Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: χθες και σήμερα

Συγγραφείς:Σάκης Τότλης και Δημήτρης. Ε. Ευγγελίδης
Εκδόσεις : Μετρό, 2008

Στο βιβλίο αυτό περιέχονται τρία κείμενα για τη Μακε­δονία. Τα δύο πρώτα είναι γραμμένα από τον Σάκη Τότλη, το τρίτο από τον Δημήτρη Ευαγγελίδη. Και οι δύο συγγρα­φείς κατάγονται από την Έδεσσα της Μακεδονίας.

Το πρώτο κείμενο έχει ως θέμα την "Συν-είδηση" και την σχέση με το όνομα της Μακεδονίας. Ο αρθογράφος μιλάει για την συνειδησιακή υπαγωγή του ονόματος της Μακεδονίας και τις όποιες επιδράσεις στην συνείδηση μας.

Το δεύτερο κείμενο επικεντρώνεται στο Μακεδονικό Ζήτημα αλλά και στην Μακεδονική ταυτότητα από την σκοπιά ενός Έλληνα ντόπιου Μακεδόνα. Έχει τον τίτλο " Μακεδονικό Ζήτημα" και είναι ένα ενδιαφέρον κείμενο που απευθύνεται σε μη ντόπιους.

Το τρίτο κείμενο είναι μία ανάλυση της Αρχαίας Μακεδονίας από ιστορική, γλωσσολογική, αρχαιολογική και εθνολογική σκοπιά. Όσοι έχουν διαβάσει τα λεξικά του Δημήτρη Ευγγελίδη θα καταλάβουν και ποιο είναι το περιεχόμενο και αυτό του άρθρου με τον τίτλο "Αρχαία Μακεδονία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.