Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων

Ο Μακεδόνας82 όπως είναι γνωστό έφτιαξε ένα βίντεο με θέμα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται στο αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων στο κράτος της FYROM. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι Σκοπιανοί στην ιστορία τους δεν αναφέρουν ότι την περίοδο που φτιάχτηκαν τα αγάλματα (1ος 2ος μ.Χ) υπήρχε μεν Ρωμαική Διοικητική κυριαρχία αλλά όμως η Ελληνική πολιτιστική κυριαρχία είναι εμφανής. Φυσικά μιλάμε για την περιοχή των Στοβών.

Η Στόβοι ήταν αρχαία πόλη της Μακεδονίας που έγινε πρωτεύουσα της Παιονίας, μετά την καταστροφή των Βυλαζώρων. Αναπτύχθηκε και άκμασε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, γιατί ήταν αντιπρόσωπος της Ρώμης στη ΝΑ Ευρώπη, και επιπλέον ήταν χτισμένη σε οχυρή θέση ανάμεσα στους ποταμούς Εριγώνα και Αξιό, είχε στρατιωτικό οχυρό και ήταν σπουδαίος εμπορικός σταθμός. Το 479 μ.Χ. καταστράφηκε από τους Γότθους.

Σε ανασκαφές βρέθηκαν πολλές επιγραφές, ερείπια θεάτρου χωρητικότητας 5.000 θεατών, παλαιοχριστιανικά κιονόκρανα και θωράκια κ.ά., που μαρτυρούν ότι διατηρήθηκε μέχρι το 10ο αι. αλλά και πολλά Ελληνικά τα οποία και οι Σκοπιανοί ναι μεν τα εκθέτουν αλλά δεν τα αναφέρουν.Επίσης σημαντικό είναι η ονοματοδοσία των Θεών που φυσικά είναι Ελληνικά ονόματα και όχι Ρωμαικά. Και να θέλανε δεν μπορούν να το κρύψουν.

2 σχόλια:

  1. Ρε γαμώτο αυτοί οι αρχαίοι Μακεδόνες τι μακάκες ,άλλη γλώσσα μιλούσαν και άλλη σε γράφανε,αντί να γράψουν Ερμόφσκι,Αφροδιτόφ και Ζεύσκι γράφανε Ερμής,Αφροδίτη και Ζευς..Γρεκομάνοι τι να πείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπίσης δείτε και αυτό το βίντεο,είναι απο τα πρώτα μου σε όχι και τόσο καλή ποιότητα,είναι απο το Στόβοι,όπου φαίνονται καθαρά ελληνικές λέξεις και γράμματα,χαραγμενες πανω σε πλάκες.
    Οι πλάκες αυτές είναι κάπου στην άκρη του χώρου, πεταμένες μια πάνω στην άλλη και σε πολλές έχουν προσπαθήσει να σβήσουν τις λέξεις.

    http://www.youtube.com/watch?v=xFg2WhRtxAM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.