Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 1862-2007

Το βιβλίο δημοσιεύτηκε το 2006 στις ΗΠΑ ως

CLAIMING MACEDONIA the struggle for the heritage, territory and name of historic land 1826-2004.



Αποτελεί μια μοναδική επεξηγηματική προσέγγιση στο μακεδονικό πρόβλημα για την ενημέρωση και τον προσανατολισμό στην αγγλική βιβλιογραφία, στην οποία η ελληνική συμμετοχή είναι πενιχρή. Περιγράφει τον πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό αγώνα για την κληρονομιά, το έδαφος και το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας από το 1862 μέχρι σήμερα. Βασίζεται σε 230 εξωελληνικές και ελληνικές πηγές που προβάλλουν το βιβλίο ως αντίδοτο για την παγκόσμια Μακεδονική ιστορική αγραμματοσύνη.


Οι πειστικές και αποδεικτικές σελίδες του, που φτάνουν ερευνητικά στις ρίζες του μακροχρόνιου Μακεδονικού προβλήματος, αποτελούν μοντέρνα ανάλυση της ευθύνης του διεθνούς κομμουνισμού του Στάλιν για την αναβίωση και διαιώνιση του προβλήματος, το οποίο, από τις αρχές του 1920, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τα σλαβικά κομμουνιστικά κινήματα των Βαλκανίων, και ιδιαίτερα της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο.
Απόλυτα ενημερωτικό και αποκαλυπτικό το βιβλίο παρουσιάζει και το ανησυχητικό γεγονός ότι η ιστορία αυτή έχει φτάσει σε έναν παράλογο και απαράδεκτο σταθμό όπου η ΠΓΔΜ που αποκαλεί τον εαυτό της «Μακεδονία» να απαιτεί -με τη δύναμη που απέκτησε παραποιώντας τη μακεδονική ιστορία- όχι μόνο να αναγνωρίζεται ως Μακεδονία, αλλά να προβάλλεται ως η μόνη Μακεδονία. Και οι Σλάβοι κάτοικοί της να απαιτούν -με τη δύναμη που τους παρέσχε o Τίτο- όχι μόνο να λέγονται «Μακεδόνες», αλλά να απαιτούν να είναι οι μόνοι Μακεδόνες. Από σελίδα σε σελίδα το βιβλίο τονίζει ότι το Μακεδονικό δεν είναι μόνο πρόβλημα ονόματος. Έχει εξελιχθεί σε μια ύπουλη και εσκεμμένη προσπάθεια με πρωταγωνιστές τους Σλάβους της ΠΓΔΜ να οικειοποιηθούν τα πάντα που ανήκουν στην Ελληνική Μακεδονία: Μια απόλυτη σάρωση ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτισμικών αξιών και μια τέλεια καταρράκωση της ταυτότητας και υπερηφάνειας της γειτονικής χώρας.
Αποτυχία να διατηρηθεί η μακεδονική πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά Θα ισοδυναμεί με αποτυχία για την Ελλάδα να διατηρήσει αυτό που το βιβλίο προωθεί: Τη Δύναμη της Ελληνικής Μακεδονικής Ταυτότητας, Πολιτισμού και Υπερηφάνειας, τρεις έννοιες οι οποίες καθορίζουν το μακεδονικό Ελληνισμό.
To συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

2 σχόλια:

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.