Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Τα έξι βήματα αναγνώρισης της Σλαβικής μειονότητας ως Μακεδονικής από τους Αμερικανούς τα τελευταία 2 χρόνια.......

  1. Σεπτέμβριος 2006: Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Felice Gaer θέτει θέμα κακομεταχείρισης της «τουρκικής, αλβανικής και μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». Παρά τα διαβήματα και τις αντιδράσεις της Αθήνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα κρατήσει αποστάσεις από τις δηλώσεις αυτές. Ακολούθησαν έκθεση της CIA που αναφέρεται σε «μειονότητες» χωρίς να τις προσδιορίζει και δηλώσεις του πρώην επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τόμας Κάουντριμαν στο ίδιο πνεύμα.
  2. Μάρτιος 2008: Στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται αναφορά στη «μακεδονική γλώσσα» που ομιλείται στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
  3. Απρίλιος 2008: Αμέσως μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ντανιέλ Φριντ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, υπεραμύνεται της αναγνώρισης «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».
  4. Ιούλιος 2008: Με επιστολή προς τον κ. Κ. Καραμανλή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι ζητά αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας». Ενημερώνει γραπτώς όλα τα διεθνή fora και τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
  5. Σεπτέμβριος 2008: Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και Αμερικανός Μάθιου Νίμιτς καταθέτει στους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ πρόταση στην οποία διασυνδέει το πρόβλημα της ονομασίας με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας»
  6. Αυτοψία περιοχών της Αμερικανίδας εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Μειονοτήτων Αμερικανίδας Γκέι Μακντούγκαλ όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής μειονότητας» (όπως την εθνικιστική οργάνωση «Ουράνιο Τόξο»).

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κυρίως αλλά και όπως έβλεπα σήμερα το πρωί τα πρωινάδικα ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά για το θέμα από τους Αυτιάδες, Λυριτζίδες, Καμπουράκηδες, Παπαδάκηδες και όλους τους λοιπούς πρωινάδικους μεγαλοδημοσιογράφους. Είχαν τις εφημερίδες μπροστά τους με τα σχετικά δημοσιεύματα ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ.

Ο Μάρτης κοντά είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.