Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Η ιδέα της μικτής Ελληνοσκοπιανής επιτροπής στην οποία θα "ανατεθεί" η συγγραφή εγχειριδίων ιστορίας δεν είναι του Μιλόσοσκι αλλά....


των Αμερικανών. Υπενθυμίζω το σχετικό επεισόδιο που έλαβε χώρα τον Ιούνη του 2007 όχι μόνο στους αναγνώστες αλλά και στο ΥΠΕΞ όπως το έγραψε ο Τάκης Μίχας στο σαιτ της ......ΦΙΣ :

Το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ, Λαζάρ Ελενόφσκι, είχε καλέσει τους πρέσβεις Ελλάδας, ΗΠΑ και Βρετανίας για επίσκεψη στο στρατιωτικό μουσείο της πρωτεύουσας.Ο λόγος δεν ήταν τουριστικός. Η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον είχε επανειλημμένα καταγγείλει το μουσείο ως το επίκεντρο της αλυτρωτικής προπαγάνδας και σημεία αιχμής των ελληνικών καταγγελιών ήταν το εγχειρίδιο της στρατιωτικής ιστορίας του Στόιτσεφ και οι χάρτες που περιλαμβάνονταν σ’ αυτό, οι οποίοι εξετίθεντο στο στρατιωτικό μουσείο.

*Ομως, όταν οι ξένοι διπλωματικοί έφτασαν στο μουσείο, όλα τα πειστήρια του
«εγκλήματος» είχαν εξαφανιστεί! Ξεναγώντας τους προσκαλεσμένους του ο Λ. Ελενόφσκι τους είπε ότι μπορούσαν πια να δουν ότι τίποτα επιλήψιμο δεν εξετίθετο στο μουσείο: ούτε στρατιωτικοί χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», ούτε απεικονίσεις της «μακεδονικής φάλαγγας». Οσο για το επίμαχο εγχειρίδιο,
διαβεβαίωσε ότι είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Τη μεγαλύτερη αμηχανία αισθάνθηκε η ελληνίδα πρέσβειρα: «Είχα την αίσθηση», μας έλεγε ο ξένος διπλωμάτης που μας μετέφερε το επεισόδιο, «ότι η Ντόρα Γροσομανίδου έμοιαζε με ήρωα του Χίτσκοκ που βλέπει ένα έγκλημα και όταν φωνάζει την αστυνομία διαπιστώνει ότι το πτώμα έχει εξαφανιστεί!»


*Υστερα από μερικές στιγμές αμηχανίας η ελληνίδα διπλωμάτις στρεφόμενη προς τους υπολοίπους, είπε: «Δέχομαι ότι η απόσυρση του εγχειριδίου του Στόιτσεφ αποτελεί μια θετική ενέργεια. Ομως το περιεχόμενο, η αντίληψη της συγκεκριμένης ιστορικής προσέγγισης είναι διάσπαρτα σε σχολικά ιστορικά εγχειρίδια, σε χάρτες σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, στο Ιντερνετ, καθώς και η συνεχής παρουσίαση της ελληνικής Μακεδονίας ως «Αιγιατικής».


*Μέχρι εκείνη την στιγμή η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, παρακολουθούσε με πολύ βαριεστημένο ύφος. ‘Ομως η ομιλία την «ξύπνησε» και πέρασε στην επίθεση: «Τα σχολικά εγχειρίδια με τις συγκεκριμένες αναφορές διαμελισμού εδαφών από την ενιαία Μακεδονία για τα οποία διαμαρτύρεσθε», είπε, «κυκλοφορούν μεν στο εμπόριο, όμως απ’ ό,τι ξέρω δεν διδάσκονται στα σχολεία». Και πρόσθεσε: «Θα ήταν διατεθειμένη η κυβέρνησή σας να συγκροτήσει με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μια μεικτή επιτροπή στην οποία θα ανέθετε την συγγραφή σχολικών εγχειριδίων της νεότερης βαλκανικής ιστορίας;»

*Προτού προφτάσει να απαντήσει η κυρία Γροσομανίδου, η πρέσβειρα των ΗΠΑ είχε περάσει σε ένα άλλο θέμα: τους χάρτες της «Ενιαίας Μακεδονίας»: «Είναι γεγονός», είπε η αμερικανίδα «ότι κυκλοφορούν αυτοί οι χάρτες, όμως είναι ιστορικοί που απεικονίζουν την πραγματικότητα πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Αν κάνετε τον κόπο να έρθετε στις ΗΠΑ, θα δείτε ότι και εκεί κυκλοφορούν χάρτες που απεικονίζουν διαφορετικά σύνορα γιατί απεικονίζουν την Αμερική πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο».

H Γροσομανίδου είναι εκείνη η Πρέσβειρα Προκάλεσε θόρυβο και μετετέθη εσπευσμένα στην Αθήνα, διότι έκανε δηλώσεις αντίθετες με την επίσημη πολιτική της χώρας μας σε ένθετο των FINANCIAL TIMES , το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την σκοπιανή κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.