Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Νέος γύρος συνομιλιών από Γενάρη για το σκοπιανό

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων, προανήγγειλε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντησή του με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εντατικοποίηση των συνομιλιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα Σκόπια.

Αμέσως μετά την συνάντηση του Μαθιου Νιμιτς με την Ντόρα Μπακογιάννη έγινε γνωστό ότι στις αρχές του νέου χρόνου ο έλληνας διαπραγματευτής Αδαμάντιος Βασιλάκης θα επισκεφθεί τα Σκόπια για συνομιλίες και ακολούθως θα έρθει στην Αθήνα ο σκοπιανός ομόλογός του Ντιμιτρόφ. Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ περιέγραψε πώς θα μπορούσε να είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας. Ο κ. Νιμιτς έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μάξιμου ενώ συζήτησε με τον Γιώργο Παπανδρέου όλες τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε στον κ. Νιμιτς την θέση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης με σύνθετη ονομασία που θα χρησιμοποιείται διεθνώς. Νωρίτερα ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις στο σκοπιανό.

πηγή : alpha TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.