Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Ναυτίλος: Νέες λαμπρές στιγμές του Διαφωτισμού made in Greece με Διαμαντοπούλου και Δραγώνα...Απλά συμπληρώνω ότι τις κυρίες τις διόρισε ο Πρωθυπουργός εκτελώντας την λαική εντολή της 4-10-2009.

3 σχόλια:

 1. Xωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε… διασταλτική ερμηνεία του νόμου που… σκαρφίσθηκαν! Η φωτοτυπία της σχετικής βεβαίωσης του ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, δημοσιεύθηκε στο «Παρόν» και αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο http://gataros.blogspot.com/2009/11/blog-post_9891.html
  Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση, πριν κλείσει.
  Την μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη… διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε… διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;
  Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο
  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της… διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

  Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αποκαλυπτικό είναι σχετικό «παραπολιτικό» που είχε το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό του «Βήματος», το «TV GUIDE», στη στήλη «THE BOX», και στο οποίο γράφονταν τα εξής στο τεύχος της περασμένης Κυριακής:
  «Ο κ. Γ. Παπανδρέου διατηρεί και τις στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης “τάξης του ‘71″, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Η τ. σύζυγός του, Θάλεια Δραγώνα, τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Και πολιτική, υποθέτω, χωρίς νομικά κωλύματα που αντιμετώπισαν άλλες».
  Πάντως η ίδια πρακτική εφαρμόζεται και στα ερευνητικά κέντρα, πρωταγωνιστούντος του επί 35 χρόνια ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών», όπου «εκλέγονται» ερευνητές με βασικό πτυχίο από το Deree….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακρίτα,
  Αληθεύει ότι ο πατέρας της κ.Διαμαντοπούλου είναι σλαβομακεδόνας με αλλαγμένο επίθετο; Η είδηση αυτή πρέπει να βρίσκεται σε συνέντευξη της κυρίας την δεκαετία του 90, όπου το να δηλώνεις ότι ανήκεις σε« καταπιεσμένη μειονότητα», ήταν και «προοδευτικό και δημοκρατικό». Πάντως η κυρία, αυτή όταν ήταν στις Βρυξέλλες διατηρούσα παράλληλα γραφείο «ερευνητικών προγραμμάτων»,με κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν ότι ο τέως σύζυγος της επαναδραστηριοποίησε το γραφείο μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ. Παιδιά καλά κέρδη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κίμωνα δεν ξέρω τι εθνικότητας ή εθνότητας ήταν ο πατέρας της Διαμαντόπουλου. Εγώ την κρίνω από τις πολιτικές θέσεις και πλέον θα κριθεί και από τις πολιτικές της πράξεις.
  Ότι είναι αριστερή με δεξιά τσέπη φαίνεται από την όλη εμφάνισή της.Αλλά και ούτε αυτό με ενδιαφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.