Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Βόρεια Μακεδονία είναι...

το καινούργιο αλλά και συνάμα παλιό όνομα που προτείνεται πάλι από τον Νιμιτς. Αυτό το διαρρέουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ και από ότι βλέπω άρχισαν να το αναπαράγουν και τα Ελληνικά blogs και ΜΜΕ.

Εγώ θα επικεντρωθώ αλλού και αυτό αφορά την χρήση του. Καταρχήν για να μπορέσει να γίνει αποδεκτή πρέπει να εμμείνουμε στην αρχή ότι επίλυση του προβλήματος σημαίνει ένα όνομα που θα…ισχύει έναντι όλων. Σύνθετη ονομασία με καθαρό γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεύτερον, το συμφωνηθέν όνομα θα αφορά όλες τις χρήσεις (erga omnes), κάτι που θα πιστοποιείται και με τη «βούλα» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει στη θέση της για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, ώστε με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν μελλοντικά διμερή και διεθνή προβλήματα στην εφαρμογή της συμφωνίας.
Δεν χρειαζόμαστε καινούργια "Ενδιάμεση Συμφωνία".

Ώστοσο σημαντικό -εκτός του erga omnes- είναι να διευκρινιστούν.............
  • Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει η ρητή δέσμευση, ότι εκαστο μέρος να αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη χρησιμοποιεί σύμβολα, ονόματα, σημαίες, μνημεία ή εμβλήματα που αποτελούν μέρος της ιστορίας ή της πολιτιστικής κληρονομιάς του άλλου μέλους.
  • Aναγνώριση και χρήση εκατέρωθεν των επισήμων τοπωνυμίων της άλλης πλευράς.
  • Aποσαφήνιση του τρόπου προβο­λής της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, μέσω των σχολικών εγχειριδίων της FYROM.
  • Καμμία αναφορά για μειονότητα ή γλώσσα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ.

Η ουσία του προβλήματος είναι όχι πόσες λέξεις θα είναι το όνομα αλλά αν θα ισχύει έναντι όλων. Οι προτάσεις του Νίμιτς κινούνται στη φιλοσοφία διαφορετικών ονομάτων για διαφορετικές περιστάσεις. Ο Νίμιτς πάντα Ικανοποιεί τη βασική θέση της ΠΓΔΜ, η οποία ήταν πάντα υπέρ της διπλής ονομασίας.

Εμείς πρέπει να επιμείνουμε στο erga omnes-Σύνθετη ονομασία. Δυστυχώς το "Μακεδονία" το χάσαμε εν καιρό ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.