Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Συντάξεις δίνει η ΠΓΔΜ στους Νοφίτες Αυτονομιστές


Οι Σκοπιανοί δίνουν συντάξεις στους αυτονομιστές της δεκαετίας του 40.
Σύμφωνα με τον άρθρο 196 του Νόμου 80/1993 ο οποίος αφορά την συνταξιοδοτική και αναπηρική ασφάλιση οι Σλάβοι αυτονομιστές και "συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" ΄ όπως και τα μέλη των οικογενειών τους .
Παρά τις επανειλημμένες τροποποιήσεις του νόμου, η συ­γκεκριμένη διάταξη του 1993 ισχύει και σήμερα.
Ιδού τι λέει ο νόμος...

«Οι συντάξεις των αγωνιστών του Εθνικο-απελευθερωτικού Στρατού, των συμμετεχόντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στην Ελλάδα, των συμμετεχόντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου και των μελών των οικογενειών τους, οι οποίες υλοποιήθηκαν πριν από την ημερομηνία έναρξης του παρόντος νόμου βάσει του Νό­μου για τα θεμελιώδη δικαιώματα της συνταξιοδοτικής και αναπηρικής ασφάλισης, του Νόμου για τους βραβευθέντες με "Αναμνηστικό δίπλωμα Παρτιζάνων 1941" και με τον Νόμο για την συνταξιοδοτική και αναπηρική ασφάλιση, διασφα­λίζονται και μετά την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του παρόντος νόμου στο εύρος και το ύψος που καθορίζονται με τις προηγούμενες διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι αυτού του είδους οι συντάξεις μπορούν να καταβληθούν το ανώτερο μέχρι του ποσού της υψηλότερης σύνταξης που καθορίσθηκε με τον παρόντα νόμο».

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχ. 80 (30 Δεκεμβρίου 1993), άρθρο 196.
Την συγκλονιστική αποκάλυψη γίνεται από τους Μακεδόνες Πανεπιστημιακούς στο βιβλίο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο...ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ.Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων
Ποιοί είναι όμως αυτοί οι συμμετέχοντες ?
  • πρώην Βούλγαροι Οχρανίτες
  • Σλάβοι Μακεδονιστές που ήθελαν την αρπαγή της Μακεδονίας από τους Έλληνες υπό την αγκάλη του Τίτο
  • παιδιά θύματα αλλά νυν γενίτσαροι του Παιδομαζώματος.

Άραγε αυτό συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο των διαπραγματεύσεων ή δεν θεωρείται αλυτρωτική -επεκτατική πολιτική ?

1 σχόλιο:

  1. General of DSE DIMOKRATIKOS Etc, living Queen Olgas Street Thessaloniki, was nominated by Pasok's
    to represent Kastoria. He is the author and listed with a Slavic name on the book about Giannoulis. According to Markos Memoirs he is collecting pension at Skopia. So forget about egg head professors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.