Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ Η ΧΩΡΑ


Αν και η θεματολογία του ιστολογίου μoυ αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα της Μακεδονικής ιστορίας αναδημοσιεύω την ανακοίνωση-έκκληση του strategy-geopolitics.blogspot.com,  θεωρώντας και εγώ αναγκαίο να αναφερθώ για δεύτερη φορά σήμερα  στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα αυτές τις μέρες, διότι η κατάσταση τείνει να οδηγήσει την χώρα σε περίοδο γενικευμένης αστάθειας.  Προτείνω επίσης και τα υπόλοιπα Ελληνικά blogs να κάνουν το ίδιοΣυνυπολογίζοντας δε και την κατάσταση αδυναμίας που έχει περιπέσει η κυβέρνηση, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας μας τον κίνδυνο αστάθειας και κρίσης που ελλοχεύει.

Η Ελλάδα, χώρα υπό την διαρκή απειλή της Τουρκίας, οφείλει να αποτρέπει αμέσως κάθε ενδεχόμενο κοινωνικής αστάθειας και κρίσης, κατάσταση που όπως έχει αποδειχτεί ιστορικώς φροντίζει να εκμεταλλεύεται η γείτονα, προωθώντας τις επεκτατικές της αξιώσεις.
Έχουν περάσει μόλις 25 ημέρες από την τελευταία ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και ακόμη λιγότερες (μόλις 15) από τις προκλήσεις της Άγκυρας έναντι της Κύπρου μας.
Στόχος μας δεν είναι η κινδυνολογία, αλλά η θέλησή μας να διατρανώσουμε προς τους αρμοδίους, αλλά και προς τους απλούς αναγνώστες μας, την ανάγκη για εθνική ομοψυχία και κοινωνική ομαλότητα.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 16χρονου νεαρού από πυρά ειδικού φρουρού -η πορεία των ερευνών και η δίκη, θα μας αποδείξουν εάν πρόκειται για πυρά εν αμύνη ή για δολοφονία, κάθε πρόωρη καταδικαστική κρίση από τους αυτόκλητες δικαστές θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη έως και ύποπτη για υποκίνηση επεισοδίων- το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων, έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Με επίκεντρο την Αθήνα, ομάδες αυτοαποκαλούμενων αναρχικών, αριστεριστών και εφήβων παρασυρμένων από τους κατ’ έξη «επαναστάτες», έχουν οδηγήσει την πρωτεύουσα σε κατάσταση ιδιόρρυθμης πολιορκίας και τρομοκρατικής βίας.

Μεγάλες και μικρότερες πορείες σε διάφορα σημεία της πόλης, εκτυλίσσονται σε βίαιες συγκρούσεις και λεηλασίες δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών.
Επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, πυρπολήσεις τραπεζών, δημοσίων κτηρίων, καταστημάτων και αυτοκινήτων, συνθέτουν το σκηνικό τρομοκρατίας σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, αλλά και στις μεγάλες πόλεις της επαρχίας, κυρίως σε όσες φιλοξενούνται πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.
Τα μεγαλύτερα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων έχουν εισέλθει και δεκάδες σχολεία ανά την επικράτεια, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας την δημόσια παιδεία.

Πέραν από το τραγικό συμβάν του χαμού του νεαρού, την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες συμπολίτες μας που είτε είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται, είτε να χάνουν την δουλειά τους, επειδή ορδές βανδάλων αποφάσισαν ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέψουν τους κόπους ζωής των συμπολιτών τους, εξίσου τραγική είναι η κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα υπό την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και πέραν κάθε λογικής ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Για την κατάσταση αναρχίας που κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν να προωθήσουν (θυμίζοντας μας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τον τρόπο που αυτά επεκτάθηκαν…), θεωρούμε άμεσα και εμμέσως υπεύθυνους την κυβέρνηση της χώρας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψηφοθηρούν δια της όξυνσης των πνευμάτων, μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου υποκινούν τα επεισόδια είτε δια της παροχής ελαφρυντικών στους ταραχοποιούς ως «διαδηλωτών» και «οργισμένης νεολαίας», είτε και δια της κατασυκοφάντησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί, ότι πέραν των ευκολόπλαστων συνειδήσεων, υπάρχει και η μερίδα του ελληνικού λαού που έχει μάθει να σκέπτεται, να κρίνει και να κοιτάει πίσω από τις εικόνες που θέλουν να του δείξουν.
Εάν κάποιοι, επιθυμούν να δημιουργήσουν στην Πατρίδα μας κατάσταση αστάθειας και κοινωνικής αναταραχής για να εξυπηρετήσουν αντεθνικά και αντιλαϊκά συμφέροντα, ας γνωρίζουν ότι θα βρουν αντιμέτωπο κάθε ενσυνείδητο και σώφρων πολίτη που αρνείται να ποδηγετηθεί από το ρεύμα εις βάρος της ίδιας του της Πατρίδος.

Καλούμε:
την ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεξάγει μία δίκαιη δίκη ώστε να λάμψει η αλήθεια, τιμωρώντας όχι μόνο τους άμεσα υπεύθυνους, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς και του φόνου, αλλά κυρίως και της κοινωνικής αναταραχής


την ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει ώστε άμεσα να επανέλθει η χώρα σε κατάσταση κοινωνικής ευστάθειας, συλλαμβάνοντας και καταστέλλοντας κάθε επίδοξο αυτόκλητο «επαναστάτη» και κάθε προσπάθεια ανατροπής της κοινωνικής συνοχής, αφήνοντας την Ελληνική Αστυνομία να πράξει το καθήκον της και όχι μετατρέποντάς την είτε σε θεατή των γεγονότων, είτε σε σώμα εκτόνωσης των ταραχοποιών

κάθε ενσυνείδητο πολίτη, να υιοθετήσει υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση, να αποβάλλει κάθε πνεύμα και λογική διχόνοιας και να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού, αλλά και την συμπαράστασή μας στα τρία παιδιά του αστυνομικού που θα μεγαλώσουν με την απουσία του πατέρα τους.

Υ.Γ. Παρακαλούμε θερμά τους φίλους του ιστολογίου να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πνεύμα ομόνοιας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, φωνές διχόνοιας και ύβρεις.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ομόνοια και κοινωνική ηρεμία και όχι από «εμφυλιοπολεμικές» κραυγές.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

5 σχόλια:

  1. Μπράβο ΑΚΡΙΤΑ!
    Πολύ καλό το κείμενο του ΣΤΡΑΤΕΤΖΥ!
    Ενώτητα πρέπει να έχουμε,όχι να κοιτάμε κομματικά το θέμα.
    Κώστας Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Ακρίτα για την ανακοίνωση. Κι εμείς μαζί σου και με τον στράτεγκι είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε και την ανάλυση του Παναγιώτη Ήφαιστου για τα γεγονότα. Σχετικό λινκ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι φασίστας.

    Τράβα ασχολήσου με το Στοΐδη και άσε εμάς να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε (11 Δεκέμβριος 2008 1:24 μμ) ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς σου.

    Όσο για τον Στοίδη το πρόβλημα είναι ότι έχει κρίση ταυτότητας και δεν μπορώ να τον ακολουθήσω. Την μια το παίζει Βούλγαρος και την άλλη Σκοπιανός.

    Ο αγώνας για τα δικαιωμάτά μου ελπίζω να μην περιλαμβάνει βία( λεηλασίες, εμπρησμοί, τραμπουκισμοί κλπ) στην βία (δολοφονία ανηλίκου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.