά τις θέσεις των Σκοπίων. Σημαντικό επίσης είναι η σχέση του Ουράνιου Τόξου με την Σκοπιανή Διαπορά.Ιδιοκτήτης του florina.gr είναι ο γνωστός Σκοπιανός Lubi Uzunovski, ιδιοκτήτης του maknews.com και web designer πολλών Σκοπιανών ιστοσελίδων.

Πολλές φορές έχω δει τέτοιους "Έλληνες" και στα Ελληνικά forum , παιζόντας τους αριστερούς και εκμεταλεύοντας την γνωστή "εμφύλια διαμάχη". Μην ξεχνάμε ότι οι Σκοπιανοί είναι άριστοι γνώστες της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας.

Ένα άλλο καυτό θέμα είναι η εσωτερική προπαγάνδα που έχει εισχωρήσει στην χώρα μας με τα ιδρύματα ΚΕΜΟ και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών.
Κύριοι πρεβευτές αυτών είναι οι Δρ. Boeschoten που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δρ. Helleen van der Minnie και ο γνωστός συγγραφέας Loring Danforth. απληροφόρητοι.Αυτά τα ιδρύματα προσπαθούν να ανακαλύψουν μειονότητες εκμεταλεύοντας τα Ελληνικά πολιτικά λάθη τους παρελθόντος , διαστρεβλώνοντας την νεότερη Ελληνική ιστορία και συκοφαντώτας την Ελλάδα.

θα ήθελα να προσθέσω και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι του κύριου Δημητρά και τους λοιπούς αλλά και τον γνωστό Ιό της Ελευθεροτυπίας. Σε ένα προσωπικό debate που είχα στο blog του Κου Δήμου με θέμα το Μακεδονικό Ανγνωσταριο είχα πει στον Κο Δημητρά ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ολοκληρωτικό ψέμα.

Κάτι που κάνουν οι προαναφερόμενοι Κοι και Κες στα διάφορα συνέδρια, βιβλία και φόρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το συνέδριο το Princeton με θέμα το παιδομάζωμα.

Στην ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2005, στο Πανεπιστήμιο Princeton και κάτω από την αιγίδα των Νεοελληνικών Μελετών (Modern Greek Studies Association) οι ακαδημαϊκοί Boeschoten και Danforth προσπάθησαν να δώσουν μία ωραιοποιημένη εικόνα για το αποτρόπαιο έγκλημα του παιδομαζώματος με την εισαγωγή νέας ορολογίας(!) και την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού.


Οι δύο ανθρωπολόγοι στις αντίστοιχες εισηγήσεις τους Από «Γενίτσαρους» σε «Ταραχοποιούς»: Παιδιά Πρόσφυγες στην Ουγγαρία, Ξαναγυρίσαμε ως Αγγελούδια και βρεθήκαμε στην Κόλαση, ονόμασαν το παιδομάζωμα «εκκένωση» ενώ τα παιδιά που αρπάχθησαν ήταν «πρόσφυγες».

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, οι Van Boeschoten και Danforth εξήγησαν πως μελέτησαν εκατό τριάντα περίπου περιπτώσεις παιδιών του παιδομαζώματος. Η μελέτη αυτή άρχισε το 1998 στην Ελλάδα, Ανατολική Ευρώπη και Καναδά με σκοπό να γράψουν επιστημονικό βιβλίο με θέμα το παιδομάζωμα. Οι εισηγήσεις τους συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό, από εφήβους πλέον, θύματα του παιδομαζώματος. Όλο δε το φωτογραφικό υλικό προέρχονταν από την Ουγγαρία απαθανατίζοντας μοντέρνους εφήβους, καλοντυμένους, καλοχτενισμένους, καλοθρεμμένους οι οποίοι επιδίδονταν στη μάθηση μπαλέτου, μουσικής, αθλητισμού κτλ.

Η δε Δρ. Boeschoten επεσήμανε πως πολλά από τα παιδιά ζούσαν σε ένα παλάτι; της Ουγγρικής αριστοκρατίας. (χθεσινή εκπομπή ΤΣΙΜΑ) Ο Δρ. Danforth, συμπληρώνοντας τη μελέτη της συναδέλφου του πρόσθεσε πως όταν οι έφηβοι ξαναγύρισαν στα πάτριά τους εδάφη δεν ήταν πλέον ικανοποιημένοι με το περιβάλλον και τις οικογένειές τους διότι είχαν συνηθίσει σε έναν «ποιοτικά» ανώτερο τρόπο ζωής. Αυτό που παρέλειψαν να τονίσουν οι δυο ακαδημαϊκοί ήταν το γεγονός πως η Ελλάδα εκείνη την εποχή προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές που τις προκάλεσε ο ανταρτοπόλεμος στη διάρκεια του οποίου έχασε την νεολαία της η οποία αφ΄ ενός μεν αγωνιζόταν για να σώσει την Ελλάδα από τον κλοιό του κομμουνισμού και αφ'ετέρου δε πολεμούσε υπέρ του κομμουνισμού και πολλοί από τους επιζώντες αυτής της παρατάξεως χάθηκαν μια για πάντα στις χώρες του παραπετάσματος. Η Ελλάδα μπλέχτηκε σ' έναν πόλεμο όχι για δικά της, αλλά για ξένα συμφέροντα.

Ο όρος «Μακεδονία» αναφερόταν ασύδοτα από τους δυο λόγιους, εννοώντας την πΓΔΜ. Μία από τις φωτογραφίες που παρουσίασαν έδειχνε μία ομάδα «ευτυχισμένων» παιδιών και πάνω-πάνω υπήρχε ένα πανό στο οποίο ανεγράφετο στην Ελληνική γλώσσα επιγραφή η οποία διαχώριζε τα παιδιά σε ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ»!.

Στην ημερίδα παρεβρίσκετο και ο κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης, ο καταξιωμένος και γνωστός συγγραφέας/δημοσιογράφος (έχει γράψει το βιβλίο Ελένη) και όταν ζήτησε να επεκταθεί λίγο περισσότερο επί του θέματος του παιδομαζώματος, λόγω της προσωπικής, δικής του εμπειρίας την εποχή που ξετυλίγονταν τα γεγονότα του παιδομαζώματος, ο συντονιστής της συζητήσεως στο Prinston, κ. Γόνδικας, αρνήθηκε να του δώσει το λόγο.

Το γιατί μπορούμε να το καταλάβουμε. Άλλωστε η συμμετοχή σε τέτοιες ημερίδες περικλείει και κανόνες...όπως ΟΧΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.!!!!

Δημοσιεύτηκε άρθρο από την Παμμακεδονική Αμερικής σε διάφορες ιστοσελίδες και εφημερίδες το οποίο περιέγραφε τα συμβάντα της ημερίδος στο Princeton.
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18249&m=P10&aa=1

στις 28 Μαίου δημοσίευσε άρθρο του ακαδημαϊκού, Αλεξάνδρου Καζαμία ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής στο Coventry της Αγγλιας, το οποίο άρθρο καταφέρετο εναντίον της Παμμακεδονικής και υπερασπίζετο την κ. Boeschoten. Η Παμμακεδονική και γενικά η ομογένεια κατηγορείται ότι προσπαθούμε να βάλουμε φίμωτρο στην ακαδημαϊκή ελευθερία.!!!!!
Φυσικά ο Κος Καζαμίας δεν ανέφερε πουθενά τα πραγματικά γεγονότα του PrInceton.

Η δε απάντηση της Παμμακεδονικής ήταν η εξής:

Τα μέλη της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής, καθώς και τα μέλη των απανταχού Μακεδονικών τμημάτων δηλώνουμε πως είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ελεύθερης ακαδημαϊκής εκφράσεως και της απρόσκοπτης ερευνητικής δραστηριότητας. Καταδικάζουμε όμως όταν οποιαδήποτε ακαδημαϊκή ενέργεια ξεφεύγει από τον πρωταρχικό ερευνητικό στόχο της και πραγματοποιείται σε πλαίσια πολιτικής σκοπιμότητας. Τονίζουμε πως κάθε ακαδημαϊκή προσπάθεια γίνεται επικίνδυνη όταν βασίζεται σε διαστρεβλωμένες και παραποιημένες ιστορικές αλήθειες, εξυπηρετώντας έτσι διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες. Εξ ίσου όμως, ως πολίτες και γνώστες του δικαιώματος της ελευθέρας εκφράσεως, καταπολεμούμε και καταδικάζουμε κάθε απόπειρα (οπουδήποτε προερχόμενη) η οποία διαστρεβλώνει την Ελληνική ιστορία και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η υποστήριξη στο Μακεδονικό από τους ομογενείς έιναι αυτό που δίνει κουράγιο σε μερικούς από εμάς σε αυτό το θέμα

2 σχόλια:

 1. Αγαπητε Μακεδόνα.
  Σε συγχαίρω για τ΄ωραίο blogger.
  Φτιάχνω ένα για την Μακεδονια στ αγγλικα.

  Γιατι να μην συνδεθούν τα μακεδονικά μας blogger?

  Φιλικά

  www.lovemacedonia.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ. Δεν θα έλεγα όχι στην πρόταση σου.Πάντως εάν δεις τα λινκ που έχω σαν πηγές έχω και αγγλικά blog και web sites που επικεντρώνονται στην ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.