Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΗΠΑ : Αναγνώριση της FYROM μόνο με το όνομα που θέλουν !!!


ΟΙ ΗΠΑ πιστές στην ανθελληνική τους πολιτική για μία άλλη φορά ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ την γελοία διαδικασία του ΟΗΕ (ποτέ δεν την υποστήριξαν). Σύμφωνα με το in.gr ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον ΜακΚόρμακ σε ερώτημα στο έαν θα προχωρήσουν σε αναγνώριση της FYROM με τυχόν νέο όνομα που θα συμφωνηθεί στις εν εξελίξη διαπραγματεύσεις Ελλάδας-FYROM και ενώ όλοι περίμεναν μια ξεκάθαρα καταφατική απάντηση αυτός είπε:
«η Μακεδονία είπε πως θέλει να αποκαλείται Μακεδονία. Το αναγνωρίζουμε αυτό. Εάν η Μακεδονία πει στη διεθνή κοινότητα ότι θέλει να την αποκαλούν με ένα άλλο όνομα το οποίο θα έχει την πλήρη υποστήριξη της μακεδονικής κυβέρνησης και του μακεδονικού λαού, δεν είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνούσαμε»...

Μάλιστα και τι μας απάντησαν οι Αμερικανοί ?

Ότι είναι διατεθειμένοι για μη αναγνώριση απ΄την πλευρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ μιας ενδεχόμενης συμφωνίας Ελλάδας-FYROM για το όνομα και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη απάντηση εκπροσώπου του Στειτ Ντιπάρτμεντ για de facto αποδοχή οποιασδήποτε διμερούς συμφωνίας

Ποιοί ?

  • Οι Αμερικανοί ήσαν αυτοί μέσω του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Οράτιου Λουντ που βοήθησαν τους Σκοπιανούς να δημιουργήσουν την "γραμματική" της γλώσσας τους.
  • Οι Αμερικανοί ήσαν αυτοί που συμβούλευαν τις Ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα με την Γιουγκοσλαβία σε ότι αφορά το κράτος των Σκοπίων.
  • Οι Αμερικανοί ήσαν αυτοί που το 1990 ανακάλυψαν Σλαβομακεδονική μειονότητα.
  • Οι Αμερικανοί ήσαν αυτοί που το 1992 ανακάλυψαν Μακεδονική μειονότητα.
  • Οι Αμερικανοί ήσαν αυτοί που το 2004 αναγνώρισαν το προκταράτο τους με το αλυτρωτικό τους συνταγματικό όνομα τορπιλίζοντας την διαδικασία του ΟΗΕ , την οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ(Αμερικανοί και Σκοπιανοί) την σεβάστηκαν.
Ελπίζω η πολιτική ηγεσία του τόπου να λαμβάνει τα μυνήματα από τους Αμερικανούς. Η Ελληνική πλευρά πρέπει να πείσει ότι η οικειοποίηση του γεωγραφικού όρου "Μα­κεδονία" και η φόρτιση του με εθνικό περιεχόμενο είναι γε­ωπολιτικό πρόβλημα. Είναι το όχημα του φαντασιακοΰ αλυτρωτισμοΰ-επεκτατισμοΰ, που μετατρέπει τη FYROM σε αγκάθι στα πλευρά της Ελλάδας και δεν επιτρέπει την ανά­πτυξη σχέσεων καλής γειτονίας. Κατά συνέπεια, μετατρέ­πει το κράτος αυτό σε παράγοντα αστάθειας στα νότια Βαλ­κάνια. Η προβληματική αυτή χρησιμοποιήθηκε αποσπα­σματικά, ενώ θα έπρεπε να είναι ο κορμός. Τα ιστορικά ε­πιχειρήματα έπρεπε να έχουν δευτερεύον ρόλο διότι οι Αμερικανοί είναι ΠΑΤΟΣ στην ιστορία αλλά μάνα στην ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.