Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ένοπλοι απήγαγαν το δάσκαλο Θανάση Λερούνη στο Πακιστάν, ο οποίος ασχολείται με πολιτιστικά θέματα της κοινότητας των Καλάς

Ένας Έλληνας, εθελοντής μέλος της ΜΚΟ ανθρωπιστικής οργάνωσης «Eλληνες Εθελοντές» απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News, περισσότεροι από 12 ένοπλοι εισέβαλαν την Τρίτη στο σπίτι του εθελοντή, στην κοιλάδα Καλάς, και τον απήγαγαν αφού προηγουμένως σκότωσαν έναν αστυνομικό φρουρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News. Οι ένοπλοι απήγαγαν και έναν πακιστανό βοηθό του εθελοντή, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο. Ο Έλληνας εθελοντής, που ονομάζεται Θανάσης Λερούνης και είναι δάσκαλος, ζει στην κοιλάδα Καλάς μαζί με τη σύζυγό του, τα τελευταία 15 χρόνια, και ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας των Καλάς, κυρίως με τη λειτουργία ενός κέντρου πρόνοιας και την τροφοδοσία του τοπικού σχολείου.

Σύμφωνα με το Associated Press, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε, ότι οι απαγωγείς μιλούσαν τη διάλεκτο των Παστούν και συμπεραίνεται ότι ήταν Αφγανοί, πιθανότατα Ταλιμπάν. Η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn έγραψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς έχουν μεταφέρει τον εθελοντή στη γειτονική επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν. Το Τσιτράλ είναι μία ειρηνική περιοχή, αλλά η εγγύτητά της με το Αφγανιστάν, την καθιστά επικίνδυνη λόγω της παρουσίας ενόπλων ισλαμιστών.

Ακολουθεί βίντεο με συνέντευξη του Λερούνη στην δορυφορική ΕΡΤ άλλά και σχετικό ρεπορτάζ από την αποστολή του στο Καλάς.



Πηγές :
ΑΠΕ
Associated Press
ΕΡΤ

6 σχόλια:

  1. Η ενασχόλησή μας με τους Καλάς, δεν αρέσει στους Πακιστανούς. Δεν ξέρω τι ακριβώς φοβούνται, αλλά υποθέτω ότι αυτό που φοβούνται είναι η δημιουργία ελληνικής μειονότητας στο Πακιστάν.
    Δεν το ήξερα μέχρι το 2004, οπότε συνάντησα στο Λονδίνο έναν Πακιστανό και όταν η κουβέντα ήλθε στους Καλάς, μου είπε απερίφραστα: "Για όνομα του Θεού, αφήστε πια αυτούς τους ανθρώπους ήσυχους και μην τους βάζετε ιδέες!". Του εξήγησα ότι δεν τους βάζουμε ιδέες εμείς, απλώς μελετούμε την καταγωγή τους, διότι η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμά τους θυμίζουν έντονα Μακεδονία. Δεν συνεχίσαμε την κουβέντα, διότι κατάλαβα ότι τον ενοχλούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα για τον άνθρωπο, όμως τα περί "Μακεδόνων" Καλάς είναι μπούρδες ολκής και κακώς αναπαράγονται.

    Λέει κι ο άλλος "η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα τους θυμίζουν έντονα Μακεδονία". Άσε μας ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ με τον φίλο ανώνυμο διότι θα του απαντήσω το εξής από που το συμπεραίνει και βγάζει το συμπέρασμα ότι δεν είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου?Για να είναι τόσο σίγουρος σημαίνει ότι έχει στοίχεια,αν έχει μπορεί να μας πει και σε μας από που είναι οι πηγές του.Τώρα όσο αφορά αν είναι απόγονοι ή όχι του Μ.Αλεξάνδρου υπάρχουν πολλά στοιχεία που το αποδυκνείουν αυτό.Σήμερα είχε εκπομπή για τον δάσκαλο αυτό στην ΕΤ1 αλλά μπορεί και στο ίντερνετ να διαβάσει από διάφορες πηγές για το θέμα αυτό.Σε τελική ανάλυση αν δεν βγάλει άκρη μπορει να απευθυνθεί και σε ιστορικούς όπου είναι ειδικότητά τους να του πουνε με στοιχεία για την φυλή αυτή από που προέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας θέλω να μάθω αν υπάρχουν νεότερα για τον Δάσκαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:39 δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Το μόνο καλό είναι ότι ακόμα είναι ζωντανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.