Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Λορίνγκ Ντάνφορθ: Οι Μακεδόνες(της FYROM) είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.


Στο σαιτ history-of-macedonia.com  σε άρθρο της Γκατζούλης με θέμα το γνωστό συνέδριο στην Γιούτα, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα δήλωση του γνωστού για τις φιλοσκοπιανές θέσεις του Loring Danforth για την καταγωγή των Σλαβομακεδόνων. Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα αρέσει στους γείτονες αλλά ειδικά αυτών της διασποράς που ως γνωστό πρωταγωνιστούν σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας : ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Για να δούμε λοιπόν τι υποστηρίζει ο Ντάνφορθ:......
Έχω δηλώσει πάντα, και το επαναλαμβάνω και εδώ, ότι οι σύγχρονοι Μακεδόνες (άτομα που έχουν  Μακεδονική και όχι Ελληνική εθνική ταυτότητα) δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, είναι Σλάβοι. Αυτό σημαίνει ότι μιλούν μια σλαβική γλώσσα. Ομοίως, οι Έλληνες είναι Ινδο-Ευρωπαίοι, επειδή μιλούν μία Ινδο-ευρωπαϊκή γλώσσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Μακεδόνες πρέπει να ονομάζονται Σλαβομακεδόνες, περισσότερο από Ρώσους θα πρέπει να ονομάζονται Σλάβοι Ρώσοι ή οι Έλληνες θα πρέπει να ονομάζεται Ινδο-Ευρωπαίοι Έλληνες. Κατά τη γνώμη μου, οι Μακεδόνες εθνικιστές, οι οποίοι αρνούνται ότι είναι Σλάβοι και ισχυρίζονται ότι είναι απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων είναι εξτρεμιστές. Κάνουν ανακριβείς δηλώσεις που είναι κακή επιστημοσύνη και κακή πολιτική. Η οικοδόμηση  αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια στα Σκόπια, και η ονοματοδοσία του αεροδρόμιου ως Μέγας Αλέξανδρος είναι κατά τη γνώμη μου, ανεύθυνες ενέργειες που δεν είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


Έχω, επίσης, επανειλημμένως δηλώσει ότι οι άνθρωποι που έχουν Ελληνική εθνική ταυτότητα και Μακεδονική εθνική ή περιφερειακή ταυτότητα ως Μακεδόνες και έχουν κάθε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Κατά τη γνώμη μου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μονοπωλήσει τον όρο «Μακεδόνες» και άλλοι να αμφισβητούν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Οι αναφορές σε «κατεχόμενα» τμημάτα της Μακεδονίας είναι επίσης εξαιρετικά ανεύθυνο και ακατάλληλο. Υποστηρίζω τα ανθρώπινα δικαιώματα της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, όπως και τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, και της αλβανικής μειονότητας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.
 Με ενδιαφέρον θα περιμένω τις αντιδράσεις των Σλαβομακεδόνων ανά την υφήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.