Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ψήφισμα Υπάτου Συμβουλίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ για την Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας/Θράκης

Τα κάτωθι μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ σε κανονική συνεδρίαση του Υπάτου Συμβουλίου στην πόλη της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, την 10η Οκτωβρίου 2009 και έχοντας υπ’ όψη την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας/Θράκης, αποφασίζουν:

Θεωρούμε πως το Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης έπρεπε να παραμείνει ως Υπουργείο για λόγους εθνικής σημασίας και τουλάχιστον μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η ύπαρξη του σήμαινε και σηματοδοτούσε την πρόθεση της Ελλάδας να διαφυλάξει και να υπερασπίσει την ιστορική αλήθεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Επιπλέον η ύπαρξή του ενίσχυε την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονικής και Θρακικής γης.

Ο συμβολικός του χαρακτήρας σε περιοχές τις οποίες εποφθαλμιούν γειτονικές χώρες, αποτελούσε μία επισήμανση προς κάθε κατεύθυνση ότι η «Μακεδονία» είναι ελληνική, γεγονός που υποστηρίζει και τεκμηριώνει η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πιστεύουμε ότι αντίθετα ο ρόλος του Υπουργείου θα έπρεπε να αναβαθμιστεί καθώς θα εξυπηρετούσε την πρόθεση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά και το συμφέρον της χώρας να καταστεί η Θεσσαλονίκη ο στρατηγικός επιχειρηματικός και οικονομικός κόμβος των Βαλκανίων, η οικονομική και επιχειρηματική πύλη στα Βαλκάνια.

Οι Μακεδόνες της Διασποράς απευθύνουν προς την κυβέρνηση ένθερμη έκκληση να επανεξετάσει την απόφασή της για την κατάργησή του και να ενδυναμώσει τον ρόλο του στις περιοχές ευθύνης του.

Οι υπογράφοντες:

Νίνα Γκατζούλη/Υ.Πρόεδρος
Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος/Υ.Αντιπρόεδρος
Μαρία Χατζηνάκου/Υ.Γραμματέας
Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης/Ύ.Ταμίας
Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής/Κυβερνήτης
Δημήτρης Τασσόπουλος/Κυβερνήτης
Δημήτρης Χατζής/Βοηθός Κυβερνήτη
Φώτης Γερασόπουλος/π. Υ. Πρόεδρος
Νίνα Περοπούλου/π.Υ. Πρόεδρος
Σωτήριος Πρώιος/π. Υ. Πρόεδρος
Πάνος Δ. Σπηλιάκος/π. Υ. Πρόεδρος
Αθανασία Μπίσκα/Πρόεδρος ΜΚ
Αθανασία Γρηγοριάδου
Βασίλης Γκατζούλης
Νίκος Βατσικούρας
Ελεονόρα Σπηλιάκου
Μαρία Παπαδοπούλου
Δημήτρης Βοζιρικίδης
Βασίλης Τσαντίλας
Αθανάσιος Λιάμπας

Nina Gatzoulis Supreme President of the Pan-Macedonian Association (USA)
Web: http://www.macedonia.info/

2 σχόλια:

  1. Η προώθηση της τοπικής αυτοδιοίκησης δε θα ήταν άσχημη ("ενδυναμώσει το ρόλο του"). Όμως αν το υπουργείο είναι να υπάρχει μόνο ως όνομα, thanks but no thanks.

    ...και το λέω ως εθνίκι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μια απορία.

    Λένε πως το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δεν είχε αρμοδιότητες, γι' αυτό καταργήθηκε. Αντ' αυτού, έβαλαν δύο υφυπουργούς για τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Γιατί δεν κράτησαν το Υπουργείο με την ονομασία Μακεδονίας-Θράκης, βάζοντας τους δύο τωρινούς υφυπουργούς σε αυτό και δίνοντάς τους τις αρμοδιότητες που έχουν τώρα; Έτσι, το Υπουργείο θα αποκτούσε αντικείμενο, αφού αυτό ήταν το πρόβλημα.

    Ή μήπως, εν τέλει, δεν ήταν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.