Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Eπίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία τον επόμενο μήνα......

προανήγγειλε η Κλίντον. Το λέω για να υπενθυμίσω ότι η Αμερικάνικη Εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει επειδή υπάρχουν Γιαννούληδες και Τσακοπούλοι αλλά η ιστορία μας διδάσκει ότι η ειρήνη που εξασφαλίζεται με κατευνασμό, δηλαδή υποχωρήσεις έναντι ενός επιθετικού αντιπάλου, είναι μια κούφια ειρήνη που εγκυμονεί έναν πολύ χειρότερο πόλεμο, κάπου στο κοντινό μέλλον. Το δίκαιο λογαριάζεται όταν υπάρχη ίση δύναμη για την επιβολή του, κι ότι, όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν κι αποδέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.