Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Επιστολή Διαμαρτυρίας των Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ και Καναδά προς την Γενική Γραμματεία Πληροφοριών Ελληνικής Δημοκρατίας

18 Νοεμβρίου 2008

Προς κ. Πάνο Λειβαδά

Γενική Γραμματεία Πληροφοριών Ελληνικής Δημοκρατίας

Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου,

Καλλιθέα 10163 Αθήνα

Ελλάς


Εξοχότατε κ. Λειβαδά,


Εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ και Καναδά σας γράφομε αυτή την επιστολή να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας με ένα περιστατικό που συνέβη στο ελληνικό δελτίο ειδήσεών σας στην ηλεκτρονική του μορφή, την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008. Πρόκειται για δελτίο ειδήσεων με τίτλο «Αρχαία Ελληνικά που ομιλούνται από μια Φυλή», αφορώντας τα συμπεράσματα της Ελισάβετ Μελά-Αθανασοπούλου για τους Καλάς του Πακιστάν. Ο παραλήπτης μπορούσε να κάνει κλικ στο όνομα «Μέγας Αλέξανδρος», αλλά υπήρχε άμεση σύνδεση με τον ιστόχωρο του www.historyofmacedonia.org η οποία είναι μια προπαγανδιστική ιστοσελίδα και χορηγείται από τη Διασπορά των Σκοπίων.


Σε αυτό βρίσκονται άρθρα με τίτλο, όπως: «Αρχαία Μακεδονικά γονίδια στο σύγχρονο Μακεδονικό Έθνος που δεν σχετίζονται με το Ελληνικό Έθνος: HLA γονίδια σε Μακεδόνες και η υποσαχάρια καταγωγή των Ελλήνων», «Γιατί η Ελλάδα Κλέβει τη Μακεδονική Ιστορία»; «Γιατί η Μακεδονία και οι Μακεδόνες δεν ήταν ποτέ Έλληνες»; και άλλα άρθρα που ασχολούνται με τον υποτιθέμενο διαμελισμό της «Μακεδονίας» από την Ελλάδα και τους συμμάχους της το 1913, και για την «καταπιεσμένη Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο ιστότοπος τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προβάλλει στις ιστοσελίδες της;


Μέλος της ομάδας μας διαπίστωσε αυτό το τεράστιο σφάλμα εκ μέρους σας και προώθησε την είδηση μέσω του Διαδικτύου, το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008. Ακόμη και αν κάποιες επιστολές είχαν κάποιο αυστηρό τόνο, εμείς επικροτούμε την συντονισμένη προσπάθεια των Ελλήνων που μπήκαν στον κόπο να γράψουν για το θέμα αυτό. Επιπλέον, επικροτούμε και σας ευχαριστούμε για την άμεση διόρθωση του λάθους καταργώντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για τη συγκεκριμένη είδηση, την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008.

Ωστόσο, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την αρχική έλλειψη επαγγελματισμού από τον οργανισμό σας σε αυτό το θέμα. Τι θα γινόταν εάν κανείς δεν πρόσεχε το λάθος; Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για την Ελληνική Δημοκρατία, είναι υπεύθυνη για τη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσο ειρωνικό είναι το γεγονός ότι στη συνέχεια συνδέεστε με ιστοσελίδα με βάση τη διάδοση της ψευδοεπιστήμης, του ρατσισμού, και αναθεώρησης της ιστορίας;


Η προχειρότητα είναι διάφανη. Κάποιος έψαχνε για πληροφορίες περί Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Διαδίκτυο και επέλεξε την πρώτη ιστοσελίδα που εμφανίστηκε στο Google με τον τίτλο «Η Βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας)». Αυτό όμως θέτει το ερώτημα: «Δεν υπάρχουν επίσημες ελληνικές ιστοσελίδες που παρέχουν τη βιογραφία του μεγάλου Έλληνα ηγέτη»; Εμείς γνωρίζουμε πολλές ανεπίσημες, εσείς δεν τις γνωρίζετε; Αυτό είναι απαράδεκτο εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα τώρα την εποχή που καταβάλλονται πάμπολλες προσπάθειες αναθεώρησης της ιστορίας μας για πολιτικά κέρδη στα Βαλκάνια από το βόρειο γείτονά μας.


Η Παμμακεδονική Ένωση είναι στην υπηρεσία της Μακεδονίας και του Ελληνισμού για πάνω από εξήντα χρόνια τώρα. Συνεχίζουμε να είμαστε οι φύλακες της Μακεδονικής μας ιστορίας και κληρονομιάς. Πραγματικά ελπίζουμε ότι λάθη, όπως αυτό στην ιστοσελίδα σας δεν θα προκύψουν στο μέλλον.


Με εκτίμηση,


Νίνα Γκατζούλη

Ύπατη Πρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ


Χαράλαμπος Μουτουσίδης

Πρόεδρος Παμμακεδονικής Καναδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.