Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Οι Σλαβομακεδόνες του Αιγαίου



Τα δραματικά γεγονότα της περιόδου 1946 -49 οδήγησαν πολλούς Έλληνες στις χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού όπου έζησαν επί πολλά έτη -και αρκετοί απ’ αυτούς πέθαναν- ως πολιτικοί πρόσφυγες. Οι περισσότεροι εκ των επιζώντων και οι οικογένειές τους επέστρεψαν στην χώρα μας κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών και η επανένταξή τους στην ελληνική κοινωνία έγινε ομαλά χωρίς να προκληθούν τριβές. Είναι ένδειξη ωριμότητος μιας δημοκρατικής κοινωνίας να προωθεί την εθνική συμφιλίωση. Τούτο, όμως, δεν σημαίνει ότι μία ώριμη κοινωνία πρέπει να λησμονεί ότι κάποιοι ξεκίνησαν ένοπλο αγώνα για την απόσπαση ελληνικών εδαφών από τον εθνικό κορμό. Και δεν είναι ένδειξη ανθρωπισμού, αλλά πράξη επικίνδυνης αφέλειας, η επιβράβευση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών των ενεργειών.

Μεταξύ των ενόπλων που έδρασαν το 1946 -49 στις τάξεις των ανταρτών του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» περιλαμβάνονταν και άτομα ρευστής εθνικής συνειδήσεως, τα οποία κατά την διάρκεια της Κατοχής ετάχθησαν υπέρ της Βουλγαρικής στρατιωτικής παρουσίας στην Μακεδονία και Θράκη . Μόλις άρχισε να καταρρέει η φιλογερμανική κυβέρνηση της Βουλγαρίας αυτοί οι ίδιοι εν μιά νυκτί προσεχώρησαν στην προπαγάνδα του Γιουγκοσλάβου Κομμουνιστή Τίτο.

Από Οχρανίτες έγιναν ΣΝΟΦιτες και τελικά Νοφίτες.

Τελικά στην Ελλάδα έμειναν στην Ιστορία με το όνομα «Σλαβομακεδόνες» και μετά την ήττα των αριστερών ανταρτών κατέφυγαν άλλοι μεν στο κράτος των Σκοπίων, άλλοι δε σε μακρυνές χώρες, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Οι άνθρωποι αυτοί στελέχωσαν με προθυμία τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Τίτο, ο οποίος ίδρυσε εντός της Γιουγκοσλαβίας την «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και την μετέτρεψε σε όχημα αλυτρωτικών βλέψεων εις βάρος των γειτονικών χωρών. Η προπαγάνδα των Σκοπίων κατασκεύασε το ανύπαρκτο «μακεδονικό έθνος», διαστρέβλωσε συστηματικά την ιστορική αλήθεια και έθεσε εδαφικά και μειονοτικά ζητήματα προκαλώντας συνεχείς οχλήσεις στην Ελλάδα. Το κομμουνιστικό καθεστώς των Σκοπίων, αλλά και το μετακομμουνιστικό πολιτικό σύστημα μετά το 1991 ονόμασε αυτή την δυστυχή ομάδα πολιτικών προσφύγων «Μακεδόνες του Αιγαίου» για να θεμελιώσει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδος.

Σήμερα ζει στα Σκόπια η δεύτερη γενιά των εξορίστων Σλαβομακεδόνων, τα λεγόμενα «παιδιά των Μακεδόνων του Αιγαίου». Δυστυχώς και αυτή η νέα γενιά προσεχώρησε εκούσια ή άκουσια στην προπαγάνδα περί «Μεγάλης και Ενωμενγς Μακεδονίας», μία γραμμή που τηρείται απαρασάλευτα και σήμερα, παρά τα ραπίσματα που δέχεται ο σκοπιανός εθνικισμός από τους ένοπλους και πολυάριθμους Αλβανούς του κρατιδίου. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς είναι ο αρχηγός κόμματος και καθηγητής Νομικής Basil Topourkofski συγγραφέας ενός βιβλίου που αμφισβητεί την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι επίσης γνωστό στους Αποδήμους Ἐλληνες ότι φορείς και χρηματοδότες της προπαγάνδας των ψευδο-μακεδόνων στον Καναδά και στην Αυστραλία είναι οι «Σλαβομακεδόνες» που κατάγονται από ελληνικά μέρη.

Και ποιός δεν γνωρίζει την φωλιά των εθνικιστών Σλαβομακεδόνων το αποκαλούμενο οργανισμό που MHRMI (Macedonian Human Rights Movement of Canada) του γνωστού ρατσιστή και εθνικιστή Bill Nicholov?

Ο τελευταίος σε ένα ρεσιτάλ εθνικισμού είχε πει:

“Η Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία.
Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες?
Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική. “

Και ο κύριος αυτός είναι ο Χρηματοδότης του Δημητρά με το δήθεν παρατηρητήριο του Ελσίνκι.
Αρχηγός των λεγόμενων Αιγαιατών είναι ο πρώην στρατιώτης του ΔΣΕ Κος Αλεξάντερ Ποπώφ. Θαυμάσατε το συνεργάτη του Δημητρά στο αρχηγίο του στο Μοναστήρι στην αρχή του άρθρου με φόντο την "Μεγάλη Μακεδονία"

Η απόφαση να επιτραπεί στους «Σλαβομακεδόνες» αυτούς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας μας, το οποίο επιτάσσει σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Πώς δικαιολογείται η ηθική επιβράβευση ανθρώπων που έδρασαν και δρουν υπέρ της αποσχίσεως της Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό;

Εξ άλλου είναι βέβαιο ότι μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει σοβαρή κοινωνική αναταραχή κυρίως στην Δυτική Μακεδονία, διότι οι επανακάμπτοντες θα έλθουν με εκδικητική διάθεση και θα διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία από γείτονες και συγγενείς. Το να δημιουργήσουμε εκ του μη όντος μία τεχνητή μειονότητα στις βόρειες περιοχές της Ελλάδος δεν είναι ανθρωπισμός, είναι εθνικός αυτοχειριασμός. Θα αποτελέσει θρυαλλίδα για ολόκληρη την εύφλεκτη Βαλκανική όπου τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά. Ήδη οι Αλβανοί Κοσοβάροι αλλά και Μακεδόνες ομιλούν για ανεξάρτητο κράτος Κοσσυφοπεδίου και για πιθανή διχοτόμηση του Σκοπιανού μορφώματος.

Όπως αναφέρει σχετικά ο καθηγήτης Κος Χολέβας:

Πώς να πιστέψουμε , λοιπόν, ότι ξαφνικά αγάπησαν και νοστάλγησαν την Ελλάδα;

2 σχόλια:

  1. Αγσπητε Ακριτα ανακαλυψα την ιστιοσελιδα σου πριν λιγες μερες και την βρισκω πολυ ενδιαφερουσα. Λεγωμαι Αντωνης και καταγομαι απο Πειραια, η συζυγος μου ειναι απο το Κιλκις.
    Βλεποντας την φωτο του Ποποφσκι με το σημα του ΟΤ και τους"αλυτρωτυκους χαρτες" των Σκοπιανων και συγκρινοντας την συνεντευξη του στον γνωστο "ιο" οτι δηθεν δεν ειναι εθνικιστης αλλα κομμουνισης, σκεφτηκα ποσο πανουργοι ειναι οι γειτονες μας στα βορεια συνορα και οι εδω "συμμαχοι" τους. Παραθετω το κομματι απο τον ιο
    Εθνικιστής ο Πόποφσκι; Ο συνομιλητής μας ξεκαρδίζεται στα γέλια, μ' αυτό το ανοιχτό γέλιο των ανθρώπων που δεν έχουν την ανάγκη να κρύψουν τίποτα. Αλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι η εθνικιστική πολιτική ηγεσία της χώρας θα έβλεπε με καλό μάτι την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου και την αντικατάστασή του από κάποιον «μετακομμουνιστή»: «Ενας κομμουνιστής είναι πρώτα διεθνιστής, αλλιώς δεν είναι κομμουνιστής», και το λινκ για τους απιστους Θωμαθες http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991121a.htm
    Τελος συνεχισε τις προσπαθειες σου και απο τωρα εχεις ενα ακομα φανατικο υποστηρικτη.
    Να σε εχει καλα ο Θεος Ακριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Δημήτρη για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις πολύ καλές παρατηρήσεις σε ότι αφορά τον Ποπόφσκι και τον Ιό.
    Απλά προσθέτω ότι ο Ποποόφσκι είναι το Νο1 πρόσωπο σε συνεντεύξεις από τα ελληνικά κανάλια με τελευταίο "συμβάν" τον Τσίμα. Ο Ποπόφσκι είναι χαρακτηριστικό δείγμα το τι συνέβαινε κατά τον εμφύλιο, ενώ οι απόγονοι τους είναι οι πλέον σκληροπυρηνικοί σλαβομακεδονιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.