Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο γλωσσικός φενακισμός της ανακοίνωσης των Σλαβομακεδονιστών του Ουράνιου Τόξου.


Για την ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου όπου εκτός από τις πολιτικές ύβρεις στο πρόσωπο του Έλληνα αν. υπουργού Εξωτερικών κ, Δρούτσα έχουμε και ρατσιτσικές "υστερόγραφες" ύβρεις. Ο συντάκτης της εμετικής ανακοίνωσης λοιπόν γράφει στο τέλος:
ΥΓ3. Στην αρχαϊκή προ-εθνική λογοτεχνική Αλβανική γλώσσα δηλαδή στα αρβανίτικα, η ρίζα της λέξης του επιθέτου Δρούτσας είναι το “Dru” (γραικιστί προφέρεται “Δρου”) που σημαίνει “ξύλο”. Επίσης το “τσα” δηλαδή “ca” στα αρβανίτικα-αλβανικά σημαίνει “κάποιος”, “μικρός” κ.ά. Όπως πάντα σύμφωνα με τη “λογική” περί καταγωγής κατά Δρούτσα, έχει ενημερωθεί ο Υπουργός ότι “γεννήθηκε” αρβανίτης δηλαδή σύγχρονος Αλβανός;

Ο συντάκτης λοιπόν εμμέσως προσπαθεί να κάνει μία ετυμολογική ανάλυση του επιθέτου του 'Ελληνα αν. υπουργού Εξωτερικών δινοντάς του "αλβανική" καταγωγή. Αυτό είναι κοινό γνώρισμα των φενακιστών όπου όταν δεν  έχουν επιχειρήματα προσπαθούν να εξαπατήσουν.

Για να δούμε λοιπόν τι λένε τα λεξικά για την Αλβανική λέξη "dru":





To λεξικό Albanian English Etymological Dictionary  του Vladimir Orel λοιπόν μας λέει ότι η λέξη  προέρχεται από την παλαιοαλβανική λέξη druwa και την χρησιμοποιούν οι Γκέγκες αλβανοί  ".
Καμμιά σχέση λοιπόν με τους αρβανίτες που είναι γλωσικό παρακλάδι  των Τόσκηδων.
Αυτό είναι καθαρό δείγμα φενακισμού του συντάκτη  με σκοπό φυσικά την εξαπάτηση του αναγνωστικοί κοινού και τη φυλετική διάκριση των Αλβανών και Ελλήνων.
 
Υπάρχει όμως κάτι ακόμα στην ανάλυση του Αλβανικού λεξικού όπου αναφέρει και την Ελληνική λέξη "Δρύς"
Ας δούμε τι λένε δύο λεξικά. Το πρώτο είναι του Μπαμπινιώτη και το δεύτερο του Γερμανού Χόφμαν.
 




 
όπως βλέπετε και τα δύο λεξικά συμφωνούν ότι  προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη "Δρυς" (τονισμός με περισπωμένη).
Και η ερώτηση μου είναι η εξής.
Γιατί να προέρχεται από την αλβανική λέξη και όχι από την Ελληνική που έχει μάλιστα ρίζες 1000 χρόνια πρίν από την Αλβανική;
Θα ήθελα μία απάντηση από όποιον μπορεί να το κάνει αυτό.
 
Όσο για το τσα απλά αναφέρω ότι μου έρχεται ο συνδυασμός της λέξης Φιλίπ-οφ, όπου η κατάληξη -οφ είναι καθαρά Βουλγάρικη. Αυτό δεν κάνει όμως τον Πάβλε Φίλιποφ .......Βούλγαρο. Έτσι δεν είναι;

17 σχόλια:

  1. Έχω λόγους να πιστεύω πως την ανακοίνωση του ΟΤ την έκανε συγκεκριμένο άτομο και δεν υπήρξε συμφωνία με όλα τα μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο για τα μαθήματα φυλετικής ιστορίας, να μη μας κάνουν το δάσκαλο οι δήθεν αντεθνικιστές. Ας μάθουν πρώτα για τα ελληνικά φύλα της Ηπείρου και μετά να μιλήσουν για "Αλβανούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν κανουν την ετοιμολογικη αναλυση του επωνυμου ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ οι κουτοπονηροι του ουρανιου τοξου ??
    Το "Φσκι" απο οσο γνωριζω ειναι Βουλγαρικο !!

    Κατα τα αλλα καθαροαιμος μακεδονας απο την γενια του Μεγα Αλεξανδρου ο σκοπιανος πρωθυπουργος με το βουλγαρικο επωνυμο εεε ;; (...σκαμε στα γελια)

    Ρε δεν μασαμε τις μπουρδες του Ουρανιου τοξου. Ας κοιταξουν πρωτα τις βουλγαρικες ριζες τους και μετα να κρινουν τον Δρουτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi aνθρωποι ειναι σε παραληρημα, η αδιαφορια εφερε την απαξιωση τους και τελικα αυτη ειναι και η μεγαλυτερη τους τιμωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτη τη φορα τους ετσουξε πολυ!!!Συγχαρητηρια στον Δρουτσα ομολογω πως δε το περιμενα αυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ απλά δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φασιστοειδη χειριστου επιπεδου ειναι οι ανθρωποι, εμενα προσωπικα δεν με εκπλησει η ανακοινωση τους... απλα τους ετσουξε οσο δεν φανταζεσαι η διατυπωση του υπουργου περι αδιαπραγμματευτης Μακεδονικης ταυτοτητας που ανηκει σε ολους τους Ελληνες και εχασαν καθε ιχνος λογικης...οχι οτι ειχαν και πολυ λογικη πριν.....και εις ανωτερα τους ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα,

    ειλικρινά πιστεύεις, ότι αξίζουν την προσοχή και το χρόνο μας τέτοιες γελοιότητες, απ'όπου κι αν προέρχονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, ήδη τα παπαγαλάκια άρχισαν εργολαβία....

    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25642&page=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα μαρούλι έχει μεγαλύτερη αντιληπτική ικανότητα από ορισμένους δημοσιογράφους. Ο Δρούτσας είπε πως γεννιόμαστε και πεθαίνουμε με τη μακεδονική ταυτότητα, που είναι μέρος της ελληνικής. Μιλάει δηλαδή για την ιστορική μας κληρονομιά. Πολύ φυσικό είναι να κουβαλάμε την ιστορική μας κληρονομιά στη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι τύποι του Ο.Τ., εκτός από φασίστες, είναι και φαιδροί. Κάθε καινούρια τους ανακοίνωση το αποδεικνύει περισσότερο από την προηγούμενη.

    Όμως, δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα να ηρωποιούμε το Δρούτσα. Ο Δρούτσας είναι ένας κλασικός δίγλωσσος ΠΑΣΟΚος (όχι δίγλωσσος Μακεδόνας) που άλλα λέει και άλλα κάνει. Την ώρα που δίνει συνεντεύξεις και κράζει με σκληρά λόγια Τουρκία και ΠΓΔΜ, από την πίσω πόρτα εξαπατά τον ελληνικό λαό μη βάζοντας βέτο στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Μήπως κιόλας δεν ήταν ένας από αυτούς που συνέταξε το σχέδιο Ανάν, υπό τον εντεταλμένο της Μεγάλης Βρετανίας λόρδο Χάνεϋ; Έχει κάνει κάποια αυτοκριτική ως τώρα για την τότε στάση του;

    Γενικά, ως ένας προδομένος αριστερός από τους πολλούς, ένα έχω πλέον να πω: όταν ένας αριστερός, κομμουνιστής, σοσιαλιστής κλπ ηγέτης λέει μεγάλα λόγια και φανφάρες, από πίσω υπογράφει τις μεγαλύτερες προδοσίες. Ελπίζω να διαψευτώ, αλλά διαβλέπω ότι η νυν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πουλήσει όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και την Κύπρο και τη Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσέξτε τι λέει ο Αλαβάνος για την Ελλάδα σε συνέντευξή του στον "Ιό" της σημερινής "Ε":

    "...διαθέτουμε μια κινηματική ικανότητα, ίσως λόγω ιστορικής κληρονομικότητας..."

    Δηλαδή, γενιές Ελλήνων γεννιούνται και πεθαίνουν με αυτήν την κινηματική ικανότητα, μέρος της ιστορικής κληρονομικότητας. Γιατί δεν συμβαίνει με άλλους λαούς; Είναι ζήτημα γονιδίων;

    Βρε τον παλιοναζιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοί στο Ο.Τ τους καταλαβαίνουμε είναι σε πανικό και σε διχασμό,ο λόγος είναι πολύ απλός.
    Άλλα λέγανε στον απλο κοσμάκη και άλλη είναι η αλήθεια τελικά!
    Ο κόσμος ξυπνά,μορφώνεται,ενημερώνετε πλέον απο το διαδύκτιο,αλλάζει το πράγμα τώρα...και το τελευταίο ακριτικό χωριό ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί ασχολείσαι μ'αυτό ρε ακρίτα; Ας είναι ό,τι ετυμολογίας θέλει το επίθετο του Δρούτσα. Μη χάνουμε το δάσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6:24 δεν βρίζουμε,
    και ας χρησιμοποιούμε την..ποδανά άργκο
    Τα επιχειρήματα μας είναι τόσο πολλά για αυτό και χρησιμοποιούνε την δήθεν "γονιδιακή" παράμετρο,
    η οποία ουδέποτε ειπώθηκε από τον Δρούτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οπως το ειπε ο Ακριτας,το γνωστο παπαγαλακι αρχισε παλι εργολαβια
    Επειδη η αδιαφορια φερνει και την απαξιωση αναλαμβανουν "καποιοι" να μας θυμιζουν οτι υπαρχουν ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.