Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Σκοπιανή Εγκυκλοπαίδεια......πρώτες αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της με θέμα την Ελλάδα. ΥΠΕΞ και ΥΠΠΟ ακόμα να αντιδράσουν.

Οπως αποκάλυψε χθες το «ΘΕΜΑ», η νέα απίστευτη πρόκληση περιέχεται στη λεγόμενη «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια», την οποία συνέγραψαν, κατ’ εντολή του Σκοπιανού πρωθυπουργού, οι ιστορικοί της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων και παρουσίασε ο ίδιος με κάθε επισημότητα στις 16 Σεπτεμβρίου. Στο δίτομο έργο των 1.671 σελίδων, η έκδοση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από κρατικούς πόρους της γειτονικής χώρας και σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι εκφράζει απόλυτα «το πολιτιστικό και πολιτικό παρελθόν και παρόν μας», η κυβέρνηση των Σκοπίων όχι μόνο επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία της ευρύτερης περιοχής κατά το δοκούν, αλλά αλλοιώνει συνειδητά και βασικά στοιχεία της Ελληνικής εθνικής μας υπόστασης.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 67 της εγκυκλοπαίδειας και στο λήμμα «Ελληνας» αναφέρεται ότι «νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι οι Ελληνες ως έθνος έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες φυλές της Αφρικής και της ερήμου της Σαχάρας»!

Οι 260 Σκοπιανοί ιστορικοί, φέρνοντας σε πέρας τη διατεταγμένη κυβερνητική αποστολή που τους ανατέθηκε, σημειώνουν ότι οι Ελληνες, προερχόμενοι από την αφρικανική ήπειρο και χωρίς ουσιαστικά πολιτισμικό υπόβαθρο, «εποίκησαν τη Βαλκανική οικειοποιούμενοι τους τοπικούς πολιτισμούς, οι οποίοι ήταν προηγμένοι και τους έδειξαν ως δικά τους επιτεύγματα».

Η άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της κυβερνητικής ηγεσίας των Σκοπίων φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τον ελληνικό πολιτισμό αποτέλεσμα παραχάραξης και υποκλοπής άλλων πολιτισμών, ενώ δεν διστάζει να οικειοποιηθεί ιστορικά τον Παρθενώνα, ακόμα και τα ομηρικά έπη! «Ακόμα και τα έπη του Ομήρου και ο Παρθενώνας δεν είναι αποτέλεσμα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά παραχαράξεως, υιοθετήσεως ακόμα και υποκλοπής των ανωτέρω τοπικών αυτοχθόνων πολιτισμών, όπως του δικού μας, του μακεδονικού»!

Η νέα διαστρέβλωση και αμφισβήτηση ολόκληρου του οικοδομήματος του ελληνικού πολιτισμού σε λίγες μέρες θα κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού η εγκυκλοπαίδεια πρόκειται να μεταφραστεί σύντομα στα αγγλικά και να αποκτήσει και νέους τόμους.

Στη νέα απαράδεκτη μεθόδευση των Σκοπιανών δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αυτή τη φορά όχι ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποχωρητικότητας που εφαρμόζει συστηματικά στα εθνικά μας θέματα τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή όπως φαίνεται ούτε καν το αντιλήφθηκε! Την ίδια στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις με την εμπλοκή των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ(κρίμα κε Σαμαρά)

24 σχόλια:

  1. koiμουνται ακομα τον υπνο του δικαιου(?) στο ΥΠΕΞ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπερβολικά μου φαίνονται αλλά με τους γείτονες μπορείς να τα περιμένεις.

    Να δούμε αν κανά παλικάρι θα καταφέρει να μας φέρει άλλα ζουμερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα, ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.
    Ασχολούμαστε με τους γειτόνους μας και μας ανεβαίνει η πίεση για το κλέψιμο της παράδοσης μας, όπως κάνουν οι Βούλγαροι με την θρακική κληρονομιά ή οι Τούρκοι με τα αλλοπρόσαλλα περί Προ-Τούρκων Φωκέων κλπ.

    ΑΥΤΟΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝΕ;

    Εμείς και Ιστορία και Βυζαντινή Παράδοση έχουμε. Να τους ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Οχι να μας κλέψουν και να οικοποιειθούν αυτό που είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
    Κλέβει αυτός που δεν έχει!.
    Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν χρειάζεται συνεχώς να προσπαθούμε να αποδεικνύουνε οτι δεν είμαστε ελέφαντες.

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.
    Ηρθε η ώρα να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΕΠΙΘΕΣΗ!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This time Greeks do not have to say anything.
    This encyclopedia proves Greece correct for shouting all along, without having to say a word.

    All Greeks have to do is laugh, and show the world how right they are in this sad case...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλ. την προ τριετίας παρέμβαση μου στην MGSA-L σχετικά με την αμφιλεγόμενη επιστημονική εγκυρότητα του ανοσοβιολόγου-γενετιστή Antonio Arnaiz-Villena και τις παθολογικές ιδεοληψίες και εμμονές του "Μακεδονισμού" των Σκοπίων σε θέματα εθνογενετικής.

    [MGSA-L] Anthropology and genetic markers: Political agendas and caveats
    http://maillists.uci.edu/mailman/public/mgsa-l/2006-March/006774.html

    Ευχαριστώ γιά την προσοχή σας.

    ΧΔΚ

    Christos D. Katsetos, MD, PhD, FRCPath
    http://www.drexelmed.edu/Home/AboutOurFaculty/ChristosKatsetos.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δρ Κατσέτος οι Appelbaums στο γνωστό άρθρο τους "Gene wars" επισημαίνουν ότι:

    ....για τα έθνη με ισχυρά επιχειρήματα στην εδαφική κυριαρχία τα γενετικά δεδομένα θα είναι άσχετα, ενώ για τα έθνη με αδύνατα επιχειρήματα, τέτοια δεδομένα θα είναι πάντα ανεπαρκή....

    Αυτό πλέον κάνουν οι Σκοπιανοί με την αναπαραγωγή φτιαχτών γενετικών ερευνών όπως του Βιλέινα. Σημειώνω δε ότι 3 από τους 9 ερευνητές είναι σκοπιανοί(Dimitroski,Blagoevska και Zdravkovska).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι απιστευτα κουτοπονηροι που ειναι αυτοι οι Σκοπιανοι. Εχουμε και εμεις ως λαος τα στραβα μας αλλα αυτοι ρε παιδι μου παραειναι τυφλα φανατισμενοι και εθνικιστες. Ο ενας λαος χειροτερος απο τον αλλον ειμαστε εδω στα Βαλκανια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απολύτως με τις εύστοχες επισημάνσεις του Ακρίτα.

    Επιπρόσθετα, θα ήθελα να επισημάνω ότι " ... το πως ορίζει κανείς την σχέση του προς ένα κοινό ανήκειν δεν είναι αποτέλεσμα κανενός γενετικού κώδικα, φυσικών ανθρωπομετρικών στοιχείων ή χρήσεως γλωσσικού ιδιώματος. Ο σοφός δάσκαλος και πατέρας της ελληνικής βυζαντινολογίας Κωνσταντίνος Άμαντος τόνιζε ότι "η ιδέα της καθαράς φυλής είναι ρομαντική πλήν όμως άχρηστος". Γνώριζε ότι ο μεσαιωνικός Ελληνισμός, του οποίου συνέχεια είμαστε εμείς οι νεότεροι Έλληνες, ήταν το μείγμα διαφόρων πληθυσμιακών και γλωσσικών ομάδων. Επι παραδείγματι στη μεσαιωνική Ήπειρο (Άνω Βλαχία και μετέπειτα στη βυζαντινή επαρχία του Δεσποτάτου της Ηπείρου) η αρχή της δίγλωσσίας ή ακόμη και της πολυγλωσσίας ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ωστόσο αυτό δεν απαγόρευε στον πληθυσμό της να αισθάνεται και να αυτοπροσδιορίζεται διαχρονικά ως ρωμαίϊκος (ρωμέϊκος)....", [δηλ. ελληνικός].

    Απόσπασμα από το άρθρο μου "Βλάχοι, ραχοκοκαλία του ελληνικού Έθνους" που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2007 της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, σελ. 17

    ΧΔΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΓ. Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις από Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες και τις διεθνείς αντιξοότητες των ημερών μας, το ελληνικό ΥΠΕΞ ακολουθεί μία σταθερή (και επί της ουσίας αταλάντευτη) πολιτική στο Μακεδονικό που μεταξύ των άλλων καταδικάζει απερίφραστα τον αλυτρωτισμό και τον νοσηρό εθνικισμό των Σκοπίων. Η εξωτερική αυτή πολιτική γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες κορώνες. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι σ'αυτό το εκ πολλών πλευρών βαλλόμενο ΥΠΕΞ υπάρχουν (εκτός από εφήμερα πολιτικά πρόσωπα) και αξιόλογοι επαγγελματίες που και διαβάζουν και εκ του αφανούς μοχθούν.

    ΧΔΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Κατσέτο, σε ένα βαθμό ισχύει αυτό που λέτε. Δεν υπάρχει 100% καθαρή φυλή στον πλανήτη. Όμως, αυτό το επιχείρημα μεγεθύνεται και παρεξηγείται με τη χρήση του από διάφορους ημιμαθείς - ενίοτε και καθηγητές πανεπιστημίου.

    Η πυξίδα μας για το πόσο επηρεάστηκε ο Ελληνισμός, είναι πολιτισμική. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχαμε και θα είχαμε αφομοιωθεί από άλλους λαούς. Γενετικά, ούτε εμείς είμαστε 100% ίδιοι με τους προ χιλιετίας προγόνους μας, ούτε οι Έλληνες της εποχής του Περικλή ήταν ίδιοι με αυτούς της "σκοτεινής" περιόδου. Απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν, ερωτεύονται, αλλάζουν τόπο διαμονής, αναπαράγονται.

    Από αυτό το σημείο, μέχρι να φτάσουμε στο να λένε ορισμένοι πως οι Έλληνες είχαν εξαφανιστεί και στον ελλαδικό χώρο πήραν τη θέση τους άλλοι, υπάρχει πολύς δρόμος. Δεν μας λένε και πώς αυτοί οι άλλοι, άφησαν τη δική τους γλώσσα και τις δικές τους συνήθειες, για να ασπαστούν τον πολιτισμό των "εξαφανισμένων"; Αστεία πράγματα, προεκτάσεις των βλακωδών θεωριών του Φαλμεράυερ.

    Σημαντικό επιστημονικό έργο για την προέλευση των Ελλήνων, έχει κάνει ο κ. Πουλιανός. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στις ακρότητες των μεν και των δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δρ Κατσέτος ο Βασίλης Μαρκεζίνης είπε ότι η φαντασία, θάρρος και αυτοπεποίθηση λείπουν από την εξωτερική πολιτική. Αυτά υπάρχουν στα Σκόπια. Δεν κάνουμε πλέον πολιτική βάθους αλλά πολιτική αυτοπροβολής.
    Δεν μπορεί εδώ και 2 εβδομάδες Βουλγαρία, Αλβανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ...ΗΠΑ να αντιδρούν στο περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας και εμείς να μην λέμε τίποτα. Δηλαδή έπρεπε να μάθουμε κάποιο επό το περιεχόμενο τους ..χθές;

    Και το ήξεραν και δεν αντιδράσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με το ΥΠΕΞ, τις αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία. Επομένως, ό,τι υπόβαθρο κι αν υπάρχει, χάνεται. Την τελευταία δεκαετία, ίσως με ένα "κενό" επί Μολυβιάτη, η πολιτική ηγεσία κάνει του κεφαλιού της. Όσο πιο γρήγορα το διαπιστώσουμε, τόσο καλύτερα για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκλογές έρχονται. Σιγά μην αφήσουν το κυνήγι της κουτάλας για να ασχοληθούν με την Μακεδονία (και όχι μόνο).Η κατάσταση θυμίζει την "πολιτική" που εφάρμοζε επί δεκαετίες η Ελλάδα "Δεν υπάρχει Μακεδονικό ζήτημα".

    Εμείς και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ φταίμε για αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσης να προσθέσω ότι ο lead author (Ισπανός) της εργασίας που δείχνει τη γενετική μας καταγωγή από την υποσαχάρια αφρική διώκεται ποινικά για απάτες κατ'εξακολούθησιν και το επιστημονικό του κύρος έχει φτάσει στο ναδίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Πουλιανός είναι ψευδοεπιστήμονας, Παυσανία. Επίσης, σιγά μη φέρουμε την ξεπερασμένη ανθρωπολογία αυτού του είδους μέσα στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το "ψευδοεπιστήμονας" είναι βαρύ οπότε ανακαλώ το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, όμως οι απόψεις του (πχ Πετράλωνα) έχουν καταρριφθεί πανηγυρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήταν ευτύχημα αν κάποιος μας μετέφραζε ακριβώς τα διάφορα επίμαχα σημεία. Υπάρχει κάπου online ή είναι πολύ νωρίς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν υπάρχει on-line και δεν νομίζω και να υπάρξει κάτι τέτοιο. Άλλωστε σίγουρα θα γίνουν αλλαγές, τουλάχιστιν στο κομμάτι που αφορά τους αλβανούς, άγγλους και αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν το ηξερα οτι εμεις οι αφρικανοι που εχουμε λευκο δερμα και κατα μεσο ορο καστανα μαλλια προερχομαστε απο την Σαχαρα. Ολα τα ξερουν οι σκοπιανοι ως καθαροαιμοι απογονοι του Μεγα Αλεξανδρου η σοφια τους δεν γνωριζει ορια τελικα...
    Οι Σκοπιανοι μιλανε βλεπεις με το πνευμα του Μεγα Αλεξανδρου και με τον Θεο για αυτο τα ξερουν ολα!! Ο Γκρουεφσκι εχει στησει ολο δικτυο για να επικοινωνει με το υπερπεραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tο κακο φίλοι μου δεν είναι οι γελοιοτητητες που λενε αλλα ότι μ'αυτες διαπαιδαγωγείται η νεα γενια. Αυτη η γενια δεν θα κατσει ποτε στο τραπεζι ουτε να συζητησει ουτε να διαπραγματευτει παρα μονο να μισει και να διακατεχεται απο σωβινιστικες ονειρωξεις. Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...και οι Ναζι εκαναν πλυση εγκεφαλου στους Γερμανους οτι ειναι η "Αρια" φυλή που θα κυβενησει τον κοσμο ολο....τι επρεπε να γινει με το τελος του πολεμου δηλαδη....να τους στηριξουν ψυχολογικα για να μην τραυματισουν την ψυχολογια τους?

    ....εννοω οτι ειναι προβλημα των Σκοπιανων( και περισσοτερο της νεας τους γενιας δυστηχως) να ξυπνησουν μια μερα και να συνειδητοποιησουν την πραγματικοτητα...δεν ειναι δικο μας προβλημα για το πως θα το αντιμετωπισουν αυτο....δικο τους ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ... έμεινα άφωνος...
    ...έτσι θα μείνουν όλοι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ίσα-ίσα που επιβεβαιώθηκε για τα Πετράλωνα.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Aris_Poulianos

    During the 1980s, the age of the Petralona hominid estimated by Poulianos was challenged by an article in Nature. The scientists involved used electron spin resonance measurements and ultimately dated the age of the skull to between 160,000 and 240,000 years old.[6] However, Poulianos states that his excavations in the cave since 1968 provide evidence of human occupation from the Pleistocene era.[7] The Petralona hominid, specifically, was located in a stratigrahic layer containing the most amount of tools and traces of habitation.[8] Poulianos states that the age of the overall layer is approximately 670,000 years old based on electron spin resonance measurements.[9] Interestingly, further excavations at Petralona revealed two human skeletons reported to be 800,000 years old.[10] These discoveries appear to validate and extend the chronological estimates developed by Poulianos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.