Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Ο συνεχής εξευτελισμός των Ελλήνων πολιτικών από τα Σκόπια

Κωνσταντίνος στο Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Η Ελλάδα ακολουθεί τις εξελίξεις και δεν τις δημιουργεί!!!

Οι συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών και η αδιαφορία τους απέναντι στις «συστάσεις» της διεθνούς κοινότητας, αλλά και ο εξευτελισμός της Ελλάδας που προέρχεται από την αδυναμία της χώρας μας να αντιμετωπίσει ένα κρατίδιο με μηδενικό προϋπολογισμό ύπαρξης, είναι το θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο από την ανικανότητα του πρωθυπουργού να επιβάλει στον Αλογοσκούφη την άποψη των Ελλήνων πολιτών και όχι την άποψη της Bilderberg!

Το τελευταίο 24ωρο

Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και γι άλλη μία φορά, πολλοστή, οι Σκοπιανή προπαγάνδα έδωσε το ηχηρό παρών της με τους αθλητές (7 στο σύνολο) να αναρτούν σημαίες των Σκοπίων (με τον ήλιο της Βεργίνας) μέσα στο Ολυμπιακό χωριό και να δημιουργούν θέμα με τις Κινεζικές αρχές που αρχικά πίστεψαν πως πρόκειται για ομάδα ακτιβιστών.

Λίγο αργότερα, ένα ελληνικό ιστολόγιο ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ανακαλύπτει πως τα Σκόπια αναγράφονται ως «Μακεδονία» στο επίσημο site και με παρέμβαση τόσο από ένα μεγάλο πλήθος ελλήνων blogers που πολιόρκησαν με μηνύματα διαμαρτυρίας τους Κινέζους, αλλά και μετά από επίσημη διαμαρτυρία του Ελληνικού κράτους, το λάθος διορθώνεται, αλλά μόνο σε μία ιστοσελίδα και όχι σε όλες τις άλλες όπου αναγράφονταν και συνεχίζει (μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο) να αναρτάται παγκοσμίως με το παράνομο και κλεμμένο όνομα Macedonia.

Την ίδια στιγμή η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών δηλώνει από το Πεκίνο πως οι Σκοπιανοί είναι γραφικοί και δεν σκοπεύει να ασχοληθεί μαζί τους (ίσως επειδή δεν θέλει να χαλάσει τις πληρωμένες της από τους Έλληνες πολίτες διακοπές στην Κίνα). Για την ακρίβεια η κα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης χωρίς σοβαρό λόγο. Είμαστε μια σοβαρή χώρα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι που αγγίζει το όριο του γραφικού».

Ανοιχτά και χωρίς καθόλου να νιώθει πιέσεις από την Ελληνική πλευρά ή από τους Κινέζους, ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της ΠΓΔΜ, Σάσο Πόποφσκι δήλωσε: «Η Μακεδονία θα παρουσιαστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες με το συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"», αναγκάζοντας τον Μίνωα Κυριακού να παρέμβει και να αποστείλει επίσημη διαμαρτυρία στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Και όλα αυτά έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες, και όχι σε διάστημα μηνών, από την πλευρά των Σκοπίων και εις βάρος της Ελλάδας, η οποία εξευτελίζεται με την πλήρη ανικανότητα και παντελή απουσία των αρμοδίων απέναντι στις καθημερινές πλέον προκλήσεις.

Η ανικανότητα έχει όνομα: Ελληνική κυβέρνηση

Σε όλα αυτά τα χρόνια που η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα Σκόπια και την εμμονή τους να παραβιάζουν κάθε δικαίωμα της Ελλάδας που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο, μία μόνο φορά μπόρεσε η χώρα, δια στόματος του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, να δώσει απάντηση αποστομωτική και να πάρει ξεκάθαρη θέση, πετώντας (προσωρινά μεν) στο καλάθι των αχρήστων τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών.

Όλα τα υπόλοιπα χρόνια, δυστυχώς, η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και η μη σταθερή εξωτερική πολιτική θέση της Ελλάδας, έχουν οδηγήσει το κρατίδιο των Σκοπίων να ΗΓΕΙΤΑΙ των πρωτοβουλιών και την Ελλάδα να τρέχει να προλάβει κάθε φορά τις εξελίξεις και τις «καταστάσεις» που δημιουργούνται από την πλευρά των Σκοπιανών.

Δυστυχώς, αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ για τους πολιτικούς και για την χώρα μας… Σταθερά σε ρόλο παρακολούθησης και σε θέση άμυνας έχει τεθεί η Ελλάδα, όχι από τους Σκοπιανούς και τις αδιάλλακτες θέσεις τους, αλλά από την υποχωρητική και ασταθή πολιτική που εφαρμόζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση γενικότερα.

Είναι αδύνατον για την πολιτική, διεθνώς, ένα αδύναμο κράτος (πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά) να επιβάλλεται σε ένα οργανωμένο και ισχυρό και να δημιουργεί προβλήματα!!! Οποιοδήποτε άλλο κράτος θα είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα (από την αρχή) και θα είχε σταματήσει ακόμη και τις σκέψεις για παραβατική (με βάση το διεθνές δίκαιο) και αλυτρωτική συμπεριφορά εις βάρος του!!!

Εδώ όμως είναι Ελλάδα και οι φελλοί (όπως και τα σκατά) επιπλέουν και δυστυχώς οδηγούν και οδηγούνται από τις αδυναμίες τους, την ανικανότητά τους και τα συμφέροντα τα δικά τους ή άλλων (αναφέρομαι στους φελλούς και τα σκατά και οποιοσδήποτε θεωρήσει πως του γίνεται προσωπική αναφορά, θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνος για τον αυτοπροσδιορισμό του).

Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον διεθνή εξευτελισμό της Ελλάδας είναι ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, αλλά και ένα μέρος της αντιπολίτευσης που πολύ ευχάριστα απεμπολεί δικαιώματα της χώρας και τα χαρίζει με πολύ μεγάλη άνεση στον καθένα που θα τύχει να εκδηλώσει ενδιαφέρον γι αυτά.

Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη έχει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος με την στάση του (επανεκλογές πολιτικών και κομμάτων) επιβραβεύει την υποχωρητικότητα αλλά και την ανικανότητα. Στα χέρια του λαού είναι λοιπόν να διορθωθεί μία κατάσταση, που εάν συνεχιστεί είναι πολύ αμφίβολο εάν τελικά η χώρα θα είναι η ίδια μετά από μερικά χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.