Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!


skandalo_skopianwn__usa.jpg


Γράφει ο/η Greek American News Agency
23.12.08

Το Greek American News Agency προχωρά σήμερα ύστερα από μια πολύμηνη εξονυχιστική δημοσιογραφική έρευνα σε μια συγκλονιστική πολιτική αποκάλυψη ενός σκανδάλου, αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη κάλυψης και προστασίας της «πηγής» μας για όσα αποκαλύπτονται με αδιάσειστα στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα. Στοιχεία που ευθέως παραπέμπουν σε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο για τα αμερικανικά δεδομένα! Σκάνδαλο, το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αφήσει να περάσει απαρατήρητο, αν δεν καταφέρει να το εκμεταλευτεί πολιτικά έστω ως ένα μέσο διπλωματικής πίεσης -παρακάτω θα δείτε το γιατί- αλλαγής ή έστω προσεχτικότερης πολιτικής εκ μέρους των ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ένα σκάνδαλο το μέγεθος του οποίου θα διαφανεί άμεσα από τις αντιδράσεις σε Αθήνα και Ουάσιγκτον. Η σημερινή αποκάλυψη ενός πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου ηθικής και πολιτικής διαφθοράς καταδεικνύει το μέγεθος της απροκάλυπτα προκλητικής πολιτικής Bush εναντίον της Ελλάδας υπέρ των Σκοπιανών. Πολιτικής που έφτασε στο σημείο να γνωρίζει ότι παραβιάζονται αυστηρότατοι νόμοι των ΗΠΑ από Αμερικανό- Σκοπιανούς και σχεδόν απροκάλυτπα, όχι απλά να συγκαλύπτει με την σιωπηρή ανοχή της ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που εν γνώση των αρμοδίων υπηρεσιών και την ανοχή της κυβέρνησης Bush συντελείται από το 2005(!), αλλά και να ενθαρρύνει τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου με την προκλητική πολιτική της. Μια πολιτική η οποία -εκτός των άλλων έχει θέσει σε δοκιμασία τις παραδοσιακά καλές Ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναγκάζοντας για πρώτη φορά την Ελλάδα να θέσει βέτο ενατίον της Αμερικανικής πρότασης για εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ - έχει οδηγήσει -και εδώ είναι το τεράστιο πολιτικό οικονομικό σκάνδαλο- στην συστηματική παραβίαση μια σειράς αμερικανικών νόμων! Νόμοι που σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν οδηγήσει στην φυλακή ακόμα και αμερικανούς πολιτικούς. Σκάνδαλο με απρόσμενες πολιτικές και δικονομικές εξελίξεις(στο εσωτερικό των ΗΠΑ) με βασικό πρωταγωνιστή τον ηγέτη και καθοδηγητή της σκοπιανής προπαγάνδας στις ΗΠΑ αμερικανοτραφή και αμερικανοσπουδαγμένο προκλητικότατο κ. Metto Koloski.

Ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που ηγείται της πασίγνωστης για την προκλητική και δημόσια πολιτική συμπεριφορά της Αμερικανό Σκοπιανής πολιτικής οργάνωσης UNITED MACEDONIAN DIASPORA. Μια υποτίθεται Nonprofit Αμερικανική οργάνωση, η οποία όμως χάρη στις ενέργειες ενός και μόνο Ελληνοαμερικανού νεαρού -ναι καλά διαβάσατε-, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το Greek American News Agency από τις αρχές Σεπτέμβριου έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της Γενικής Εισαγγελίας της περιοχής της Ουάσιγκτον (περιφέρεια Columbia).

Η γενική εισαγγελία της Ουάσιγκτον μετά από σχετική εμπεριστατωμένη καταγγελία διερευνά τις επώνυμες και ενυπόγραφες, καταγγελίες με επισυναπτόμενα συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία έχουν προσκομιστεί στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές (στελέχη των οποίων όμως μας έλεγαν πηγές μας έχουν μείνει άφωνοι οι Αμερικανοί υπάλληλοι από το μέγεθος των παρανομιών και παραβιάσεων εκ μέρους των ΑμερικανοΣκοπιανών). Στο πολιτικό οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς εμπλέκεται ο γνωστός για τις φιλοσκοπιανές θέσεις του δημοκρατικός πολιτειακός βουλευτής του New Jersey, Bill Pascrell και ο ηγέτης της παραπάνω οργάνωσης Metto Koloski ο οποιος ενώ ηγείται της παραπάνω Σκοπιανής οργάνωσης παράλληλα δουλεύει και για λογαριασμό αμερικανικής εταιρίας που κάνει lobby στους Τούρκους!

Επαναλαμβάνεται -για να εμπεδωθεί σε Αμερική και Ελλάδα- ότι ένας και μόνο νεαρός Ελληνοαμερικανός (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση μας και για ευνόητους λόγους δεν δίδονται στην δημοσίοτητα και για λόγους προσωπικής του ασφαλείας)* κατάφερε με τις ενέργειες του να κινητοποιήσει αναγκαστικά (σ.σ. βλέπεις εδώ ό,τι και να λέμε για τους αμερικανούς οι νόμοι τηρούνται και δεν χαρίζονται σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται!) τις αμερικανκές αρχές οι οποίες αναγκάστηκαν -θέλοντας και μη- να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να διερευνήσουν το αληθές -πέρα για πέρα -των καταγγελιών. Οι καταγγελίες που κάνει ο νεαρός Ελληνοαμερικανός αφορούν σε μια σειρά παραβιάσεων και παρανομιών αμερικανικών νόμων που τελούνται εδώ και τρία χρόνια από τον εν λόγω Αμερικανό Σκοπιανό οργανισμό! Νόμοι και κανονισμοί που συστηματικά, κατ επάγγελμα και κατά συρροή παραβιάζονται προφανώς εν γνώσει των -αν όχι την ενθάρρυνση εδώ κρατάμε μια επιφυλάξη σε ότι αφορά το σύστημα όχι της πολιτικής γραμμής που είναι ξεκάθαρη υπέρ των Σκοπιανών- αμερικανικών αρχών. Δεδομένης και της μέχρι σήμερα αμερικανικής πολιτικής στο θέμα των της ονομασίας των Σκοπίων οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές φαίνεται να έχουν κλείσει πονηρά το μάτι στις καταφανείς και εξώφθαλμες παρανομίες των ΑμερικανόΣκοπιανών αφήνοντας το χρόνο να λειτουργεί υπέρ των Σκοπιανών...

Ωστόσο τα στοιχεία που σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από την έρευνα του Greek American news Agency, δεδομένων και των ηθικών -αν όχι πολιτικών - δημόσιων δεσμεύσεων του νεοκλεγέντος αμερικανού προέδρου Barack Obama, ο οποίος έχει δηλώσει ότι καταννοεί της ανησυχίες της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ στο θέμα των Σκοπίων και με την τυχόν παρότρυνση γνωστών ελληνοαμερικανών που βρίσκονται γύρω του, είναι δυνατόν το θέμα να μην αφεθεί στην τύχη του και άμα τη αναλήψη των καθηκόντων του να υπάρξει μια ελάχιστη στροφή -όπως χαρακτηριστικά γνωστός Ελληνοαμερικανός στον οποίο θέσαμε υπόψη τα στοιχεία της έρευνας μας- χωρίς όμως να αναμένονται και θεαματικές εξελίξεις όπως χαρακτηριστικά μας τονίστηκε(για να μην αυταπατώμεθα).

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΡΤΑ VISA ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!

Πρίν προχωρήσουμε όμως στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το τεράστιο αυτό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο ηθικής και πολιτικής διαφθοράς, το οποίο εδώ και μια διετία συστηματικά διερευνά το Greek American News Agency και παρακάτω θα δούμε αναλυτικά με στοιχεία ντοκουμέντα και αποδείξεις, ας δούμε πρώτα συνοπτικά και περιεκτικά μια τελευταία αναπάντεχη και απρόσμενη (μικρή έστω) επιτυχία-μέσα στις τόσες ατυχείς συνεχείς εδώ και μια 15ετια αρνητικές εκβάσεις σε πολιτικό επίπεδο του θέματος των Σκοπίων.

Μια ομάδα απλών αληθινά επίλεκτων νέων Ελληνοαμερικανών(πρώτης και δεύτερης γενιάς με μέσο όρο ηλικίας το 30 έτος ) όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το Greek American News Agency, που στα στήθη τους καίει άσβεστη η φλόγα του αγώνα υπέρ των Ελληνικών και Κυπριακών δικαίων κατάφερε με συντονισμένες κινήσεις ένα ισχυρότατο πλήγμα στην περιβόητη Σκοπιανή οργάνωση United Macedonian Diaspora(ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ). Την πιο ακραία και προκλητική πανίσχυρη οικονομικά και πολιτικά ομάδα Αμερικανών- Σκοπιανών που δρά συντονισμένα, επαγγελματικά προκλητικά και απροκάλυπτα στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία εναντίον της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Φυντανάκης, ο Νίκος Τενέρης, ο Χρήστος Ορφανάκος και ο Διονύσης Πυλαρινός από την Νέα Υόρκη την Νέα Υερσέη και την Ουάσιγκτον μαζί με δεκάδες άλλων νέων Ελληνοαμερικανών που συναποτελούν το "Hellenic League of America" με απόλυτα συντονισμένες κινήσεις και δράσεις οι νέοι αυτοί Ελληνοαμερικανοί (επαναλαμβάνουμε πρώτης και δεύτερης γενιάς γιατί αυτό δίδει ελπίδα για το αύριο του Ελληνισμού στις ΗΠΑ) κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταρχήν να κινητοποιήσουν φορείς που εδώ και μια 10ετια εκ πεποιθήσεως έχουν αποστασιοποιηθεί από την ενεργό δράση για την προώθηση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδος, όπως η AHEPA και Αμερικανούς πολιτικούς προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους και να κατάφερουν ένα καίριο πλήγμα στην καλά οργανωμένη επαγγελματικά Σκοπιανή προπαγάνδα.

Οι παραπάνω νέοι με την βοήθεια χιλιάδων Ελληνοαμερικανών που κινητοποιήσαν(μέσω emails φαχ και έντυπων επιστολών) και με την πίεση που άσκησαν νόμιμα οι πολιτειακοί βουλευτές κ. Carolyn Maloney (από την πολιτεία της ΝΥ) και του Ελληνικής καταγωγής επανεκλεγέντος κ. Κώστα Μπιλιράκη(από την πολιτεία της Φλόριδας) τους οποίους ενημέρωσαν και εκείνοι εν συνενεχεία με επιστολές τους άσκησαν πιέσεις σε ισχυρά πολιτικά κέντρα (Κογκρέσο) και αυτοί με την σειρά τους προκειμένου να πιέσουν γνωστή αμερικανική εταιρία που εκτυπώνει και εκδίδει πιστωτικές κάρτες για αμερικάνικους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς να αποσύρει από την αμερικανική αγορά πιστωτική κάρτα που κυκλοφόρησε η Σκοπιανή οργάνωση UNITED MACEDONIAN DIASPORA η οποία απεικόνιζε τον ήλιο της Βεργίνας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗ Κ. MALONEY

Δεν έμειναν όμως εκεί με συντονισμένη δράση πετύχαν και την έκδοση απόφασης από την πλέον ισχυρή εταιρία που εκδίδει πιστωτικές κάρτες για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως η VISA να αφαιρεθεί ο ήλιος της Βεργίνας, που ήταν το βασικό Logo πάνω στην πιστωτική κάρτα που είχε εκδοθεί για λογαρισμό των Σκοπιανών από την visa κάρτα .

Έτσι μετά από τις συντονισμένες πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις, που οργανώθηκαν και ασκήθηκαν σε συνεργασία και με την AHEPA (η οποία δεν κάνει lobby γιατί απλούστατα απαγορεύεται αυστηρά) προχώρησαν στην αποστολή χιλιάδων emails διαμαρτυρίας προς την συγκεκριμένη εταιρία μετά από την ενημέρωση της συγκεκριμένης ομάδας νέων και ζητούσαν την απόσυρση της συγκεκριμένης κάρτας, διότι προσβάλλει την ελληνική εθνική κοινότητα των ΗΠΑ. Η εταιρία μετά την συντονισμένη αυτή δράση των νέων ελληνοαμερικανών, της AHEPA και τον βομβαδρισμό από χιλιάδες emails έκανε ολοταχώς πίσω και έτσι με επίσημη επιστολή που απέστειλαν στις 19 Δεκεμβρίου ενημέρωνουν πως αφενός το αστέρι της Βεργίνας αφαιρέθηκε από την συγκεκριμένη κάρτα και πως στο μέλλον με απόφαση της ηγεσίας της πανίσχυρης αμερικάνικης εταιρίας Cart Partner δεν θα υπάρξει χρήση άλλων συμβόλων(χάρτες-πολιτικά σύμβολα-σημαίες) που προσβάλουν ή ενοχλούν άλλες εθνικές κοινότητες.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Μια ομάδα νεαρών πρώτης και δεύτερης γενιάς που επαγρυπνούν, ερευνούν, παρακολουθούν, κινητοποιούν, αφυπνίζουν και κυρίως εργάζονται αθόρυβα διακριτικά χωρίς φωνές έπαρση και αυτοπροβολή (κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα αρκετών ηγετίσκων που αυτοπροβάλλονται στην Ελλάδα ως ηγέτες της Ομογένειας χωρίς να έχουν την παραμικρή απήχηση) κατάφεραν με την συλλογικότητα και την μεταξύ τους αρμονική συνεργασία αυτό που δεν έχει καταφέρει ένα καλά οργανωμένο lobby όπως το υποτιθέμενο ελληνικό.

Την κάρτα διαφήμιζαν προκλητικά από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο επίσημο προκλητικό web site της γνωστής ισχυρής Σκοπιανής οργάνωσης UNITED MACEDONIAN DIARPORA (ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ)

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

getpublicdesign.jpgΘορυβημένη η ηγεσία της ισχυρής σκοπιανής Ομοσπονδίας μετά από διαπραγματεύσεις απέσυρε μέσα σε δυο ημέρες την συγκερικριμένη κάρτα που απεικόνιζε τον ήλιο της Βεργίνας αλλά προχώρησε σε μια ακόμα προκλητικότερη ενέργεια. Εξέδωσε νέα κάρτα visa αντικαθιστώντας τον ήλιο της Βεργίνας( τον όποιο έχουν βάλει πάλι διακριτικά) με την γνωστή ψηφιδωτή απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε άμεση αντίδραση του "Hellenic League of America" για την χρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην νέα κάρτα των Σκοπιανών η απάντηση εκ μέρους της εταιρίας ήταν πως «επανεξετάζουν τη χρήση και αυτής της απεικόνισης» που αντικατέστησαν οι Σκοπιανοί, με το να θέσουν δηλαδή σε κυκλοφορία την νέα κάρτα αυτή την φορά με τον Μ. Αλέξανδρο!

Η κάρτα είχε εκδοθεί για να ενισχύσει οικονομικά την οργανωμένη προπαγάνδα που κάνει με κρατικά (από το κράτος των Σκοπίων), αμερικανικά κονδύλια αλλά και μαύρο πολιτικό χρήμα, όπως σήμερα αποκλειστικά αποκαλύπτει το Greek American News Agency η Ομοσπονδία των Σκοπιανών.

ΠΟΙΑ ΕΝΑΙ ΟΜΩΣ Η UNITED MACEDONIAN DIASPORA {ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Μια ματιά στο επίσημο site της οργάνωσης για την οποία έχουμε γράψει και στο παρελθόν αρκεί για να αποδειχτεί η φανατισμένη ανθελληνική δράση και προπαγάνδα της. Στα αριστέρα της σελίδας (home page) εκείνο που αξίζει να προσεχθεί -γιατί εξηγεί και τα συγκοινωνούντα δοχεία της αμερικανικής κυβέρνησης όχι μόνο με την συγκεκριμένη Σκοπιανή οργάνωση αλλά και με δεκάδες άλλες που χρηματοδοτούνται μέσω της γνωστής αμερικανικής ΜΚΟ (nonprofit) USAID το ρόλο της οποίας έχουμε αποκαλύψει με εκτενή πολιτική ανάλυση στις 14 10 2008 του Δρ. Ευστάθιου Αβρααμίδη και αντίστοιχα στις 24 10 2008 .

Η συγκεκριμένη ισχυρότατη Αμερικανό-Σκοπιανή οργάνωση δρά στην Αμερική προσχηματικά ως nonprofit οργανισμός σύμφωνα με το νόμο 501 C 3 { ο συγκεκριμένος νόμος δίδει πολλά πλεονεκτήματα (απαλλαγή φόρων, χρηματοδότηση με κρατικά κονδύλια, επιχορήγησεις, κτλ) προς τους Αμερικάνικους Nonprofit οργανισμούς αλλά ακριβώς επειδή δίδει πολλά προνόμια στους φορείς που τους παρέχει την άδεια ίδρυσης τέτοιων φορέων είναι αυστηρότατος και απαγορεύει ρητώς και κατηγορηματικά την άσκηση πολιτικής επιρροής εντός των ΗΠΑ και τούτο διότι για να πιέσει όσους θέλουν να κάνουν επαγγελματικά πολιτικά lobbies να προχωρήσουν στην ίδρυση τέτοιων φορέων αλλά κάτω από ακόμα αυστηρότερους οικονομικούς ελέγχους από το γνωστό IRS ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος για το μαύρο πολιτικό χρήμα}. Με βάση αυτόν νόμο κάθε εθνική, θρησκευτική, πολιτιστική, πολιτισμική, θρησκευτική ομάδα ή και κάθε είδους κοινότητα μπορεί να συστήσει Nonprofit (MKO) οργανισμό. Στην Αμερική εδώ και δεκαετίες με τον συγκεριμένο νόμο χάρη στα ευρεγετήματα που παρέχει -κυρίως απαλλαγή φόρων- έχουν ιδρυθεί χιλιάδες Ελληνοαμερικανικοί πρωτοβάθμιοι, δευτεροβάθμιοι και τριτοβάθμιοι οργανισμοί.

Στην πραγματικότητα όμως η εν λόγω οργάνωση, που αποτελεί και το στρατηγείο των Σκοπιανών στις ΗΠΑ αλλά και το ουσιαστικό διευθυντήριο-κατευθυντήριο των άλλων γραφείων παραρτημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, ένω έχει άδεια χρήσης και λειτουργίας με βάση τον παραπάνω νόμο( 501 C 3 ), εδώ και χρόνια απροκάλυπτα με την ανοχή και την συνδρομή -όπως θα δούμε ισχυρών - Αμερικανών λειτουργεί ως μια άρτια οργανωμένη και καλά επαγγελματικά πολιτικά οργανωμένη ομάδα, όπου ενώ έχει άδεια σύμφωνα με το παραπάνω νόμο να είναι απλά μια πολιτιστική και πολιτισμική μη κυβερνητική οργάνωση(nonprofit), εν τούτοις λειτουργεί κανονικότα με όρους επαγγελματικούς κάνοντας απροκάλυτπα lobby εις βάρος της Ελλάδας! Κάτι που ρητώς και αυστηρώς απαγορεύεται από την αμεριακανική νομοθεσία για όσους οργανισμούς και φορείς έχουν πάρει άδεια λειτουργίας με βάση το νόμο 501 C 3 .

Οι αμερικανοί το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά δεδομένου ότι το διεθνώς γνωστό για την αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα -όταν και όπου θέλει- IRS διεθέτει τα πλέον εξελιγμένα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αυτόματης διασταύρωσης στοιχείων για την εισρροή και εκροή ποσών ακόμα και της τάξεως του ενός δολαρίου από κάθε ταμείο που έχει δηλωθεί στο δαιδαλώδες αμερικανικό οικονομικοπολιτικό σύστημα από το οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις παρά μόνο όταν οι αρχές θέλουν! Ωστόσο σιωπηρώς για πολιτικούς λόγους οι αμερικανοί ανέχονταν την κατ επάγγελμα και εξώφθλαμη παραβίαση των σχετιζόμενων με την άδεια λειτουργίας της παραπάνω ΑμερικανοΣκοπιανής οργάνωσης.

Αυτή η σιωπηρή ανοχή κράτησε μέχρι την στιγμή που ένας νέος Ελληνοαμαερικανός (τα στοιχεία του οποίου για ευνοήτους λόγους δεν δίδονται στην δημοσιότητα) πρόσφατα έκανε μια εμπεριστατωμένη πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου καταγγελία εις βάρος της συγκεκριμένης πολιτικής οργάνωσης και της ομάδας, η οποία την διοικεί και την διευθύνει από ιδρύσεως της.

Στην επώνυμη -αυτό θα πει λεβεντιά- καταγγελία που έγινε προς το IRS στις 12 Ιουνίου 2008 καταγγέλονται με αδιάσειστα στοιχεία οι τρόποι δράσης των Σκοπιανών στις ΗΠΑ .

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ(του ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ)

Στο κείμενο της καταγγελίας του νέου -πραγματικά λεβεντόψυχου Ελληνοαμερικανού νεαρού- καταγγέλονται εκπληκτικά πράγματα για την ανάμειξη του γνωστού για τις απροκάλυπτα προκλητικές ενέργειες υπέρ των Σκοπιανών πολιτειακού βουλευτή για στην πολιτεία του New Jersey, Bill Pascrell.

Οι σοβαρότατες καταγγελίες και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται 3 μήνες αργότερα στις 8 Σεπτεμβρίου (08) όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το Greek American News Agency οδήγησαν στην παρέμβαση της Γενικής εισαγγελίας της Περιοχής της Ουάσιγκτον στην περιφέρεια Columbia(OAG). Ο γενικός εισαγγελέας Peter Nickles ενημερώνει επίσημα με email τον καταγγέλοντα ότι όλα τα στοιχεία που κατέθεσε με την επώνυμη και ενυπόγραφη καταγγελία του ήδη ερευνώνται!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2 Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ(COLUMBIA) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ BILL PASCRELL ;

billpascrell_1.jpg Ο Bill Pascrell είναι το μέλος του Κογκρέσου με το Δημοκρατικό Κόμμα από το Νιου Τζέρσι και αντιπροσωπεύει την 8η εκλογική περιοχή για την οποία πράγματι έχει εργαστεί επιτυχώς από την εκλογή του 1996. Για αυτό και επανεκλέγεται. Για τις εκλογικές του επιτυχίες ευχαριστεί σε μεγάλο ποσοστό την Σκοπιανή κοινότητα η οποία τον ενισχύει με συνεισφορές στην εκστρατεία του. Δυστυχώς ατυχώς και κάποιοι Ελληνοαμερικανοί -τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση του Greek American news Agency ελπίζοντας πως κάποτε ο κ. Pascrell θα αλλάξει την απροκάλυπτη προκλητική και σκανδαλώδη υποστήριξη του προς τους Σκοπιανούς τον χρηματοδότησαν αν και γνώριζαν τις θέσει και την φιλοσκοπιανή δράση του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και μένει να ερευνηθεί μετά τις σημερινές αποκαλύψεις είναι ότι η οικονομική του εκστρατεία πολλές έχει ξεπεράσει κατά δεκάδες χιλιάδες δολάρια τους ανταγωνιστές του. Ο κ. Pascrell έχει λάβει πέρα από ένα εκατομμύριο δολάρια για τις φετινές εκλογές, σχεδόν τα μισά από PAC's (οργανώσεις πολιτικού ενδιαφέροντος).


Πέρα από τις συνεισφορές ειδικού ενδιαφέροντος, ο κ. Pascrell έχει λάβει οικονομική υποστήριξη από τις διάφορες εθνικές ομάδες που επιθυμούν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους στην Ουάσινγκτον. Εκ των βασικών οικονομικών υποστηρικτών του είναι οι αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες".

Μέσω του άτυπου (τιμητικό) πολιτιστικού και πολιτισμικού προξενείου στην πόλη του Clifton, τα Σκόπια και ο επίτιμος πρόξενος ο κ. Slavco Madzarov έχουν καταφέρει να επηρεάσουν τον Pascrell και άλλα μέλοι του Κογκρέσου (Γερουσία + Βουλή των αντιπροσώπων ) με τις σημαντικές εγχύσεις μετρητών όπως θα δούμε παρακάτω με αδιάσειστα στοιχεία.

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ MAZDAROV PASCRELL - KOLOSKI


slavcomadzarov1.jpgΑπό το 1999 ο κ. Madzarov, ο οποίος σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και τον παραπάνω νόμο( 5 01 C 3) δρά επίσημα και εντελώς προκλητικά με την ανοχή των Αμερικανών -που και ξέρουν αλλά και παρακολουθούν- ως πράκτορας ξένης αρχής, και εν προκειμένω για το κράτος των Σκοπίων.

Ο Madzarov, και η σύζυγός του έχει συμβάλει ατομικά με περισσότερα από $32.000 για την επανεκλογή του Bill Pascrell στο Κογκρέσο. Αλλά αυτό είναι ένα μικρό μέρος των χρημάτων που "συγκέντρωσε" είτε μέσω των υπαλλήλων είτε των μελών της κοινότητας του. Οικονομική ενίσχυση ένας γερουσιαστής ή πολιτειακός βουλευτής μπορεί να δεχτεί αυστηρά αποκλειστικά και μόνο από μέλη που διαμένουν διαπιστωμένα στην περιφέρεια εκλογής του. Και αυτό το μέτρο ισχύει επί με αυστηρότατους όρους και νομικούς περιορισμούς η παραβιάση των οποίων δεκάδες φορές, όχι μόνο έχει ακυρώσει την εκλογή ακόμα και γερουσιαστών, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμα και γερουσιαστές έχουν οδηγηθεί στη φυλακή (σ.σ.αυτά ούτε για αστείο στην Ελλάδα... δεν θα τα δούμε όχι εμείς αλλά ούτε τα παιδιά μας)

ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SLAVCO MAZDAROV

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ SLAVCO MAZDAROV

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται από τον Ελληνοαμερικανό νεαρό περισσότερα λοιπόν από $16.000 έχουν δοθεί στην εκστρατεία του Pascrell από τους υπαλλήλους του Madzarov, ο οποίος έχει την κατασκευαστική επιχείρηση Slavco Construction , όπως και την Phyllis Jones. Η κα Jones, η οποία δεν κατοίκησε στην 8η εκλογική περιφέρεια, έδωσε $2.700 στην προεκλογική εκστρατεία του Pascrell για το 2006. Σύμφωνα με το Κέντρο Απαντητικής Πολιτικής (Center for Responsive Politics), για τις εκλογές του Κογκρέσου για το 2006 και μόνο, άτομα που συνδέονται με την Slavco Construction συνέβαλαν περισσότερα από $17.800 στην εκστρατεία του, γεγονός που κάνει τον Madzarov τον τρίτο μεγαλύτερο χορηγό του Pascrell.

Η στενή και συνεχής οικονομική υποστήριξη που έχει λάβει από τους Σκοπιανούς(ακόμα και με ξένα κεφάλαια) ο αντιπρόσωπος του Κογκρέσου κ. Pascrell, ανεξάρτητα από το αν παραβιάζονται οι νόμοι που επισύρουν βαριές ς κατηγορίες που αφορούν παράνομη χρηματοδότηση εκστρατείας, έχει αποθρασύνει τον Pascrell οδηγώντας τον στη δημόσια υποστήριξη των Σκοπιανών, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να διαμορφωθεί ένα "Μακεδονικό Caucus" στο Κογκρέσο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ PASCRELL ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! (το όνομα του κ. Μεγαριώτη πρώτο στη λίστα που αποκαλύπτουμε!

Πέρα από το προφανές κίνητρο για τις θέσεις του αντιπρόσωπου, υπάρχουν περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του σε μη νόμιμες δραστηριότητες και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι με τους ηγέτες της Σκοπιανής κοινότητας.

Ο κ. Madzarov έχει διευθύνει μια επιτυχημένη επιχείρηση κατασκευών σε μεγάλο μέρος λόγω των συμβάσεων με ομοσπονδιακές και άλλες τοπικές δημόσιες υπηρεσίες. Οι πρόσφατες συμβάσεις έργου -που έχουν αποχρώσεις ενδείξεις οικονομικού σκανδάλου- περιλαμβάνουν μερικούς αμερικανικούς κολοσσούς μεταξύ των οποίων οι
Securities & Exchange Commission , US Military Academy (Στρατιωτική Ακαδημία), NJSCC Union City, Passaic, και Perth Amboy (νοσοκομεία). Έργα με τεράστια έσοδα και απίστευτη κυβερνητική χρηματοδότηση. Ωστόσο ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει τις συνεισφορές στις πολιτικές εκστρατείες από ανάδοχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης!

ΔΑΝΕΙΟ 1.ΟΟΟ.000

Το 2005, ο κ. Madzarov έλαβε δάνειο ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (SBA ) για επενδύσεις μέσω της ιδιοκτησίας του στην πόλη του Clifton. Σε μικρό χρονικό διάστημα, από τη λήψη του δανείου χτίζεται κοντά στην έδρα των επιχειρήσεων του Madzarov "Τιμητικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας", πρόξενος της οποίας είναι ο κ. Madzarov.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Ένα από τα πολλά ερωτηματικά που ευλόγως τίθεται και θα πρέπει να απαντηθεί είναι αν και κατά πόσο γνωρίζουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πολίτες ότι όταν για άλλους επιχειρηματικούς λόγους -μέσω του δανείου που έλαβε ο κ. Madzarov στην ουσία χρηματοδότησαν την ίδρυση και τη λειτουργία αυτού του αποκαλούμενου "προξενείου" μέσω ενός δανείου από την SBA. Αξίζει να τονιστεί ότι οφείλει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα που έχει ειδική υπηρεσία αποδελτίωσης όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν τις ΗΠΑ να διαβιβάσει το αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ προς τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες υποσημειώνοντας το σχετικό ερώτημα. Θα πρέπει δε να ερωτηθούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς των ΗΠΑ ποιος είναι αρμόδιος για αυτές τις σοβαρότατες νομικές παραβιάσεις; Παραβιάσεις και υπερβάσεις νόμων και διατάξεων που σε άλλες περιπτώσεις έχει επιφέρει σκληρές ποινές που έφταναν όχι μόνο στην στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων αλλά ακόμα και στην ποινή φυλακισης όσων αποδείχτηκε ότι παρανομούσαν εις βάρος του κράτους!

Η προκλητικά στενή σχέση του κ. Madzarov και του κ. Pascrell έχει ενισχυθεί και από την επίσημη αμερικανική πολιτική Bush μέσω της πολιτικής ισχύος και επιρροής που έχει αποκτήσει από ιδρύσεως του το πολιτιστικό προξενείο των Σκοπιανών.

ΟΙ «ΓΚΡΙΖΕΣ» ΣΧΕΣΕΙΣ PASCRELL - METO KOLOSKI

metokoloski.jpgΤο 2005 ο Mazdarov χρησιμοποίησε την επιρροή του για να προωθήσει τον κ. Metto Koloski σημερινό ηγέτη της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΡΟΡΑς ως intern(πρακτική εξάσκηση) στο πολιτικό γραφείο του Pascrell. Στην Ουάσινγκτον, ο κ. Koloski ίδρυσε την πανίσχυρη σήμερα "Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά" (United Macedonian Diaspora ) η οποία λειτουργεί με βάση τον νόμο 501 C 3 σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο των μη κερδοσκοπικών διατάξεων του φορολογικού νόμου του IRS (φορολογική αρχή). Σήμερα ο κ. Meto Koloski εργάζεται όμως (τι περιέργο...) για την DLA Piper που επίσημα επ αμοιβή επισήμως κάνει λόμπι για την Τουρκία. Υπάρχει δηλαδή ασυμβίβαστο(conflict of interest) η παραβιάση του οποίου επιφέρει όπως είπαμε μέχρι και ποινή φυλάκισης (αυτά να τα βλέπουν στην Ελλάδα ορισμένοι εκ των πολιτικών μας)

Το
IRS έχει τοποθετήσει αυστηρούς περιορισμούς στις πολιτικές δραστηριότητες των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως αυτή που ηγείται ο κ. Μ. Koloski. Το γεγονός όμως αυτό εντούτοις, με την σιωπηρή ανοχή των Αμερικανών υπό το κράτος και την ενθάρρυνση της επίσημα ασκούμενης προκλητικά και επιδεικτικά πολιτικής Bush υπέρ των Σκοπιανών όχι απλά δεν απέτρεψε την "Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά" από τις συνεχείς κατά σύστημα, κατ' επάγγελμα επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των αμερικανικών νόμων μέσω των πρωτοβουλιών, αντιθέτως ενεθάρρυνε τον κ. Metto Koloski να κάνει απροκάλυπτα lobby υπέρ των Σκοπιανών (και των Τούρκων) μέσα από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση επωφελούμενος από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 501 C 3. Απλά ελληνικά αυτό σημαίνει κραυγαλέα φοροδιαφυγή. Στην Αμερική η φοροδιαφυγή και μάλιστα τέτοιων ποσών επισύρει ποινή φυλάκισης!

Οι κ. Koloski και Mazdarov δρώντας προκλητικά και ανενόχλητοι πέρα από το να επηρεάζουν άμεσα Αμερικανούς γερουσιαστές και πολιτειακούς βουλευτές των ΗΠΑ αποσκοπώντας στην επιρροή στα αντίστοιχα σώματα(Γερουσίας και Βουλής αντιπροσώπων) υπέρ των Σκοπιανών θέσεων και ενάντια των ελληνικών θέσεων ζητούσαν από τα μέλη τους να έρθουν σε επαφή με τους αντιπρόσωπους, προκειμένου είτε να αποτρέψουν ψηφίσμαματα που μέσω νόμιμης οδού προωθούν στην Ουάσιγκτον οι Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστές και Πολιτειακοί βουλευτές. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Προκλητικότητα έχουν μισθώσει επίσημα και εταιρία που κάνει παράλληλα επίσημα Lobby υπέρ των Σκοπιανών την γνωστή Αμερικανική εταιρία Foley Government & Public Affairs, Inc. (Senate Lobbying Disclosure Identification Numbers 15053-342 and 15053-354). Είναι εταιρίες που έχουν δικαιώμα από την άδεια λειτουργίας τους να κάνουν νόμιμα lobby υπέρ τρίτων(εκτός Αμερικής χωρών).

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των αμερικανικών νόμων και των κανονισμών σε κάθε επίπεδο μετά τις σημερινές αποκαλύψεις δεν μπορούν να αγνοηθούν, ειδικά από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους.(Γερουσία -Βουλή αντιπροσώπων)

Η καταγγελία από τον νεαρό Ελληνοαμερικανό κατά της UMD βασίζεται σε παραβιάσεις του νόμου που διέπει τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς οι οποίοι αδιεοδοτούνται με βάση τον ν. 501 C 3- και προκύπτουν μέσα από αδιάσειστα στοιχεία που επισυνάπτονται στην επώνυμη καταγγελία προς το IRS, οι οποίες επισυνάτονται σε ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΓΓΕΛΙΑ
μεταξύ αυτών των στοιχείων που προσκομίζονται στις αμερικανικές αρχές είναι:


1) οι συνεχείς ανακοίνωσεις τύπου (στην σλαβική τους γλώσσα ) και στο περιοδικό τους (αγγλικά) από τις οποίες προκύπτει απροκάλυτπα ότι η συγκεριμένη οργάνωση επαγγελματικά κάνει lobby υπέρ συγκεριμένου κράτους (των Σκοπίων)

2) στις συνεχείς δημόσιες αναφορές στα περιοδικά και τα newsLetters που αποστέλλουν όπου αναφέρονται στις σχέσεις τους με συγκεκριμένους πολιτικούς, που λειτουργούν υπέρ των Σκοπίων .

3)Σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζουν δημοσίως έχουν υποστηρίξει πολιτικούς (Pascrell, Souder, Engel, Miller, και Pomeroy) που ψηφίζουν υπέρ ψηφισμάτων που προωθούν τα Σκόπια στα σώματα της γερουσίας και της Βουλής των αντιπροσώπων .

4) δημοσίως -και απροκάλυπτα- ζητούν από τους υποστηρικτές τους μέσω της ιστοσελίδας τους να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους τους να να επηρεάσουν την ψήφο τους σε νομοσχέδια

5) καλούν δημοσίως μέσω της ιστοσελίδας τους να αποσταλούν χιλιάδες emails σε βουλευτές γερουσιαστές Λευκό Οίκο προκειμένου να επηρεάσουν υπέρ ψηφισμάτων που προωθούν της θέσεις των Σκοπίων ή αντιθέτως να παρεμποδίσουν την ψήφιση ψηφισμάτων υπέρ των Ελληνικών δικαίων.
6)Βάζουν ακόμα και πληρωμένς αγγελίες (δηλαδή με αφορολόγητα χρήματα των αμερικανών πολιτών ) κατά ψηφισμάτων .


7)Πληρώνουν επαγγελματικό λόμπι (Foley Government & Public Affairs, Inc.; Senate Lobbying Disclosure Identification Numbers 15053-342 and 15053-354) για να επιφέρουν πολιτικά αποτελέσματα.

Όλα από τα παραπάνω απαγορεύονται.

Επαναλάβάνουμε -για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα που όλα τα βλέπουν και τα καταγράφουν - ότι ο ηγέτης(πρόεδρος) της UNM Μ. Koloski εργάζεται παράλληλα και για τους DLA Piper που είναι το επίσημο Lobby των Τούρκων στη Αμερική. Η ίδια εταιρία στο παρελθόν έχει εργαστεί (τυχαία άραγε;) και για τον αντιπρόσωπο κ. Pascrell της Νέας Ιερσέης(New Jersey).

Κλείνοντας θα επισημάνουμε ότι:

Σε κάθε περίπτωση οι σημερινές σοβαρότατες βαρύνουσας σημασίας αποκαλύψεις, αν πράγματι υπάρχουν κάποιοι Ελληνοαμερικανικοί θεσμοί-και γνωστά πρόσωπα υψηλού κύρους που έχουν διακριθεί για την σοβαρότητα των πράξεων τους εδώ και μια 30ετια- εντός των ορίων των ΗΠΑ και θέλουν μπορούν να πετύχουν πολλά αν δράσουν συντονισμένα -χωρίς διαγκωνισμούς και αρχηγομαχίες- με σχέδιο, στρατηγική και συγκεκριμένους στόχους θα βοηθήσουν περαιτέρω την ενίσχυση των ελληνικών θέσεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δίνοντας άλλον αέρα κινήσεων στην ελληνική διπλωματία. Μακάρι. Εμείς το ευχόμεθα ολόψυχα να υπάρξει επιτέλους σχέδιο κοινή δράσης με μακροπρόθεσμη στρατηγική, παραμερίζοντας τα προεδριλίκια και τους ανεύθυνους ανέξοδους παραγοντισμούς των ιδίων γνωστών(στην ομογένεια για τα καμώματα τους) και παντελώς αγνώστων στην Ελλάδα για την ανυπάρκτη αναποτελεσματικότητα τους εδώ και πολλά χρόνια που έχει αδρανήσει αυτό που λέγεται οργανωμένη ομογένεια. Οργανωμένη ομογένεια δια των κυρίων κυρίων Σπυρόπουλου-Βεληβασάκη και άλλων μόνιμων ανεύθυνων προεδροπαραγόντων που το μόνο που κατάφεραν στις 27 Οκτωβρίου 2008 με την τόση διαφήμιση και προβολή στα ομογενειακά αλλά και ελληνικά ΜΜΕ να μετατρέψουν το περιλάλητο και πολυδιαφημισμένο συλλαλητήριο έξω από τα Ηνωμένα Έθνη σε ενημέρωση και διαμαρτυρία. Και το αποτέλεσμα -διότι ανεύθυνοι χειρισμοί και ο εναγκαλισμός με άτομα όπως ο κ. Βεληβασάκης, ο κ. Σπυρόπουλος και η κ. Μπίσκα που δεν έχουν κανένα σεβασμό από την πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαζέψουν το πολύ 120 άτομα! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια αυτοί οι λιγοι που βλέπετε εδώ! Και ευλόγως τίθεται το ερώτημα αυτή (οι) είναι η δύναμη της «οργανωμένης ομογένειας»;;;. Για αυτό και τότε ορθώς είχαμε γράψει για την δύναμη του ενός και μόνο νεαρού πάλι του Νίκου Τενέρη ο οποίος όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κινητοποιήσει τους Βεληβασάκηδες και Σπυρόπουλους τους οποίους η πραγματική ομογένεια έχει απορρίψει κατηγορηματικά γιατί τους είδε, τους έζησε, τους γνωρίζει πολύ καλά! και τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να μαζέψουν ΜΟΝΟΝ 120 άτομα τα οποία μπροστά στη γενικευμένη αδράνεια της παραπαίουσας παρακμάζουσας ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας φάνταζαν περίπου ως νέοι -μόνοι- εναπομείναντες ήρωες του Ελληνισμού των ΗΠΑ, αφού μόνον αυτοί ευαισθητοποιήθηκαν στις συνεχείς εκκλήσεις από ραδιοφώνου και εφημερίδων της Ομογένειας στο κάλεσμα και την πρόσκληση του κ. Νικόλαου Τενέρη και όσων τον ακολούθησαν για να μη μείνει μόνος και εκτεθεί! Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς...

Αν αυτή είναι η δύναμη της Ομογένειας, τότε καήκαμε. Είμαστε όλοι για τις πέτρες και ανάξιοι της βαριάς πολιτισμικής πολιτιστικής εθνικής και θρησκευτικής και ιστορικής κληρονομιάς που φέρουμε και μόνο είτε ως τόπο καταγωγής είτε πολύ περισσότερο ως μήτρα που μας γέννησε...

Αυτά πρέπει να ειπωθούν για να βλέπουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος την σκοτεινή ... (αυτή που κάποιοι κρύβουν επιμελώς από την Ελλάδα) και να μας προβληματίζει και κυρίως, για να μας συνετίζει ...

Μη τρελαθούμε και παρανοήσουμε ξαφνικά επειδή ένας αληθινά πραγματικά πατριώτης νεαρός - και όχι ο κ. Νικόλαος Τενέρης - σιωπηρά συντονισμένα με σχέδιο δράσης δουλειά -πολλή δουλειά- έρευνα στο διαδίκτυο διάβασμα (νόμων , νομολογίας, κτλ) κατάφερε να κινητοποιήσει τις αμερικανικές αρχές εναντίον της πιο προκλητικής Σκοπιανής οργάνωσης. Μια μικρή έστω στιγμιαία συνεισφορά στο εθνικό αυτό ζήτημα ενός και μόνο ατόμου και μάλιστα νεαρού στον οποιο αξίζουν ταπεινά συγχαρητήρια ακριβώς επειδή υποκριτικώς άλλοι εδώ και 35 χρόνια δεν έχουν καταφέρει δυστυχώς τίποτα απολύτως!

Μόνο φωτογραφίες. Σκέρτσο και νάζι με φτηνές και ανέξοδες κινήσεις εκ του ασφαλούς ότι δεν θα ταράξουν τα λιμνάζοντα θολά νερά της εδώ και χρόνια διαρκώς αφομοιούμενης ελληνικής κοινότητας. Οι ελάχιστοι που αντιστέκονται στον πλήρη εξαμερικανισμό της Ελληνικής κοινότητας έχουν φτάσει δυστυχώς να λοιδορούνται και να χλευάζονται...δυστυχώς... αντέχουν όμως... ίσως γιατί είναι νέοι..ακόμα... ο Θεός να τους φωτίζει και να τους δίνει δύναμη.

Εμείς θα είμαστε κοντά τους και όπως επί δυο χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί τους το ίδιο θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε κάθε άλλη προσπάθεια ακόμα και αν προέρχεται από ανθρώπους που διαφωνούμε μαζί τους όλα παραμερίζονται χάρη της ομοψυχίας, της ομόνοιας και της πανεθνικής συνεννόησης. Όλα...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Να ζήσεις καλέ μου φίλε. Να έχεις δύναμη, χρόνο, αντοχές και κουράγιο να κάνεις τέτοιους αγώνες. Να ζήσεις και συγνώμη για την καθυστέρηση... σε ευχαριστούμε για την ανοχή και την επιμονή σου. Ο Θεός μαζί σου.

*τα ονόματα που αναφέρονται στο παρόν ρεπορτάζ με την απόσυρση της κάρτας με τον ήλιο της βεργίνας ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΙς ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.