Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Τον Ιανουάριο εξετάζεται η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στη Χάγη












Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη η πρώτη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αναφορικά με την προσφυγή που κατέθεσε η ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, MIA.

Στη συνάντηση θα εξετασθούν διαδικαστικά ζητήματα, αναφορικά με την περαιτέρω πορεία της εκδίκασης της προσφυγής.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, οι υπηρεσίες του Διεθνούς Δικαστηρίου ενημέρωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για τον καθορισμό αυτής της συνάντησης.

Επρόσωπος της ΠΓΔΜ στην προσφυγή ορίστηκε από την κυβέρνηση της χώρας ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι. Ως ad hoc δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ορίστηκε ο Κροάτης καθηγητής Μπούντισλαβ Βούκας.

Από την ελληνική πλευρά, αντίκλητοι ορίστηκαν ο πρέσβης Γεώργιος Σαββαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κωνσταντίνος Ράλλης και η νομική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Τελαλιάν. Ως ad hoc δικαστής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ορίσθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και ακαδημαϊκός, Εμμανουήλ Ρούκουνας.

Η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας κατατέθηκε στις 17 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα κατηγορείται από την ΠΓΔΜ ότι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβριο του 1995. Η ΠΓΔΜ καταλογίζει, επίσης, στην Ελλάδα ότι εμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στο Βουκουρέστι, τον περασμένο Απρίλιο.

πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.