Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Κε Καραμανλή...καλύτερα να σωπαίνατε διότι..

...πέσατε στο κενό και στην παγίδα των Εθνικιστών Σλαβομακεδονιστών!!

Τα λόγια του Σταύρου Λυγερού ΧΤΕΣ δεν τα διαβάσατε...

"Με την επιστολή του, ο Σλαβομακεδόνας πρωθυπουργός επιχειρεί να αλλάξει το παιχνίδι με μία φυγή προς τα εμπρός.
Εάν ο Κ. Καραμανλής δεν απαντήσει, θα την μετατρέψει σε άλμα στο κενό. Ο Ν. Γκρούεφσκι έχει ζωτική ανάγκη να προσδώσει υπόσταση όχι τόσο στις αιτιάσεις του περί «μακεδονικής μειονότητας» όσο στην ίδια την πολιτική του.
Γι’ αυτό και εάν υπάρξει απαντητική επιστολή, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, θα την χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα για την αποτελεσματικότητα της γραμμής του.
Αρκούν, άλλωστε, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της υπουργού Εξωτερικών.

Η Αθήνα δεν έχει λόγο ούτε να βιάζεται ούτε να καθυστερεί. Οι Σλαβομακεδόνες διανύουν φάση εθνικιστικού πυρετού. Ψήφισαν τον Ν. Γκρούεφσκι, επειδή τους υποσχέθηκε ένταξη στο ΝΑΤΟ και αύριο στην Ε.Ε. χωρίς εκπτώσεις στο ζήτημα της ονομασίας και της «μακεδονικής» ταυτότητας. Η ένταξη, όμως, εξαρτάται από την Αθήνα κι όχι απ’ αυτόν.

Στην πραγματικότητα, βρίσκονται αντιμέτωποι με δίλημμα, που δεν παρακάμπτεται:
Από τη μία πλευρά, το συνταγματικό τους όνομα και η φαντασίωση της «Ενωμένης
Μακεδονίας», που αυτό αντιπροσωπεύει.

Από την άλλη, τα απτά οφέλη της ένταξής τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Η εμμονή των Σλαβομακεδόνων στο «Μακεδονισμό» είναι με στρατηγικούς όρους μία πολυτέλεια, που τους κοστίζει ακριβά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το συνειδητοποιήσουν γρήγορα και θα αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Μέχρι να δουν μπροστά τους τον γκρεμό, θα συνεχίσουν να βαδίζουν προς αυτόν με αξιοσημείωτη μοιρολατρία. Οταν η πολιτική επηρεάζεται τόσο βαθιά από εθνικιστικές φαντασιώσεις, η επαφή με την πραγματικότητα χάνεται.

Οδηγώντας τους ομοεθνείς του σε στρατηγικό αδιέξοδο, ο Ν. Γκρούεφσκι οξύνει την αντίφασή τους. Μ’ αυτήν την έννοια, η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητά του διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να υποστούν οι Σλαβομακεδόνες πολιτικοψυχολογική ήττα. Εάν φθάσουν σ’ αυτό το σημείο, το αίσθημα της ήττας θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να κάνουν επιτέλους τον ιστορικό τους συμβιβασμό, να αποδεχθούν αυτό που πραγματικά είναι και να εγκαταλείψουν στην πράξη τον φαντασιακό «μεγαλοϊδεατισμό» τους.

τα λόγια είναι περιττά όταν πατήσατε ήδη την μπανανόφλουδα.

2 σχόλια:

  1. Και να σημειωθεί ότι ο Τσερβενκοφκι που είναι πιο μετριοπαθης του την έκανε του Γκρούεβσκι κατηγορώντας τον για αδιέξοδη πολιτική, λίγο πριν την απάντηση του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντησε ο Πρωθυπουργός αλλά...
    που ?
    σε ποιόν?
    σε τι ?

    εγώ είμαι εναντίον σε όποιο διάλογο ΕΚΤΟΣ ΟΗΕ και ειδικά σε θέματα ανύπαρκτα όπως "εθνότητα" και "πρσφυγικό" όπως έξυπνα τα έριξαν οι Σκοπιανοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.!!

    Την Δευτέρα ο Γκρούεφσκι θα πει τα δικά του και μετά τι?
    θα ξεκινήσει...γαιτανάκι επιστολών με θέμα ανύπαρκτων θεμάτων.!!!

    Η επιστολή Καραμανλή θα ήταν καλή όταν ο παραλήπτης της είναι "Ευρωπαίος" και όχι ο συγκεκριμένος σκοπιανός εθνικιστής.

    Η επιστολή Γκρούεβσκι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να θέτει αυτά τα θέματα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Οι Σκοπιανοί προσπαθούν να εμπλέξουν την Αθήνα σε μια συζήτηση, που θεωρούν ότι τους ωφελεί. Προσπαθούν να διευρύνουν το αντικείμενο της διαμεσολάβησης και κατ’ αυτό τον τρόπο να εκτρέψουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις από το ζήτημα της ονομασίας.

    Και η επιστολή απάντηση Καραμανλή πετυχαίνει τον στόχο του εθνικιστή Γκρουέβσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.