Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος


Με τιμές αρχηγού κράτους, δημοσία δαπάνη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο οποίος κατέληξε στις 5:15 τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη αλλά και γενναία, κατά γενική ομολογία, μάχη με τον καρκίνο. Από το πρωί οι καμπάνες σ’ όλη τη χώρα ηχούν πένθιμα, ενώ οι σημαίες στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία κυματίζουν μεσίστιες. Το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου έχει ήδη τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ενώ προηγήθηκε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του. Αρμόδιος για να καθορίσει τις θείες λειτουργίες που θα γίνονται κατά το λαϊκό προσκύνημα είναι ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος θα ορίσει και τους κληρικούς που περιοδικά θα διαβάζουν το Ευαγγέλιο μπροστά στο σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου. Με κοινή υπουργική απόφαση -Εσωτερικών, Οικονομίας, Υγείας, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας- κηρύχθηκε 4ήμερο εθνικό πένθος και την ημέρα της κηδείας του, την Πέμπτη, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται ότι η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη ενώ μέχρι την ημέρα της κηδείας θα του αποδίδονται τιμές αρχηγού κράτους. Η σορός θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου ενώ μπάντα και πεζοπόρο σύνταγμα και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδίδουν τιμές, την ώρα που 21 κανονιοβολισμοί θα ηχούν στο Λυκαβηττό.
Το τέλος
Επί οκτώ μήνες πάλεψε σκληρά με σθένος και υποδειγματική δύναμη. Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος έφυγε από τη ζωή στις 5:15 τα ξημερώματα, στην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό,όπως ακριβώς επιθυμούσε, παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στην άνιση μάχη που έδινε όλους αυτούς τους μήνες με την επάρατη νόσο διέψευσε τις προβλέψεις όλων.
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι γιατροί ανησύχησαν. Ο Αρχιεπίσκοπος ένιωθε έντονη δυσφορία και άμεσα μετέβη στην αρχιεπισκοπική κατοικία η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθούσε όμως στις 3 τα ξημερώματα έπεσε σε βυθιότητα. Στις 5 τα ξημερώματα έφθασαν στο Παλαιό Ψυχικό ο υπεύθυνος εθιμοτυπίας και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Μισή ώρα αργότερα, περίπου στις 5:30 ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Θωμάς Συνοδινός επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.
Στις 7:15 το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου μεταφέρθηκε από την αρχιεπισκοπική κατοικία στο Λαϊκό Νοσοκομείο προκειμένου να ταριχευτεί. Στις 11 π.μ. μεταφέρθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.