Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣ THN ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝIKH KOINOTHTA


YΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-
Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Με μία ισχυρή δήλωση για την Κύπρο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη διαφορά Ελλάδας Σκοπίων για την ονομασία, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν απευθύνονται προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ζητώντας την υποστήριξή της στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.Το μήνυμα αποκαλύπτει στον διαδικτυακό της τόπο η Greek News, που παράλληλα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Επιτροπής για τον Ομπάμα, Αλέξη Γιαννούλια. Ο πολιτειακός υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι δηλώνει ότι «οι γερουσιαστές Ομπάμα και Μπάιντεν απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι αντιλαμβάνονται τις σημαντικές θέσεις της κοινότητάς μας και τη δέσμευσής τους στους κανόνες του δικαίου και τη δικαιοσύνη. Αυτή η ανακοίνωση, ενώ αποτελεί μόνο την αρχή, παρέχει μία σταθερή βάση από την οποία η κοινότητά μας μπορεί να εμπλακεί με την κυβέρνηση Ομπάμα. Επιδεικνύει επίσης ότι μπορούμε να έχουμε ξανά φίλους στο Λευκό Οίκο». Αναλυτικότερα, για το κυπριακό, αναφέρει πως «ως πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα θα επιδείξει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ, αναζητώντας τη διαπραγμάτευση μίας πολιτικής διευθέτησης στην Κύπρο. Πιστεύει έντονα ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει μία ενιαία κυρίαρχη χώρα, στην οποία η κάθε μία από τις δύο κοινότητες της νήσου θα μπορεί να ασκεί ουσιαστική πολιτική αρχή εντός μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση των δύσκολων θεμάτων, όπως του περιουσιακού, των προσφύγων, τους εδαφικού και της ασφάλειας», και τονίζει: “Μία διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων του κυπριακού θα δώσει τέλος στην τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και θα επιδιορθώσει την τραγική διαίρεση της νήσου, ενώ παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο για την ευημερία και την ειρήνη σʼ ολόκληρη την περιοχή. Θα δώσει ακόμη στους κύπριους ένα σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουν το μέλλον τους, έπειτα από πολλά χρόνια διαίρεσης και αβεβαιότητας. Θα βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερων ελληνοτουρκικών θέσεων, δυναμώνοντας την δημοκρατία στην Τουρκία, μειώνοντας το ρίσκο στρατιωτικής σύγκρουσης και απομακρύνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Για το θέμα των Σκοπίων, αφού υπενθυμίζει ότι ο γερουσιαστής Ομπάμα ήταν ένας από τους τρεις εισηγητές του νομοσχεδίου 300, που προέτρεπε Ελλάδα και FYROM να εργαστούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ για να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύσης στη διαφορά τους για το όνομα, επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς τις δύο χώρες να εργαστούν μέσω του ΟΗΕ για αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Τέλος για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού υπενθυμίζει ότι ήταν ένας από τους 73 γερουσιαστές που έστειλαν το 2006 επιστολή στον Μπους ζητώντας να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία ώστε να αποκαταστήσει τα δικαιώματα του οικουμενικού θρόνου, καταλήγει:
«Η Tουρκία θα πρέπει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να της εγγυηθεί το δικαίωμα να εκπαιδεύει κληρικούς από κάθε εθνικότητα, όχι μόνο Τούρκους υπηκόους».

2 σχόλια:

  1. palio evraiko kolpo...
    lene ston lao afto pou exei anagki gia na anousi.... mexri na feroun ton stoxo tous is peras....den pistevo tipota apo ola afta..kai oso gia ton ikoumeniko patriarxi den nomizw ena stelexos egegrameno stin mosant na exei gia ton ellinismo eirinikes dia8esis.

    an paris omilies tou ompama kai tis girisis antistrofa...tote 8a katalaveis ti rolo pezoun aftes oi dilosis..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος και αν είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος, ανατροπές της αμερικανικής πολιτικής έναντι της χώρας μας δεν πρέπει να αναμένονται. Μην ξεχνάμε εμείς οι Έλληνες ότι και ο Κλίντον τα ίδια έλεγε αλλά τελικά άλλα έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.