Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Ως πότε οι Έλληνες Πολιτικοί θα μένουν απαθείς ;

Όπως έχει αναρτηθεί στο noiazomai.net και σχολιάστηκε έξυπνα στο macedonia-greece.blogspot.com οι Σκοπιανοί πάντοτε ονειρευόντουσαν να φτάσουν τα σύνορα τους στον Όλυμπο. Αφορμή για αυτά τα άρθρα στους συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς συνδέσμους ήταν ο εθνικιστής πρωθυπουργός της FYROM Gruevski όπους καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Delchev ενφανίζεται καθαρά ο χάρτης της "Ενωμένης Μακεδονίας" όπως τον ονειρεύονται οι Σλάβοι Μακεδονιστές



Ο Παντελή Σαββίδης σε ένα άρθρο στην Μακεδονία μας δίνει μια πολύ καλή εξήγηση σε ότι αφορά αυτό το θέμα αλλά και τον βάλτο της Ελληνικής Διπλωματίας όπου σιωπηλά για μία ακομή φορά ΕΣΙΩΠΗΣΕ.

Όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι στο άρθρο του αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Γκεοργκίεφσκι Σλόμπονταν Τσάσουλε υποστήριξε ότι πόσο κοντά σε λύση είχαν φθάσει τα πράγματα με την ονομασία "Γκόρνα Μακεντόνια" επί υπουργίας του. ΨΕΥΔΕΤΑΙ κε Σαββίδη. Ιδού και η απόδειξη για το τι αισθάνεται ο Σλάβος μακεδονιστής και πόσο σέβεται την ενδιάμεση συμφωνία...



Η παραπάνω φωτογραφία είναι από γλέντι Σλάβων Μακεδονιστών το 2002 στον Καναδά με την επωνυμία...Gotse Delchev Night 2002 . Δυστηχώς Κε Σαββίδη στην διπλωματία παίρνουν άριστα εν αντιθέση με τους δικούς μας
Ας δούμε τι λέει το άρθρο με τον τίτλο ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Για τα μεγάλα πράγματα πρέπει κανείς να σωπαίνει ή να μιλά με μεγαλείο, δηλαδή με κυνισμό και αθωότητα, έλεγε ο Νίτσε.
Αν ακολουθήσει κανείς τη συμβουλή του στο Σκοπιανό, πρέπει με κυνισμό να θέσει το ερώτημα, αν οι υψηλά ιστάμενοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και η κατά καιρούς πολιτική ηγεσία του ασχολούνται με το αντικείμενο του υπουργείου ή αν το μόνο που τους απασχολεί είναι τα "μη".

Αν, δηλαδή, είναι ένα υπουργείο που παράγει εξωτερική πολιτική ή ένας μηχανισμός που προσπαθεί να αποτρέψει την πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες

Ίσως να σκέφτονται πως η μη ανάληψη πρωτοβουλιών να είναι ό,τι αποτελεσματικότερο μπορεί να επιτύχει η ελληνική διπλωματία, αφού δεν την εμπλέκει σε καταστάσεις πέραν της στασιμότητας. Είναι και αυτή μια άποψη. Μόνο που δεν είναι πάντοτε αποτελεσματική.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική διπλωματία και η πολιτική ηγεσία έχουν αντιληφθεί τη σημασία του προβλήματος με τα Σκόπια σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας.
Η νέα γενιά της γειτονικής χώρας, στην οποία ανήκουν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο διαπραγματευτής τους στον ΟΗΕ, έχει μεγαλώσει με το ψευδές ιδεολόγημα του "μακεδονισμού" και της σχέσης με τους αρχαίους Μακεδόνες. Οπότε, ευλόγως αναρωτήθηκαν προχθές σε δηλώσεις τους, γιατί η Ελλάδα δεν τους αφήνει περιθώρια χρήσης του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού.

Αν για τους διαμορφωτές της εξωτερικής πολιτικής, διπλωμάτες ή πολιτικούς, η ταυτότητα μιας χώρας δεν έχει πλέον σημασία, ας μας το πουν. Διότι πολλά μας κρύβουν.

Για παράδειγμα, δημοσίως ο πρώην διαπραγματευτής Χρήστος Ζαχαράκης αναρωτήθηκε τι ακριβώς συζητούμε με τα Σκόπια. Όλοι είχαμε την εντύπωση ότι οι συνομιλίες γίνονται για την αποδοχή και από τις δύο πλευρές μιας ονομασίας για διεθνή χρήση. Όταν λέμε διεθνή χρήση, προφανώς αντιλαμβανόμαστε ονομασία με την οποία τα Σκόπια θα γίνονται δεκτά σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και θα αναγνωρίζονται στις σχέσεις τους με άλλα κράτη.

Όμως, δεν είναι σίγουρο ότι αυτό συζητιόταν ως τώρα
Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, τα Σκόπια με χειρουργικές κινήσεις διπλωματίας πέτυχαν να θεωρείται εντελώς παρωχημένη μια τέτοια συζήτηση. Εξ ου και η αντίδραση του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο που έθεσε ο κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Δεν συζητούμε, είπε, διεθνή ονομασία. Τι συζητούν; Μα πώς θα τους ονομάζει η Ελλάδα! Θαυμάστε πού οδήγησε τα πράγματα η ελληνική εξωτερική πολιτική!
Ακόμη και άνθρωποι που έχουν χειρισθεί κατά καιρούς πλευρές του σκοπιανού ζητήματος αναρωτιούνται γιατί στο υπουργείο δεν αξιοποιούν σημεία στα οποία οι ίδιοι με τους χειρισμούς τους είχαν φέρει τα πράγματα.
Θα προσθέταμε ακόμη αυτό που έχουμε γράψει και άλλοτε. Ότι υπάρχει στα Σκόπια μια ομάδα αξιόλογων πολιτικών με επιρροή, η οποία βλέπει θετικά την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με την Ελλάδα.
Ένας από αυτούς, για να μη μιλάμε αόριστα, είναι ο υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Γκεοργκίεφσκι Σλόμπονταν Τσάσουλε, ο οποίος έλεγε προχθές στην ΕΡΤ3 πόσο κοντά σε λύση είχαν φθάσει τα πράγματα με την ονομασία "Γκόρνα Μακεντόνια" επί υπουργίας του.

Πολιτική του είδους που επιχειρεί στο Σκοπιανό η Ελλάδα, να στέλνεις δηλαδή μηνύματα από την Αθήνα, γίνεται από χώρα η οποία έχει δώσει σοβαρά δείγματα πως ό,τι λέει το εννοεί. Σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάγεται η χώρα μας. Με αποτέλεσμα να την ειρωνεύεται ο αδαής περί διπλωματίας, όπως αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του, σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών. Το πρόβλημα με τα Σκόπια έχει κακοφορμίσει, αλλά η λύση δεν είναι η λογική του γόρδιου δεσμού. Πρέπει να το λύσουμε. Αν έχουμε διπλωματία και εξωτερική πολιτική, εδώ θα φανεί.


Παρόμοιο άρθρο είναι και του Χρήστου Γιανναρά με τον τίτλο Mειωμένη ευαισθησία στην αξιοπρέπεια...αν μας έχει μείνει.

2 σχόλια:

  1. Kαλησπερα Ακριτα.Σχετικα με την Μακεδονια,μπες στο http://fwnhellinwn.blogspot.com οπου διοργανωνεται κινητοποιηση για την Μακεδονια στις 16 του μηνα.Σε περιμενω φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα Γειά σου.
    Ξέρεις δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν συλλαλητήρια ή πορείες σε ότι αφορά το εθνικό μας θέμα. Πάντοτε είμαι οπαδός του ρεαλισμού και των απτών πράξεων σε ότι αφορά την πολιτική μας.Εν πάσει περιπτώση πάντως σας εύχομαι καλή επιτυχία στο αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.