Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογικοί κατάλογοι Νομού Φλώρινας : Αύξηση 26.000 εγγεγραμμένων στο χρονικό διάστημα 2000-2002.!!!!!!

Ένας ανώνυμος στα σχόλια για το θέμα με τις δηλώσεις του Λοβέρδου μου έκανε την καταγγελία ότι επί Κώστα Σημίτη η τότε ελληνική κυβέρνηση αλλοίωσε μέσα σε μία νύχτα τα δημοτολόγια της Φλώρινας διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των ενδυνάμει ψηφοφόρων στο νομό. Του ζήτησα φυσικά στοιχεία για αυτό.

Ο γνωστός Γιώργος Τσάπανος (που δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις) σχολίασε το θέμα και μου βάζει λινκς από το Υπουργείο Εσωτερικώνό που πραγματικά δείχνειμία θεαματική αύξηση από 60.000 εγγεγραμμένους περίπου που υπήρχαν το 2000 , έχουμε το 2002 .... 86.000.

Αυτά είναι τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.


Δηλαδή πρέπει ή το 1982-84 να είχαμε ρεκορ γεννήσεων στην Φλώρινα ή τελικά όντως κάτι έγινε με τους καταλόγους.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

19 σχόλια:

  1. Ναι έγινε ρεκόρ γεννήσεων μεταξύ 82-84 τέτοιο που ο αριθμός των εγεγραμμένων το 2002 ξεπέρασε τον πληθυσμό του Νομού.
    Και επιπλέον κανείς από τους γεννηθέντες του 82 δεν πήγε να ψηφίσει με αποτέλεσμα η αποχή να φτάσει το 50%.

    Η υπόθεση βρωμάει από χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ?ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τμήματα τα 2000 ήταν 165 ενώ το 2002 207 ... Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό ; Μήπως τελικά είναι λογική η αύξηση από 60000 σε 86000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογική είναι η αύξηση των τμημάτων διότι αυξήθηκαν και εγγεγραμμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν γινονται αυτα!!!!!!!!!!!!!ειμαστε αξιοι της τυχης μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εντελώς ανεξήγητη αύξηση, του αριθμού των εγγεγραμμένων στη Φλώρινα, σίγουρα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Βλέπουμε δηλαδή ότι προστέθηκαν περισσότεροι από 26.000 ψηφοφόροι στους υπάρχοντες 60.000. Το σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι πρόκειται για "ανενεργούς" πολίτες, όπως πεντακάθαρα φαίνεται από τον αριθμό των ψηφισάντων που παραμένει περίπου ο ίδιος. Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι 26.000 που δεν κάνουν τον κόπο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα?
    Προφανώς κάτοικοι του εξωτερικού. Και γιατί ως το 2000 δεν ήταν εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους?
    Μήπως η κυβέρνηση τότε (2002) έκανε κάτι για την εγγραφή των Ελλήνων υπηκόων του εξωτερικού στους εκλογικούς καταλόγους? Μήπως μέσω των νέων τεχνολογιών τους ενέταξε αυτόματα, ενώ ως τότε θα έπρεπε οι ίδιοι (που προφανώς δεν ενδιαφέρονταν) να κινήσουν τις διαδικασίες εγγραφής τους? Λέω... μήπως! Το γεγονός ότι οι 26000 της Φλώρινας παρέμειναν ανενεργοί και δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, μάλλον συνηγορεί στην άποψη μου και εν μέρει καταρρίπτει τα "συνομωσιολογικά" σενάρια του κ. Τσαπάνου.
    Μπορούμε όμως να το διαπιστώσουμε αυτό.
    Το καλύτερο θα 'τανε να βρίσκαμε μιά λίστα με τα ονόματα των 26000. Επειδή όμως αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ, μπορούμε να κάνουμε το εξής:
    Να εξετάσουμε μέσω της ιδίας οδού (επισημα στοιχεία εκλογών από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ) αν ανάλογες αυξήσεις υπήρξαν και σε άλλους νομούς την ίδια περίοδο. Εάν μάλιστα υπάρχουν αναλόγου μεγέθους αυξήσεις εγγεγραμμένων και ιδίως αν οι αυξήσεις αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες σε νομούς με πολλούς απόδημους (Καστοριά, Έβρος, Δράμα) και πολύ μικρότερες σε περιοχές που δεν έχουν πολλούς απόδημους (πχ Φθιώτιδα, Βοιωτία) ενισχύεται η θεωρία μου. Αν πάλι διαπιστώσουμε ότι τέτοιες "περίεργες" έγιναν μόνο στη Φλώρινα ή σε άλλους "ύποπτους" νομούς, επιβεβαιώνεται ο κ. Τσαπάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντώντας στον παραπάνω Ανώνυμο και έχοντας κάνει ήδη μία μικρή έρευνα, αυτό που συνέβη στο νομό Φλώρινας δεν φαίνεται να έχει παρατηρηθεί σε κανέναν άλλον Νομό της χώρας.
    Το γεγονός ότι οι 26.000 νέοι εγγεγραμμένοι δεν ψήφισαν εξηγείται από το νόμο Γεννηματά που απαγορεύει την επιστροφή των Κομιτατζήδων στη χώρα όπως και το δικαίωμα ψήφου.

    Ο νόμος Γεννηματά παρέμεινε σε ισχύ το 2002 και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα.

    Κρίνοντας από τις ψευδείς δηλώσεις Λοβέρδου-Λιάνη ότι το ζήτημα αφορούσε τάχα κάποιους ελάχιστους γέρους του ΔΣΕ που ήθελαν να έρθουν για τις διακοπές του καλοκαιριού στην Ελλάδα τη στιγμή που οι εκλογικοί τους εταίροι του Ουράνιου Τόξου στις νομαρχιακές της Φλώρινας μιλούσαν για δεκάδες χιλιάδες "Μακεδόνες"
    εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι κύριοι Παπανδρέου και Λοβέρδος κινούνται μάλλον εν κρυπτώ στο όλο θέμα.

    Μην εκπλαγείται αν μετά τις εκλογές συνεχιστούν οι περίεργες μεταβολές στα δημοτολόγια της δυτικής Μακεδονίας και αν σε δεύτερη φάση ακολουθήσει αιφνιδιαστική κατάργηση του νόμου Γεννηματά ο οποιος είχε εφαρμοστεί επί Ανδρέα Παπανδρέου.
    Ο GAP άλλωστε έχει υποσχεθεί στον Popovski ότι η επιστροφή των Κομιτατζήδων συγκαταλέγεται στις άμεσες προτεραιότητες του ως μελλοντικού Πρωθυπουργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πς είναι δυνατόν, να εμπίπτει κάποιος στο νόμο Γεννηματά και ταυτόχρονα να είναι εγγεγραμμένος σε εκλοικούς καταλόγους????
    Για να είσαι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είσαι Έλλην πολίτης, να έχεις δηλαδή Ελληνική υπηκοότητα. Λέω τουλάχιστον γιατί ακόμα κι αυτοί που αποκτάνε υπηκοότητα, όπως οι ομογενείς της τ. Ε.Σ.Σ.Δ. απ' ότι ξέρω αποκτούν το δικαίωμα ψήφου μετά την παρέλευση πενταετίας.
    Δεν είναι δυνατόν κάποιος που όχι μόνο δεν έχει Ελληνική υπηκοότητα αλλά ούτε καν δικαίωμα εισόδου και ολιγοήμερης παραμονής στην Ελλάδα, να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους!!!

    Άρα κάτι άλλο συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όμως στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά.
    Ο κ.Παπανδρέου και οι συν αυτώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον Popovsky άμεσα και χωρίς να προκύψουν αντιδράσεις. Τα επόμενα χρόνια θα κινηθούν δια της πλαγίας οδού και με δόσεις.

    Μέχρι που πλέον θα είναι πολύ αργά για αναστροφή της ζημιάς. Ήδη με τις εν κρυπτώ εγγραφές στα δημοτολόγια ο νόμος Γεννηματά έχει υποστεί σοβαρή υπονόμευση.

    Για να μην πολυλογώ:

    Αυτό που συνέβη στη Φλώρινα χρήζει διερεύνησης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Δεν μπορούμε να πετάμε μία ετικέτα περί "συνωμοσιολογίας" και να κλείνουμε το θέμα χωρίς περαιτέρω έρευνα.

    Οφείλω δε να παρατηρήσω ότι η αποβλακωμένη ελληνική κοινή γνώμη μοιάζει περισσότερο ευαισθητοποιημένη με τον Μεγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα του από ο,τι για τις κατεξοχήν κρίσιμες πτυχές του ζητήματος.

    Αυτές τις αγνοεί.

    Για αυτό μπορεί ο κάθε Λοβέρδος και ισχυρίζεται ότι τάχα μου ομιλεί μόνον για 30-40 γερόντια που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να τον παίρνει με τις ντομάτες άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η προέλευση των επιθέτων τους τα λένε όλα

    ΛΙΑΝΗ(s)
    ΛΟΒΕΡΔΟ(s)

    Όσο για τον Jeffrey Παπανδρέου αν εξετάσει κανεις το γενεολογικο του δένδρο θα δει ότι ελάχιστο ως καθόλου Ελληνικό αίμα κυλάει στις φλέβες του.

    Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα Ελληνικά ΔΕΝ ήτανε η μητρική του γλώσσα. 35 χρονια στην Ελλάδα ακόμη ΔΕΝ τα έχει μάθει όπως θα έπρεπε για έναν υποψήφιο πρωθυπουργό.

    Τώρα βεβαια κάποιος μπορεί να ρωτήσει ο Σιμιταρας ο Τουρκοφάγος καλύτερα Ελληνικά μιλούσε?

    "Περσσότερη Ποιοτητα"

    Μάλλον όχι

    :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα επώνυμα δεν αποδεικνύουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και είναι ντροπή να βλέπουμε επιχειρηματολογία αυτού του επιπέδου.
    Τα ίδια ισχύουν και για την εμμονή μερικών Βουκεφαλιστών με το αίμα.
    Όσον αφορά τη μητρική γλώσσα μερικοί από τους μεγαλύτερους πατριώτες που μάχονται για τα εθνικά μας θέματα στις ΗΠΑ έχουν ως πρώτη γλώσσα τα αγγλικά κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό για ελληνοαμερικανούς μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς.
    Έχω γνωρίσει προσωπικά μερικούς εξ αυτών.

    Ακρίτα έκανες καλά που ανέδειξες το θέμα με τις δηλώσεις Λοβέρδου και τις μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους.

    Μένει να δούμε αν θα ευαισθητοποιηθεί κανένα άλλο ιστολόγιο ή κάποιος δημοσιογράφος ωστε να διερευνήσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε (5 Σεπτέμβριος 2009 4:16 πμ) ξέρεις πόσοι μη Ελληνόφωνοι αλλά και με ξενικά ονόματα πολέμησαν για τον Ελληνισμό ?

    Προφανώς το γνωρίζεις.

    Το κριτήριο λοιπόν δεν είναι το όνομα ή γλώσσα αλλά οι πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε (5 Σεπτέμβριος 2009 10:07 πμ) δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου. Ευχαριστώ και για την παρατήρηση σου για αυτά που είπε ο προηγούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν ψηφισουν ολοι αυτοι θα ειναι αργα ,το κολπο εχει μπει σε εφαρμογη απο τους σοσιαλιστες με εντολη ανωθεν κ στοχο δημιουργια de facto μειονοτητας.. γιαυτο δεν το βαζουν κατω βοσκοπουλοι κ παρισηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι οι "σοσιαλιστές"...
    Τόσα χρόνια η ΝΔ γιατί δεν διόρθωσε τους καταλόγους?
    Ακόμη και τώρα κανένας πολιτικός χώρος δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα των Αιγαιατών και των μεθοδεύσεών τους για αποζημιώσεις, επιστροφή εδαφών κτλ.

    Στο ΥΠΕξ επί Μολυβιάτη είχε γίνει διαβούλευση για το θέμα των περιουσιακών διεκδικήσεων και τις δυνατότητες που δίνει το εθνικό κτηματολόγιο, όμως από τότε δεν δόθηκε καμία συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Απαντώντας στον παραπάνω Ανώνυμο και έχοντας κάνει ήδη μία μικρή έρευνα, αυτό που συνέβη στο νομό Φλώρινας δεν φαίνεται να έχει παρατηρηθεί σε κανέναν άλλον Νομό της χώρας."
    4 Σεπτέμβριος 2009 11:36 πμ

    Darky
    Κάτι παρόμοιο συμβαίνει ΚΑΙ στο Νομό Καστοριάς
    Αύξηση των εγγεγραμμένων απο τους 50.000 των Εκλογών του 2000 στις 62,000 το 2002! Και με την συμμετοχή σταθερή παρακαλώ στις 40,000 περίπου. Δλδ αυξήθηκαν σχεδόν 22% οι εγγεγραμμένοι μέσα σε 2 χρόνια απ το 2000 έως το 2002 οι οποίοι απ ότι φαίνεται πως όσο μαζικά εγγράφηκαν άλλο τόσο μαζικά απείχαν!

    Νομός Καστοριάς Εκλογές 2000
    Εγγεγραμμένοι 50.512, ψήφισαν 38.766
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/elec_data/2000NE_per_res.asp?per_id=16

    Νομαρχιακές 2002
    Εγγεγραμμένοι 63.216, ψήφισαν 40.018
    http://www.eetaa.gr/ekloges/nm_ekloges.jsp?select_nomos=56

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειπαμε πως εγιναν τα πραγματα, εφτιαξαν νεους εκλογικους καταλογους χρησιμοποιωντας τα υπαρχοντα δημοτολογια, σας εδωσα τα λινκς αλλα απ οτι φαινεται δεν τα διαβασατε.

    Το γεγονος ομως οτι μονο στο νομο Φλωρινης υπηρξε τετοιου ειδους φιαφορα, τετοιου ειδους αποχης, και το γεγονος οτι οι αριθμοι συνεχισθηκαν μεχρις τις τελευταιες εκλογες, σημαινει πολλα αλλα.

    Π.Χ. Γιατι δεν διαγραφηκαν απο τους εκλογικους καταλογους οσοι επρεπε να ειχαν διαγραφει.

    Γιατι οι διαφορετικοι αριθμοι ειναι μοναχα στην Φλωρινα?

    ΠΟΙΟΙ ειναι αυτοι οι επι πλεον ψηφοφοροι (ονομα,επωνυμο,τοπος κατοικιας,παρουσα κατοικια,κ.τ.λ.).

    Αυτοι που εφυγαν μεταξυ 1946-1950 ειναι ακομα εγγεγραμμενοι, και ποσοι απο αυτους?

    Η εφημεριδα ΕΣΤΙΑ το ειχε ανακαλυψει το θεμα,και ειχε βαλει τους τοτε αριθμους, χωρις ομως να το συνεχισει παρ' ολο που οι ιδιοι αριθμοι συνεχισαν να παρουσιαζονται και σε ολες τις επομενες εκλογες.

    Ακομα ενα, εαν αυτοι οι 26,000 ησαν και ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ Φλωρινηςμ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2002 ?
    Δεν τους επιτρεπονταν να ψηφισουν ?

    κ.τ.λ................κ.τ.λ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Darky
    Και Καστοριά να προσθέσω εγώ εκτός από Φλώρινα, όπου εδώ η αύξηση είναι 13.000 έπιπλέον εγγεγραμμένοι απ τους 50.000 που ήταν έως το 2000. Κάντε την πράξη είναι αύξηση περίπου 25% και όσο για την συμμετοχή αυτή παραμένει στα επίπεδα του 2000!

    Ότι ισχύει στην περίπτωση της Φλώρινας ισχύει και στην περίπτωση της Καστοριάς μόνο που στην Φλώρινα είχαμε αύξηση κατά 45% περίπου των εγγεγραμμένων και στην Καστοριά 25% και ταυτόγχρονα το ποσοστό των ψηφισάντων παραμένει σχεδόν αμετάβλητο.
    Το ερώτημα! Για ποιούς πρόκειται; Γιατί ξαφνικά αυτό έγινε το 2002; Με ποιό τρόπο;; Ποιοί υπέγραψαν και γιατί αυτοί οι άνθρωποι που μαζικά θυμήθηκαν να εγγραφούν στους εκλογκούς καταλόγους ΔΕΝ ψηφίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Darky
    Είχα προ ολίγου κουβέντα για το θέμα με κάποιον δικηγόρο ο οποίος μου ανέφερε το εξής. Θα πρέπει να δούμε κατά πόσον εκεί γύρω στο 2002 προέκυψε ζήτημα με επιδοτήσεις σχετικά με αναπαλαιώσεις σπιτιών και αν επρόκειτο για ανθρώπους της διασποράς, έλληνες το γένος οι οποίοι μετανάστευσαν σε Αυστραλία και Αμερική ή αλλαχού οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν μια τέτοια ρύθμιση και προκειμένου να τυχουν των προνομίων των επιδοτήσεων εγγράφηκαν στους καταλόγους για να προχωρήσουν στην αναπαλαίωση των σπιτιών τους. Να θυμίσουμε ότι η περιοχή Φλώρινας και Καστοριάς έχει ρημαχθεί δημογραφικά από την μετανάστευση όχι μόνο των αλλογενών αλλά και των ελλήνων το γένος για λόγους όχι μόνο που έχουν να κάνουν με τα του εμφυλίου αλλά και της οικονομικής καχεξίας των εν λόγω περιοχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.