Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Νέα επεισόδια χτες το βράδυ στην Φλώρινα και κλίμα πολέμου στα Σκοπιανά ΜΜΕ

Ο Σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός Α1,μετέδωσε νωρίτερα πως σήμερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην περιοχή του πεδίου βολής των Λόφων στη Φλώρινα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 και να συλληφθεί 1 κάτοικος ("Μακεδόνες του αιγαίου"ονομάζονται απ΄τον τηλεοπτικό σταθμό..) της περιοχής.

Στο δελτίο ειδήσεων μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με λεγόμενους "Αιγαιάτες Μακεδόνες" της περιοχής στην οποία εξιστορούσαν το περιστατικό και αναφέρονται σε (σλαβ)μακεδονικά χωριά .

Η ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ αλλά ως συνήθως είναι ΑΝΩΝΥΜΗ



Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν "πρόκληση"(!)την επανεμφάνιση του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή 10 μέρες μετά το πρόσφατο επεισόδιο!

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρονται είχαν δημιουργήσει θερμοκέφαλα στοιχεία της ολιγάριθμης σλαβόφωνης κοινότητας της περιοχής συνεπικουρούμενα από μερικούς κατοίκους που προηγουμένως όμως είχαν δεχτεί διαβεβαιώσεις απ΄τους πρωτεργάτες της κίνησης πως επρόκειτο για διαδήλωση εναντίον της "καταστροφής των χωραφιών από τα άρματα του στρατού".(δείτε πατώντας εδώ) .

Βέβαια το ποιά ήταν τα κίνητρα των οργανωτών το αντελήφθησαν την επομένη μετά την "παρέμβαση Γκρουέφσκι"για το ζήτημα αυτό (δείτε πατώντας εδώ) . O ηλεκτρονικός τύπος και τα portals του γειτονικού κράτους κάνουν ήδη λόγο για "βίαιες συγκρούσεις των Μακεδόνων του Αιγαίου με αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής" και για περιοχές που κατοικούνται "100% από Αιγαιάτες Μακεδόνες".

Αναφέρονται επίσης "σε επερώτηση*που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα" και στο ότι "κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων"!
Για να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ του σταθμού Α1 για το θέμα πατήστε εδώ ..

*Η επερώτηση στην οποία αναφέρονται,προφανώς είναι η επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας ΠΑΣΟΚ κ.Λιάνης και στην οποία έκανε λόγο για "κατάληψη του πεδίου βολής απ΄τον Ε.Σ. χωρίς να ειδοποιηθούν οι τοπικοί φορείς" για να εισπράξει την απάντηση απ΄τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Κώστα Τασιούλα πως "η εικόνα που δίνει ο κ.Λιάνης οτι το πεδίο βολής της περιοχής είναι ανεπιθύμητο συνάδει με τις ανησυχίες αρχηγού γειτονικού κράτους"..!

πηγές:
greece salonica
Αθήνα 9.84
σκοπιανό Α1

5 σχόλια:

  1. αμάν πια με τους σκοπιανούς. Τι άλλο πρέπει να γίνει με δαύτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re akrita pes oti einai tou voskopoulou, oxi apla gnosti alla kai monima anhellinki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την άλλη φορά θα πάρουμε τηλέφωνο!


    Καμαρώστε τον:

    http://www.youtube.com/watch?v=JdSTXdry6xg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη,
    Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως,
    ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών,
    Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών
    Ακαδημίας 1, Αθήνα, γ’ όροφο (γωνιακό υπερβολικά ευρύχωρο γραφείο με θέα τη Βουλή)

    Με την υπ’ αριθ. 62/2007 Πρακτικό Συνεδριάσεως, το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας (που φροντίζει σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3068/2002 να λαμβάνει τα «κατάλληλα» μέτρα για να εφαρμόζονται από τη Διοίκηση οι δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες οι ανώτατοι διπλωματικοί θεωρούν «προαιρετικές») διαπίστωσε, με υπογραφές ανώτατων Συμβούλων Επικρατείας, μεταξύ των οποίων ήταν και του Προέδρου του ΣτΕ), ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δεν είχε συμμορφωθεί «αδικαιολόγητα» στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 73/2005, παρόλο που είχε περάσει μία διετία από την έκδοσή της.

    Το ίδιο πρακτικό, σας έθεσε προθεσμία τριών(3) μηνών για να συμμορφωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών στην παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και όρισε νέα ημερομηνία εξέτασης την 28η Μαϊου 2008.

    Ερωτάσθε: «Πώς παρουσιάσατε το θέμα στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;»

    Στη συνέχεια στείλατε στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας το έγγραφο Φ.Π7Σ-14060/ΑΣ 6343 από 20.05.2008, με το οποίο απαντάτε (με τη δική σας υπογραφή) ότι «το θέμα της συμμόρφωσης του Υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας εκκρεμεί προς εξέταση».

    Ερωτάσθε: Αφού εσείς πληρώνεστε για να ασκείτε και τα καθήκοντα του Εισηγητή του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και αφού έγιναν τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεδριάσεις του εν λόγω Συμβουλίου, από το 2007 μέχρι σήμερα, γιατί δεν πήρατε το λόγο να πείτε «έχουμε και την Απόφαση 73/2005 του ΣτΕ που μας διέταξε το Συμβούλιο Επικρατείας να εφαρμόσουμε;». Σας το απαγόρευσε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;

    Έκτοτε το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας, τηλεφωνάει κάθε βδομάδα στην υπάλληλο της Διεύθυνσης Προσωπικού κυρία Ασημάκη (εσάς δεν σας πετυχαίνει), για να μάθει, «αν το Υπουργείο Εξωτερικών συμμορφώθηκε στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας» και, αφού παραπέμπεται από τον Άνα στον Καϊάφα, δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα κανέναν υπεύθυνο για να πάρει μια απάντηση.

    Μέχρι να πάρει τη γραπτή απάντησή σας, το Τριμελές Συμβούλιο έχει αναβάλει τη συζήτηση από τις 22.5.2008 στις 10.10.2008 και τελευταία την ανέβαλε για τις 4.12.2008.

    Καταλαβαίνω βέβαια τη θέση σας, αφού κάποιοι είχαν διαβεβαιώσει την Υπουργό Εξωτερικών ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου επικρατείας είναι «προαιρετικές» για το Υπουργείο Εξωτερικών (ανώτατοι δικαστικοί συσκέπτονται, διαβάζουν φακέλους, ακούν τους διαδίκους, βγάζουν αποφάσεις ενώ οι ανώτατοι διπλωμάτες τις πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων). Προφανώς δεν θα έχει μάθει η Υπουργός Εξωτερικών ότι για την ίδια υπόθεση εκτός από την απόφαση 73/2005 έχουν εκδοθεί οι ακυρωτικές σε βάρος του Υπουργείου Εξωτερικών αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας 2023/2003, 3554/2006, 3555/2006, 2307/2008 και 2308/2008, που παραμένουν ανεκτέλεστες και ούτε καν τις αναφέρετε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία μετέχετε ως Εισηγητής;

    Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη, Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως, ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, μπορείτε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό, πότε θα ευαρεστηθείτε να δώσετε μια υπεύθυνη γραπτή απάντηση στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγνωστε (7 Νοέμβριος 2008 1:13 μμ) ποια είναι η πηγή σου για αυτό που ανέρτησες ?
    εκτός βέβαια ότι δεν έχει σχέση με τα επεισόδια στην Φλώρινα και το κλίμα πολέμου από τα Σκοπιανά ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.