Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

O Ομπάμα θα συνεχίσει την ανθελληνική πολιτική Μπους. Γιατί ?.

Την αποκάλυψη την κάνει για μία άλλη φορά ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Έθνος της 9/3.

Και εξηγεί :
Μετά τη νίκη Ομπάμα, οι αρμόδιοι για την εξωτερική πολιτική ζήτησαν, ως είθισται, να αποσταλεί σημείωμα απ όλες τις πρεσβείες με εισηγήσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις χώρες στις οποίες αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ. Οι
μοναδικές πρεσβείες που εισηγήθηκαν να συνεχιστεί η πολιτική του Τζορτζ Μπους, του πλέον αποτυχημένου και κακού προέδρου της Αμερικής, ήταν της Αθήνας και της Λευκωσίας.
Πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις και ενέργειες, που προσβάλλουν την Ελλάδα και την Κύπρο
και

Δυστυχώς, οι Αμερικανοί μας θεωρούν βλάκες, διότι βρίσκουν πρόθυμους πολλούς «δικούς» μας, στην Ελλάδα και την Κύπρο, για να δικαιολογήσουν τις αθλιότητές τους.
Αυτή είναι η "περήφανη εξωτερική πολιτική" των αποφασισμένων πολιτικών μας. Κάτι σαν τους κουκουλουφόρους που όλο τους πιάνουνε και όλο τα σπάνε και τα καίνε.
Άλλωστε τόσο ο Φρηντ αλλά και ο Σπέκχαρντ παραμένουν στην θέση τους και φυσικά πιστοί στην πολιτική τους, την ανθελληνική πολιτική τους.

2 σχόλια:

  1. Αν και η είδηση δε μου φαίνεται παράξενη - το "γλείψιμο" και η τακτική του καλού παιδιού πάνε χέρι χέρι με τη εξωετερική μας πολιτική - θα ήθελα να δω και κάποια στοιχεία. Η πΓΔΜ ας πούμε δε θα ζήτησε από τον Ομπάμα να συνεχίσει την εξωετερική πολιτική του Μπους (μαζί με Αλβανία, Κόσσοβο, Γεωργία, Ισραήλ κτλ).
    Μήπως "πιανόμαστε" από τυπικότητες για να βγάλουμε είδηση?
    Για να βγάλουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα πρέπει να έχουμε και μερικά στοιχεία.
    Αν πάντως αληθεύει, τότε όλα είναι χαμένα..οι πολιτικοί μας είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξωτερική και αμυντική πολιτική των ΗΠΑ καθορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας εις βάθος χρόνου και όχι από τον εκάστοτε πρόεδρο. Ο τελευταίος είναι απλώς εκτελεστικό όργανο. Ποιος κάνει κουμάντο στο Σ.Α.; Χμ, ... καλή ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.