Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Η σκοπιανή προπαγάνδα βιβλιογραφία των ΗΠΑ!

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ελευθεροτυπία , 23 Απρ 2008

Πολύ πριν ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Νταν Φριντ μιλήσει για «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», προκαλώντας διπλωματικό αλαλούμ, η Ουάσιγκτον είχε δεχτεί την ύπαρξή τους με πλήθος καταγραφών σε επίσημα έγγραφα.

Οι πιο χαρακτηριστικές αναφορές που παρουσιάζουμε σήμερα γεννούν ερωτήματα όχι μόνο για τις προθέσεις της υπερδύναμης αλλά και για την «έκπληξη» των ελληνικών αρχών, που θα μπορούσαν να τις έχουν ανακαλύψει εδώ και χρόνια και να έχουν αντιδράσει, έως και αποτρέψει:

ΥΠΕΞ: Σε έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (www. state. gov/r/pa/ei/bgn/ 26759. html) αναφέρεται ότι η χώρα «Μακεδονία» κατοικείται κατά 64,18% από «Μακεδόνες», ενώ σημειώνεται ότι «κατά τη γιουγκοσλαβική περίοδο, η μακεδονική εθνική ταυτότητα προέκυπτε από το ότι η πλειονότης του σλαβικού πληθυσμού αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνες». Ομως, η «μακεδονική γλώσσα» μιλιέται από το 70% του πληθυσμού.

Το αμερικανικό υπουργείο μιλούσε για «μακεδονική εθνότητα» πολύ πριν από το 2004, καθώς στην Αναφορά για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες του 2001 (www.state. gov/documents/organization/9001.pdf) επισημαίνεται ότι «όλοι οι Μακεδόνες ορθόδοξοι είναι μακεδονικής εθνικότητας».

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ: Στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια (macedonia.usembassy.gov) φιγουράρει η δήλωση Φριντ ότι «υπάρχουν μακεδονική γλώσσα και Μακεδόνες» και ότι «τα μακεδονικά διδάσκονται στο Foreign Service Institute».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Στην ιστοσελίδα www. voanews.com/english/about/2008-01-28-voa57.cfm αναφέρεται το κανάλι μέσα από το οποίο αναμεταδίδεται «πρόγραμμα στη μακεδονική γλώσσα».

USAID: Στον ψηφιακό κόμβο των προγραμμάτων Αμερικανικής Βοήθειας και στη σελίδα www.usaid.gov/ loca tions/europe_eurasia/press/success/first_graduating_class_balkan.html, είναι σαφής η αναφορά σε «μαθήματα μακεδονικής γλώσσας».

CIA: Στην ενημέρωση που παρέχει η CIA για τη «Μακεδονία» (www.cia.gov/ library/ publications/the-world-factbook/geos/ mk.html) τα στοιχεία συμπίπτουν με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ποσοστό 64,2% των κατοίκων «μακεδονικής εθνικότητας», αλλά εκείνοι που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» είναι λίγο λιγότεροι (66,5%).

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ: Εδώ παρέχονται υπηρεσίες αναζήτησης για το λήμμα «μακεδονική γλώσσα» (www.loc.gov/rr/ interna tional/european/macedonia/resources/mk-language. html), αλλά οι υπεύθυνοι παραπέμπουν σε τέσσερις ψηφιακούς κόμβους -όλοι σκοπιανής προέλευσης!


Μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε ότι «τα παλαιότερα γραπτά μνημεία παγκοσμίως είναι στα αρχαία μακεδονικά» και «οι Μακεδόνες είναι αυθεντικοί Βαλκάνιοι, σε αντίθεση με άλλους λαούς της περιοχής». Στη σελίδα www. unet.com.mk/ancient-macedonians/lac_a.htm ενημερωνόμαστε ότι το βραχμανικό αλφάβητο στο οποίο είναι γραμμένη η ινδική Βέδα, «είναι παράγωγο του προϊστορικού μακεδονικού φωνητικού αλφαβήτου, στο οποίο γράφτηκαν τα παλαιότερα γραπτά μνημεία στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των ευρημάτων στο σπήλαιο Mas d'Azil της Γαλλίας που χρονολογούνται στο 25000 π.Χ.».

Τα παραπάνω δεν υποστηρίζει κάποιος Αμερικανός, αλλά ο Vasil Ilyov, ο οποίος, σύμφωνα με τον καθηγητή Βλ. Βλασίδη, γεννήθηκε στην περιοχή της Καστοριάς το 1941, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Κίεβο και εργάστηκε ως συντηρητής και τεκμηριωτής αρχαιολογικών ευρημάτων στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι ότι οι ποικίλες ιστορικές αναλύσεις του συγκεκριμένου μελετητή είναι οι μοναδικές που μπορεί να διαβάσει κάποιος ο οποίος θα ζητήσει βοήθεια από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στο θέμα «μακεδονική γλώσσα».




Αρχαία ελληνική επιγραφή που, κατά τους απογόνους του Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι προσλαβική γραφή. Η γελοιότητα θέλει και ψυχραιμία

Σε άλλη παραπομπή (www.unet.com.mk/ancient-macedonians) ο κ.Ilyov υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι:

  • «Επιγραφές στην Κρήτη (1700-1400 π.Χ.) «είναι γραμμένες σε προ-σλαβική γραφή».
  • «Οι Μακεδόνες είναι ο παλαιότερος λαός με τη δική του γλώσσα και το δικό του φωνητικό αλφάβητο» και «πλούσια μυθολογία» στην οποία περιλαμβάνονται ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Αδης, η Δήμητρα, η Εστία «δηλαδή οι 12 θεοί του Ολύμπου μεταξύ των οποίων και ο Μακεδών».
  • Οι έννοιες «κόσμος» και «ιστορία» είναι επινοήσεις των Μακεδόνων. Απόδειξη; Οτι «κόσμος» στα αρχαία μακεδονικά σημαίνει «ελικοειδής γέφυρα»
  • εικόνα που αντιστοιχεί στο νεφέλωμα του Γαλαξία. Αλλη απόδειξη; Οτι η αρχαία μακεδονική φράση «ΤΙΕ ISTORIA» σημαίνει στα ελληνικά «ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ»...
  • Αρχαία μακεδονική προ-γλώσσα μιλούσαν πολλές φυλές όπως «Φοίνικες, Ετρούσκοι, Πελασγοί, Λέλεγες, Κρήτες, Ινδοί»!
  • Στην αρχαία μακεδονική είναι γραμμένη και η ξύλινη επιγραφή που ανακαλύφθηκε στο Δισπηλιό Καστοριάς. Ο Vasil Ilyov μάς λέει ότι την αποκωδικοποίησε και το περιεχόμενο δείχνει πως οι Μακεδόνες ήξεραν από το 5260 π.Χ. να χτίζουν πάνω από το νερό.-Στα αρχαία μακεδονικά δίδασκε και ο Αριστοτέλης, «ο Μακεδόνας φιλόσοφος του μακεδονικού πανεπιστημίου στα Στάγειρα».
Περί Σλάβων

Τέτοια και άλλα πολλά αποκαλύπτει ο μελετητής, επισημαίνοντας ότι δεν θα τα συναντήσουμε «στις πολυτελείς εγκυκλοπαίδειες και τις ιλουστρασιόν εκδόσεις»...

Περί Σλάβων και σλαβικής καταγωγής, ελάχιστα αναφέρει τόσο ο Ilyov όσο και άλλοι που γεμίζουν διαδικτυακές σελίδες, προσπαθώντας να πουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Ελληνες. Πιο μετριοπαθής είναι η προσέγγιση που γίνεται σε μια άλλη από τις τέσσερις παραπομπές της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (faq.macedonia.org/ language/ language. html). Λέει ότι η «μακεδονική γλώσσα» ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών, αλλά «διατηρεί πλήθος αρχαϊκών στοιχείων», αν και «η ιστορική της εξέλιξη χρονολογείται από τον 9ο μ.Χ. αιώνα». Στις σελίδες εδώ γίνεται μια αναφορά στον «πανσλαβισμό», αν και αλλού γίνεται εμμέσως προσπάθεια να αποδοθεί αυτή στο παρελθόν της σοβιετικής επιρροής και της κομμουνιστικής προπαγάνδας.

Ζητώντας από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου να ενημερωθούμε για τη μακεδονική ιστορία, «πέφτουμε» στη σελίδα www.loc.gov/rr/ inte rnational/european/macedonia/resources/mk-history. html. Εδώ, οι παραπομπές είναι μοιρασμένες. Υπάρχουν δηλαδή σελίδες ελληνικής προέλευσης.

Υπάρχει όμως και ο ψηφιακός κόμβος του ιδρύματος Σόρος (www.soros. org.mk/ archive/index. html), όπου μαθαίνουμε ότι:
«Η ύπαρξη του μακεδονικού έθνους πάντοτε ενοχλούσε τα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία), που είχαν κοινή γραμμή να μην αναγνωρίζουν την ύπαρξη μακεδονικού έθνους, γλώσσας και κράτους. Αυτά τα κράτη, ειδικά μετά το διαμελισμό της Μακεδονίας το 1913 και το 1919, προσπαθούσαν να αποεθνικοποιήσουν το μακεδονικό λαό».

Οι αναφορές του ιδρύματος, που έδωσε τα πρώτα εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν τα Σκόπια φωνή στο διαδίκτυο, μιλούν επίσης για τους αρχαίους Μακεδόνες βασιλείς Περδίκκα, Φίλιππο και Αλέξανδρο. Οι σλαβικές φυλές που ήρθαν στην περιοχή «μετά τον 6ο αιώνα» αντιμετωπίζονται σαν κατακτητές του μακεδονικού έθνους. Με άλλα λόγια, όσο επηρεάστηκαν οι Μακεδόνες από τους Σλάβους τόσο και οι σύγχρονοι Ελληνες από τους Οθωμανούς...

6 σχόλια:

  1. Καλημερα και καλο πασχα,

    ψαχνω να βρω την επισημη θέση της ΠΓΔΜ στις πρόσφατες διαπραγματευσεις με την Ελλαδα που αφορούσαν το όνομα, αλλά και στο ζήτημα του Μακεδονικού γενικότερα.

    Μπορείς να μου υποδείξεις κάποια πηγή στο δύκτιο?

    Ευχαριστώ και καλή ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίταξε να δεις η θέση της ΠΓΔΜ σε ότι αφορά το όνομα εκφράστηκε από τον γράμμα του Γκρουέφσκι στον Μπους και την επιστολή του Τσερνεκόβσκι στον ΟΗΕ


    Φυσικά υπάρχουν ασάφειες σε ότι αφορά αυτό και εδώ μπορείς να διαβάσεις τα επιχειρήματά μου στα δικά τους.

    Τώρα επίσημη θέση και κόκκινη γραμμή δεν θα βρεις πουθενά. Χρήσιμα λινκ είναι του Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ όπου μπορείς να διαβάσεις και την επίσημη θέση τοους σε ότι αφορά την ιστορία τους αλλά και την εξωτερική πολιτική τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Επίσης Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ.. δηλαδή σαφή επίσημη θέση που να αφορά το όνομα δεν έχουμε, ε; :-/

    Επίσης θα ήθελα να ξέρω, αυτές οι αλυτρωτικές διαθέσεις που εκφράζονται κατά καιρούς, εκφράζονται και επίσημα; Δηλαδή από επίσημους φορείς/έγγραφα/θέσεις; Αυτό με ενδιαφέρει να μάθω κυρίως..

    Τουλάχιστον, ας έγραφε τίποτα για την Ελλάδα στο ΥΠ.Εξωτερικών τους βρε παιδί μου. Αν μπορείς στείλε μου και το λινκ με την ενδιαμεση συμφωνία παρεπιπτόντως.

    Κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσημα εκφράζονται μέσω των σχολικών τους βιβλίων αλλά και των κατά καιρό δηλώσεων διάφορων αξιωματούχων τους. Σε αυτό
    το σύνδεσμο θα βρεις ότι έχει μαζευτεί online και φυσικά να μην ξεχνάμε και την έξοχη δουλειά των Μακεδόνων πανεπιστημιακών με την έκδοση του βιβλίου Μακεδονισμός: Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων.

    Να ξέρεις ότι οι Σκοπιανοί ξέρουν να παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας και τα όποια λάθη που έχουν γίνει προέρχονται σε στιγμές εθνικιστικών εξάρσεων. Κύριος εκφραστής των λαθών τους είναι το κόμμα VMRO-DPMNE του νυν πρωθυπουργού Γκρουέβσκι, όπου ιδεολογικά είναι ένα ακροδεξιό κόμμα με εμφανής ανθελληνική ιδεολογία.

    Την ενδιάμεση συμφωνία μπορείς να την διαβάσεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.