Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ανάλυση της έρευνας του Arnaiz-Villena που αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι υποσαχάρια φυλή, συγγενική με μαύρες φυλές της Δυτικής Αφρικής.


Όπως είναι πλέον γνωστό και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η γνωστή "Μακεδονική" εγκυκλοπαίδεια [1] πλέον χτυπάει με τον πιο ακραίο και ρατσιστικό τρόπο το Ελληνικό έθνος και την Ελληνική ιστορία. Συγκεκριμένα στη σελίδα 67 και στο λήμμα «Ελληνας» αναφέρεται ότι «νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι οι Έλληνες ως έθνος έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες φυλές της Αφρικής και της ερήμου της Σαχάρας».

Οι 260 Σκοπιανοί ιστορικοί, φέρνοντας σε πέρας τη διατεταγμένη κυβερνητική αποστολή που τους ανατέθηκε, σημειώνουν ότι οι Έλληνες, προερχόμενοι από την αφρικανική ήπειρο και χωρίς ουσιαστικά πολιτισμικό υπόβαθρο, «εποίκησαν τη Βαλκανική οικειοποιούμενοι τους τοπικούς πολιτισμούς, οι οποίοι ήταν προηγμένοι και τους έδειξαν ως δικά τους επιτεύγματα».
Η άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της κυβερνητικής ηγεσίας των Σκοπίων φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τον ελληνικό πολιτισμό αποτέλεσμα παραχάραξης και υποκλοπής άλλων πολιτισμών, ενώ δεν διστάζει να οικειοποιηθεί ιστορικά τον Παρθενώνα, ακόμα και τα ομηρικά έπη! «Ακόμα και τα έπη του Ομήρου και ο Παρθενώνας δεν είναι αποτέλεσμα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά παραχαράξεως, υιοθετήσεως ακόμα και υποκλοπής των ανωτέρω τοπικών αυτοχθόνων πολιτισμών, όπως του δικού μας, του μακεδονικού»!


Οι Σλαβομακεδόνες ακαδημαϊκοί προφανώς βασίζουν το επιχείρημα τους σε μια γενετική έρευνα του 2001 [2] που έχει δημοσιεύσει ένα ισπανικό εργαστήριο που διευθύνει ο Arnaiz-Villena's.Αυτή η έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «οι Έλληνες έχουν ουσιαστική συγγένεια με τους μαύρους υποσαχάριους πληθυσμούς (Αιθίοπες και Δυτικοαφρικανούς), με αποτέλεσμα να τους διαχωρίζει από τις άλλες μεσογειακές ομάδες.»

Για να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα σημεία αυτής της έρευνας και τα κενά της, πάντα υπό τον πρίσμα της ιστορικής έρευνας. Σε ότι αφορά της γενετικής πλευρά της έχουν απαντήσει ήδη οι τρεις γνωστοί παγκόσμια γενετιστές Luca Cavalli-Sforza, Alberto Piazza και Neil Risch όπου ανέφεραν συνοπτικά τους επιστημονικούς περιορισμούς της μεθοδολογίας Arnaiz-Villena's. [3]

Έτσι λοιπόν διαβάζουμε ότι:

--Ο στόχος της έρευνας είναι να καθοριστούν οι σχετικές συνεισφορές των Μακεδόνων(η ανάλυση δεν κάνει διαχωρισμό αρχαίων και Σλαβομακεδόνων) και Ελλήνων στην παρούσα γενετική ομάδα των μεσογειακών λαών(σελ 119).

--Δείγματα πήραν από 172 Σλαβομακεδόνες στα Σκόπια(σελ 119). Για Έλληνες δεν αναφέρει αλλά χρησιμοποιεί μελέτες από άλλες έρευνες.

--Οι αρχαίοι Μακεδόνες σύμφωνα με την μελέτη δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την ελληνική κοινότητα.(σελ 118-119) Δεν μιλούσαν τα ελληνικά αλλά άλλη γλώσσα προς το παρόν άγνωστη σήμερα και των οποίων μόνο τα ονόματα παραμένουν γνωστά, ενώ σήμερα μιλούν μια σλαβική γλώσσα (σελ 118-119).

--Το αποτέλεσμα που βγήκε είναι σύμφωνα με την φιγούρα 3(σελ 123) είναι ότι οι Έλληνες είναι στην ίδια ομάδα με τις μαύρες φυλές Φουλάνι, Μάσι και Ριμαιμπι ενώ οι Σλαβμακεδόνες ανήκουν στην Μεσογειακή ομάδα όπως οι Τούρκοι , Ιρανοί, Αρμένιοι, Ιταλοί, Κρητικοί κλπ.

--Το τελικό συμπέρασμα(σελ 125) για τους Σλαβομακεδόνες είναι « συσχετίζονται με άλλους κατοίκους της Μεσογείου και δεν παρουσιάζουν στενή σχέση με Έλληνες εντούτοις όμως αυτό γίνεται με τους Κρητικούς. Αυτό υποστηρίζει τη θεωρία ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς που υπάρχουν στη βαλκανική χερσόνησο, πιθανώς πιο παλιοί και από τους Μυκηναίους Έλληνες που αφίχθησαν στην περιοχή το 2000 Π.Χ. Σε ότι αφορά τους Κρητικούς (οι οποίοι είναι Μεσογειακοί), δίνουν την εξήγηση ότι «να έχουν μοιραστεί ένα γενετικό υπόβαθρο με τους Έλληνες πριν από την υποθετική μίξη μεταξύ Ελλήνων και υποσαχάριων μαύρων φυλών.» Έτσι λοιπόν «η πολιτιστική, ιστορική και γενετική ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, εντούτοις όμως οι ιστορικοί του 19ου αιώνα έστρεψαν όλο τον πολιτισμό στην Ελλάδα αγνοώντας όλους τους άλλους μεσογειακούς πολιτισμούς που ήταν παρόντες στην περιοχή και πολύ πριν από την κλασσική ελληνική

--Οι σημερινοί Έλληνες φυσικά είναι « μίξη μαύρων φυλών με τους αρχαίους Έλληνες που έγινε λόγο των μετακινήσεων αυτών των φυλών από την Αφρική στην Ελλάδα.»(σελ 126).

--Οι αρχαίοι Έλληνες υποστήριζαν ότι η θρησκεία τους και ο πολιτισμός τους ήταν Αιγυπτιακοί ενώ και οι αρχαίες Αιγυπτιακές δυναστείες είναι νεγροειδής από την Νουβία.(σελ 126).

Τώρα θα προσπαθήσω να εστιάσω στα σημεία όπου φυσικά η έρευνα του Arnaiz-Villena αποδεικνύεται ότι είναι ετεροβαρής.

--Σε αυτήν την έρευνα φυσικά υπήρχε η βοήθεια τριών Σλαβομακεδόνων γενετικών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο των Σκοπίων. Αυτοί ήσαν οι K. Dimitroski, M. Blagoevska και V. Zdravkovska (σελ 118). Οι υπόλοιποι 6 ήταν από το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης του τμήματος μοριοβολογίας, όπου διευθυντής ήταν ο Arnaiz-Villena. Εδώ γεννάται το ερώτημα ποιος χρηματοδότησε της έρευνα ; Το ισπανικό ή το σκοπιανό πανεπιστήμιο ; Ένα κρίνουμε από τα αποτελέσματα μπορούμε να υποθέσουμε ποιος ήταν ο χρηματοδότης.

--Κύρια πηγή του για τα ιστορικά δεδομένα ήσαν το γνωστό βιβλίο του Martin Bernal με την ονομασία «Μαύρη Αθηνά, Οι αφροασιατικές ρίζες του κλασικού πολιτισμού, 1987». Επίσης χρησιμοποιούνται επιλεκτικά αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, όπως έκανε και ο Μπερνάλ στο βιβλίο του. Δεν είναι τυχαίο ότι το βιβλίο του Μπερνάλ μπήκε στην λίστα των 50 χειρότερων βιβλίων του 20ου αιώνα.!!! Σχετικός σύνδεσμος εδώ.

--Η έρευνα μιλάει για μίξη αρχαίων Ελλήνων με μαύρες Αφρικανικές φυλές που έγινε κάπου στο παρελθόν. Εάν εξετάσουμε τα αρχαιολογικά, γλωσσικά και ιστορικά δεδομένα αυτό δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν σώφρονα επιστήμονα.

--Σε ότι αφορά την γενετική μεθοδολογία χαρακτηριστικά οι Luca Cavalli-Sforza, Alberto Piazza και Neil Risch αναφέρουν ότι «η χρησιμοποίηση των αποτελεσμάτων από την ανάλυση ενός μόνου (γενετικά) δείκτη, είναι πιθανό να είναι σκόπιμη επιλογή, με σκοπό την αναδημιουργία των γενεαλογιών, άρα είναι αναξιόπιστη και απαράδεκτη πρακτική στη γενετική έρευνα των πληθυσμών». Κάνοντας δε συγκεκριμένη νύξη στα συμπεράσματα της υπόψη έρευνας ότι είναι «ανώμαλα αποτελέσματα, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την ιστορία, τη γεωγραφία, την ανθρωπολογία και όλες τις προγενέστερες πληθυσμό-γενετικές μελέτες αυτών των ομάδων

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αυτή η έρευνα χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει μύθους και θεωρίες συνωμοσίας που τελικά αποδεικνύονται επιζήμιες όχι μόνο για τους υποστηρικτές τους, αλλά και για την κοινωνία των Σκοπίων συνολικά. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγνοήσουν την επιστημονική αναζήτηση προς όφελος ενός συστήματος πεποιθήσεων βασισμένων σε μύθους. Οι Appelbaums στο γνωστό άρθρο τους "Gene wars" επισημαίνουν ότι «για τα έθνη με ισχυρά επιχειρήματα στην εδαφική κυριαρχία τα γενετικά δεδομένα θα είναι άσχετα, ενώ για τα έθνη με αδύνατα επιχειρήματα, τέτοια δεδομένα θα είναι πάντα ανεπαρκή. »

Αυτό πλέον κάνουν οι Σκοπιανοί με την αναπαραγωγή φτιαχτών γενετικών ερευνών όπως του Βιλέινα και την μεταφορά των πορισμάτων αυτών σε υποτίθεται «ακαδημαϊκές εγκυκλοπαίδειες».

Η ιστορική μεθοδολογία που χρησιμοποίησε τόσο η έρευνα του ισπανικού εργαστηρίου αλλά και η Σκοπιανή εγκυκλοπαίδεια είναι της σχολής «απόκρυψης γεγονότων και δεδομένων». Το πρώτο βήμα είναι να παρασιωπάς τις αντίθετες μαρτυρίες , έπειτα από τα περιορισμένα στοιχεία που έχεις συγκεντρώσει, να βγάζεις μόνο τα συμπεράσματα εκείνα που στηρίζουν την κεντρική σου θέση ή, αν χρειαστεί, και να επινοείς μαρτυρίες που εξυπηρετούν τους συγκεκριμένους σκοπούς σου. Προκειμένου να αποδείξεις ομοιότητες θα πρέπει να ξεκινάς από την υπόθεση πως υπάρχει άμεση σύνδεση και στη συνέχεια να συνταιριάζεις τις μαρτυρίες με τα γεγονότα, παραλείποντας λεπτομέρειες και παραβλέποντας σημαντικές διαφορές. Το μόνο πρό­βλημα είναι ότι το αποτέλεσμα τέτοιων προσπαθειών δεν είναι ιστορία, αλλά ένα υβριδικό κατασκεύασμα μεταξύ μύθου και ιστορίας, ένας μύθος για την ιστορία.

Πράγματι λοιπόν αυτή η έρευνα είναι ένας ακόμα κρίκος της αφροκεντρικής σχολής όπου ξαναγράφει την αρχαία ιστορία με τόσο δραστικές αλλαγές, που καταλήγει να γίνει διαφορετική και αντίθετη από αυτό που ήταν προηγουμένως.

[1]- MINA - MANU promotes Macedonian Encyclopedia
[2]-
HLA genes in Macedonians and the sub-Saharan origi...[Tissue Antigens. 2001] - PubMed Result

[3]- Dropped genetics paper lacked scientific merit, Access : Dropped genetics paper lacked scientific merit : Nature

7 σχόλια:

  1. Μια ζωη με εθνικιστικους μυθους και διαστρεβλωμενα γεγονοτα ζουν οι σκοπιανοι για να τονωνουν τον μεγαλοιδεατισμο τους εναντι των αλλων. Αλλος ενας σκοπιανος μυθος ειναι αυτος της "Ενωμενης Μακεδονιας το 2012".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σκοπιανοί έχουν καταλάβει πως κι εκείνοι ήταν κάποτε πίθηκοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οι Σκοπιανοί έχουν καταλάβει πως κι εκείνοι ήταν κάποτε πίθηκοι;"

    Μη παρομοιάζουμε αυτά τα συμπαθή ζώα με τους Σκοπιανούς. Πιστεύω ότι οι πίθηκοι έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψιλοασχετο, αλλα Ακρίτα γνωρίζεις κατι γα το σημερινο δημοσιευμα της Zougla.gr σχετικα με τις δηλωσεις του διευθυντη του γερμανικου μουσειου για την ελληνικοτητα των αρχ. Μακεδόνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, τα έχω ήδη δημοσιεύσει στα αγγλόγλωσσα blogs μου πρίν από την ζούγκλα. Το οποίο νέο φυσικά το πρωτοέβγαλαν οι Σκοπιανοί στα φόρουμ τους το μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντελώς άκομψος ο τίτλος πάντως, "παιδιά του Φαλμεράιερ"! Κάποιος πρέπει να πει στους κίτρινους ότι είναι και "παιδιά του Καρλ Χοπφ" π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Σκοπιανοί μού θυμίζουν αυτούς:

    http://www.youtube.com/watch?v=0LRVv7Jtyrk

    Δείτε μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.