Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τσίπρας: Στο Πεδίο Βολής της Φλώρινας έγινε χρήση πυρηνικών όπλων !!!!


Αυτό αναφέρει σε ερώτηση του  στην βουλή ο Τσίπρας,

αυτός που υπηρέτησε στα σύνορα Παπάγου -Χολαργού,

με θέμα το Πεδίο βολής της Φλώρινας,

στο Υπουργείο Εθνικής(αυτό του ξέφυγε του Παπανδρέου) Άμυνας.

Σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος εδώ.

Θα ήθελα να δω την απάντηση του Βενιζέλου σε αυτό....

18 σχόλια:

  1. Περα απο τα "πυρηνικα οπλα" το οποιο ειναι μαλλον λαθος διατυπωση, διαφωνεις επι της ουσιας? Δεν πρεπει το πεδιο βολης να φυγει μακρια απο τις κατοικημενες περιοχες και της καλλιεργειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν είσαι πρόεδρος κόμματος, βουλευτής και υποβάλεις ερώτηση , οφείλεις να ξέρεις και το θέμα. Προφανώς αυτή η ερώτηση τους την σερβίρανε κάποιοι όπως με το Κοροβέση.
    Το λάθος διατύπωση είναι "επιπλωμένη" απάντηση.

    Σε ότι αφορά το πεδίο βολής υπάρχουν όργανα τα οποία επιτρέπουν την χρησιμοποίηση του , το οποίο βέβαια πεδίο βολής δεν είναι κοντά ούτε σε καλλιέργειες αλλά και ούτε σε κατοικημένες περιοχές.

    Όσο για τις "διαμαρτυρίες" των ντόπιων είναι γμωστό το οικονομικό παιχνίδι που παίζεται με τις απαλλοτριώσεις. Το πεδίο βολής είναι πάνω σε πολύ πλούσιο σε κοίτασμα λιγνίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαμαρυριες κατοικων στα Γλαφυρα Μαγνησιας για το πεδιο βολης

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3757641&publDate=1997-02-13%2000:00:00.0

    Διαμαρτυριες κατοικων για το πεδιο βολης στο Παλαιοχωρι Ηλειας

    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a263c0ab-b3b0-4f3e-abcb-93c1451cfa6d

    Διαμαρτυριες κατοικων στο Ρεθυμνου

    http://syriza-rethymno.blogspot.com/2009/11/blog-post_03.html

    Διαμαρτυριες για το πεδιο βολης στα Μαστιχοχωρια Χιου

    http://www.chiosnews.com/cn1992008500100.asp

    Διαμαρτυριες για το πεδιο βολης στο Διδυμοτειχο

    http://www.pandoiko.gr/orgnews-evros/

    Στις Γουρνες Ηρακλειου διαμαρτυρονται για το πεδιο βολης οι Κτηνοτροφοι

    http://do.pasok.gr/mastampas/?p=243


    Οπως βλεπεις Ακριτα οπου υπαρχουν πεδια βολης οι κατοικοι αντιδρουν. Ολοι αυτοι οι κατοικοι εχουν συμφεροντα και ζηταν την απομακρυνση η το κανουν για να προστατεψουν την υγεια τους και τον τοπο τους απο την υποβαθμιση? Μονο στα χωρια της Φλωρινας εχουν αδικο οι κατοικοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιχάλη εισαι γενικά κατά των πεδίων βολής; στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να δώσουν ενναλακτικές λύσεις; Η να φύγει ο στρατός απο παντού;Η ερώτηση μου είναι καλοπροαίρετη. Και στο χωριό μου υπάρχει πεδίο βολής και μάλιστα πυροβολικού. Και μένα καμμιά φορά με ενοχλεί.Κάποια πράγματα πρέπει να τα ανεχόμαστε για λόγους εθνικού συμφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιους εξυπηρετεί η απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας;

    Ίσως η (κακή) πληροφόρηση των τριών βουλευτών για το θέμα να προέρχεται από κάποια συνιστώσα του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού και μάλλον εκείνη που υποστηρίζει τους φιλοσκοπιανούς της περιοχής, γι΄αυτό είναι αναγκαίες μερικές επισημάνσεις:

    1. Ο ΕΣ δε χρησιμοποιεί πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου ούτε καν για τα πυροβόλα 30mm των επιθετικών ελικοπτέρων Αpache για τα οποία υπήρχαν σχετικές αναφορές στο παρελθόν.

    2. Κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος δεν υφίσταται καθώς το ΠΒ Λόφων βρίσκεται χωροταξικά παραπλεύρως του Ατμοηλεκτρικού Στρατού (ΑΗΣ) Μελίτης, δηλαδή δε βρίσκεται καν στη κατεύθυνση προς την οποία εκτελούνται πυρά. Επιπλέον, έχει σταματήσει η χρήση βαρέων όπλων στο ΠΒ Λόφων ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των εξοπλισμών, ο ΕΣ διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του προσωπικού του σε σχέση με άλλα ΝΑΤΟικα κράτη και σίγουρα για την ευστοχία των βολών του.

    3. Είναι δυνατόν η ψηφοθηρική λογική για την υποστήριξη κάποιων μειοψηφιών της περιοχής, οι οποίες έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τη ΠΓΔΜ το περασμένο έτος, να επηρεάζει κατ΄ελάχιστον την Εθνική Άμυνα της χώρας;

    Λίγη σοβαρότητα δε θα έβλεπε, αλλά τι απάντηση να δώσεις σε μια ηλίθια ερώτηση (Volume II):

    http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/11/blog-post_1458.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε κάλυψαν Μιχάλη οι παραπάνω απαντήσεις ;

    Κατάλαβες ότι η όλη ιστορία είναι ένα από τα γνωστά φιλοσκοπιανά προσκυνήματα του ΣΥΡΙΖΑ στους εκεί Σλαβομακεδονιστές;

    Άλλωστε η υπόθεση Κοροβέση-Ουράνιο Τόξο είναι ακόμα νωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σιγα που ειναι και 'εθνικα ευαισθητη'!!! μ'αρεσουν οι υπερβολες των υπερπατριωτων...ενταξει η μελιτη ειναι αυτη που ειναι

    περα απο τις 'συνιστωσες', μπορει να υπεπεσε στην αντιληψη του τσιπρα καμια πληροφορια και να θελησε να το παιξει οικολογος

    και περα απο το αστειο των πυρηνικων οπλων ο ανθελληνας μιχαλης εχει δικιο, πολυς ντορος επειδη η περιοχη ειναι η φλωρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Aνωνυμε 10:10

    Απο την στιγμη που υπαρχει στρατος θα υπαρχουν και πεδια βολης, δεν γινεται διαφορετικα.Το θεμα ειναι να βρισκονται μακρια απο κατοικημενες περιοχες. Οσο για τους κατοικους απο οτι εχω διαβασει τον στρατο τον θελουν γιατι εχουν και οικονομικα οφελη οπως οι ιδιοι λενε. Το πεδιο βολης τους ενοχλει και θελουν να φυγει. Οπως συμβαινει και σε πολλα αλλα χωρια της Ελλαδας. Ειμαι σιγουρος οτι καποια εναλλακτικη λυση μπορει να βρεθει ωστε να ειναι ικανοποιημενοι και οι κατοικοι.

    @Ακριτα

    Μπορει βληματα απεμπλουτισμενου ουρανιου να μην χρησιμοποιουνται, αλλα και τα συμβατικα βληματα δεν ειναι οτι καλυτερο να "σκανε" διπλα στις καλλιεργειες. Οποιοσδηποτε ζει κοντα σε πεδιο βολης ειναι λογικοτατο να αντιδρασει. Οπως θα αντιδρασει αν φτιαξουν χωματερη στην περιοχη του η οτιδηποτε αλλο την υποβαθμιζει. Εκτος βεβαια αν το σκεπτικο ειναι οτι "αφου ειστε ρευστης εθνικης συνειδησεως και μιλατε και σλαβικα, δεν δικαιουστε να διαμαρτυρεστε για οτιδηποτε, και αν δεν σας αρεσει πατε στα Σκοπια."

    Οσο για τις μειοψηφιες που λες, εγω διαβαζω οτι ομοφωνα οι κατοικοι των χωριων ζηταν την απομακρυνση του πεδιου. Δεν το ζητα καποια μειοψηφια.

    Δεν ξερω ακριβως τι συμβαινει σε αυτα τα χωρια. Φανταζομαι οι περισσοτεροι κατοικοι θα εχουν Ελληνικη εθνικη συνειδηση. Με αυτα που λετε ομως Ακριτα βλεπω να τους χανετε και αυτους. Και δεν θα σας φταιει κανενας Γκρουεφσκι και κανενας εθνομηδενιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «βλεπω να τους χανετε και αυτους»

    Μιχάλη, έκανες τριχοτόμηση με αυτό που έγραψες. Υπάρχουν αυτοί με τους οποίους είναι ο Ακρίτας, αυτοί που μένουν στα ακριτικά χωριά και έχουν ελληνική εθνική συνείδηση και αυτοί με τους οποίους συντάσσεσαι εσύ.

    Μπορείς να μας πεις ποιοι είναι οι πρώτοι και ποιοι οι τρίτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Οσο για τους κατοικους απο οτι εχω διαβασει τον στρατο τον θελουν γιατι εχουν και οικονομικα οφελη οπως οι ιδιοι λενε. Το πεδιο βολης τους ενοχλει και θελουν να φυγει. Οπως συμβαινει και σε πολλα αλλα χωρια της Ελλαδας."

    Αυτή είναι η γνωστή παρανοϊκή νεοελληνική πατέντα, του να θέλεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
    Πώς γίνεται εκπαίδευση στρ. μονάδων χωρίς ΠΒ;

    Επομένως, αν ειναι ειλικρινείς στις ανησυχίες τους θα πρέπει να απαιτήσουν την απομάκρυνση των μονάδων συνολικά. Αλλά βέβαια δεν το κάνουν, θέλουν και το παραδάκι και να μην ενοχλούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΝικοςΑ

    Ο Ακριτας ανηκει στον πατριωτικο η κατ' αλλους εθνικιστικο χωρο. Αυτοι ειναι οι μονοι που κατηγορουν τους κατοικους των χωριων για τις αντιδρασεις τους. Επειδη ειχα ψαξει πριν κατι μηνες αρκετα το θεμα, θυμαμαι οτι ακομη και βουλευτης της ΝΔ πηρε το μερος των κατοικων.
    Οσο για τους τριτους που ρωτας, νομιζω οτι ειναι γνωστο οτι σε αυτα τα χωρια υπαρχουν κατοικοι με σλαβομακεδονικη εθνικη συνειδηση. Εγω δεν συντασσομαι με αυτους μονο, αλλα με ολους τους κατοικους. Και οχι μονο στα χωρια της Φλωρινας, αλλα οπου υπαρχει παρομοιο προβλημα.

    @Ανωνυμος 3:55

    Ενδεχομενως να υπαρχουν και μικροσυμφεροντα που ωθουν τους κατοικους σε κινητοποιησεις. Γιατι ομως να κολλαμε στη συγκεκριμενη περιοχη. Γιατι δεν ασχοληθηκε ο πατριωτικος χωρος με τους κατοικους στα αλλα χωρια της Ελλαδος που δεν θελουν τα ΠΒ. Νομιζω ξερουμε ολοι την απαντηση, δεν χρειαζεται να κοροιδευομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μην μας την πεσουν τωρα οι Αμερικανοι και μας βομβαρδισουν οπως το ιρακ που κανουμε απεμπλουτισμο ουρανιου αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ενδεχομενως να υπαρχουν και μικροσυμφεροντα που ωθουν τους κατοικους σε κινητοποιησεις. Γιατι ομως να κολλαμε στη συγκεκριμενη περιοχη. Γιατι δεν ασχοληθηκε ο πατριωτικος χωρος με τους κατοικους στα αλλα χωρια της Ελλαδος που δεν θελουν τα ΠΒ. Νομιζω ξερουμε ολοι την απαντηση, δεν χρειαζεται να κοροιδευομαστε."

    Όχι ενδεχομένως, υπάρχουν.
    Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες αντιδράσεις.
    Στη συγκεκριμένη περιοχή εκτός από τα "μικροσυμφέροντα" υπάρχουν και άλλα συμφέροντα τα οποία νομίζω ξέρουμε όλοι, δε χρειάζεται να κοροϊδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιχάλη, κατά τη γνώμη σου ο πατριωτισμός είναι συνώνυμος του εθνικισμού;

    Επίσης, αν αποδέχεσαι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, γιατί λες σλαβομακεδονική και όχι μακεδονική εθνική συνείδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλλο πατριωτισμος και αλλο εθνικισμος. Απλα οι εθνικιστες αυτοπροσδιοριζονται ως πατριωτες οποτε οι εννοιες σιγα σιγα αρχισαν να ταυτιζονται.

    Αν εγραφα σε φορουμ Σλαβομακεδονων θα τους αποκαλουσα "Μακεδονες". Απλα εδω περα δεν εχει και πολυ σημασια το πως θα τους αποκαλεσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Μιχάλη

    Η καταγωγή μου εκ μητρός είναι από ένα χωριό που βρίσκεται βορείως του πεδίου βολής.
    Προς δική σου πληροφόρηση το ΠΒ δεν είναι στη Μελίτη. Η έκταση βέβαια ανήκει εν μέρει στο Δήμο Μελίτης και στο δρόμο για το πεδίο υπάρχουν χωράφια καλλιεργούμενα και μη, τα οποία είναι ιδιοκτησίες κατοίκων των γύρω χωριών ή δεν ανήκουν σε κανέναν, αλλά το ΠΒ δεν γειτνιάζει με κατοικημένη περιοχή. Η Κέλλη που είναι το πλησιέστερο χωριό στο ΠΒ απέχει πολύ. Επομένως, δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των κατοίκων.
    Ο ΑΗΣ Μελίτης είναι κοντά στον δεσμευμένο χώρο, όμως τα βλήματα δεν πέφτουν στην περιοχή του πεδίου που γειτνιάζει με τον σταθμό, αλλά από τη νότια πλευρά προς την Κέλλη.
    Επιπλέον κανείς δεν ζήτησε την απομάκρυνση του ΕΣ από την περιοχή. Απορώ από ποιον άκουσες τέτοιο πράγμα. Το μόνο που ζητούν είναι η μη επέκταση του πεδίου και η μεταφορά του σε άλλο χώρο αλλά εντός του νομού. Όλοι οι ντόπιοι γνωρίζουν ότι το πανεπιστήμιο και ο στρατός είναι το οξυγόνο της Φλώρινας και χωρίς αυτά χρήμα στο νομό δεν μπαίνει.
    Όλα τα άλλα περί κατάργησης του πεδίου τα λένε οι έξωθεν αυτόκλητοι υπερασπιστές από τη βολή του καναπέ τους.
    Το ΠΒ δεν βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση. Φυσικά γύρω από αυτό υπάρχουν χωράφια. Ελάχιστες φορές έχει αναφερθεί γεγονός προσγείωσης βλήματος οριακά εκτός ΠΒ ή σε καλλιέργεια και ο στρατός αποζημιώνει με το παραπάνω. Οι βολές είναι 'τυποποιημένες', σκάνε δηλ. περίπου στα ίδια σημεία, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφου το βεληνεκές των πυροβόλων είναι πολύ μικρό. Μια φορά φύγανε τα πρόβατα κάποιου και μπήκανε στο πεδίο, αλλά προφανώς δεν ήταν ευθύνη του στρατού.
    Οι ασκήσεις ανακοινώνονται πάντα στα χωριά και το μόνο ενοχλητικό είναι ο πολύς θόρυβος που σου σπάει τα νεύρα.
    'Οσο για τον καρκίνο, τα ορυχεία που ανοίγουνε γύρω-γύρω δεν τα βλέπουνε. Στην Πτολεμαϊδα που ο καρκίνος θερίζει μήπως είναι κι εκεί από τα ΠΒ (που δεν υπάρχουν);.
    Για τη μόλυνση το μόνο που έχω να πω είναι ότι από όσο γνωρίζω καμία μέτρηση δεν έχει δείξει ραδιενέργεια στο έδαφος και πώς να δείξει αφού τα βλήματα είναι συμβατικά.

    Tραϊανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσο για τα 50 χιλ. τί να πώ;
    Το ξέραμε, ότι οι πολιτικάντηδες είναι άσχετοι με το αντικείμενο της δουλειάς τους, αλλά τόσο;;;
    Περιμένουμε με αγωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας υποδείξει ΕΝΑ -μόνο ΕΝΑ- σημείο του ελλαδικού χώρου, όπου σε ακτίνα 50 χιλ. να μην υπάρχει κατοικημένη περιοχή.
    Στη δυτικοευρωπαϊκή ύπαιθρο (και μάλιστα μόνο σε ορισμένες χώρες) δεν υπάρχουν μικρά χωριά ανά 5-10 χιλ. όπως στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, αλλά κωμοπόλεις, που μπορεί να απέχουν πολλά χιλ. μεταξύ τους και ως εκ τούτου η τοποθέτηση των ΠΒ είναι εύκολη υπόθεση. Στην Ελλάδα, όσο απομακρυσμένο και να είναι ένα ΠΒ, όλο και κάποιο χωριό θα είναι εκεί κοντά.

    Τα σχετικά με την ταυτότητα των κατοίκων είναι αστεία.

    Γενικά, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά η λύση είναι δύσκολη. Θεωρητικά αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο στρατός είναι να μην επεκτείνει το πεδίο προς τα δυτικά. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούνται οι Λοφιώτες και οι Βευιώτες, αφού και τις περιουσίες τους διατηρούν και το πεδίο δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Όμως η επέκταση δεν μπορεί να γίνει σε άλλη κατεύθυνση, διότι θα πέσει πάνω σε χωριά ή σε ορυχεία. Στα ΒΑ υπάρχει ακατοίκητη περιοχή, αλλά είναι παρθένο δάσος.

    Πάντως αν δεν δεσμεύσει νέες εκτάσεις ο στρατός, ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα έχοντας την προηγούμενη εμπειρία από τη Μελίτη και την Αχλάδα.
    Τις εκτάσεις θα τις πάρει κάποια κοινοπραξία της ΔΕΗ με ιδιώτες, όλη η περιοχή Σκοπού-Αχλάδας-Μελίτης-Λόφων-Βεύης-Κέλλης θα γίνει ένα απέραντο λιγνιτορυχείο.
    Και τότε οι κάτοικοι θα έχουν βρει την ηρεμία τους από τις στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρότερο και απειλητικό δίλημμα: ή μετεγκατάσταση -σιγά μην αναλάβει κανείς την μετεγκατάσταση 5 χωριών, εδώ αρνήθηκαν τη μετεγκατάσταση ενός, του Αετού- ή καρκίνος.

    Τραϊανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιχάλη, αφού "πατριώτες είμαστε όλοι", όπως λέει και η κα. Μπακογιάννη, ενώ οι εθνικιστές αποτελούν μια μικρή μερίδα του πληθυσμού, τότε αδυνατώ να κατανοήσω ποιοι ταυτίζουν τις έννοιες. Εκτός αν μπορείς να μου πεις εσύ ποιοι είναι αυτοί.

    Όσο για το πως αποκαλείς όσους αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά Μακεδόνες, από τη στιγμή που αλλάζεις το χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείς ανάλογα με την περίσταση, δεν αποδέχεσαι το δικαίωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.