Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Δύο Εθνολογικοί Χάρτες του 1877

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)
Εθνολογικός χάρτης του Γάλλου καθηγητή Γεωγραφίας στο Οθωμανικό Λύκειο της Κωνσταντινούπολης A. Synvet.


(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)
Εθνολογικός χάρτης σχεδιασμένος από τον άγγλο γεωγράφο Edward Stanford. Ο χάρτης αυτός κατατέθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συνέδριο του Βερολίνου (1878), και το οποίο ήταν η κύρια αιτία ώστε να ακυρώσει τα συνοριακά δεδομένα της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου που είχε υπογραφεί λίγους μήνες νωρίτερα όπου και έδινε ολόκληρη την Μακεδονία στην Βουλγαρία. Η Ελληνική παρουσία στην περιοχή της Μακεδονίας είναι πασιφανής.

Και οι δύο χάρτες βρίσκονται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.