Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Όλοι οι καλοί μαζεμένοι σε συμπόσιο στα Σκόπια με θέμα....

"Η Μακεδονία μεταξύ του Αρχαίου Πρότυπου και το Άρειου Πρότυπου" όπως μας ενημερώνει ο Βάσκο(που κάποιοι τον αμφισβητούσαν εάν είναι αυτός ή όχι).

Οι συμμετέχοντες είναι οι :
  • Martin Bernal, συγγραφέας της "Μαύρης Αθηνάς" και κύρια φαρέτρα του Αφροκεντρισμού στις ΗΠΑ. Αυτός θα μιλήσει αύριο.
  • M. Minovski , ιστορικός όπου υποστηρίζει ότι το Σλαβομακεδονικό έθνος έχει σαφέστετα ρίζες με την αρχαία εποχή.
  • A. Sukarova, γεωγράφος όπου υποστήριξε η Ελληνιστική Κοινή ήταν μία γλώσσα ξένη προς τους Μακεδόνες!!!!
  • Boševski και Tentov, οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ν μία από τις τρεις γλώσσες που έχουν χαραχθεί στην περίφημη «επιγραφή της Ροζέτας» (βρέθηκε πριν από 207 χρόνια στην Αίγυπτο και έχει ηλικία 2.200 ετών) είναι η «μακεδονική» και ότι έχει ομοιότητα με τη γλώσσα που μιλιέται σήμερα στα Σκόπια. !!!
  • P. H. Ilievski, ανήκει στην ομάδα των Σλαβομακεδονιστών που υποστηρίζει ότι η Ομηρική γλώσσα είναι "Μακεδονική τύπου Σκοπίων" και ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να την διαβάσουν.

Μία ένωση δύο ακραίων ιδεολογιών(Σλαβομακεδονισμού και Αφροκεντρισμού) στην γειτονιά μας με κοινό στόχο : Την επίθεση στην Ελληνική ιστορία και στο παρελθόν μας.

8 σχόλια:

  1. Τι ώρα δίνει παράσταση το τσίρκο; XD XD XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με κοινό στόχο: "Την επίθεση στην Ελληνική ιστορία και στο παρελθόν μας."
    Τελικά η γελοιότητα που περιφέρουν μας κάνει καλό. Έχει βοηθήσει ώστε να καταλάβουμε καλά ποιοι είναι οι στόχοι τους και από που προέρχεται το σύμπλεγμα που κουβαλάνε. Με αυτά που κάνουν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δυναμώνουν την ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ των Μακεδόνων στην εθνική τους ταυτότητα.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. Αυτοί που διεκδικούν "το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό", κλέβοντας την ιστορία που είναι γραμμένη στις πέτρες με ελληνικά γράμματα θέλουν τώρα να προσδιορίσουν (όχι τη δική τους, αλλά) την Ελληνική ταυτότητα, την ιστορία και το παρελθόν μας. Άρχισαν να μιλάνε για το Όμηρο, την Ελληνιστική Κοινή, αναπτύσουν θεωρίες για την επανάσταση του 21 κ.ο.κ. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους για να μην κουράζονται: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το επικινδυνο ολης αυτης της ιστοριας ειναι οτι καποιοι στη χωρα μας υιοθετουν αυτες τις γελοιοτητες και τις αναπαραγουν μεσα απο εκπομπες αρθρα και διαφορα συνεδρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνέχιση της "επιστημονικής" πολιτικής μόνο καλή μπορεί να αποδειχθεί για το διαμάχη μας με τους Σκοπιανούς. Είναι καιρός οι ξένοι επιστήμονες ( κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι, ιστορικοί, αρχαιολόγοι) να καταλάβουν αυτό που προσπαθούμε να πούμε για χρόνια: πρόκειται για ενα φασιστικό κράτος που παραπλανεί τους πολίτες του απο την ίδρυσή του με το χειρότερο τρόπο, και το οποίο δεν είναι σε θέση να παράγει αντικειμενικές επιστημονικές έρευνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε ένα google με θέμα "Αφροκεντρισμός και νέα πολιτισμική ταυτότητα στο κατώφλι του 21ου αιώνα" και θα δείτε πόσες ομιλίες έχουν γίνει στην ΑΘήνα για αυτό το θέμα αλλά και ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ.
    Δεν έχω βάλει τυχαία σαν θεματολόγιο τον Αφροκεντρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα, είσαι σίγουρος οτι η έννοια "αφροκεντρισμός" χρησιμοποιείται στις ομιλίες που αναφέρεις με την σημασία που του αποδίδει ο Bernal; Ίσως να εννοείται η πολιτική που έχει ως κέντρο την ευημερια των αφρικάνικων κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. lipothrix από όσο γνωρίζω ένας είναι ο αφροκεντρισμός και δεν υπάρχει άλλος. Ο Bernal απλά είναι μία συνιστώσα αυτής. Ο Ντιοπ ας πούμε έχει μεγαλύτερη πέραση στους Αφρικανούς και Αφροαμερικανούς από όσο ο Μπερνάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nτροπή τους πάντως. Αγενέστατοι είναι...μα να αφήσουν έξω από το παρτυ τον Αlinei? Oλόκληρη Παλαιολιθική Θεωρία τους έστησε , αλλά θα μου πεις μπορεί να τα μπέρδευε με τον Bernal κ να βγαίνανε μετά να πούνε ότι τελικά οι Σλάβοι των Σκοπίων προέρχονται από Αφρική εξ ου κ η στήλη Rosetta κ όλα τα κορυφαία που έχουμε ακούσει κατά καιρούς από την "επιστημονική" τους -ο θεός να την κάνει- κοινότητα

    Αιντε και καλά κρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.