Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Το νομοσχέδιο που θα αλλοιώσει πλέον το εκλογικό σώμα εις βάρος των Ελλήνων ιθαγενών θα συζητήσει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις  προχωρά με γοργούς ρυθμούς(μεγαλύτερους και από την οικονομία) στην απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών(στην ουσία λαθρομετανάστες) που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά και το δικαίωμα πολιτικού ψήφου των επί τριετία διαμενόντων (λαθρο)μεταναστών στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ελληνοποίηση αυτών των  αλλοδαπών  σύμφωνα με το καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμανό είναι ένα μέτρο το οποίο:


α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος,
β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,
γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα,
δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση,
ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία,


ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος,


η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης,


θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών,


ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά,


κ) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),
λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).

Και προτείνει για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι να:
α) Εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και
β) απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό
Τα πράματα είναι σοβαρά και θα τα βρούμε μπροστά μας. Στις  επόμενες δημοτικές εκλογές πλέον θα ψηφίζουν και οι λαθρομετανάστες.

Υπενθυμίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση προτείνει "συμβόλαια ενσωμάτωσης"  στους νέους μετανάστες στη Γερμανία.
"Όποιος θέλει να ζήσει εδώ για καιρό και θέλει να δουλέψει πρέπει να πει 'ναι' στη χώρα μας", δήλωσε η συντηρητική αξιωματούχος στην περιφερειακή εφημερίδα "Στουτγκάρτερ Ναχρίχτεν". "Αυτό περιλαμβάνει το να ελέγχει τη γερμανική γλώσσα και να έχει διάθεση να συμμετάσχει στην κοινωνία", πρόσθεσε.
Τα συμβόλαια ενσωμάτωσης πρέπει να προσδιορίζουν "τι μπορούν να περιμένουν οι μετανάστες ως υποστήριξη" εκ μέρους της δημόσιας εξουσίας και σε αντάλλαγμα "τι περιμένουμε εμείς από τους μετανάστες", σύμφωνα με την Μπέμερ.
Μεταξύ των αξιών που πρέπει να σέβονται οι μετανάστες, η επιτετραμμένη της Γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε την ελευθερία της άποψης και την ισότητα των φύλων. (άντε αυτό πεστο σε Μουσουλμάνο). Η ίδια έκανε λόγο για "σημαντικά ελλείμματα" όσον αφορά τη γλώσσα και τις σχολικές επιδόσεις στις "παράλληλες κοινωνίες" ορισμένων συνοικιών των μεγάλων γερμανικών πόλεων.
Όχι τίποτα άλλο για να μην μας κατηγορήσουν ως ρατσιστές οι ρατσιστές του Ελληνισμού.

32 σχόλια:

  1. Αν η αντίδραση είναι μεγάλη, μπορεί να ματαιωθεί η προσπάθεια τους!
    Στο χέρι μας είναι.
    Δε θέλουμε το σύγχρονο αλλοεθνή στρατό κατοχής.

    Το ΠΑΣΟΚ θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις εμφυλίου.
    Πρέπει να εμποδιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νέστωρ της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας Helmut Schmidt, διατελέσας Καγκελλάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εξέπληξε προ ετών την Κοινή Γνώμη ομολογώντας δημοσίως ότι ήταν μοιραίο λάθος, από της δεκαετίας του '60 και εντεύθεν, η εισαγωγή στην Γερμανία (και στην Ευρώπη εν γένει) εργατών από ξένες πολιτισμικές ζώνες, και δή από την Τουρκία. Τα προβλήματα που θα επέφερε αυτή η πολιτική υποτιμήθηκαν, και στην Γερμανία και στην Ευρώπη, επεσήμανε ο τέως Καγκελλάριος και εξήγησε ότι «πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες μπορούν να υπάρξουν ειρηνικώς μόνο υπό συνθήκες αυταρχικών καθεστώτων».

    Ως παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της Σιγκαπούρης.[7]


    http://politikes-paremvaseis.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

    Στο Ευρώπη δεν έχουν τους αναρχοφασίστες να τα σπάνε και να μην γίνεται διάλογος της προκοπής.....
    Στο Ευρώπη εδώ και χρόνια μιλάνε για αυτά. αντιτίθενται και δεν τους αποκαλούνε φασίστες, ρατσιστές κλπ ο κάθε είδους ΜΚΟ...
    Εάν και ο Σμιτ είναι φασίστας και ρατσιστής...τότε είμαι και εγώ....
    Αμφιβάλω βέβαια εάν ξέρουν τι εστί Σμιτ...
    Εδώ δεν ξέρουν τι εστί αριστερά, φασισμός, αναρχία και...δημοκρατία.!!!


    Φυσικά ο κάθε Σμιτ μελλοντικά μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ελλαδιστάν σαν παράδειγμα αυταρχικού καθεστώτος με τις μειοψηφίες (αναρχοφασίστες, συνδικαλόσκυλα , κομματόσκυλα και τους ελληνοποιημένους λαθρομετανάστες) να εξουσιάζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88601&cid=4

    Με έγγραφα-μαϊμού «νομιμοποιούν» οικονομικούς μετανάστες

    Φάμπρικα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων έχουν ανοίξει επιτήδειοι σε Αθήνα και Πειραιά, πλημμυρίζοντας τη χώρα μας με οικονομικούς μετανάστες και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

    Η zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα-ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές Αρχές και με τα οποία οι δράστες «νομιμοποιούν» την παραμονή στην Ελλάδα σε Ασιάτες και Αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες.

    Η πλαστογράφηση ενός διαβατηρίου κοστίζει ακριβά, αφού απαιτούνται περισσότερα από 2.000 € , γι' αυτό και το κύκλωμα έχει φροντίσει να παραποιεί άδειες παραμονής ή ακόμη και βεβαιώσεις για έκδοση ή για ανανέωση των αδειών παραμονής.

    Τους τελευταίους μήνες, όμως, εξίσου διαδεδομένο είναι να πλαστογραφούνται τα «Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού». Πρόκειται για τα περιβόητα... ροζ χαρτάκια, για τη γνησιότητα των οποίων συνωστίζονται και ποδοπατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη οι εκατοντάδες αλλοδαποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραπλανητικό το βρίσκω το άρθρο του Ρωμανου. Αναφέρεται σε λαθρομετανάστες που πρόκειται να ψηφίσουν και να αποκτούν τα παιδιά τους υπηκοότητα. Το νομοσχέδιο αφορά τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες, δεν το ξέρει αυτό ο Ρωμανός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε η Ελλάδα κάλεσε νόμιμα μετανάστες στο έδαφος της;
    Πλην από ορισμένο αριθμό Παλαιστινίων και Λιβανέζων λόγω των γνωστών γεγονότων την δεκαετία του 80 και της Αφρικής της δεκαετίας του 70 λόγω πείνας ουδείς άλλος ήρθε νόμιμα στην Ελλάδα.
    Ο παράνομος επειδή για κομματικούς λόγους έγινε νόμιμος δεν τον κάνει και...νόμιμο.
    Και μην μου πεις ότι όλοι αυτοί θα βοηθήσουν στο ασφαλιστικό γιατί θα είναι το επιστέγασμα της υποκρισίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς η κακώς έχουμε στη χώρα μας ένα σημαντικό αριθμό νόμιμων μεταναστών οι οποίοι ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Κάναν οικογένειες και τα λοιπά. Τι προτείνες να γίνει με αυτούς? Κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να πάρουν υπηκοότητα έστω τα παιδιά τους.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ισχύσει η ποσόστωση όπως σε όλη τη Ευρώπη και για τους νόμιμους 2ης γενιάς ότι έκαναν οι Γερμανοί. Σε καμμιά περίπτωση να τους κάνουμε ...Έλληνες.
    Από που και ως που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ποσόστωση έχει να κάνει με τους μετανάστες που πρόκειται να έρθουν. Αυτούς που ζουν νόμιμα χρόνια δεν μπορείς να τους πεις ένα πρωί "ξέρετε είστε υπεράριθμοι πρέπει να φύγετε". Το φαντάζομαι οτι πολλοί θα επιθυμούσατε κάτι τέτοιο, αλλά πρακτικά δεν γίνεται.

    Όσο αφορά την Γερμανία δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει. Πάντως είμαι σχεδόν βέβαιος οτι τα παιδία των ελλήνων μεταναστών που γεννιόντουσαν εκεί έπαιρναν την υπηκοότητα. Και γενικά απο όσο γνωρίζω είναι πολύ πιο εύκολο να πάρει κάποιος μετανάστης Γερμανική υπηκοότητα παρά Ελληνική. Βρήκα και ένα κάπως σχετικό άρθρο πάνω στο θέμα

    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4279048,00.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ποσόστωση είναι για αυτούς που είναι τώρα και όχι για αυτούς που θα έρθουν. Η Γερμανία έχει δύο ειδών μετανάστες:

    -αυτούς που κάλεσε νόμιμα
    -αυτοί που ήρθαν παράνομα

    Για τους πρώτους με ορισμένες προυποθέσεις τους δίνει ιθαγένεια για τους δεύτερους ΟΧΙ.
    Στην Ελλάδα το 95% είναι παράνομοι.
    Όσοι λοιπόν είναι εδώ αρκετά χρόνια ή γεννήθηκαν εδώ να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο του "συμβολαίου" που ουσιαστικά τους δίνει τα πάντα (σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη) φτάνει να δουλεύουν αλλά όχι πολιτικά δικαιώματα. Έχουμε 500.000 Έλληνες ανέργους και 1,5 εκ λαθραίους όπου οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνεργοι.
    Τι σόι μετανάστες θέλουμε :
    οικονομικούς, πολιτικούς ή κομματικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εκτόξευση της εκλογικής δύναμης του ΛΑΟΣ και ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε σε όλους, ότι η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής της στο θέμα των λαθρομεταναστών. Ότι δεν πείθεται πια από σαπουνόφουσκες περί «πολυπολιτισμικότητας», όταν βλέπει τη γειτονιά της να γίνεται γκέτο και την έννομη τάξη να καταλύεται για ένα δήθε) Κοράνι που σκίστηκε από έναν Πακιστανό που τελικά ήταν Σύριος και αρχηγός συμμορίας διαρρηκτών.
    Ότι το «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος» φαντάζει ίσως πρωτότυπο στους τοίχους των Εξαρχείων, και η «ανοχή στον Άλλο» ακούγεται ωραία στα κουλτουριάρικα καφέ του Κολωνακίου, αλλά η κοινωνική πλειοψηφία που ζει τη δύσκολη πραγματικότητα της Κυψέλης και της Αχαρνών, δεν εκφράζεται ούτε από τα Εξάρχεια ούτε από το Κολωνάκι. Και ότι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία απέφυγε μεν ως τώρα τις ακραίες πολιτικές επιλογές, αλλά είναι πλέον διατεθειμένη να στραφεί ακόμα και σε αυτές, αν οι «ορθόδοξες» πολιτικές δυνάμεις συνεχίσουν να αδιαφορούν για το πρόβλημα – αν δεν αποδείξουν ότι μπορούν να εγγυηθούν στην κοινωνία το στοιχειώδες αγαθό της ασφάλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα ήθελα να αναρτήσω εδώ, ένα κείμενο που εχω αναρτήση σε άλλο ιστοτόπο συζητήσεων΄και είναι σχετικό με το θέμα.
    Το κείμενο έχει ως εξής :

    "Ο Πρωθυπουργός της χώρας, από το βήμα του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στην Αθήνα, ανακοίνωσε στις 4 Οκτωβρίου 2009, την πρόθεση της Κυβέρνησής του να παραχωρήση :
    - Πολιτικά δικαιώματα, ήτοι δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, στους μετανάστες δεύτερης γενιάς και,
    - Δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές, για τους μακροχρονίως διαμένοντες μετανάστες στην Ελλάδα.
    Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι, σχεδιάζεται η άρδην μεταβολή της συνθέσεως του εκλογικού σώματος.
    Φρονώ ότι, αυτή η ενέργεια είναι εξόχως αντισυνταγματική, για τους ακολούθους και, βεβαίως μη αποκλειστικούς, λόγους :
    - Το Σύνταγμα, προβλέπει και ορίζει ρητώς, βάσει προβλεπόμενου από το ίδιο νόμου, την σύνθεση του εκλογικού σώματος. Συγκεκριμένα, βάσει του Νόμου, το εκλογικό σώμα απαρτίζεται από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που έχουν το δικαίωμα της ψήφου (ή το "δικαίωμα του εκλέγειν" ή το "ενεργητικό εκλογικό δικαίωμα").
    - Η αθρόα απόδοση της ιδιότητας του Έλληνος πολίτη σε αλλοδαπούς, μεταβάλει δραματικά την σύνθεση του εκλογικού σώματος.
    - Η κατά τα άνω ενέργεια, δεν περιελήφθη στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος το οποίο συγκροτεί την παρούσα Κυβέρνηση και, επομένως δεν ενημερώθηκε περί των προθέσεων αυτών το εκλογικό σώμα, το οποίο, υπό την παρούσα σύνθεσή του, ανέθεσε στο εν λόγω κόμμα την διακυβέρνησή του.
    Βάσει των ανωτέρω προκύπτει ότι, η σχεδιαζόμενη ενέργεια, εξέρχεται των ορίων της εντολής την οποίαν έδωσε το εκλογικό σώμα υπό την παρούσα σύνθεσή του και, συναφώς, παραχαράσσει και αλλοιώνει την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής βούλησης.
    Κρίνω δε ότι, η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί τη βάσει του ανωτέρω σκεπτικού και όχι μόνο, για την ακύρωση ενδεχόμενης νομοθετικής ρύθμισης επί του θέματος, έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας."

    Δεν είμαι νομικός αλλά υποθέτω ότι το σκεπτικό αυτό, μπορεί να οδηγήση σε μαζικές κινητοποιήσεις, όπως προτείνει ο κος καθηγητής, στο άρθρο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9:40 ενδιαφέρον αυτό που έγραψες. Αν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει καλό είναι να το κάνει διότι πλέον μιλάμε για εθνοκτονία όχι εν εξελίξη αλλά εις την πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αντιδράσεις πρέπει να γίνουν αισθητές.
    Ναι στην προσφυγή στο Σ.Τ.Ε, αλλά όχι μόνο σ`αυτήν.
    ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΓΑΠ στην ουσία δίνει ένα τεράστιο κίνητρο σε όποιον Αφγανό,Πακιστανό,Σομαλό και πάει λέγοντας,σκέφτεται να φύγει από την χώρα του.
    Θα πληρώνει την Τουρκική Μαφία=Κεμαλικό Κράτος ,θα έρχεται στην Ελλάδα και μετά από μερικά χρόνια θα παίρνει Διαβατήριο της ΕΕ.

    Ο ΓΑΠ με λίγα λόγια έμμεσα είναι ο καλύτερος φίλος του Τουρκικού Παρακράτους που κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια απ'αυτήν την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η εμμονή του Γιωργάκη στο αποτυχημένο μοντέλο της «πολυπολιτισμικότητας» εξηγείται από τα βιώματά του στα χίπικα κοινόβια των ΗΠΑ και του Καναδά τη δεκαετία του ’70.
    Μιλάμε για 500.000 – 1.000.000 καινούριους ψηφοφόρους, που θα αλλάξουν για πάντα τον πολιτικό χάρτη της χώρας... που θα βγάζουν κυβέρνηση... και θα επιβάλουν με τα αιτήματά τους (ίδρυση τζαμιών, σχολεία στη γλώσσα τους κλπ.), την «πολυπολιτισμική κοινωνία» που απέτυχε σε όλη την Ευρώπη, και που την οραματίζεται ο Γιωργάκης για την Ελλάδα μας. ...

    Έλληνες πολίτες, θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί; Κυκλοφορήστε αυτό το θέμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστεύω πως το καλύτερο είναι να γίνει μια προσπάθεια μαζικής υποβολής σχολίων και προτάσεων στο opengov.gr για να υπάρξει η μέγιστη απόδοση της προσπάθειας. Πρέπει να φανεί με τον πιο σαφή τρόπο η αντίδραση της κοινωνίας στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, ή τουλάχιστον πως υπάρχει μια μεγάλη κρίσιμη μάζα πολιτών που θεωρούν το ζήτημα αρκετά σημαντικό για να τοποθετηθούν. Να μη νιώθει η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα γενικότερα και τα ΜΜΕ πως είναι "αυτονόητο", "αδιάφορο", ή "λεπτομέρεια" η προτεινόμενη αλλαγή. Αυτή τη στιγμή το 90% των πολιτών δεν έχει ιδέα τί ισχύει σήμερα και τί πρόκειται να συμβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Opengov; Αφού είναι ο ίδιος ο Παπανδρέου ΥΠΕΞ, να στείλουμε και σχόλια για την περίπτωση του Βάσκο, που πάλι εξαφανίστηκε... Ανθρωπιστική είναι κι αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Ράπτη αφού δεν το κατέχεις το ρημάδι γιατί το βασανίζεις. Μέχρι το 2000 και της "3ης" γενιάς ακόμα τα @ρχ1δ1@ τους έπαιρναν και όχι την υπηκοότητα. Και τώρα πρέπει να αποποιηθούν την πατρογονική τους υπηκοότητα όσοι δεν είναι και πολίτες χώρας της ΕΕ όπως οι Τούρκοι.
    Διάβασε τι μας πασάρεις πριν γράψεις την κουταμάρα σου.

    Σε αντίθεση με τον Ακρίτα δεν τραβάω κανένα ζόρι με την πολιτογράφηση των νομίμων μεταναστών μετά τα 10 χρόνια που απαιτεί ο νόμος και βεβαίως και των παιδιών τους - αλλά όχι αυτομάτως - μετά από αίτηση (με μικρό και όχι απαγορευτικό κόστος), εξετάσεις και κυρίως συνέντευξη. Το ότι τον τρώει ο κώλος του κάθε αρνησίπατρι σαν το Ράπτη να πολιτογραφήσει τους UCKάδες, το βουλγαρικό VMRO και κάθε καρυδιάς Ισλαμικό φανατίλα το ξέρουμε - αυτό δε σημαίνει πως πρέπει σε μια κρίση αυτοκαταστροφικής χαζομάρας να τους κάνουμε και τη χάρη. Δε μας έφταναν οι υπάρχοντες μπαχαλάκηδες και 5οφαλαγγίτες να προσθέσουμε κι άλλους και να κάνουμε τη χώρα μπουρδελιστάν σαν τη FYROM με τα αλβανικά κόμματα που όλο το ρίχνουν στους εκβιασμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν η όποια κυβέρνηση αποφασίσει με κάποια κριτήρια να απελάσει μετανάστες ας το κάνει. Εφ' όσον όμως ένας μετανάστης εργάζεται και πληρώνει ΙΚΑ, εφορεία, ΤΕΒΕ, αγοράζει σπίτι μέσω του ΟΕΚ κ.λ.π. δεν μπορείς να τον χαρακτηρίζεις παράνομο επειδή προ 10ετίας που ήρθε, μπήκε δίχως πρόσκληση. Ή είσαι νόμιμος και έχεις ΟΛΑ τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ή είσαι παράνομος και ΦΕΥΓΕΙΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!!
    Τι αλλαγές φέρνει παραγματικά το νομοσχέδιο? Ούτως ή άλλως ο μετανάστης που θα δικαιούται πολιτογράφηση, πληρώνει ήδη φόρους, εισφορές, χρωστάει στις Τράπεζες και γενικά δεν έχει λιγότερες υποχρεώσεις από τον Έλληνα πολίτη. Ο δικαιούμενος πολιτογράφηση μετανάστης είναι αυτός που (καλώς ή κακώς) έχει ριζώσει στην Ελλάδα και εν μέρει ή εν όλω έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία. Και να μην του δώσουν ποτέ υπηκοότητα δεν μπορεί να τον διώξει κανείς (αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να έρθουν στην εξουσία οι Χρυσαυγίτες, που σ' αυτήν την περίπτωση ΟΛΟΙ οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα). Πρακτικά δηλαδή το μπονο που θ' αλλάξει στη ζωή του πολιτογραφημένου μετανάστη είναι ότι θα μπορεί να ψηφίζει στις δημοτικές εκλογές.
    Και (τώρα θα εκνευρίσω μερικούς) γιατί να μην έχει λόγω στη διαχείρηση της καθημερινότητας του εκλέγοντας το δήμαρχο και του δημοτικούς συμβούλους της επιλογής του αναφορικά με τις καθημερινές του ανάγκες (σκουπίδια, πάρκα, παιδικές χαρές, επιδιορθώσεις των δρόμων...)?
    Εγώ προσωπικά, για το ποιός αιρετός θα επηρεάσει τη ζωή μου για τα επόμενα χρόνια θα ήθελα να συναποφαγίζει μαζί με μένα και ο γείτονας μου και να μην έχει λόγο αυτός που δεν προκειται να υποστεί τις συνέπειες τυχόν λάθος επιλογής και εννοώ τον Έλληνα της Διασποράς που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό.

    Να θωρακίσουμε τα σύνορα, να στείλουμε πίσω όσους μετανάστες δεν ενσωματώνονται (ειδικά τους μουσουλμάνους υψηλού θρησκευτικού συναισθήματος) αλλά να εφαρμόσουμε το δικαιο και να κάνουμε συμπολίτες μας αυτούς που ούτως ή άλλως θα τους έχουμε για πάντα δίπλα μας, στη γειτονιά, στην εργασία, στην ουρά στην εφορία. Δεν πρεπει να διαιωνιστεί η κατάσταση του πολίτη δεύτερης κατηγορίας.
    Πολύ δε περισσότερο τα παιδιά που τη μόνη πατρίδα που έχουν γνωρίσει είναι η Ελλάδα και δεν γνωρίζουν ούτε τη γλώσσα πολλές φορές αλλά και τίποτα δεν τους δένει με τη χώρα καταγωγής των γονιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @KΕ

    Από την αρχή είπα ότι δεν γνωρίζω καλά τι ισχύει στην Γερμανία. Πριν το 2000 θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι κανένας μετανάστης πρώτης και δεύτερης γενιάς δεν έπαιρνε υπηκοότητα.? Όλοι έχουμε κάποιον συγγενή στην Γερμανία και ξέρουμε ότι αυτό που λες δεν ισχύει.

    Και ένα ενδιαφέρον στατιστικό που λέει πολλά νομίζω. Από τους 350.000 Ελληνικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία οι 303.000 έχουν υπηκοότητα.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Tα υπόλοιπα που αναφέρεις για UCkαδες και Vmro δεν τα σχολιάζω καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι να σχολιάσεις ρε μειράκιο περί UCKάδων και VMRO αφού οι πολιτικές που προτείνεις θα τους έκαναν κι αυτούς έλληνες πολίτες να σου κάνουν παρέα στην χαλάστρα που πάτε να κάνετε στο Ρωμέϊκο; Μπουρδέλλο θέλεις να γίνει η χώρα (κατά πολύ χειρότερο από το υπάρχον) και το κοινοβούλιο της να θυμίζει αυτό των Σκοπίων με μειονοτικά εξτρεμιστικά κόμματα για να ξεροχ@νεις.

    Για τη Γερμανία (που όχι, δεν έχουμε όλοι μας συγγενείς αλλά κάποιον γνωρίζουμε) μάθε να διαβάζεις: Αυτομάτως υπηκοότητα βάσει jus soli δεν έπαιρναν μέχρι το 2000. Τα πιο παλιά τα χρόνια, ΕΑΝ οι γονείς τους μετά από τουλάχιστον 8 χρόνια διαρκούς παρουσίας στη Γερμανία και μερικών άλλων προαπαιτούμενων είχαν αποποιηθεί την ελληνική υπηκοότητα (κάτι που γινόταν για τα μάτια του Γερμανικού Δημοσίου καθώς η Ελλάδα δεν το αναγνωρίζει) και είχαν καταφέρει επιτυχώς να περάσουν τις εξετάσεις και να πολιτογραφηθούν, ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ γίνονταν Γερμανοί πολίτες βάσει jus sanguinis. Από κάποια φάση και μετά λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης έπαψε να απαιτείται η (ψευδο)αποποίηση της ελληνικής υπηκοότητας. Αλλά και πάλι πάρα πολλοί μετανάστες δεν είχαν πάρει την υπηκοότητα (γιατί πάντα υπολόγιζαν να επιστρέψουν) με αποτέλεσμα μέχρι το 2000 τα παιδιά τους να παίρνουν τα @ρχ1δ1@ τους.

    Όσο για το ενδιαφέρον στατιστικό που αναφέρεις μάθε να διαβάζεις: Από τις 350-370χλδ. οι 304 περίπου έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπηκοότητα! Πόσοι από αυτούς έχουν ΚΑΙ Γερμανική δε ξέρουμε. Πάντως δεν εμφανίζονται στη λίστα πολιτογραφήσεων στη Wikipedia. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα (α) δε δηλώθηκαν ποτέ στα ληξιαρχεία στην Ελλάδα (ιδίως τα αγόρια από το φόβο να μην τους πάρουν φαντάρους) και (β) εν μέρει μπορεί να είναι παιδιά μεικτών γάμων που αυτομάτως θα έπαιρναν την υπηκοότητα βάσει jus sanguinis.

    Τώρα πάρε το κουβαδάκι σου και πήγαινε να μας γράψεις καμμιά νέα κουταμάρα για τους καταπιεσμένους Μακεδόνες - μπες στα blogs τους να πάρεις έμπνευση περί αντικειμενικών ετεροπροσδιορισμών, ΑλβανοΒλαχοΜακεδονο "Ελλήνων", κλεμμένης μουσικής και πολιτισμικής παράδοσης και όλα τα σχετικά που εξιτάρουν κάθε τενεκέ ξεγάνωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στέφανε οι ελαχιστότατοι Έλληνες της διασποράς που θα ψηφίσουν ΕΑΝ ποτέ περάσει ο νόμος (200 ψήφους θέλει) που θα τους επιτρέψει την ψήφο στα προξενεία είναι αυτοί που έχουν κρατήσει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα (περιουσία, συγγενείς και συχνές επισκέψεις τουλάχιστον) και τα σκάνε αδρά για να ενημερώνονται - πολλοί εξ αυτών σε κάποια χρόνια ως συνταξιούχοι θα είναι κι αυτοί γείτονες σου. Μιλάμε για μερικές δεκάδες χιλιάδες νοματαίους το πολύ - σιγά μην καθήσει να ενδιαφερθεί ο μέσος Ν-ιωστής γενιάς μετανάστης για τα πολιτικά της Ελλάδας ή ο μετανάστης που φοβάται τον ίσκιο του πως θα του πάρουν πίσω την Αμερικανική (π.χ.) υπηκοότητα αν πάρουν είδηση πως ψήφισε στην Ελλάδα. Αυτοί οι λίγοι που θα ψηφίσουν λοιπόν λούζονται την λάθος επιλογή σου παρέα σου, 100% του χρόνου όσον αφορά την περιουσία τους, κομμάτι του χρόνου για τα υπόλοιπα μέχρι να επιστρέψουν. Και επιπλέον μάλλον έχουν πολύ περισσότερη αγάπη για τον τόπο από τον Αρμπέν του πάνω ορόφου που έχει την Αλβανική σημαία στο καθιστικό του και όλο πετάει σπόντες για τα φυσικά σύνορα της Αλβανίας στον Αμβρακικό.

    Αυτά γιατί πολύ μονοδιάστατα τα βλέπεις τα πράγματα. Ναι, υπηκοότητα υπό τις λογικές προυποθέσεις χρόνου παραμονής, βαθμού ενσωμάτωσης κλπ. στον Ιλλύρ που αγαπά τη χώρα αλλά όχι και στον Αρμπέν. Και ψήφο στους έχοντες υπηκοότητα και μόνο όπως στις ΗΠΑ, ακόμα και για τις τοπικές εκλογές. Αλλιώς να περιμένετε να δείτε δήμους με εθνικιστές Αλβανούς ή και Βούλγαρους δημάρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και μόνον η σπουδή της κυβέρνησης να προωθήσει το συγκεκριμένο θέμα χωρίς δημόσιο διάλογο και μάλιστα κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών λέει αρκετά.
    Είναι νομίζω λυπηρό αξιόλογα κατά τα άλλα πρόσωπα όπως ο Στέφανος να βάζουν την κομματική τους ταυτότητα πάνω από το μέλλον και αυτών ακόμη των παιδιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΕ, δεν αξίζει να ασχολείσαι με τον Χρηστάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παρακαλώ προσέξτε λίγο με την συμπεριφορά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε φίλε, δεν έχω κομματική ταυτότητα, ούτε είχα ποτέ. Τα τελευταία δέκα χρόνια μάλιστα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν είχα αποφασίσει τι θα ψηφίσω. Απλά ήμουν σίγουρος τι ΔΕΝ θα ψηφίσω.
    Δεν υποστηρίζω την άνευ όρων πολιτογράφηση των μεταναστών. Ο 'ΚΕ' με επιπλήττει λέγοντας ΝΑΙ στην πολιτογράφηση υπό λογικές προϋποθέσεις. Αυτό ακριβώς υποστηρίζω κι εγώ, ίσως να μην το διατύπωσα με σαφήνεια. Όταν λέω ότι πρέπει να αποκλείσουμε τους φανατικούς μουσουλμάνους αυτό εννοώ. Αυτούς όχι μόνο υπηκοότητα δεν πρέπει να τους δώσουμε αλλά και να τους απελάσουμε.
    Εγώ μιλάω για πολιτογράφηση μεταναστών που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία. Το πως ακριβώς θα ορισθεί η "ενσωμάτωση" είναι ένα μεγάλο θέμα που χρίζει διαλόγου και μελέτης. Ασφαλώς και ο Αρμπέν που ονειρεύεται σύνορα στον Αμβρακικό δεν θα πρέπει να έχει θέση στην Ελλάδα, όχι μόνο ως Έλληνας πολίτης αλλά ούτε ως νόμιμος μετανάστης.
    Ένας πιθανός όρος για την πολιτογράφηση θα μπορούσε επί παραδείγματι να είναι η υποχρεωτική απεμπόληση της αρχικής του υπηκοότητας (γενικά ή για πολίτες συγκεκριμένων χωρών αν είναι νομικώς δυνατόν). Έτσι δεν θα ζητήσουν Ελληνική υπηκοότητα οι φανατικοί εθνικιστές. Ένας άλλος όρος (υπάρχει ήδη) θα ήταν η γνώση της Ελληνικής γλώσσας της Ελλην. Ιστορίας κλπ.
    Οι "Ταλιμπάν" μιλάνε ελάχιστα Ελληνικά, διαβάζουν δύσκολα, γράφουν ακόμα πιο δύσκολα και δεν έχουν ιδέα από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας. Θα είναι κομμένοι από χέρι.
    Ο Αλβανός που θα παραιτηθεί της αλβανικής του υπηκοότητας, δεν θα 'χει πλέον συμφέροντα διαφορετικά από αυτά του Έλληνα συμπολίτη του. Θα έχει πάρει την απόφαση να μείνει δια βίου στην Ελλάδα (ή τουλάχιστον ώσπου να συνταξιοδοτηθεί), τα παιδιά του που ήδη ξέρουν πολύ περισσότερο Ελληνικά παρά Αλβανικά, θα μείνουν και θα σπουδάσουν στην Ελλάδα. Θα ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, όχι λιγότερο απ' ότι ο μέσος Έλληνας. Αυτό είναι η ενσωμάτωση. Τα φαινόμενα εκδήλωσης μίσους ενάντια στους Έλληνες που εμφανίζονται σποραδικά από μερίδα Αλβανών, θα μειωθούν καθώς πολλές φορές είναι αποτέλεσμα αντίδρασης σε κάποιες αδικίες που νιώθουνε ότι γίνονται εις βάρος τους και δεν έχουν και πάντα άδικο!
    Φίλε 'ΚΕ' για τις τοπικές εκλογές εμένα δε με πειράζει να ψηφίσει ο μη πολιτογραφημένος μετανάστης. Άλλωστε πρόκειται για διαχείρηση σκουπιδιών και παιδικών χαρών. Γιατί να μην έχει δύναμη η άποψη του τη στιγμή που τρώει τα ίδια σκ*** με μένα?
    Όσο για της ΗΠΑ, να σκεφτείς μόνο ότι οι Αλβανοί μετανάστες που πάνε εκεί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με το γεγονός ότι οι πρεσβείες τους ΔΕΝ ανανεώνουν διαβατήρια. Ξέρεις γιατί? Γιατί πριν λήξη η ισχύς του Αλβανικού τους διαβατηρίου έχουν πάρει ήδη την Αμερικανική υπηκοότητα.
    Όσο για τον Tony Pappas και τον κάθε Ελληνικής καταγωγής 3ης γενιάς Αμερικανό πολίτη, πρόσεξε τι θα πω. Ίσως να έχει περιουσία κανένα χωραφάκι ή μια κληρονομιά από τον παππού αλλά νομίζω ότι ΕΓΩ κι ΕΣΥ και ο Αρμπέν και ο Αχμετ ο Ταλιμπάν θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο δικαίωμα να ψηφίσουμε στις Αμερικάνικες Προεδρικές Εκλογές, απ' ότι αυτός στις Ελληνικές. Κι αυτό γιατί οι αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου έχουν πολύ περισσότερη επίδραση στις ζωές μας απ' ότι τα πεπραγμένα των Ελληνικών κυβερνήσεων στη δική του ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στέφανε γιατί τέτοια υποκρισία? Την προσήλωσή σου στο συγκεκριμένο κόμμα την είχες εκφράσει ανοικτά σε άλλο forum όπου έτυχε να σε δω να γράφεις.
    Εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν μου αρέσει να κολλάω σε κομματικές ταμπέλες ας μπούμε στην ουσία:
    Λες ότι οι Αλβανοί που θα στερούνται της αλβανικής υπηκοότητας δεν θα έχουν λόγο να ταυτίζονται με τα συμφέροντα της αλβανίας...Αυτό διδάσκει η εμπειρία του Τετόβου και του κοσσόβου?
    Θεωρείς ότι οι Αλβανοί στα Σκόπια οι οποίοι στερούνται την αλβανική υπηκοότητα υπολείπονται σε εθνικισμό σε σχέση με τους ομοεθνείς τους στα τίραννα?
    Πιστεύεις ότι η δημιουργία μίας μεγάλης και ισχυρής αλβανικής μειονότητας δυναμικού 600.000 ψυχών (διπλάσιας εκείνης του Τετόβου) μεσω μιας τροπολογίας που η ελληνική κυβέρνηση πάει να περάσει στα μουλωχτά και υπο την σκια της συζήτησης για τον προύπολογισμό είναι προς το συμφέρον της χώρας?
    Δεν σε αφορούν λες οι τοπικές εκλογές. Το γεγονός ότι ολόκληρα χωριά στα ελληνοαλβανικά σύνορα (και όχι μόνον) θα βρεθούν μελλοντικά με Αλβανούς Δημάρχους ή έστω δημάρχους εξαρτώμενους άμεσα από την αλβανική ψήφο δεν θα έχει καμία συνέπεια?
    Προσβλητικές επίσης θεωρώ τις θέσεις που εξέφρασες για την ελληνοαμερικανική ομογένεια. Προφανώς οι ομογενείς είναι καλοί όταν παίρνουμε τις δωρεές τους για το κτίσιμο σχολείων και νοσοκομείων ανά την χώρα ή κάθε φορά που ψάχνουμε απεγνωσμένα κάποιον μοχλό πίεσης επί του εκάστωτε αμερικανού προέδρου όχι όμως και όταν μας ζητάνε το δικαίωμα να ψηφίζουν στην Ελλάδα. Γιατί προφανώς η συζήτηση δεν αφορά τον αφομοιωμένο john papas και την Jennifer αλλά εκείνον τον ομογενή που ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ζητά το δικαίωμα να έχει λόγο για τα θέματα της πατρίδας του και η ελληνική κυβέρνηση ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ.
    Πακιστανό μετανάστη διαμένοντα επί 20 έτη στην Ελλάδα τον είδαμε βουλευτή. 'Ομως Βορειοηπειρώτη και Ρωσοπόντιο που έχει ζήσει στην Ελλάδα το ίδιο διάστημα ΟΧΙ. Τους δε μουσουλμάνους πόντιους που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα ή απλά είχαν έρθει για σπουδές η Ελλάδα τους ΑΠΕΛΑΣΕ με ευθύνη του σημερινού πρωθυπουργού και του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ.
    και αυτό γιατί ο ανθρωπισμός σας είναι επιλεκτικός και κίβδηλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Dhladh to nomosxedio pou ellhnopoiei 1.000.000 kosmo antapokrinetai stis arxes ths epilektikhs politografisis pou les oti yposthrizeis(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι με θεωρούν προσηλωμένο σε κάποιο κόμμα (προφανώς εννοούν το ΠΑΣΟΚ). Ψήφισα ΠΑΣΟΚ μόνο το 89-90, το 93 και το 2000. Και παρόλο που έχω εκφράσει πολλάκις την αντιπάθεια μου για το Σαμαρά, ωφείλω να παραδεκτό ότι η χθεσινή του εισήγηση με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ότι δηλαδή πρέπει να μην δοθεί η πολιτογράφηση βιαστικά και χωρίς να μελετηθεί ο βαθμός της αφομοίωσης του υποψηφίου Έλληνα πολίτη. Εγω βέβαια θα έλεγα "ενσωμάτωση" αντί "αφομοίωσης"
    Η άποψη μου είναι γενικά ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που διαμένει μόνιμα στη χώρα μας, αρμονικά, είναι νομοταγής και δεν δικαιούται ότι και οι υπόλοιποι. Οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ φεύγουν. Θα μείνουν ούτως ή άλλως είτε ως ισότιμοι πολίτες είτε ως "περίοικοι" της Αρχαίας Σπάρτης.
    Κι έχω και μιά πιό ριζοσπαστική πρόταση. Κατά το πρότυπο των ΗΠΑ (παρόλο που είμαι πολλάκις χαρακτηρισμένος ως αντιαμερικανός):
    Πολιτογραφήστε όσους μετανάστες έχουν τα προσόντα και μπορούν να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία και απελάστε όλους τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η φράση "ενσωμάτωση και όχι αφομοίωση" που χρησιμοποιείται κατά καιρούς από τις κυρίες Διαμαντοπούλου, Φραγκουδάκη, Δραγώνα, Δημητρά κτλ σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν εδώ ως εθνικές μειονότητες με τα αντίστοιχα μειονοτικά δικαιώματα όπως αυτά ερμηνεύονται ανάλογα με τα συμφέροντα των εκαστοτε ισχυρών. Ήδη από το 2005 ο Σαλι μπερίσα και οι εκπροσωποι του αλβανικού λόμπυ στις ΗΠΑ είχαν στείλει επιστολή στον τότε αμερικανό πρόεδρο χαρακτηρίζοντας τους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα ως αλβανική εθνική μειονότητα και ζητώντας του να ενδιαφερθεί για την κατάστασή τους. Νωρίτερα, την περίοδο των νατοϊκών βομβαρδισμών στο Κόσσοβο ειδαμε τον αυτοαποκαλούμενο "πρόεδρο των αλβανών μεταναστών" από ελληνικό κανάλι να παραλληλίζει τους μετανάστες εδώ με τους Αλβανούς μειονοτικούς του Κοσσόβου και να απειλεί την Ελλάδα "οτι απο εδω και περα θα πρεπει να προσέχει αλλιως θα γίνει κόσοβο". Αν δεν θέλουμε να δούμε μια πραγματική 'άνοδο των ζωντόβολων της Χρυσής Αυγής και συγκρούσεις με τους UCKάδες ομοϊδεάτες τους το μεταναστευτικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποια υποτυπώδη σοβαρότητα. Όχι με ελληνοποιήσεις μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών express τάχα μου για λόγους ανθρωπισμού.

    Με την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια, η μαζική πολιτογράφηση όσων ζουν εδώ σήμερα ισοδυναμεί με αυτοκτονία.
    Αν η Ελλάδα είχε φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες της κατα πλειοψηφία από φιλικές ή έστω ουδέτερες χώρες όπως Ουκρανία, Μολδαβία, Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία κτλ το ζήτημα δεν θα είχε πάρει τόσο επικινδυνες διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όλοι πρέπει να επισημάνουμε την προχειρότητα και επιπολαιότητα του κυβερνητικού σχεδίου στη δημόσια διαβούλευση του opengov.gr όταν αναρτηθεί το νέο νομοσχέδιο. Μαζική αποστολή σχολίων, προτάσεων, και αιτημάτων διαλόγου και δημοψηφίσματος είναι η καλύτερη απάντηση των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. prepei kapoia stigmh na ginei kati me autous
    se olles tis europaikes xwres auto ginetai
    meta apo kapoia xronia ginontai polites autis ths xwras giati prepei h ellada na einai eksw apo auto europh den eimaste??? eeee paidia???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.