Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την επιστολή Γκρούεφσκι




Η νωπή επιστολή Γκρούεφσκι προς Καραμανλή επιχειρεί μια «φυγή προς τα εμπρός», στην πραγματικότητα φυγή προς τα πίσω.
Οι στόχοι της είναι προφανείς: ο απεγκλωβισμός των Σκοπίων από το αυτοκαταστροφικό του αδιέξοδο, η εξαγωγή του επεκτατικού ολοκληρωτικού «μακεδονισμού» στη διεθνή κοινότητα υπό το περίβλημα των διεθνών κανόνων για τα υποτιθέμενα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην ελληνική Μακεδονία και ουποτιθέμενος «εκβιασμός» της Ελλάδος σε υποταγή.
Η επιστολή Γκρούεφσκι εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό προκλήσεων σε στενή συνεργασία με ισχυρά ξένα κέντρα τα οποία προωθούν σταθερά την κονιορτοποίηση των Βαλκανίων σε μη βιώσιμα κράτη και τον κατακερματισμό των κοινωνιών σε αντιμαχόμενες ομάδες και σε εθνικές μειονότητες, ακόμη και ανύπαρκτες ή εισαγόμενες, έτσι ώστε να επικυριαρχεί ως «προστάτης» όλων ο Μεγάλος Αδελφός.
Η επιστολή Γκρούεφσκι, που ανακοινώθηκε την 14η Ιουλίου 2008, απεστάλη σε επιλεγμένη ημερομηνία ώστε το έωλο περιεχόμενό της να ολοκληρωθεί και να«επιβεβαιωθεί» με τα ακόλουθα προγραμματισμένα γεγονότα και ιστορικά σύμβολα:
  1. Την 20ή Ιουλίου το Κράτος των Σκοπίων εορτάζει την εθνική επέτειό του. Τιμά την εξέγερση του ΄Ηλιντεν το 1903, την οποία το ισχύον σήμερα Σύνταγμα έχει ανακηρύξει ετεροχρονισμένα σαν ιστορική αφετηρία της ψευδώνυμης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και σαν Εθνεγερσία του ψευδωνύμου «μακεδονικού ΄Εθνους».

  2. Την 20ή Ιουλίου εφέτος, όπως κάθε χρόνο, ο σύλλογος των αυτοκαλουμένων «Προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή από την ελληνική Μακεδονία, με έδρα το μεθοριακό Μοναστήρι (Bitola), αποκορυφώνει τις καθιερωμένες ανθελληνικές εκδηλώσεις του στο πλησιόχωρο Τίρνοβο, παλαιό βλαχοχώρι, όπου κορυφαίος εκπρόσωπος του καθεστώτος είναι κεντρικός ομιλητής με στόχο την ελληνική Μακεδονία και την ελληνική κυβέρνηση. Προσκεκλημένος είναι ο Πρωθυπουργός Γκρούεφσκι.

  3. Την 20ή Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, τελείται ταυτόχρονα, λόγω της εορτής του Προφήτη Ηλία, μεγάλο πανηγύρι στο μεθοριακό χωριό Μελίτη της Φλώρινας προς το οποίο εφέτος κινητοποιούνται εξωγενείς παράγοντες αποσταθεροποίησης με βιτρίνα το γνωστό «Ουράνιο Τόξο» της μηδαμινής μειοψηφίας και με διεθνή βοήθεια. Προγραμματίζεται μαζική εισαγωγή «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» από το εξωτερικό, ώστε να δημιουργηθεί σκηνικό ταυτόσημο με την επιστολή Γκρούεφσκι και να προκληθεί διεθνής δημοσιότητα.

  4. Τα Μ.Μ.Ε των Σκοπίων ανεκοίνωσαν ότι οι ανάλογες μαζικές προκλήσεις έχουν προγραμματισθεί σε δικό τους έδαφος μπροστά στους μεθοριακούς σταθμούς της ελληνικής Μακεδονίας.

Τα έωλα ζητήματα, που θέτει η επιστολή Γκρούεφσκι, είναι γνωστά και επαναφέρονται στην ελληνική κυβέρνηση περιοδικά από το έτος 1950. ΄Αγνωστα μέχρι σήμερα είναι τα άκρως απόρρητα έγγραφα της Γιουγκοσλαβίας, τα οποία αποκαλύπτουν πώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελιγραδίου και η ομόσπονδη τοπική κυβέρνηση των Σκοπίων χειρίσθηκαν μεταξύ 1950-1967 τα ζητήματα αυτά: φυγόδικοι δοσίλογοι συνεργάτες των Βουλγάρων κατακτητών, φυγάδες αυτονομιστές μετά τη σύγκρουσή τους με τον Δ.Σ.Ε. του Κ.Κ.Ε., πρόσφυγες του Εμφυλίου, φρόνημα αυτών, επαναπατρισμός τους και νόμιμα περιουσιακά δικαιώματά τους ή ανύπαρκτα δικαιώματά τους.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προμηθεύθηκε όλα αυτά τα άκρως απόρρητα έγγραφα και ολοκλήρωσε τη συλλογική επιστημονική μελέτη αυτών, η οποία βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της εκτυπώσεως και κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2008.

Συνεπώς, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα τουλάχιστον που γνωρίζουμε ολόκληρη την Αλήθεια σε αντίθεση προς τις μισές αλήθειες και τα αντίστοιχα μισά ψέματα. Παραδίδεται σύντομα στον ελληνικό Λαό, στην επιστήμη διεθνώς και στην διεθνή κοινότητα με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος.

Τέλος, ευχαριστούμε εγκάρδια τον γείτονα Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι διότι, με όλες τις πολιτικές ενέργειές του, επικυρώνει και εδραιώνει διεθνώς όλες τις θέσεις της Ελλάδος όσον αφορά τη χρήση του κλοπιμαίου Ονόματός μας.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ι. Μέρτζος

1 σχόλιο:

  1. Διερωτώμαι πότε θα σταματήσουν επιτέλους αυτά τα άσφαιρα πυρά εκατέρωθεν. Ειδικά η Ελλάδα, έχει δώσει εξετάσεις σ’ αυτά κι έχει βγει πρώτη στις «αυστηρές ανακοινώσεις», την «σκληρή γλώσσα», τα «σαφή μηνύματα και πάει λέγοντας.

    Καλύτερα να ξανακάνουμε καμιά άσκηση με το Ισραήλ, μπας και η «παρέα» του μας επηρεάσει και μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν κράτος σοβαρό και όχι σαν πρωταγωνιστές του Σπαθάρη (συγγνώμη Ευγένιε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.