Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Aπόρρητα Βουλγαρικά έγγραφα με επίκεντρο το κράτος των Σκοπίων.


Όλο το βιβλίο δωρεάν, εδώ:
Κοινή έκδοση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών με τα Βουλγαρικά Κρατικά Αρχεία

Συγχαρητήριες επιστολές προς τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Σ. για την έκδοση του έργου:

Επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή http://www.ems.gr/ems/client/userfiles/file/EKDOSEIS/EKTOS_SEIRAS/sfetas_primeminister.pdf
Επιστολή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη



Εφημερίδα Εστία (Σάββατο 16 Μαϊου 2009)http://www.ems.gr/ems/client/userfiles/file/EKDOSEIS/EKTOS_SEIRAS/Makedoniko_Voulgaria_Estia.pdf
Για πρώτη φορά αποκαταστάθηκαν επαφές ανάμεσα στα Βουλγαρικά Κρατικά Αρχεία και στηνΕταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Τα δημοσιευόμενα έγγραφα αποκαλύπτουν τις περίπλοκες καιταυτόσημες διαδικασίες κατά τη διαμόρφωση της βουλγαρικής πολιτικής στο Μακεδονικό Ζήτημα.Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μεταξύ των δικών μας Κρατικών Αρχείων και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών θα είναι και στο μέλλον επιτυχής και καρποφόρα-Μποριάνα Μπουζάσκα, Διευθύντρια των ΒουλγαρικώνΚρατικών Αρχείων και στενή συνεργάτιδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της ΒουλγαρίαςΓια πρώτη φορά στα χρονικά η Ελλάδα και η Βουλγαρία, μέσω των δύο επιστημονικώνο ργανισμών τους, συνεργάζονται στενά και ανοίγουν παραγωγικό διάλογο για το Μακεδονικό Ζήτημα.Οι δύο χώρες και οι δύο Λαοί ανταγωνίσθηκαν μεταξύ τους επί ένα τουλάχιστον αιώνα ωςαδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές, διασταυρούμενος ο λόγος τους συνθέτει αυθεντία έναντι παντός τρίτου. Όταν οι πρωταγωνιστές ομιλούν, οι τρίτοι οφείλουν τουλάχιστον να ακούν –αν όχι και να σιωπούν.-

Νικόλαος Ι. Μέρτζος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το Δελτίο Τύπου του Βιβλίου


Σόφια - Βελιγράδι - Σκόπια για το Μακεδονικό
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ


ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
http://www.ems.gr/ems/client/userfiles/file/ANNOUNCEMENTS/ANAKOINOSEIS/Makedoniko_Voulgaria/Bouzaska_synentefxi.pdf

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το παρακάτω απόσπασμα:

"Τον τελευταίο καιρό και οι οπαδοί του Μιχαήλωφ επεξεργάζονται νέα αμερικάνικη παραλλαγή για τη λύση του λεγόμενου Μακεδονικού Ζητήματος.

Αυτοί θεωρούν πως το ΚΚΒ δεν είναι σε θέση να λύσει αυτό το ζήτημα. Λύση δεν μπορούν να δώσουν ούτε η Ελλάδα ούτε η Γιουγκοσλαβία. Ετσι αυτοί προτείνουν το παράδειγμα της Ελβετίας.

Με την αφορμή αυτή ο Ιβάν Μιχαήλωφ έγραψε το βιβλίο "Μακεδονία - Η Ελβετία των Βαλκανίων". Σ' αυτό το βιβλίο προτείνει η Βουλγαρία να παραιτηθεί από την περιοχή του Πιρίν, η Ελλάδα από τη Μακεδονία του Αιγαίου και η Γιουγκοσλαβία από τη Μακεδονία του Βαρδάρη και έτσι να δημιουργηθεί αυτόνομη Μακεδονία στα Βαλκάνια.

Αλλά για να υπάρχει σήμερα αυτή, πρέπει να βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ ή του ΟΗΕ.

Και έτσι αυτό ρίχνει το σύνθημα του: "Αυτόνομη Μακεδονία ως προτεκτοράτο των ΗΠΑ""

(Υλικό για το Μακεδονικό Ζήτημα, 6 Ιανουαρίου 1965. Τμήμα Κινητοποίησης και Προπαγάνδας της Περιφερειακής Επιτροπής του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπλαγκόεφγκραντ.)


Στις 19 Μαΐου 1967 ο Ζίφκωφ συναντάται με τον κομμματικό ηγέτη των Σκοπίων Κρστγιε Τσερβενκόφσκυ για το Μακεδονικό. Στα δημοσιευόμενα απόρρητα πρακτικά των κρισίμων συνομιλιών καταγράφονται και οι εξής θέσεις:

Κρ. Τσερβενκόφσκυ προς Ζίφκωφ: ΄Ολοι οι επιστήμονές σας θεωρούν πως η Ιστορία μας, ως πρωτότυπη αρχίζει το 1941. Οι επιστήμονές μας θεωρούν πως αυτή αρχίζει τον προηγούμενο αιώνα (σελ. 193).

Τ. Ζίφκωφ: ΄Οσον αφορά την ιστορική κληρονομιά μας, σας είπα και στο Βελιγράδι πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι αδύνατον! Αυτό δεν θα το δεχτεί κανείς στη Βουλγαρία. Ο Παΐσιος, ο Κλήμης της Αχρίδας, ο Σαμουήλ αυτοί είναι η δική μας Ιστορία. Πείτε μου, σύντροφε Τσερβενκόφσκυ,τι να πω εγώ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός μας της οποίας Μακεδόνες είναι πάνω από το 50% των μελών της; Τι να πω στον σύλλογο συγγραφέων όπου από τα 300 άτομα τα 100 είναι Μακεδόνες; (σελ. 195 και 197)

Κρ. Τσερβενκόφσκυ: Σε σας επικρατεί η άποψη πως η μακεδονική εθνική συνείδηση υπάρχει από την ίδρυση της Γιουγκοσλαβίας το 1945. Σύμφωνα με έρευνα δικών μας επιστημόνων, αυτό το μακεδονικό εθνικό αίσθημα έχει τις ρίζες του στα μέσα του περασμένου αιώνα. Η ηγεσία μας δεν μπορεί να πει στον Λαό μας πως μέχρι το 1945 ήμασταν Βούλγαροι και μετά γίναμε Μακεδόνες (σελ. 198)

Τ. Ζίφκωφ: Αυτή είναι η πραγματικότητα στη Βουλγαρία. Η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, και θέλω να με καταλάβετε καλά, θεωρούν πως οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι. Εγώ δεν μπορώ να τους διατάξω να πιστεύουναλλιώς γιατί θα με καθαιρέσουν (…) Εσείς μιλάτε για τη μακεδονική γλώσσα. Οι Μακεδόνες και οι Βούλγαροι συνεννοούνται πολύ καλά. Να, εμείς τώρα πολύ καλά συνεννοούμεθα.

Κρ. Τσερβενκόφσκυ: Εγώ χρησιμοποιώ περισσότερες βουλγαρικές λέξεις για να με καταλαβαίνετε (σελ. 202)

Μπόρις Βέλτσεφ: Κι εμείς, σύντροφε Τσερβενκόφσκυ, αυτό το ζήτημα το συνδέουμε με δική μας άποψη για το λεγόμενο Μακεδονικό Ζήτημα. Στην Ιστορία μας δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι στο παρελθόν υπήρχε μακεδονική εθνότητα,μακεδονικό έθνος, μακεδονικό κράτος (…) Κανείς δεν μπορεί να διαστρεβλώσει την Ιστορία. Σε μας τους κομμουνιστές δεν ταιριάζει να λέμε το μαύρο άσπρο (…)Είναι δυνατόν να λέγεται ότι στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν υπάρχουν Βούλγαροι! Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ας εξελίσσεται και ας ακμάζει η Δημοκρατία σας με πληθυσμό Μακεδόνες, Βούλγαρους, Αλβανούς, Βλάχους. Δενείναι κάτι φοβερό αυτό!

Κρ. Τσερβενκόφσκυ: Σύντροφε Ζίφκωφ, όσον αφορά στον Σαμουήλ και στον Μεσαίωνα, δεν είναι πρόβλημα πολιτικής, κάποιοι πιστεύουν πως το έθνος μας αρχίζει τον 9ο-10ο αιώνα. Εγώ ως μαρξιστής ξέρω πότε αρχίζει να διαμορφώνεται το έθνος –με την εμφάνιση του καπιταλισμού (σελ. 208-209)

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.